Syysloma Keski-Suomen Hankasalmella virkisti ja yllätti!

Julkaistu:

23.10.2017
| Kirjoittanut:

Sepän Galleria, Hankasalmi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päätimme lähteä syysloman 2017 viettoon Keski-Suomeen kohteeseen, joka on ollut KivaaTekemistä.fi -palvelumme Tähtikohde jo monta vuotta.

Kohteena oli Lomakeskus Revontuli Iso-Virmasjärven rannalla Hankasalmella, osoitteessa Revontulentie 1.

Tarjous – 4 yötä täysin varustellussa ja kauniisti sisustetussa 4-6 hengen Aurora-mökissä – oli houkutteleva, ja Keski-Suomeen ajaa pääkaupunkiseudulta n. 3-4 tunnissa. Eli mikäpä siinä – lomalle lomps! 🙂

Syyslomatarjous 2018

Tilasimme pakettiimme myös maukkaat ja hyvätasoiset Revontulen hotelliaamiaiset croissanteineen.

Mökkimme terassilta avautuivat hienot maisemat Revontulen golfkentälle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kaupungin pölyt jaloista!

Lähdimme matkaan – aikuiset Sari ja Henri, lapset Aada ja Eetu – maanantaina ja ajoimme 4-tietä Jyväskylän suuntaan. Hankasalmelle pääsee kätevästi Toivakan kautta pienempää mutta hyvää tietä. Samalla pääsee mukavasti maaseutufiilikseen ja saa karistettua kaupunkiseudun pölyt ja sähköpostit jaloista!

Revontulessa meitä odotti illansuussa ystävällinen Revontuli Bowling Dinerin tarjoilija Jukka, joka toivotti meidät tervetulleeksi ja antoi mökin avaimen. Ensimmäisenä iltana valmistimme ruokaa mökissä ja rauhoituimme.

Etelä-Konnevesi – olemmeko todella Suomessa?

Tiistaina saimme vieraan ja suuntasimme 5 hengen porukalla upeaan Etelä-konneven kansallispuistoon. Päivä oli aurinkoinen ja yllätyimme siitä, kuinka suosittu paikka tällä kertaa oli. Autoja oli pysäköity kymmenittäin niin parkkipaikalle kuin tien varteen.

Ajo-ohje oli näpsäkkä tarkistaa vuosi sitten tekemästämme ja tänä syksynä päivittämästämme artikkelista:

”Matkaa retkeilyreittien lähtöpisteelle on Lomakeskus Revontulesta n. 38 km. Noin puolet ajomatkasta on hiekkatietä. Retkeilijät voivat käyttää joko Törmälän loma- ja kurssikeskuksen pysäköintialuetta (Konnekoskentie 552, Rautalampi) tai Kalajan pysäköintialuetta, josta merkityt reitit lähtevät.”

Kalajan reittien lähtöpaikka ja pysäköintialue. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kalajan pysäköintialue on etelästä eli 9-tien suunnasta tultaessa Törmälän lomakeskuksen kohdalla olevasta risteyksestä vasemmalle n. 1,5 km. Lisää reittikuvauksia myös liikuntarajoitteisille: Luontoon.fi

Kiersimme tällä kertaa upean Vuori-Kalajan järven myötäpäivään. Reitti on suunniteltu hyvin, mutta sen varrella on korkeuseroja. Jyrkimmissä kohdissa tukea saa polun viereen kiinnitetystä köydestä.

Vuori-Kalaja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Maisemat näköalapaikoilta metsiin ja Konneveden vesistön suuntaan ovat laajat ja avarat. Pienten ja vilkkaiden lasten kanssa on oltava tarkkana, koska reitin varrella on muutama iso pudotus alas lammelle.

Kun poluilla pysyy eikä juoksentele ympäri ämpäri, se riittää. Maisemat ovat jylhiä ja varsinkin Etelä-Suomen ja Pohjanmaan luontoon tottuneille Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa Lapin kaltaisia huikeita elämyksiä erämaan rauhassa, vanhan jo kadonneen asutuksen äärellä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lopuksi reitti laskeutui erään toisen lammen rantaan ennen Vuori-Kalaja -lammen laavua ja nuotiopaikkaa, jossa paistoimme makkarat. Nam!

Kierros on noin 5 kilometriä ja laavulta on takaisin parkkipaikalle muutaman sadan metrin matka polkua pitkin. Retkeen kannattaa varata aikaa kolmisen tuntia plus automatkat.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
IHANA SYYSLOMA PARHAIMMILLAAN!
Lue kokoomajuttumme parhaista syyslomavinkeistä 2018
Kivaa Tekemistä -Tähtikohteissa ympäri Suomea: www

Haluatko Tähtikohteeksi? Lue lisää: www
**

Etelä-Konneveden kansallispuiston reittikartta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Minigolfia ja oikeaa golfia

Keskiviikkona päivällä jakauduimme minigolfiin ja oikeaan golfiin. Revontulen ystävällinen huoltomies puhalsi lehtipuhaltimella lehdet pois minigolfradalta.

Varsinainen golfkenttä ei ollut märkyyden vuoksi käytössä, mutta katetulla range-alueella pääsimme hyvin lyöntien makuun ja Sarikin testasi pitkästä aikaa golflyöntejä Revontuli Golfin lainavälineillä.

Wau, sehän sujui aloittelijalta hyvin!

Kohtuulliset osumat palloon ja peruslyöntitekniikka ovat tärkeimpiä, ei se mihin pallo lentää. Lopuksi harjoittelimme putteja lähipelialueen greenillä eli viheriöllä.

