Shoppailun Tähtikohteet 2017

Julkaistu:

08.12.2017
| Kirjoittanut:

Kuvan lähde: Pänikkä ja Piironki

Kivaa Tekemistä -tiimi on saanut tutustua vuoden 2017 aikana moniin ihastuttaviin ostoskohteisiin ja pikkuputiikkeihin sekä niiden mukaviin yrittäjiin. Haluamme nyt tuoda kootusti esille kaikki Kivaa Tekemistä -palvelun shoppailun Tähtikohteet* joulua silmällä pitäen. Olemme vierailleet itse lähes jokaisessa alla mainitussa shoppailukohteessa ja kirjoittaneet niistä artikkelin mediaamme.

*) Tähtikohde on ollut viimeisen 12 kuukauden aikana palvelumme media-asiakas.

Pieni, erottuva shoppailukohde on hyvä vastapaino ja vaihtoehto isoille ostoskeskuksille ja kauppaketjuille. Pienempi kohde tuo hyvän joulumielen ja palvelu on yleensä hyvää ja asiantuntevaa. Suosimalla pienkohteita autat 100-vuotiaan Suomen palvelutarjontaa säilymään monimuotoisena tulevaisuudessakin!

IHANIA TUOTTEITA OMAAN KOTIIN TAI LAHJAKSI

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
Sipoon Gumbostrandissa sijaitsee uniikki taidekohde Konst & Form vaikuttavine taidemyyntinäyttelyineen ja design-shoppeineen. Konst & Formin yhteydessä on myös viihtyisä bistro.

Osto- ja Myyntiliike Pänikkä ja Piironki, Vaala
Oulujärven rannalla Vaalassa sijaitseva Pänikkä ja Piironki on todellinen sisustajan aarreaitta. Myynnissä vanhaa ja uutta, postitukset ympäri Suomea.

Kauppiaspariskunnan emäntä Terhi Kolehmainen kertoi meille syksyllä kuuntelevansa asiakkaiden ilot ja surut pitkin Suomea. Pänikällä on hurjat 34 000 Facebook-tykkääjää. Vaalasta Oulujärven rannalla on kehittynyt maaseutushoppailijan must see -kohde!

Riikka-Piikka, Joroinen
Savon sydämessä, Jari-Pekka -liikenneaseman yhteydessä sijaitseva Riikka-Piikka on ihastuttava lahjatavaraputiikki (ja verkkokauppa), jonka valtavaa ja jatkuvasti uudistuvaa lankavalikoimaa ja putiikin edustalla nököttävää virkattua traktoria saattaa jäädä ihmettelemään pidemmäksikin aikaa.

Kädentaitomessuiltakin tuttu Riikka Denby-Petterson kertoi meille vuosi sitten, lainaus jutustamme: ”Isosisko oli todella taitava neulomaan ja niinpä Riikkakin päätti opetella ”itku silmässä” vajaa parikymppisenä – ja siihen koukkuun jäi.”

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

KIVAA JA TERPEELLISTA LAPSILLE JA ÄIDEILLE

Sebwil Shop, Sipoo
Sebwil myy ekologisia tuotteita lapsiperheille (mm. Plantoys, Hevea, Noukie’s, MaMidea, Myllymuksut) sekä vuokraa leikki- ja pelinurkkia mm. lasten synttäreille ja perhejuhliin. Valikoimaan kuuluu niin pöytä- kuin seurapelejä, puhuva nukke, iso auto, lasten kassakone ja perinteinen pöytälätkä! Lasten synttäreille järjestyvät tarvittaessa myös lahjat, koristelut ja kattaustarvikkeet avaimet käteen -periaatteella.

Iloiset Sebwilin Mia ja Sofi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sebwilin sisarukset Mia Tuomolin-Sundman ja Sofi Tuomolin palvelevat monipuolisesti leluista ja lahjatavaroista SaunaYogaan ja yritysten back-office -toimintoihin. Varsinainen monialayritys! Palvelualueena on Sipoo ja ympäristökunnat sekä verkkokauppa.

