Kivaa hiihtolomatekemistä 2018 – kokosimme tärpit!

Julkaistu:

10.02.2018
| Kirjoittanut:

Kuvan lähde: Fiskars Village

Monet kohteet tarjoavat talvilomien aikaan paljon kivaa tekemistä lapsiperheille. Myös Kivaa Tekemistä -Tähtikohteista löytyy tekemistä kaiken ikäisille.

Kokosimme Sinulle laajan, kiintoisan, koko perheen kattauksen asiakas-Tähtikohteistamme ympäri Suomea! Useimmat niistä olemme itse kokeneet, testanneet ja hyviksi todenneet.

Koulujen talvilomat ajoittuvat vuonna 2018 viikoille 8-10. Esimerkiksi Helsingissä ja Turussa hiihtoloma on viikolla 8 (19.-25.2.), Tampereella ja Jyväskylässä viikolla 9 ja isommissa kaupungeissa Kuopiosta pohjoiseen viikolla 10.

HIIHTOLOMA FISKARSIN RUUKISSA 22.-25.2.2018

Hiihtolomaviikolla 8 Fiskarsin Ruukki Länsi-Uudellamaalla on täynnä kiintoisaa ohjelmaa. Torstaista sunnuntaihin Ruukin torialueella on luvassa perhekisailuja, luontoretkiä ja monia talvisia aktiviteetteja.

Ennakkovarauksesta: ”Talven jäljet” –luontokävely to 22.2. klo 10-13 (kokoontuminen Fiskarin torilla 09.45)
10 €/hlö tai 30 €/perhe (4 hlöä). Koko perheelle suunnattu pienimuotoinen noin 3 km metsävaellus, jossa tarkkaillaan talven jälkiä luonnossa oppaan johdolla. Katsotaan eläinten jälkiä sekä keskustellaan luonnosta. Retkeen hintaan kuuluu grillaustuokio herkullisine grillattavineen ja juomineen. Lasten suositusikä 8-14 vuotta. Toteutuakseen retkelle tarvitaan minimissään 6 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset 20.2. mennessä: kalle(a)kdadventure.com

Kuva: Fiskars Village

Pe-su 23.-25.2. Talviaktiviteetteja ja ohjelmaa klo 11-15 (Fiskarsin Tori)
Lumi- ja jääveistosrakentelua, luistelua, retkiluistinkokeilua, alppicurlingia (yli 5v), talutusratsastusta, lumineppausta (yli 3v) ja jousiammuntaa (yli 6v) Lisäksi musiikkia, ongelmanratkontatehtäviä (yli 5v) sekä puuhakulma alle kouluikäisille lapsille. Jää- ja lumiaktiviteetit säävarauksella.

Torilla myynnissä kasvis-/ kalakeittoa, kylmää ja lämmintä juotavaa sekä grillimakkaraa.

Perhekisailuhaaste klo 12 (alaikäraja 5v)
Perheet kisailevat muita perheitä vastaan hauskoissa lajeissa. Kilpailussa on noin kuusi lajia. Voittajat palkitaan.

La-su 24.-25.2. Ohjattua käsillä tekemistä klo 11-15 (Toriliiteri)
Lapset voivat ohjaajien opastuksella rakentaa lennokkeja, maalata sekä askarrella luonnonmateriaaleista metsän asukkaita ja niiden pesiä.

Fiskarsin museo
Museolla pääsee tutustumaan ruukkilaisten elämään ja kokeilemaan villan karstaamista ja langan kehräämistä värttinällä. Näyttelyssä voi myös pelata hienotaemuistipeliä tai vastata kysymyksiin ja selvittää kuka olisit voinut olla, jos olisit elänyt ruukissa 1800-luvun lopulla. Sen jälkeen voi pukeutua uuden arvon mukaisesti ja tutustua museonäyttelyyn.

Fiskarsin museo on avoinna talvilomaviikolla 19.-25.2.2018 ma-su klo 11-16. Tiesithän että alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy museoon!

Lisätietoja hiihtoloman aktiviteeteista

Jääkalastusta Kieringissä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

TEKEMISTÄ LOMAKOHTEISSA

KIERINGIN LOMAKYLÄ, Sodankylä (www)

Miltä kuulostaisi viettää talviloma keskellä Lapin luontoa, pienessä ja kotoisassa lapinkylä Kieringissä? Voit nauttia olostasi lumikenkäillen talvisessa metsässä, saunoen, potkukelkkaillen ja vaikkapa pulkkamäkeä laskien ilman hälyä ja ihmisvilinää.
Vaikka Kierinki sijaitsee syrjemmässä, se sijaitsee kaiken keskellä. Eri päivinä voi tehdä päiväreissuja omalla autolla eri paikkoihin, esim. Ylläkselle, Leville, Luostolle ja Rovaniemelle. Kaikkiin on reilun tunnin ajomatka.

