Kivaa syyslomatekemistä 2017!

Julkaistu:

06.10.2017
| Kirjoittanut:

Kivapiha, Mäntsälä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Reilun viikon päästä, viikolla 42 vietetään suurimassa osassa Suomea koululaisten syyslomaviikkoa. Monet lomakohteet järjestävät syyslomaviikolla paljon kivaa tekemistä lapsiperheille. Myös Kivaa Tekemistä -Tähtikohteista löytyy tekemistä kaiken ikäisille.

Kokosimme Sinulle laajan, kiintoisan, koko perheen kattauksen asiakas-Tähtikohteistamme ympäri Suomea! Useimmat niistä olemme itse kokeneet, testanneet ja hyviksi todenneet. 🙂

MONIPUOLISTA TEKEMISTÄ LOMAKOHTEISSA

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi (Keski-Suomi)

ma 16.10. klo 14-16 Ilmainen golfiin tutustuminen
ti 17.10. klo 16-17 Ohjattu keilaukseen tutustuminen
ke 18.10. klo 17-20 Saunailta. Revontulen rannassa lämpiävät savusauna ja telttasauna ja poreallas.
to 19.10. klo 10-17 Sepän Galleriassa avoimien ovien päivä.
pe 21.10. klo 17-21 Hankasalmen Observatoriolla avoimien ovet

Syysloman mökkitarjous: Auroramökki ma-pe vain 250 €
Auroramökissä on 2 makuuhuonetta, keittiö, sauna, nukkumaparvi kahdelle. Tarjous on voimassa koko lokakuun ajan. Varaukset puh. 014 8448 200.

Revontulen mukavuusalueelle kivaa tekemistä koko perheelle: keilausta, golfia (green fee majoittujiille vain 25 €, tarjous voimassa ma-pe lokakuun ajan), frisbeegolfia ja minigolfia. Perhesaunat rannassa 30 € / tunti.
Lisäksi läheisessä Etelä-Konneveden kansallispuistossa on upeita vaellusreittejä, jotka sopivat koko perheelle. Lisätietoja

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi.

Tahko, Kuopio

Tahkon syyslomaviikko Kuopion kupeessa Nilsiässä (nykyään osa Kuopiota) on täynnä monenlaista lomatekemistä. Ensilumenlatu (!) ja uudet, huipulle johtavat Tahkon portaat avataan molemmat jo syyslomalla ja upeista retkeilyreiteistä sekä luonnossa liikkumisesta nauttii koko perhe.

Lunta löytyy lomalaisten iloksi myös Tahkon lähiliikuntapuistosta, johon avataan loppuviikolla talven ensimmäinen lumiliukumäki!

Perinteikkään juoksutapahtuman, Tahko Vuorijuoksun, lisäksi itseään voi haastaa edeltävän illan porrasjuoksukilpailussa. Lapsille on tarjolla omia, aktiivisia liikuntatunteja ja lisää tekemistä löytyy mm. kylpylästä, keilahallista sekä Tahko Farmin kotieläinpihalta.

Majoitus järjestyy vaivattomasti mukaan alueen hotelleissa, huoneistoissa tai mökeissä ja persoonalliset ravintolat palvelevat aamusta iltaan.

Tahko Kids -syyslomarannekkeen edut (www)
Syysloma Tahkolla (www)

Ensilumi Tahkolla. Kuva: Tahko

Ylläs, Kolari

Ylläs on nykyään paljon muutakin kuin lunta, pakkasta ja laskettelua – varsinkin jos on liikkeellä lumikauden ulkopuolella. Tunturi-Lapin moni-ilmeisessä luonnossa riittää näkemistä ja kokemista. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella kulkevat maastopyöräilyreitit lukeutuvat maamme parhaimmistoon ainakin maisemien puolesta.

Luontokohteiden lisäksi Ylläkseltä löytyy mm. monipuolinen Konijänkän kotieläinpiha sekä monia kivoja leikkipuistoja – unohtamatta Ylläksen luontokeskus Kellokasta kiehtovine näyttelyineen.

