Kivaa Tekemistä suosittelee: Kokosimme majoituskohteiden Tähdet

Julkaistu:

07.09.2017
| Kirjoittanut:

Villa Sibbe. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tiesitkö, että KivaaTekemistä.fi -palvelustamme löytyy koko joukko viihtyisiä ja eksoottisiakin majoituskohteita ympäri Suomea?

Olemme kirjoittaneet niistä artikkeleita ja ne löytyvät myös hakupalvelustamme Tähtikohteina. Esimerkkejä löytyy laidasta laitaan, kuten elämysmajoitus Eco Camp Grelsböle Sauvossa. Kyseessä on Tentsile-telttamajoitus puussa nokipannukahvin kera!

Unohtamatta upeita kartanokohteita, kuten Mustion Linnaa ja Hämeenkylän kartanoa Etelä-Suomessa, sekä pieneen, syrjäiseen lapinkylään kohonneita ja kunnostettuja Kieringin majoituskohteita Sodankylässä. Kirjoitimme Kieringistä tammikuussa.

Kaksi Tähtikohdettamme sijaitsee saaressa. Nämä ovat Sipoon tasokas, merellinen Seasong sekä Kaskisten uniikki ja tunnelmallinen Sälgrund, joka on entinen luotsiasema. Olemme vierailleet molemmissa ja voimme suositella!

Esittelemme sinulle nyt kaikki palvelustamme löytyvät majoitus-Tähtikohteet Uudeltamaalta Lappiin saakka. Useimmissa olemme myös itse vierailleet ja hyviksi todenneet. Tähtikohteet ovat myös media-asiakkaitamme.

*UUSIN TÄHTIKOHDE*
Aulangon Rauha & Evon Luonto -majoituskohteet, Hämeenlinna

Aulangon Rauha on Hämeenlinnan Aulangolla, Aulangonjärven rannalla sijaitseva majoituskohde, johon kuuluu neljä eri kokokoista huvilaa tai majoitustilaa.

Uusimpina majoitustiloina Aulangon Rauhassa ovat päärakennus Suuri Huvila, joka soveltuu niin yli 100 henkilön päivätapahtumiin kuin intiimeihin pienemmän porukan majoittumiseen ja kokoontumisiin, sekä joulukuussa 2017 avattava Rantahuvila 5-20 hengelle.

Yritykseltä löytyy hyvätasoisia majoituskohteita Aulangon lisäksi myös Evolta. Sekä Aulanko että Evo ovat upeita luontokohteita lähellä pääkaupunkiseutua.

Aulangon Rauha & Evon Luonto -majoituskohteet (www)
Puh. Puh. 0207 300 888 (klo 10-18, puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

Evon Ruuhijärvi. Kuva: Evon Luonto

**
HELSINGIN SEUTU

Juhlamenot, Sipoo

Korkealuokkaista majoitusta ympäri vuoden kotoisissa mökeissä ja huoneistoissa keskellä kaunista luontoa Etelä-Sipoossa. Kaikissa mökeissä ja huoneistoissa on täysin varustetut keittiöt, joissa voi itse valmistaa ruokaa. Pihapiirissä on myös maasauna ja palju. Juhlamenot sijaitsee n. 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, lentoasemalta ja Porvoosta.

Juhlamenot (www)
Puh. 040 516 7214

Juhlamenot, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Juhlamenot, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Seasong, Sipoo

Merellinen Seasong tarjoaa majoituspalveluja Norrkullalandetin saarella, Sipoon saaristossa, vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä. Saarelle on Pörtö Linen vesibussiyhteys Sipoon Kalkkirannasta. Saarella on tasokkaita kahdeksan hengen saunallisia mökkejä sekä upea Villa Seasong yritystilaisuuksien ja perhejuhlien järjestämiseen. Norrkullalandetilla on kesäkahvila, uimaranta, grillauspaikkoja ja luontopolku, jonka päässä kohoaa näkötorni.

Seasong (www)
Puh. 010 346 6144 tai 050 544 1872

Villa Seasong, Norrkullalandet, Sipoo Kuva: Seasong Travels

Villa Seasong, Norrkullalandet, Sipoo Kuva: Seasong

LAHDEN SEUTU

Hotelli Teltta, Orimattila

Hotelli Teltta on Orimattilan Kehräämön 4. kerroksessa toimiva pieni ja elämyksellinen 11 teltan hotelli. Hotellin huoneet, eli vankkaseinäiset teltat, on pystytetty vanhan tehdasrakennuksen sisälle, muodostaen pienen ekologisen telttakylän. Teltat eivät kuitenkaan ole tavallisia soputelttoja vaan hotellia varten rakennettuja, lämpöeristettyjä ja ilmastoituja 1-2 hengen huoneita. Teltat on suunnitellut designeri Antti Evävaara.

