Vuoden 2017 parhaimmiksi valitut kohteet

Julkaistu:

24.02.2018
| Kirjoittanut:

Pallasjärven Punaiset hiekat, Muonio. Hiekkaranta upeiden Pallastuntureiden syleilyssä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Valitsemme KivaaTekemistä.fi -vapaa-ajan mediassa kuukausittain laadukkaita suomalaisia matkailu- tai käyntikohteita Kuukauden kohteiksi. Ne lukeutuvat mielestämme Suomen parhaimmistoon ja ovat samalla kampanja-asiakkaitamme.

Listasimme tähän kaikki vuonna 2017 valitsemamme Kuukauden kohteet.

Meri-Lapin uutuuskohde Savotta teki vaikutuksen – Kivaa Tekemistä tutustui

Pääsimme tutustumaan Meri-Lapin Kemissä sijaitsevaan uuteen majoitus- ja elämyskohteeseen Savottaan joulun alla 2017. Kohde sijaitsee Kemijoen suistossa olevassa saaressa, 8 km päässä Kemin keskustasta. Olimme varanneet mökin Savotasta, koska Kemi toimii sijaintinsa puolesta sopivana välietappina matkalla Länsi-Lapin Muonioon. Savotta teki meihin vaikutuksen ensimetreistä lähtien. Ajaessamme kohteeseen lyhdyin valaistua pikkutietä pitkin aavistimme, että paikassa on jotakin erityistä.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uutuuskohde Järvenpäässä – kehon hyvinvoinnin asiantuntija Kulman Terapiat!

Kävimme tutustumassa uuteen keväällä 2017 Järvenpäässä Keski-Uudellamaalla aloittaneeseen hyvinvoinnin uutuuskohteeseen Kulman Terapiat, joka tarjoaa fysio-, jalka- ja lymfaterapiaa, naprapatiaa sekä hierontaa. Ovella meidät vastaanotti oransseihin paitoihin pukeutunut iloinen yrittäjäkolmikko, Katja Pennanen, Johanna Salmela ja Minttu Jores. Kulman Terapiat sai alkunsa alalla 10 vuotta yrittäjänä toimineen ja hevostenkin parissa työskennelleen Katjan palavasta halusta tehdä jotakin suurempaa. Näin syntyi Kulman Terapiat, joka on ollut avoinna Järvenpäässä toukokuusta 2017 lähtien.

Lue lisää

Kuva: Kulman Terapiat

Kivapiha puhkesi uuteen loistoon – valot ja ympärivuotinen vehreys yllättivät!

Kivaa Tekemistä pääsi tutustumaan koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuiseen piha- ja puutarhamyymälään sekä ympärivuotiseen patsasnäyttelyyn Kivapihalla Mäntsälässä nyt ensimmäistä kertaa syksyllä. Se mistä yllätyimme eniten, oli ehdottomasti niksit ympärivuotisen vihreyden ja vehreyden saavuttamiseen omassa kotipuutarhassa! Esimerkkejä näistä ovat villiviini, Berberis-happomarja sekä köynnöksistä muun muassa tulimarja, joka herää uuteen loistoon raikkaan oranssine marjoineen myös kukinnan jälkeen. Esimerkiksi villiviiniä voi käyttää maanpeitteenä ja se lähtee myös kiipeämään.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Kivaa Tekemistä tutustui: Miniloma Aulangon Rauhassa

Kivaa Tekemistä tutustui Aulankoon viime viikonloppuna. Meille Hämeenlinna oli matkailukohteena tuttu ainoastaan Hämeen linnasta ja Vanajanlinnasta, joissa olimme vierailleet aiemmin. Tällä kertaa kiinnostuimme tutustumaan n. 5 km päässä Hämeenlinnan keskustasta sijaitsevan Aulangon tarjontaan yksittäisille matkailijoille. Olimme toki kuulleet puhuttavan Aulangosta ja tiesimme, että sieltä löytyy mm. kylpylä. Luonnosta nauttivana perheenä halusimme mieluiten kokea, millaisia luonto- ja ulkoilma-aktiviteetteja Aulanko tarjoaa.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapin kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä

Käymme useimmiten Lapissa parhaimpien hiihtokelien aikaan kevättalvella. Tänä vuonna halusimme käydä Lapissa kesällä ja selvittää, mitä kaikkea Lapilla on tarjottavana matkailijalle – muutakin kuin perinteistä vaeltamista, joka sekin on tosi rentouttavaa. Tutustuimme Länsi-Lapin Muoniossa sijaitsevan Harrinivan kesän aktiviteettitarjontaan sekä pääkohteessa Harrinivassa Muonion keskustan eteläpuolella että Torassiepissä lähellä Pallastunturia.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kesä-Sipoossa on uutta nähtävää – Kivaa Tekemistä tutustui

Monipuolinen, upea Sipoo Helsingin itäpuolella kutsui meitä jälleen tänä kesänä. Pääsimme vierailemaan monessa kesäkohteessa uutta kokien. Kaksikielisessä kunnassa ruotsiakin äidinkielenään puhuvat palvelevat ystävällisesti molemmilla kielillä. Sipoo on siitä kiintoisaa seutua, että maisema muuttuu Keski-Uudeltamaalta itään mentäessä kivan kumpareiseksi. Uudehko Sipoonkorven kansallispuisto on linnuntietä vain n. 20 km päässä pääkaupunkimme ydinkeskustasta.