Sebwil Pop Up Shop palvelee 13.-16.12. (13.-15.12. klo 13-18, 16.12. klo 10-13) Gumbontalolla, Gumbontie 222, Sipoo.

***
MAINOS: PARAS JOULULAHJA SIJOITTAJALLE
Kummastuttaako sinua eri sijoitusmuodot? Henri Elon toinen sijoituskirja valaisee nämä, kertoo konkreettisia sijoitusesimerkkejä ja sisältää viiden sijoittajakonkarin ennenjulkaisemattomat haastattelut. TUTUSTU JA TILAA TÄSTÄ!
***

KAIKKEA KIVAA OMALLE PIHALLE JA PUUTARHAAN

Kivapiha, Mäntsälä

Ehkä Suomen erikoisin kivi- ja puutarhamyymälä ja patsaiden sisänäyttely toimii ympäri vuoden. Yrittäjä Pekka Tanttuu kertoi meille, että nyt meneillään on talvikausi ja jos haluaa tulla katsomaan kaupan tavaroita, niin kannattaa soittaa etukäteen. Kivapihan verkkokauppa palvelee jatkuvasti ja lisää tuotteita tulee koko ajan.

Kivapiha tekee pyydettäessä myös tarjouksia perinteiseen malliin!

LEGOJA!

Pii Poo, Helsinki ja Ilmajoki
Vierailimme jälleen kuluneena syksynä Pii Poon järjestämässä Suomen suurimmassa LEGO-rakennustapahtumassa, joka järjestettiin Vantaan Myyrmäen Energia Areenalla.

Jos lahjatoivelistalla on legoja, ne kannattaa hankkia LEGO-palikoiden erikoisliike Pii Poosta, jolla on myymälät Ilmajoella ja Helsingissä Albertinkadulla sekä verkkokauppa. Valinnanvaraa löytyy! Pii Poon valikoimiin kuuluvat mm. seuraavat tuotteet: LEGO-tuoteuutuudet, -irtopalikat, LEGO-aiheiset kirjat, -säilytysrasiat, -minifiguurit jne. Myymälässä on esillä myös LEGO-harrastajien teoksia.

Pii Poo Vaasa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pii Poo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

VÄLINEITÄ HARRASTUKSIIN

Tuusulan Sahankulmasta löytyy ostettavaa niin urheiluun kuin ilmailuharrastajille. Tuusulan SportDivarissa kannattaa pistää koko perheen urheiluvälineet vaihtoon yhdellä kertaa. Valikoimasta löytyy laatutavaraa niin käytettynä kuin uutenakin. Pieneksi jääneistä urheiluvarusteista saa hyvityksen. SportDivarissa sinua palvelee ystävällinen, pitkän linjan sporttikauppias Jukka Ryynänen.

Naapuriliike Hobby Center sen sijaan on erityisesti RC- ja pienoismalliharrastajien sekä ilmailijoiden monipuolinen myymälä ja verkkokauppa. Löytyy sieltä muutakin, kuten leluja ja askartelutarvikkeita. Tämän vuoden uutuuksia ovat asiakkaiden radio-ohjattavien kirppispalvelu ja myynnissä on myös vanhoja koottavia pienoismalleja paketeissa.

Hobby Centerin Harri Oksanen ryhtyi itsenäiseksi kauppiaaksi viitisen vuotta sitten Suomen Ilmailuliiton lopettaessa oman myymälänsä, jossa Harri sitä ennen työskenteli. Hobby Center, entiseltä nimeltään Suomen Ilmailukauppa, muutti Vantaalta Tuusulaan parisen vuotta sitten ja verkkokauppa uudistuu jatkuvasti.

Hobby Center
Tuusulan SportDivari

UNIIKKEJA SHOPPAILUKOHTEITA

Erityinen ympäristö tekee shoppailusta moninkerroin kivempaa. Länsi-Uudellamaalla Raaseporissa sijaitseva Fiskarsin Ruukki on yksi tunnelmallisimmista joulushoppailukohteista Suomessa. Jouluisen valohunnun ylleen saanut vanha ruukkialue on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia pikkuputiikkeja ja kahviloita.