Kierinki on kasvattanut suosiotaan moottorikelkkailijoiden eksoottisena välietappina Rovaniemeltä pohjoiseen. Kierinkiin on hyvät kelkkareitit ja palvelut kyläkaupasta tankkaukseen ja majoituksesta ravintolapalveluihin.

Tutustu alkuvuoden artikkeliimme! Ihastuttava lapinkylä erämaassa – mitä Kierinkiin kuuluu nyt?
(www)

***

YLLÄS, Kolari (www)

20.2., 27.2., ja 6.3.2018 Poniklubi, Konijänkän kotieläinpiha
Poniklubi kokoontuu tiistaisin klo 14-16. Poniklubissa hoidetaan poneja ja kaikki halukkaat saavat ratsastaa. Alle 12-vuotiaat lapset osallistuvat poniklubiin oman aikuisen kanssa. Aikuisen tehtävänä poniklubissa on mm. taluttaa omaa lastaan tämän ratsastaessa. Klubiin voi tulla mukaan vain kerran tai vaikka säännöllisesti joka viikko. Kuukausimaksu on 20€, kävitpä yhden tai useamman kerran. Aikuisella on myös mahdollisuus ratsastaa, jolloin häneltäkin veloitetaan 20€. Ilmoittautumiset maanantaina klo 16 mennessä. Omat eväät mukaan! Toteutuu kun osallistujia on vähintään 4. Lisätietoja

20.2., 27.2., ja 6.3.2018 Ei pöllömpi -lumikenkäretki lapsille
Lisätietoja

Muita tapahtumia

Kuva: KivaaTekemistä.fi

LOMAKESKUS HARRINIVA, Muonio (www)

Tutustu Harrinivan talven viikko-ohjelmaan

***

LOMAKESKUS REVONTULI, Hankasalmi (www)

Talviurheilun riemua!
1 vrk:n laskettelupaketti arkisin 74 € / hlö, la-su 79 € / hlö
Hintaan sisältyy majoitus 2 henkilön hotellihuoneessa (1 h huonelisä 25 €), aamupalan, kokopäivälipun Häkärinteille, saunan ja pääsylipun tansseihin (la). Lisätietoja

Lomakeskus Revontulesta on noin puolen tunnin ajomatka Etelä-Konneveden kansallispuistoon, joka on kiva retkeilykohde talvellakin. Kalajavuoren laavulle on lyhyt patikointi parkkipaikalta.

Tutustu viime syksyn artikkeliimme! Syysloma Keski-Suomen Hankasalmella virkisti ja yllätti! (www)

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

HÄMEENLINNAN AULANKO

Hämeenlinnan Aulanko yllättää monipuolisuudellaan. Luonnonnähtävyytenä Aulangon kansallismaisemat ovat vertaansa vailla. Kahden vesistön ympäröimänä, Vanajaveden lännessä ja Aulangonjärven idässä, Aulanko on paitsi kaunista myös historiallisesti merkittävää aluetta.

Jo Aulangolle päin Vanajaveden rantamia pitkin ajellessa tulee tunne siitä, että kohteessa on jotakin erityistä. Hämeenlinna sijaitsee sopivan ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, mikä tekee kohteesta näppärän minilomakohteen. Luontoaktiviteettien lisäksi Aulangolta löytyy mm. kylpylä.

Tutustu syksyn artikkeliimme! Kivaa Tekemistä tutustui: Miniloma Aulangon Rauhassa (www)

***

LUMIPUUHAMAAHAN!

Talma Ski, Sipoo (www)

Talma Ski on monipuolinen hiihtokeskus Sipoossa lähellä Helsinkiä. Laskettelu, lumilautaulu, snow park, hiihtokoulu sekä Werneri Park -lumipuuhamaa pienemmille lapsille. Lisäksi rinneravintola, bistro ja Talma Shop.

Tarkista aukioloajat ja lippujen hinnat täältä

Talma Ski. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SEIKKAILUA JA JÄNNITYSTÄ

Talvilomalla 19.-25.2. Prison Islandiin ja Megazoneen on mahdollista päästä normaalia edullisemmin, esim. Päiväpassi Helsingin ja Vantaan Megazoneen 30 €/ hlö. Helsingin ja Vantaan Megazonet ja Prison Islandit ovat avoinna joka päivä klo 12-19.