Lue lisää

Sibben uimajärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Kevään ja kesän 2018 KivaaTekemistä.fi -kampanjat varataan nyt!
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tavoitamme paitsi kotimaan matkailijat, LikeFinland.com -kampanjalla halutessasi myös lähialueiden ulkomaiset matkailijat! Lue lisää

**

Upeiden kahviloiden ja museoherkuttelijoiden Heinola

Yksi Suomen mielenkiintoisimmista kesäkaupungeista on Päijät-Hämeen maakunnassa sijaitseva Heinola. Matkaa Heinolaan on Lahdesta n. 40 km, 4-tietä pohjoiseen. Helsingistä Heinolaan matka taittuu autolla vajaassa kahdessa tunnissa. Heinola on erityinen sisämaan kaupunki, sillä kaupungin ympärillä on useita isoja siltoja. Yksi niistä on upea, lähes tuhat metriä pitkä Tähtiniemen vinoköysisilta, joka valmistui 1993 ja jonka useat ylittävät moottoritietä huristellen tietämättä, millaisen kaupungin taakseen jättävät. Heinola erottuu ensikertalaiselle niin siltojen, historiansa, harjumaisuuden kuin kahviloidensa ansiosta.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mustion Linna Raaseporissa jää mieleen ja sydämeen

Vierailimme toukokuun alussa Länsi-Uudellamaalla Raaseporissa sijaitsevassa Mustion Linnassa. Olimme kuulleet puhuttavan Mustiosta, mutta vierailimme siellä nyt ensimmäistä kertaa. Mustion Linna sijaitsee Mustion kylässä Mustionjoen varrella. Pohjoisessa on Lohjanjärvi ja Mustion eteläpuolella sijaitsee Karjaan kirkonkylä. Mustion Linnan ympäristö on vanhaa ruukkialuetta. Joen toisella puolella on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva mylly. Linnan ympäristössä joen molemmin puolin on näppärä tehdä pieniä kävelyretkiä. Yllätyimme toden teolla alueen laajuudesta ja ennen kaikkea kohteen kauneudesta.

Lue lisää

Mustion Linnan päärakennus. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Luontokeskus Haltia – elämysmatka suomalaiseen luontoon ja kulttuuriin

Kivaa Tekemistä vieraili Espoon Nuuksiossa, kauniin Nuuksion Pitkäjärven rannalla sijaitsevassa, Suomen luontokeskus Haltiassa aurinkoisena kevätpäivänä maaliskuussa. Saavuimme Haltiaan jo aamutuimaan, mutta luontokeskuksessa riitti jo tohinaa. Yksittäisten kävijöiden lisäksi Haltia on suosittu vierailukohde ryhmille. Isoista ikkunoista tunnettu arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema näyttävä rakennus avattiin yleisölle toukokuussa 2013. Haltia sijaitsee upealla paikalla pääkaupunkiseudulla, mutta silti luonnonhelmassa metsäisen kumpuilevan Nuuksiontien varrella. Pitkulainen Nuuksion Pitkäjärvi jää mennessä alhaalle vasemmalle.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tahkon lomakeskuksessa riittää tekemistä lapsille

Suuntaamme monesti talvilomien alkaessa nokkamme kohti Lappia, mutta tällä kertaa suuntana oli Pohjois-Savo ja Tahkovuori Kuopion Nilsiässä. Halusimme selvittää, millaista Tahkolla on talvella. Olimme käyneet Tahkolla kerran aiemmin. Silloin oli kesä ja Tahkon rinteistä ja taajamasta tuli ihan mieleen Itävällan alppimaisemat, jossa olimme vierailleet aiemmin. Tahko eroaa muista eteläisen ja keskisen Suomen keskuksista siinä, että korkeuseroa löytyy jopa 200 metriä. Vierailimme nyt Tahkolla hiihtolomaviikolla 8. Tekemistä ja palveluita löytyy runsaasti ja kaikki on kätevästi pienehköllä alueella, joten Tahko sopii myös matkailijoille, joilla ei ole omaa autoa.

Lue lisää

Tahko Farmi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sodankylän helmi – Kieringin Lomakylä

Suomesta löytyy uskomattoman elinvoimaisia pikkukyliä. Pääsimme tutustumaan alkuvuodesta Sodankylän kunnassa sijaitsevaan vajaan 150 asukkaan kokoiseen Kierinkiin, joka on valittu Vuoden Lapinkyläksi vuonna 2013. Ajoimme Kierinkiin tammikuun paukkupakkasilla pohjoisesta Kittilän suunnasta. Matkaa päätieltä, Rovaniementien Lohinivasta Kierinkiin, on 42 km. Samaan aikaan kun seurasimme auton lämpömittarin lukeman laskevan jopa -38 asteeseen, ihastelimme taivaalla näkyviä rauhoittavia kaamosajan värejä.

Lue lisää

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pääkaupunkiseudun lumipuuhamaa Talma uudistui jälleen!

Kun katselee ulos ikkunasta, ei uskoisi, että vain reilun 12 km päässä meiltä Tuusulasta pääsee nauttimaan lumesta oikein kunnolla. Sipoossa sijaitseva Talma Ski on yksi niistä harvoista paikoista pääkaupunkiseudun tuntumassa, jossa pääsee nauttimaan talviaktiviteeteista. Talman lumetusjärjestelmä takaa lumen riittävyyden, vaikka edellispäivänä olisi satanut vetta.

Lue lisää

Talma Ski. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää




KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.