100-vuotias Kehräämö on historiallinen rakennus, entinen villatehdas, josta löytyy myös muita palveluita, kuten Hemmettelukeidas Hellimö. Orimattilaan on matkaa 45 min Kehä 3:lta Lahden suuntaan.

Hotelli Teltta (www)
Puh. 040 046 4893

Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
LÖYDÄ IHANIA JA YLLÄTTÄVIÄ KOHTEITA LÄHELTÄ SINUA! WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI & WWW.LIKEFINLAND.COM
**

VARSINAIS-SUOMI & SATAKUNTA

Tentsile Experience Eco Camp Grelsböle, Sauvo

Tentsile Experience Eco Camp Grelsböle on Varsinais-Suomen Sauvossa, Grelsbölen tilan yhteydessä sijaitseva elämysmajoituskohde, jossa voi majoittautua 3-hengen tentsileissä puussa.

Tentsile-teltta on noin metrin korkeudella maasta ja teltta on jännitetty sen ympärillä oleviin puihin. Sinne kivutaan teltan keskellä olevasta suljettavasta aukosta. Kohde on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Grelsbölen tilalla viljellään sokerijuurikasta, viljaa, tyrniä, varhaisperunaa ja varhaishernettä. Tilalla on myös ympäri vuorokauden avoinna oleva idyllinen itsepalvelukioski, jossa on tarjolla niin omia kuin muiden lähituottajien tuotteita.

Tentsile Experience Eco Camp Grelsböle (www)
Puh. 044 533 0701

Artikkelimme kohteesta: Kivaa Tekemistä koki Tentsile-elämysmajoituksen Sauvossa (4.6.2017)

Tentsile. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Soukaisten Rustholli, Rauma

Soukaisten Rustholli on kulttuurihistoriallisesti arvokas entinen ratsutila Soukaisten kylässä Raumalla. Tämä hurmaava majoituskohde sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Rauman keskustasta. Vanhassa päärakennuksessa sijaitsevat huoneet ovat samassa pihanpiirissä maitotilan isäntäperheen kanssa. Tunnelmalliset ja ihanasti sisustetut huoneet nykyaikaisine kylpytiloineen, keittiöineen ja saunoineen houkuttelevat viihtymään pidempäänkin.

Soukaisten Rustholli (www)
Puh. 0500 591 602

Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma

Kuva: Soukaisten Rustholli, Rauma

UUSIMAA

Kettukallion Elämystila, Lohja

Karstulla, n. 13 km Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan, sijaitsee Kettukallion Elämystila, joka tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin arkeen kuin juhlaan. Tilalla voi majoittua tunnelmallisessa torpassa tai mökissä, saunoa savusaunassa ja pulahtaa paljuun. Kettukallion Elämystila on mainio paikka myös erilaisten perhejuhlien ja yritystilaisuuksien järjestämiseen. Myös eläimet tervetulleita!

Kettukallion Elämystila (www)
Puh. 044 988 5760

Kuva: Kettukallion Elämystila, Lohja

Kuva: Kettukallion Elämystila, Lohja

**
Hotelli Gustavelund, Tuusula

Gustavelund on Keski-Uudellamaalla Tuusulassa – vain n. 30 min Helsingistä ja 15 min Helsinki-Vantaan lentokentältä – kauniin Tuusulanjärven rannalla sijaitseva arkkitehtuurisesti merkittävä hotelli. Vuosina 2013 ja 2014 uudistetut hotelli ja ravintola ovat avoinna ympäri vuoden.

Upea puistoalue, Tuusulanjärvi sekä lähellä sijaitsevat kulttuurihistorialliset vierailukohteet Lottamuseosta taidemaalari Pekka Halosen ateljeekoti Halosenniemeen tarjoavat hotellivieraille unohtumattomia elämyksiä.

Hotelli Gustavelund (www)
Puh. 09 273 751

Kuva: Gustavelund, Tuusula

Kuva: Gustavelund, Tuusula

**
POHJANMAA

Sälgrundin luotsiasema, Kaskinen

Sälgrundin luotsiasema on Sälgrundin majakkasaarella Kaskisten edustalla sijaitseva uniikki majoituskohde. Saarella on mahdollisuus yöpyä vanhalla hirsirakenteisella luotsiasemalla ja kesäkaudella myös aitoissa. Saarelle voi mennä omalla veneellä tai tilata venekyydin (n. 10 min) ystävälliseltä Kari Häggblomilta, jonka yritys hoitaa saaren majoitustiloja ja kuljetuksia.