Prison Island -vankilasaariseikkailu
Vantaa
Jyväskylä
Helsinki
Tampere

Megazone-laserseikkailu
Tampere
Pori
Seinäjoki
Helsinki
Vantaa
Jyväskylä

Pikseli Arcade -virtuaalipuisto
Vantaa, avattu myös Espoossa!

Pakopelit
Exit Room Helsinki
Kids Escape Taikahuone, Helsinki

Kiipeilyareena, Helsinki

Prison Island on täynnä kiintoisia arvoituksia. Voitte valita 2-4 hengen tiiminä visaisempia pähkinöitä tai liikunnallisempia sellejä! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

HEMMOTTELUA JA VESILEIKKEJÄ

Flamingo Spa -vesipuisto, Vantaa (www)

Miltä tuntuisi ihana +32 asteen lämpö niin altaassa kuin altaan reunalla? Vantaalla sijaitsevasta Viihdekeskus Flamingosta löytyy monipuolinen vesipuisto liukumäkineen, lastenaltaineen ja porealtaineen sekä aikuisten oma K18-kylpylä saunoineen ja altaineen, hemmotteluhoitoja unohtamatta.

Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 Flamingo Spa tarjoaa kivaa ohjelmaa ja iloista puuhaa koko perheelle. Myös satuhahmo Mingo vierailee Vesipuistossa ja vastaanotossa tervehtimässä lapsia.

Hiihtoloman ohjelma ma-pe viikoilla 8 ja 9:
Klo 11 Tenavaviesti
Klo 13 Vesijumppa 30 min
Klo 14 Mingon etsintä

Majoituspaketit:
Cumulus & Flamingo Spa muksupaketti alkaen 119€ / perhe (2 aikuista ja 1-2 lasta)
Clarion hotellipaketti kahdelle aikuiselle tai kahdelle aikuisella ja 1-2 lapselle 139€ viikko 8

Spa Caféssa tarjouksessa:
Lihapullat kermakastikkeessa ja ranskalaiset 7,90€. Tarjolla ma-su, vko 8 ja 9.

Flamingo Spa’n vesipuisto. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hemmottelukeidas Hellimö, Orimattila (www)

Orimattilan Kehräämöllä sijaitseva Hemmottelukeidas Hellimö on kiintoisa kohde myös sijaintinsa puolesta. Samasta rakennuksesta löytyy myös uniikki Hotelli Teltta sekä ihastuttavia pikkuputiikkeja.

Kulman Terapiat, Järvenpää (www)
Fysio-, jalka- ja lymfaterapiaa sekä naprapatiaa ja hierontaa.

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

KIINTOISIA NÄYTTELYJÄ

Vantaan kaupunginmuseo: #Throwback Vantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt (www)

Vantaan kaupunginmuseon uusimmassa näyttelyssä hypätään kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (19232015) valokuvien avulla menneisyyden vantaalaisiin maisemiin. Leppänen oli opettaja ja yhdistysaktiivi, jonka valokuvausharrastus vaihtui 1950-luvun puolessa välissä tavoitteelliseksi kotiseututyöksi. Kuvaparit nykyhetkestä paljastavat kaupungin muutoksen ja säilymisen.

Suomen Luontokeskus Haltia, Espoo (www)

Yksi kiinnostavimmista kohteista näyttelyjen saralla on Suomen luontokeskus Haltia Espoon Nuuksiossa, jossa on parhaillaan meneillään Luonto 2017 -näyttely. Erikoisnäyttelyssä nähdään kaikki Suomen 40. kansallispuistoa nuorten silmin.

Tutustu viime kevään artikkeliimme! Luontokeskus Haltia – elämysmatka suomalaiseen luontoon ja kulttuuriin (www)

Suomen Luontokeskus Haltia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tiedekeskus Heureka, Vantaa (www)

Vantaalla sijaitsevassa Tiedekeskus Heurekassa on avautunut hiljattain kaksi uutta näyttelyä, Tarttuvaa! ja Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta. Uusien näyttelyjen lisäksi Heurekaan on tullut myös uusi planetaarioelokuva, Pimeän aineen jäljillä, jossa sukelletaan pimeän aineen tutkimukseen aina alkuräjähdyksestä lähtien. Elokuvassa seurataan jännittävää tutkimustyötä Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa CERN:ssä, joka sijaitsee Ranskan ja Sveitsin rajalla.

