Time: 0.0009 Seconds\n

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaa

Vantaan kaupunginmuseo
Kohteen nimi: Vantaan kaupunginmuseo
Osoite: Hertaksentie 1, 01300,Vantaa
Puhelinnro: puh. 09 8392 4007
WWW:: http://www.vantaa.fi/kaupunginmuseo
Lisätieto:
Aukiolo: ti - pe klo 10 - 17, la, su klo 11 - 16
Kartta latautuu . . .

Esittely:

Museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä vantaalaisista ilmiöistä ja ihmisistä. Näyttelytilat sijaitsevat Tikkurilan vanhan aseman ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Rakennuksen edessä on parkkipaikka museon asiakkaille. Ryhmien ja koululuokkien opastukset on hyvä varata etukäteen. Kysy myös työpajoista ja muista palveluista. Museoon on vapaa pääsy.

Suomen vanhin tiilinen asemarakennus valmistui vuonna 1862. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Carl Albert Edelfelt. Asema edustaa saksalaisperäistä pyörökaarityyliä, joka on saanut vaikutteita bysanttilaisista kirkoista. Rakennuksen ulkoasu on säilynyt lähes alkuperäisenä. Ensimmäinen museonäyttely asemalla avattiin vuonna 1990.

Vanha asemarakennus on edelleen hyvien kulkuyhteyksien varrella. Pääradan junat pysähtyvät 300 metrin päässä Tikkurilan asemakeskus Dixin kohdalla. Siellä sijaitsee myös Tikkurilan linja-autoasema. Museoon kannattaa poiketa myös ostoksille, sillä museokaupassa on laaja valikoima Vantaa-aiheista kirjallisuutta, postikortteja, lahjatavaroita sekä näyttelyihin liittyviä tuotteita.

Kommentoi