Sälgrundin luotsiasema (www)
Puh. 040 524 0820 (tiedustelut, varaukset, venekyydit)

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
AHVENANMAA

Anderssonin Vieraskoti ja Kotileipomo, Eckerö

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri on kodikas ja rauhallinen majatalo kauniissa Eckerössä Ahvenanmaalla. Anderssonien aamiainen kotileipomossa leivottuine leipineen ja sämpylöineen sekä ystävällinen isäntäpariskunta tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Anderssonin Vieraskoti on ihanteellinen majapaikka myös lapsiperheille, sillä se sijaitsee kesällä 2015 avatun Smart Park -teemapuiston vieressä.

Ahvenanmaahan on kiva tutustua varsinkin kesäisin esimerkiksi autolla, pyörällä tai moottoripyörällä kierrellen.

Anderssons Gästhem & Gårdsbageri (www)
Puh. 0400 423 482

Anderssonin uudet vierasmökit. Kuva: Anderssons Gästhem & Gårdsbageri, Eckerö, Ahvenanmaa

Anderssonin uudet vierasmökit. Kuva: Anderssons Gästhem & Gårdsbageri, Eckerö, Ahvenanmaa

LAPIN HELMIÄ

Kieringin Lomakylä, Sodankylä

Kierinki on idyllinen lapinkylä. Se sijaitsee erämaassa, Sodankylän kunnan alueella, noin 70 kilometriä kuntakeskuksesta lounaaseen. Kieringin Lomakylässä on tarjolla modernia ja viihtyisää majoitusta: hotellihuoneita, lomahuoneistoja, mummonmökkejä, telttamajoja ja karavaanaripaikkoja.

Kieringin kylä on arvioitu valtakunnallisesti merkittäväksi maisema-alueeksi Suomen Lapissa. Lomakylä tarjoaa vieraille Lapin kokemuksia aidolla tavalla kauniissa, alkuperäisissä puitteissa. Koiravaljakko-, hevos- ja porosafarit, moottorikelkkailu, lumikenkäily, hiihto ja potkukelkkailu järjestyy lomakylän kautta.

Kieringin Lomakylä, Sodankylä (www)
Puh. 040 809 1610

Artikkelimme kohteesta: Sodankylän helmi – Kieringin Lomakylä (30.1.2017)

Kuvan lähde: Kierinki Village

Lomamaja Pekonen, Muonio

Lomamaja Pekonen on lämminhenkinen perheyritys Muonion keskustassa avaralla rinnepaikalla Jerisjoen ja Muonionjoen vesistöjen äärellä. Lomamaja Pekonen tarjoaa monentasoista majoitusta viihtyisissä ja siisteissä mökeissä, huoneissa tai paritalohuoneistoissa.

Talvella hiihtoladulle ja kelkkareitille pääsee suoraan pihasta. Hoidettua latuverkostoa on Muoniossa 250 km. Lähituntureiden, Olos ja Pallas laskettelurinteille matkaa on 6-30 km, Leville ja Ylläkselle n. 60 km. Kesällä voi nauttia Pekosten omasta uimarannasta, josta on helppo lähteä melontaretkille tai kalastamaan Muonionjoelle.

Lomamaja Pekonen (www)
Puh. 040 550 8436

Artikkelimme kohteesta: Lomamaja Pekonen ja Muonion kaamos (1.2.2016, päivitetty 2017)

Kuva: Lomamaja Pekonen, Muonio

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi

Revontuli on monipuolinen lomakeskus järven rannalla. Pala Ameriikkaa: Revontuli Bowling Diner, aitoon 50-luvun Amerikan tyyliin tehty keilahalli, jossa 6 keilarataa sekä ravintola. Lomakylästä löytyy myös 18-reikäinen golfkenttä, frisbeegolfrata, uimaranta, minigolf ja saunaelämyksiä. Lomakeskus Revontulessa on runsaasti majoitustilaa sekä mökeissä että huoneissa.

Lomakeskus Revontuli (www)
Puh. 014 8448 200

Artikkelimme kohteesta: Lomakeskus Revontuli ja Etelä-Konneveden kansallispuisto (16.9.2016, päivitetty 2017)

Lomakeskus Revontulen Loitsu-sauna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

HURMAAVIA KARTANOKOHTEITA

Hämeenkylän kartano, Vantaa (www)

Länsi-Vantaalla, lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää, sijaitseva Hämeenkylän kartano on uniikki kartanohotelli, jossa on mahdollisuus rentouttavan viikonlopun viettoon ystävien kesken tai oman rakkaan kanssa. 1580-luvulla perustetun kartanon alueella sijaitsee 12 eri aikakausilla rakennettua rakennusta, joista kolmessa on hotellihuoneita.

