Sipoon Talmassa lasketeltu jo 40 vuotta – uutta tulossa!

Julkaistu:

05.01.2024
| Kirjoittanut:

Werneri Park tarjoaa valvotun pulkka- ja tuubimäen sekä muuta seikkailtavaa Talman hiihtokeskuksessa. 😀 Kuvassa rinnepäällikkö Kasper Arpia. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Kylmä vajaan 20 asteen pakkanen ei haitannut menoa, kun nautimme laskupäivästä Sipoon Talmassa. Werneri Parkiin on tullut uutta, samoin etelärinne on valmistumassa.

Werneri Park on on Talman laskettelukeskuksen yhteydessä oleva puuhapuisto, josta löytyy pulkkamäki ja erillinen tuubimäki mattohisseineen. Omia välineitä et tarvitse.

Samoin Wernerissä on taukotilat, tulisija ja makkaranpaistomahdollisuuus. Kaksi uutuutta tälle kaudelle ovat pienten lasten verkkoseikkailu sekä koko perheen pulmaseikkailu, kuvissa edellä.

Pulmaseikkailu on kolmeen huoneeseen sijoittuva omatoiminen pakopeli. Rinnepäällikkö Kasper Arpia kertoi uudistuksista. Hän työskentelee Talmassa toista vuotta ja huolehtii esimerkiksi työvuorosuunnittelusta.


Takarinteiden snowparkin hyppyrit, reilit ja boksit ovat pienempiä ja sopivat useammille kuin eturinteen snowparkin isot hyppyrit. 🏂 Kuva: KivaaTekemista.fi
Eturinteen vasempaan laitaan rakennettu uusi kumparemäki oli hauska ja vauhdikas! Kuva: KivaaTekemista.fi

Rinnekeskus sijaitsee kätevän noin puolen tunnin matkan päässä niin pääkaupunkiseudulta kuin Keski-Uudeltamaalta. Keskus sijaitsee 4-tien lähettyvillä, Keravan kohdalta muutama kilometri itään.

Hiihtokouluun, pitkään kauteen ja hyviin rinteisiin ja snowparkeihin satsaava Talma Ski on palvellut laskijoita 40 vuotta. Ski.fi kirjoitti joulukuussa historiakastauksen Talmasta, joka viettää synttäriviikkoa tammikuun 2024 viimeisellä viikolla. 🎊

Etelärinne tulossa

Uuden etelärinteen maanrakennustyöt on aloitettu kesällä. Kuva: KivaaTekemista.fi

Talma tiedotti viime keväänä, että rinnepinta-alaa on tarkoitus kasvattaa jopa puolella lähivuosina.

”Suunnitelmissa on avata kaksi uutta rinnettä hisseineen Talman eteläpuolelle. Toinen rinteistä tulee olemaan loiva, lähes puoli kilometriä pitkä, leveä etelärinne. Tämän rinteen sisäreunaan tulisi uusi tuplasti pidempi reiliparkki.” (www)

Nyt jo näkyi, että Talman korkein kohta oli tasattu aiempaa laajemmaksi ja etelärinteiden muokkaus on aloitettu.

Talman Ski shop ja vuokraamo. Meitä palvelivat Pyry, Jere ja Jonna. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Talmalaiset kertoivat, että viime viikko oli tosi vilkas, mutta tällä (tammikuun ensimmäisellä) viikolla pakkaset ja ihmisten reissut ovat rauhoittaneet menoa. Toisaalta rinteissä oli hyvin tilaa laskea eikä jonoja ollut.

Hissit olivat käytössä niin, että kaikilla rinteillä pystyi laskemaan. Rinnekartta löytyy täältä.

Meidän päivä

Meidän tiimi oikealla. Rinteissä näkyi lautaulun opetusta. Ravintola Snöstä avautuu hieno näkymä harjoitus- ja eturinteisiin. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Me – aikuinen ja 12-vuotias poika – uskaltauduimme laskettelemaan flunssajakson jälkeen. Kylmä ei todellakaan tullut, kun olimme pukeutuneet hyvin. Kiintaat, joissa oli villavuori ja sormet yhdessä, osoittautui hyväksi ratkaisuksi varsinkin, kun otin kuvia.

Laskettelun jälkeen nautimme viime kaudella uudistuneessa Ravintola Snössä Rinnemestarin erikoisen ja muuta purtavaa. Lopuksi koimme vauhdin hurmaa Werneri Parkin tuubimäessä ja ainakin yritimme ratkoa uutta Pulmaseikkailu-pakopeliä, jota Kasper meille suositteli.

Rinnemestarin erikoinen on herkullinen annos, jolla lähtee nälkä. 😋 Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

MAINOS – LISÄÄ TÄHTIKOHTEITAMME KESKI-UUDELLAMAALLA! ✨

  • Kenkäkingi – suutari ja second hand -merkkiliike Keravalla (juttu 4/23)
  • Keravan Muovi ja Lelu – laaja lelu-, vahakangas- ja kodintarvikevalikoima (juttu 3/23)
  • Tyykipuoti – vanhan ajan kangas- ja ompelutarvikekauppa vuodesta 1980, Kerava (juttu 4/23)

🔸🔸

Syvän sinen taivas. Lähtiessämme ilta oli hämärtynyt. Pakkastaivaan värit ja niiden vaihtelu valloittivat pitkin päivää. Kuva: KivaaTekemista.fi

🔹🔹

Talman Ski:n kotisivut, yhteystiedot ja aukiolo

www.talmaski.fi (sis. hinnasto)

Talmantie 341, 04240 Sipoo

Aukiolo: ma-pe 16-20.30, la-su 10-18
Katso tarkemmin

Vuoden 2024 alun aukiolo

2.-5.1. klo 10-20.30
6.-7.1. klo 10-18

Avoinna kaikki rinteet, kaikki hissit ja Werneri Park! Half-pipe työn alla.

🔸 Vuokraamo ja Ski Shop p. 0400 716 866, s-posti: info(a)talmaski.fi
🔸 Hiihtokoulu p. 040 128 1419, hiihdonopetus(a)talmaski.fi
🔸 Ravintola Snö p. 0400 716 856, info(a)ravintolasno.fi

Talma Ski Facebookissa – ja Instagramissa

⛷ Talma Ski on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksija/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää