Kivaa Tekemistä koki pääkaupunkiseudun lumipuuhamaa Talman

Julkaistu:

07.02.2018
| Kirjoittanut:

Talman perherinne ja taustalla snow park Werneri Parkista päin kuvattuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teimme viime viikonloppuna jälleen jokatalvisen vierailun monipuoliseen Talmaan Sipoossa. Talma Ski on KivaaTekemistä.fi -palvelun monivuotinen Tähtikohde.

Talma avaa rinteensä hyvissä ajoin heti lumitilanteen salliessa. Vaikka omalla takapihallasi ei olisi lunta, Talmassa on, sillä rinnekeskus tykittää vähintään pienen alueen laskettelijoiden ja lautailijoiden käyttöön mahdollisimman aikaisin.

Tälläkin kaudella heikomman lumitilanteen aikana harjoittelurinteessä oli mahdollista lasketella, lautailla, jopa tehdä pieniä temppuja reileissä ja bokseissa jo joulukuussa.

Joulun välipäivinä Talma sai auki huipulle ulottuvan perherinteen ja edelleen tammikuussa kaikki muutkin rinteet ja Werneri Parkin! Talman Jani Pihlajaniemi kertoi viikonloppuna, että vihdoin saatiin auki takarinteiden junnuparkkikin, joka on monille tosi tärkeä.

Eturinteessä oleva isompi snow park reileineen ja hyppyreineen on kokeneemmille laskijoille. Enää on avaamatta halfpipe.

Laskupeliä jos jonkinmoista. Talman Werneri Park Sipoossa tarjoaa lapsille lumihurviteltavaa koko rahan edestä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Werneri Park on monipuolinen lasten seikkailukohde, jossa on jatkuva valvonta. Laskea voi erilaisilla härveleillä alas ja kätevä mattohissi tuo ylös. Wernerin hurjin kokemus on tuubimäki, jossa lasketaan tuubirenkailla kourua pitkin.

Suosittelemme Werneriinkin kypärän käyttöä. Wernerissä on myös aisakaruselli pikku lapsille ja muita laitteita, kuten ”pienoiskiipeilyrata” perheen pienimmille. Talman iso kiipeilypuisto ei ole talviaikaan käytössä.

Wernerissä on myös kota omille eväille ja makkaranpaistoon sekä mahdollisuus synttäreiden järjestämiseen ennakkotilauksesta.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Me olimme tällä kertaa liikkeellä 1 aikuinen ja 2 lasta -poppoolla. Kaikilla oli kivaa ja seikkailumme alkoi lastenrinteestä, jossa Eetu 6v halusi treenata aiemmin talvella Ylläksellä oppimaansa taitoa nousta sompahissillä.

**
Kevään ja kesän 2018 KivaaTekemistä.fi -kampanjat varataan nyt!
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tavoitamme paitsi kotimaan matkailijat, LikeFinland.com -kampanjalla halutessasi myös lähialueiden ulkomaiset matkailijat! Lue lisää
Talviurheiluvälineitä tarjoavia Tähtikohteitamme kaudella 2017-2018 ovat: Talma Shop sekä Tuusulan SportDivari.

**

Sompahissi on nopeampi kuin mattohissi. Talmassa on lastenrinteen sompahissin lisäksi 2 mattohissiä sekä yhteensä 4 teleskooppihissiä päärinteen molemmin puolin. Vilkkaana lauantaina hissikapasiteetti toimi ja pitkiä jonoja ei syntynyt, vaikka pääparkkipaikka oli täynnä autoja.

Asiakaspalveluhenkinen Panu saattoi juosta aloittelijoiden perässä melkein ylös asti opastamassa sompahissin käyttöä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ylläksellä Eetulle suositeltiin aluksi hissin opettelua niin, että sompaa voi pitää myös kainalon alla, mutta Talmassa hissinousu sujui normaalisti sompa haarojen välissä. Lumilaudalla hissiopettelu on kuitenkin hippasen vaativampaa kuin suksilla.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lumilaudalla laskeminen on oma taitolajinsa. Kaatumisilta ei voi välttyä. Maksullinen lumilautakoulu tai -tunti on aloittelijoille harkinnanarvoinen aivan kuin suksilaskettelussa.

Kävimme moikkaamassa ja kysymässä perusvinkit lumilautakäännökseen Talman suositusta hiihtokoulusta. Hiihdonopettaja Mauri kertoi, että käännös tapahtuu liikuttamalla lantiota rintamasuunnassa eteen tai taakse, jolloin lauta menee kantilleen ja käännös lähtee taittumaan. Yes!

Saimme myös vinkin, että lumilautailu sujuu helpommin, jos polvet ovat hivenen koukussa ja erillään toisistaan.

Jos vauhti karkaa käsistä, niin aina pitää osata ja muistaa kaatua, niin ei loukkaa itseään tai muita. Talman lastenrinteessä hissilinja oli fiksusti suojattu punaisella muoviverkolla, ettei laskija vahingossa laske hissilinjalle.

Perheyrityksen nuorempaa polvea, sisarukset Aleksandra ja Jani Pihlajaniemi, Talma Shopissa, jonka yhteydessä palvelee myös lipunmyynti ja välinevuokraamo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Reissumme puolivälissä nautimme rinneravintolassa juustohamppariannokset ja kaakaota. Talmasta löytyy sekä ravintola että Bistro. Oli kiva huomata, että perinteisten burgereiden, pastan ja pizzojen lisäksi valikoimaan kuuluivat myös edulliset perusruokavaihtoehdot kana-tandoori -keitto, peruna-purjo -sosekeitto sekä makaronilaatikko. Lapsilta ne ottavat ainoastaan 5 euroa, aikuiselta 9-10 euroa.

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi. Tilaa tästä

**

Kuva: KivaaTekemistä,fi

Myöhäisen lounaan jälkeen lapset suuntasivat Werneriin, jossa tutuksi tuli koko joukko erilaisia laskuhärveleitä.

Iloinen Henna valvoi ja opasti Werneri Parkissa. Henna työskentelee Talmassa kolmatta kautta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päivän päätteeksi valojen loisteessa naatiskelin uudistuneessa ja levennetyssä, ylhäältä katsoen oikeanpuoleisessa takarinteessä, jossa sijaitsee niin sanottu junnupark. Reilit eli kaiteet sekä hypyt jäivät tällä kertaa rohkeammille, mutta takarinteessä oli kiva laskea vauhdikkaammin hissilinjan viereisillä jyrkemmillä rinteillä ja harjoitella leikkaavia carving-käännöksiä. Hankin muutama vuosi sitten carving- eli tiimalasisukset, jonka mallisia (ylhäältä katsoen) laskettelusukset taitavat tänä päivänä useimmiten olla.

Tässä lopuksi vinkki leikkaavasta käännöksestä videolla (www). Käännöksen harjoittelussa pitää hoksata myös muut laskijat! 🙂

Talman kotisivut sis. yhteystiedot, aukiolo ja hinnasto: www

**
Talma Ski on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.