Majoitu ihanasti romanttisessa kartanohenkisessä huoneessa. Nauti ulkoilusta kauniissa puistossamme, käy uimassa ja saunassa ja kuntoilemassa kuntosalilla. Harmonia Spa tarjoaa luonnonmukaisia kauneus- ja hemmotteluhoitoja Hämeenkylän kartanolla, jonne voit varata oman rentoutumishetkesi. Illalla on pöytä katettuna valmiiksi ravintola Soihdussa.

Hämeenkylän kartano (www)
Puh. 010 5408350

Kuva: Hämeenkylän kartano, Vantaa

Mustion linna, Raasepori

Mustion Linna, jonka historia ulottuu yli 200 vuoden taakse, on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Kartano sijaitsee Helsingistä 80 km rannikkoa pitkin länteen. Päärakennus toimii nykyään museona, johon on mahdollisuus tutustua opastetuilla kierroksilla.

Mustion Linnassa voi yöpyä kartanohotellissa, josta löytyy huoneita yhden hengen huoneista isompiin, perheille tarkoitettuihin pikkutupiin. Hotellirakennukset sijaitsevat idyllisessä puistossa, jonka läpi virtaa luonnonkaunis Mustionjoki. Kartanohotellin kaksikerroksinen sviitti sijaitsee aivan joen rannalla.

Vanhassa ratsutallissa sijaitseva Ravintola Linnankrouvi on avoinna päivittäin. Ravintola panostaa aitoihin makuihin ja käyttää ruuan valmistuksessa lähellä tuotettuja raaka-aineita. Mustion Linnan rakennuksia ympäröivä puisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä vanhoista puistoista.

Mustion linna, Raasepori (www)
Puh. 019 36231

Artikkelimme kohteesta: Mustion Linna Raaseporissa jää mieleen ja sydämeen (12.5.2017)

Mustion Linnan kartanohotelli, Raasepori. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Villa Sibbe, Sipoo

Sibbe on monipuolinen vapaa-ajan keskus Sipoon Söderkullassa, Helsingin itäpuolella. Idyllisessä majatalo Villa Sibbessä on viisi kaunista ja yksilöllistä kesällä 2016 valmistunutta kahden hengen huonetta kaikin mukavuuksin sekä yksi huone yhteisellä wc/suihkutilalla.

Laadukkaat sängyt, rauhallinen ympäristö sekä vanhan kartanon henki takaa mukavat ja pitkät yöunet. Varaa oma majoituksesi vanhojen tammipuiden suojista maukkaan aamupalan kera. Villa Sibbessä on myös hyvät kokous-/juhlatilat vuokrattavissa moneen eri tilaisuuteen. Villa Sibbessä järjestyy häät, perhejuhla tai vaikka lakkiaiset.

Villa Sibbe (www)
Puh. 044 522 6258

Villa Sibbe. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hotelli Harriniva, Muonio

Muonionjoen upeissa rantamaisemissa sijaitseva Harriniva tarjoaa hotellimajoitusta, mökkimajoitusta sekä leirintäalue caravan- ja telttapaikkoineen. Majoituksen lisäksi tarjoamme ympäri vuoden tasokkaita ravintolapalveluita sekä monipuolista tekemistä koskenlaskusta kalastukseen sekä fatbike-pyöräilystä vierailuun maailman suurimmassa rekikoirakeskuksessa.

Keskiyön aurinko, ruskan väriloisto ja talven taika tarjoavat erinomaiset puitteet nauttia lomastasi Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Talven taikaa tuovat kaamoksen mystisyys, revontulet ja lumihankien kimallus kevätauringossa.

Hotelli Harriniva, Muonio (www)
Puh. 0400 155 100

Artikkelimme kohteesta: Lapin kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä (15.7.2017)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

SE-Action -vuokramökit, Siuntio

SE-Action tarjoaa mökkimajoitusta kahdessa 4+2 hengen mökissä Purnus Jokilaaksossa Siuntiossa. Mökkien pinta-ala on 67 m² ja molemmista löytyy keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta, wc, suihkuhuone ja sauna. Mökit ovat kattavasti varusteltuja nykyaikaisin mukavuuksin.

Alueen iso kota sekä joki- ja kallioterassi ovat vieraiden käytössä. Mökiltä pääsee helposti metsäpoluille, uimarannalle ja melomaan. Metsätiellä voi myös ratsastaa. Aivan mökkien läheisyydestä löytyy seikkailullinen elämysrata.

SE-Action -vuokramökit, Siuntio (www)
Puh. 09 256 4040

Melontaa Siuntionjoella. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

Artikkelissa esitellyt majoituskohteet ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.