Revontuli Golfin harjoitusalue. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Myös minä koin onnistumisia lähtöpäivänä, kun sain kolistettua rangella noin sadan metrin päässä olevaa maalilautasta muutaman kerran, mailoina rauta 6 ja hybridi 5.

Varsinaista golfkierrosta ei tullut tällä kertaa tehtyä, koska kenttä avattiin uudelleen vasta perjantaina päivällä. Revontuli Golf haluaa säilyttää kentän hyvässä kunnossa. Siksi sitä ei pidetä auki maan ollessa liian märkä ja pehmeä, tai jos pakkasaamuna ruohikolla on kuuraa.

Revontuli Golf. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aadan suosikki oli hohtokeilaus!

Keskiviikkoiltana koitti 6-10-vuotiaiden lasten kohokohta, kun pääsimme Revontuli Bowling Dineriin ensin hohtokeilaamaan tunniksi ja sen jälkeen nautimme ainutlaatuisessa amerikkalaistyylisessä Bowling Diner -ravintolassa herkulliset burgerannokset.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapsille American Car Burgerit tarjoiltiin pahvisissa autoissa!

Oli mukava huomata, että Revontuli on iltaisin myös paikallisten suosima keilailuineen ja dartseineen.

Keilailuun sain jopa vinkkejä ventovierailta paikallisilta miespuolisilta konkareilta! Se tuskin olisi ruuhka-Suomessa tavallista. Viime kesänä sain puolestaan golfvinkkejä Revontuli Golfissa, kun ikämiehet kutsuivat omaan golfryhmäänsä pelaamaan kierrosta!

Revontuli Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Että mitä keilavinkkejä?

Palloa ei kannata heittää liian kovaa ja ainakaan miehen ei kannata ottaa liian kevyttä palloa. Kovaa heitettäessä tarkkuus kärsii. Radassa on nuolimerkintöjä, joiden kohdalta pallo kannattaa laittaa vierimään ja tähdätä puolestaan kauempana oleviin nuoliin.

Ensi kerralla enemmän kaatoja! 🙂

Keskiviikkoiltana koimme ensimmäistä kertaa Revontulen lempeän aromikkaan savusaunaan ja ulkoporealtaan. Savusauna ja poreet illan pimeydessä lyhtyjen valaisemana voittivat illan tv-ohjelmat!

Revontulen Saunapolku-matkailutuote sai tunnustusta tammikuun Matkamessuilla.

Revontulen savusauna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sepän Galleria yllätti

Torstain kohokohta aikuisille oli kohde, jossa emme olleet aiemmin vierailleet ja johon matkatessa tie vain kapeni kapenemistaan.

Tien päässä meitä odotti upea Sepän Galleria, joka on perinteikäs savipaja ja keramiikkamyymälä entisessä, hyväkuntoisessa Paanalan kansakoulussa n. 20 minuutin ajomatkan päässä Revontulesta.

Kaksi vuotta sitten sukupolvenvaihdoksen kokeneen yrityksen tuore yrittäjä Miina-Liina Marttinen kertoi meille tuotteista ja yrityksestä. Eetu halusi kokeilla savenvalantaa ja pääsi dreijaamaan oman puurokipon Miinan opastuksella. Kippo saapuu meille Matkahuollon kautta, kunhan se on ensin poltettu ja lasitettu!

Miina opastaa Eetua. Taustalla savilautasia kuivumassa muoteissa ennen kuumennusvaihetta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Paikalla oli myös yrityksen perustaja, Miinan isä Harry Marttinen, joka perusti yrityksen 70-luvulla. Tämän lisäksi Sepän Gallerian tuotteita valmistaa alihankkijana Anja Kässi Uuraisilta.

Sepän Gallerian voit bongata paitsi Hankasalmelta myös netistä (historiaa!) ja kädentaitomessuilta ympäri Suomea. Vastaavia keramiikkapajoja ei Suomesta kovin monta löydy!

Ostoskoriimme tarttui ihana lyhty, pari viinipikaria ja lapsille omat pienet savilautaset.

Sepän Gallerian lyhtyjä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Loppufiilikset

Torstaina illansuussa Sari teki Karhulenkin – 7 km Revontulen ympäristössä – ja me muut pelasimme frisbeegolfia metsäisellä takaysi-radalla.

Perjantaina pakkailimme ja siivosimme (loppusiivouksen voi halutessaan tilata). Annoimme Revontulelle huonekansion palautelomakkeella ja suullisesti palautetta, niin hyvää kuin rakentavaa, jotta uusien lomalaisten lomat olisivat vähintään yhtä hyviä kuin meidän!

Oli kiva huomata, että asiakaspalvelun Aila otti mielellään palautteemme vastaan.

Vuori-Kalaja -lampi vuonna 2014 avatussa Etelä-Konneveden kansallispuistossa vanhan Hämeen ja Savon rajalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Haluamme, että kaikki KivaaTekemistä.fi -palvelun majoitus-Tähtikohteet ovat ensiluokkaisia ja kehittyvät entistä paremmiksi. Siksi annamme melkein kaikilla reissuillamme myös rakentavaa palautetta kohteille, olipa kyse lomasta tai -työmatkasta.

Kaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä lomaamme Keski-Suomessa. Kaikki jaksavat taas paremmin niin perheessä, työssä, koulussa kuin parisuhteessa.

Jotain loman onnistumisesta kertoo se, että arjesta pääsi todella irti. Eetu 6v itki viimeisenä iltana, että miksi pitää lähteä kotiin Revontulesta.

Eikä unohdeta sitä, että Antti Tuisku saapuu Revontuleen la 28.10.2017!! (ajantaisainen Revontulen viihdeohjelmisto)

Kuvat: Sari Särkijärvi, Henri Elo

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi 2-4 viikon välein.