Myös Orimattilassa sijaitseva Kehräämö Maria Drockilan kynttiläpajoineen ja Hemmottelukeidas Hellimöineen kannattaa pitää mielessä. Samoin Jalasjärvellä, joka kuuluu nykyään Kurikkaan, sijaitseva Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä (ja verkkokauppa) idyllisessä tehdasmiljöössä punaisine rakennuksineen ja riippusiltoineen on kokemisen arvoinen!

Fiskarsin Ruukki, Raasepori
Jokipiin Pellavan Tehtaanmyymälä, Jalasjärvi
Orimattilan Kehräämö

Kuva: Pörröporo, Pello

***
MAINOS: Kun matkustat Länsi-Lappiin, viihtyisä taukopaikka Pörröporo Pellossa tarjoaa päivittäin maukkaan poro-/lohikeiton ja uunituoreet rieskaleivät, sekä runsaan ja kattavan poronlihavalikoiman ympäri vuoden.
***

LAHJAKSI ELÄMYKSIÄ!

Jos haluat antaa lahjan sellaiselle, jolla on jo kaikkea, lahjakortti on aina hyvä valinta. Oman kehon hyvinvoinnista kiinnostuneille sopii lahjakortti esim. Kulman Terapioihin, joka tarjoaa fysio-, jalka- ja lymfaterapiaa, naprapatiaa sekä hierontaa​. Hemmottelusta tykkääville kannattaa ostaa lahjakortti Orimattilan Hellimöön tai Vantaan Flamingo Spa:han. Flamingosta löytyy myös vesipuisto, minkä ansiosta lahjakortti sopii vaikkapa koko perheelle.

Flamingo Spa, Vantaa
Hemmottelukeidas Hellimö, Orimattila
Kulman Terapiat, Järvenpää

Muita kohteita, joihin lahjakortin voi ostaa, ovat seikkailukohteet pakohuoneista lasertaistelupeleihin ja virtuaalipuistoihin. Löytyypä joukosta KiipeilyAreenakin, joka tarjoaa mm. lahjakortteja kiipeilykokeiluun. Sipoon Talma Ski & Talma Active Park tarjoaa lahjakortteja lasketteluun ja lumipuuhamaahan sekä kiipeilylahjakortteja kesälle 2018.

Tai miltä kuulostaisi vuosikortti Tiedekeskus Heurekaan? Hinta on ”pikku tutkijalle” yllättävän edukas suhteessa kertalippuun.

Seikkailupuisto Huippu, Espoo
KiipeilyAreena, Helsinki
Talma Ski & Talma Active Park, Sipoo
Tiedekeskus Heureka, Vantaa

Prison Island, HelsinkiVantaaJyväskylä, Tampere
Megazone Vantaa, Helsinki, Jyväskylä, Tampere, Pori, Seinäjoki

Kids Escape Taikahuone, Helsinki
Exit Room Helsinki
Pikseli Arcade -virtuaalipuisto, Vantaa

Näkymä Fiskarsin ruukista 2011 / Vy från Fiskars bruk 2011. Kuva: Olli-Pekka Rönn/ Fiskarsvillage.fi -kuvapankki

Näkymä Fiskarsin ruukista 2011 / Vy från Fiskars bruk 2011. Kuva: Olli-Pekka Rönn/ Fiskarsvillage.fi -kuvapankki

JOULUMARKKINOITA JA -TAPAHTUMIA

9.-10.12. Menneen Ajan Joulumarkkinat, Lohja
25.11.-6.1. Fiskarsin Ruukin Joulu, Raasepori

Lue myös

Kivaa Tekemistä selvitti: Suomen ihanimmat joulutapahtumat 2017 (www)
Kivaa Tekemistä suosittelee: Kokosimme majoituskohteiden Tähdet 2017 (www)

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

Artikkelissa esitellyt shoppailukohteet ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.