Time: 0.0010 Seconds\n

Vaalan matkailu

Vaala

Vaalan matkailu
Kohteen nimi: Vaalan matkailu
Osoite: Vaalantie 14, 91700,Vaala
Puhelinnro: 08 5875 6000 (Vaalan kunnan vaihde)
WWW:: http://www.vaala.fi/sivu/fi/matkailu/

Katso kartta isompana

Esittely:

Vaalan kunnan matkailuvaltteina ovat monipuoliset vesistöt, merimäinen Oulujärvi hiekkarantoineen, Oulujoki, Otermanjärvi ja lukuisat kirkkaat suppalammet sekä Manamansalon saaren ja Säräisniemen pitkät hiekkarannat. Puhdas luonto, hyvät kalavedet ja retkeilymaastot, mielenkiintoiset käyntikohteet sekä matkailuyritysten monipuoliset palvelut antavat hyvät mahdollisuudet lomailuun ja virkistykseen.

Vaalan matkailupalvelut löytyvät pääosin kolmelta alueelta: Manamansalosta ja Säräisniemeltä sekä Vaalan keskustaajamasta ja sen läheisyydestä. Lähes puolet Oulujärvestä kuuluu Vaalan kuntaan. Oulujärven Niskanselällä on Suomen ainoa sisävesistöön perustettu valtion retkeilyalue, johon kuuluu useita saaria. Retkeilyalueen keskus on Manamansalon leirintä- ja virkistyskalastusalue.

Vaalasta on helppo lähteä vesille, sillä venesatamia ja rantautumispaikkoja on runsaasti. Oulujärven melontakeskuksessa pääsee kokeilemaan kajakkimelontaa ohjatusti Oulujärvellä. Retkeilijää viehättävät myös Rokuan kansallispuiston harjuvyöhykkeen jäkäläkankaat sekä Vaalan laajat suoalueet, joista suuri osa kuuluu soidensuojelualueisiin.

Vaala on myös osa Rokua Geoparkia, johon kuuluvat Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson alueet. Se on ensimmäisenä suomalaisena alueena saanut UNESCO:n suojeleman Geopark-verkoston jäsenyyden.

Vaalaan tullaan myös kirppislöytöjen ja antiikin perässä. Kunnan kokoon nähden taajamassa onkin monipuolinen valikoima alan liikkeitä. Tervetuloa ostoksille!

Kommentoi