Time: 0.0016 Seconds\n

Kieringin Lomakylä

Kierinki

Kieringin Lomakylä
Kohteen nimi: Kieringin Lomakylä
Osoite: Tuirantie 4, 97390 Sodankylä
Puhelinnro: +358 (0)40 809 1610
WWW:: https://www.booking.com/hotel/fi/kieringin-majatalo.en.html?aid=2104101&no_rooms=1&group_adults=2

Katso kartta isompana

Esittely:

Kierinki on idyllinen lapinkylä. Se sijaitsee erämaassa, Sodankylän kunnan alueella, noin 70 kilometriä kuntakeskuksesta lounaaseen.

Kieringin Lomakylässä on tarjolla modernia ja viihtyisää majoitusta: hotellihuoneita, lomahuoneistoja, mummonmökkejä, telttamajoja ja karavaanari paikkoja.

Majoituksen vastaanottona ja infopisteenä toimii Kieringin Kauppa & Kahvila sen aukioloaikoina.

Keskelle kylää sijoittuva kauppa on monipuolisesti päivittäiselintarvikkeita tarjoava Tarmo Lähikauppa. Kaupalla on myytävänä Kierinki Highland -lihatuotteita sekä paikallisten asukkaiden käsitöitä ja muita matkamuistoja.

Kahvilan puolella on tarjolla kotiruoka-lounas arkisin. Kahvilassa on myös B-oikeudet.

Kauppa & Kahvilan pihalla on polttoainejakelupiste, josta on saatavilla polttoainetta 24 h/vrk. Polttoainevaihtoehdot: 98 E5 ja Diesel. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit. Kaupan aukioloaikoina voi maksaa myös käteisellä.

Uljasta, keltaista Hietalan taloa ei voi olla huomaamatta Kierinkiin saavuttaessa. Hietalan päärakennuksessa ravintola tarjoilee muun muassa Kierinki Highland -ravintola-annoksia, ja toimii komeana juhlien sekä tapahtumien pitopaikkana.

Pihapiirissä on Maailman pienin pubi, navetta ja latobaari sekä upea Pikkupuoli, jossa on Lapin aarteita myyvä taidegalleria. Galleria toimii esittely- ja myyntitilana Hietalan emännän, taiteilija Teija Raaterovan teoksille.

OHJELMAA JA TEKEMISTÄ

Kieringin kylä on arvioitu valtakunnallisesti merkittäväksi maisema-alueeksi Suomen Lapissa. Lomakylä tarjoaa vieraille Lapin kokemuksia aidolla tavalla kauniissa, alkuperäisissä puitteissa. Koiravaljakko-, hevos- ja porosafarit, moottorikelkkailu, lumikenkäily, hiihto ja potkukelkkailu järjestyy lomakylän kautta.

Revontulet voi kokea Majatalon pihalla, mutta ikimuistoisen luontokokemuksen saa erämaassa missä valo on vain tähdistä, linnunradasta ja revontulista.

Muokattu: 20.04.2021