Tarttuvaa! on näyttely aikamme tartuttavista ilmiöistä – tartuntataudeista taloudellisiin katastrofeihin ja mielenosoituksista meemeihin. Näyttely tutkii niin biologisia kuin sosiaalisiakin tartuntoja ja niiden leviämistä.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -uutuusnäyttelyssä kurkistetaan muun muassa tulevaisuuden ammatteihin, synteettistä ruokaa valmistavaan koneeseen ja Hyperloop-junaan, joka kiitää Jukolassa tuhannen kilometrin tuntivauhtia. Tulevaisuuden utopiakaupungissa viljelyrobotti kasvattaa ruokaa ja tekoäly seuraa Jukolassa vierailevien kävijöiden toimia.

Tutustu viime kevään artikkeliimme uudistuneesta Heurekasta: Kivaa Tekemistä tutustui uudistuneeseen Heurekaan (www)

Heurekan Ideaverstaan varjoteatteri. Kuva: KivaaTekemistä.fi

MUITA NÄYTTELYKOHTEITA

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo (www)

19.1.-18.3.2018
Ismo Hyvärinen: Maailma tapahtuu toisaalla

Ryhmänäyttely: Talvi – mutta lämmin sisällä
Tero Annanolli, Maaretta Caselius, Kristina Elo, Outi Kirves, Veikko Myller ja Silja Selonen

***

RAVINTOLOITA

Nurkka 10, Tuusula
Mustion Linna, Raasepori
Kuninkaan Kartano & Vanha Viilatehdas, Vantaa
Hämeenkylän kartano, Vantaa

Gustavelund, Tuusula
RantaCasino Restaurant & Bar, Heinola

Mustion Linnan Ravintola Linnankrouvi tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Kevään ja kesän 2018 KivaaTekemistä.fi -kampanjat varataan nyt!
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tavoitamme paitsi kotimaan matkailijat, LikeFinland.com -kampanjalla halutessasi myös lähialueiden ulkomaiset matkailijat! Lue lisää

**

MAJOITUSKOHTEIDEN TÄHDET

Tähtikohteidemme joukosta löytyy myös lukuisia uniikkeja majoituskohteita: kartanomajoitusta Vantaalla ja Raaseporissa, telttamajoitusta vanhan villakehräämön yläkerrassa Orimattilassa ja majoitusta luonnon keskellä oman järven kera Hämeenlinnan seudulla.

Löytyypä majoituskohteiden joukosta myös kodikas majatalo aidossa lapinkylä Kieringissä Sodankylässä sekä tasokasta majoitusta tarjoava Seasong Sipoon saaristossa. Unohtamatta ihastuttavia Tähtikohde-majatalojamme Muoniossa, Sipoossa, Raumalla ja Lohjalla.

Lue lisää yllä olevista majoituskohteista! Kivaa Tekemistä selvitti: Majoituskohteiden Tähdet 2017 (www)

Jos etsit ympäristövastuullista majoituskohdetta pääkaupunkiseudun tuntumasta, tutustu uusimpaan Tähtikohteeseemme: Majatalo Box, Sipoo

Tai jos olet matkalla Lappiin ja kaipaat uniikkia erähenkisyyttä Kemin seudulla eli Meri-Lapissa, niin lue vuodenvaihteen juttumme Savotasta (www).

Ruuhijärvi. Kuvan lähde: Evon Luonto

TÄHTIKOHDEKUNNAT JA -KAUPUNGIT

Suomessa on monta kiintoisaa kuntaa ja kaupunkia, joiden kätköistä löytyy yllättäviä helmikohteita. Esimerkkeinä mainittakoon viimeisin Tähtikohteemme Tuusula ihastuttavine sisustus- ja lifestyle-myymälöineen.

Heinola erottautuu edukseen vaikuttavalla koko perheen vierailukohteella, Heinolan Lintutarhalla, johon on maksuton sisäänpääsy.

Lohjalta löytyy keväällä 2017 uudistunut Elämyskaivos kiinnostavine kierroksineen. Vantaa puolestaan yllättää runsaalla outlet-myymälätarjonnallaan, kiinnostavilla museoilla sekä graffititaiteella, jota pääsee ihastelemaan Vantaan Myyrmäessä vuoden ympäri kellonajasta riippumatta.

Tuusula
Heinola
Lohja
Vantaa

Lisää Tähtikohdekuntia ja -kaupunkeja

Pälkäne
Sipoo
Uusikaupunki
Vaala
Somero

Kuvan lähde: RantaCasino Restaurant & Bar, Heinola

LUE MYÖS

Shoppailun Tähtikohteet 2017 (www)

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.