Tutustu myös! Kivaa Tekemistä tutustui Ylläksen perhekohteisiin syksyllä 2016! (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hämeenlinnan Aulanko

Hämeenlinnan Aulanko yllättää monipuolisuudellaan. Luonnonnähtävyytenä Aulangon kansallismaisemat ovat vertaansa vailla. Kahden vesistön ympäröimänä, Vanajaveden lännessä ja Aulangonjärven idässä, Aulanko on paitsi kaunista myös historiallisesti merkittävää aluetta.

Jo Aulangolle päin Vanajaveden rantamia pitkin ajellessa tulee tunne siitä, että kohteessa on jotakin erityistä. Hämeenlinna sijaitsee sopivan ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, mikä tekee kohteesta näppärän minilomakohteen.

Luontoaktiviteettien lisäksi Aulangolta löytyy mm. seikkailupuisto, kylpylä ja golf-kenttiä.

Tutustu tuoreeseen artikkeliimme! Kivaa Tekemistä tutustui: Miniloma Aulangon Rauhassa (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

SEIKKAILUA JA JÄNNITYSTÄ

Talven ajaksi ratansa sulkevat seikkailupuistot ovat avoinna vielä syyslomien aikaan. Espoon Leppävaarassa sijaitseva Seikkailupuisto Huippu järjestää syyslomaviikolla myös kaksi suosittua Huipun Pimee Seikkailu -seikkailuiltaa. Tapahtumassa noustaan latvuksiin pimeässä otsalampun ja lyhtyjen valossa. Seikkailun alaikäraja on 13 vuotta.

20.10. ja 21.10. Huipun Pimee Seikkailu, Espoo

Seikkailupuisto Huippu, Espoo (www)
Talma Active Park, Sipoo (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Muita seikkailukohteita

Pikseli Arcade -virtuaalipuisto
Vantaa, avattu myös Espoossa!

Pakopelit
Exit Room Helsinki
Kids Escape Taikahuone, Helsinki

Prison Island -vankilasaariseikkailu
Vantaa
Jyväskylä
Helsinki
Tampere

Megazone-laserseikkailu
Tampere
Pori
Seinäjoki
Helsinki
Vantaa
Jyväskylä

Kiipeilyareena, Helsinki

Kivaa Tekemistä on kokenut kaikki Suomen Prison Islandit: Vantaa, Jyväskylä, Helsinki ja viimeisimpänä kuvan Tampere 2017! Kuva: KivaaTekemistä.fi

HEMMOTTELUA JA VESILEIKKEJÄ

Syyslomalla hemmottelemaan pääsee mm. Lomakeskus Revontulen saunapolulla. Revontuli palkittiin Matkamessuilla FinRelax TOP25 -tähtiyrityksenä Helsingissä tammikuussa 2017 järjestetyillä matkamessuilla.

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi (www)

Orimattilan Kehräämöllä sijaitseva Hemmottelukeidas Hellimö on kiintoisa kohde myös sijaintinsa puolesta. Samasta rakennuksesta löytyy myös uniikki Hotelli Teltta sekä ihastuttavia pikkuputiikkeja.

Hemmottelukeidas Hellimö, Orimattila (www)

Muita kylpylä- ja hemmottelukohteita

Flamingo Spa -vesipuisto, Vantaa
Tahko Spa, Kuopio

Hellimö. Kuva: KivaaTekemistä.fi

IDYLLISIÄ VIERAILU- JA SHOPPAILUKOHTEITA

Fiskarsin Ruukki, Raasepori
Orimattilan kehräämö
Punaisen Talon käsityöpaja – Röda Husets Hantverk, Sipoo

Tutustu myös! Kivaa Tekemistä vinkkaa: Shoppailun Tähtikohteet 2016 (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

RAVINTOLAELÄMYKSIÄ KARTANOMILJÖÖSSÄ

Mustion Linna, Raasepori
Kuninkaan Kartano & Vanha Viilatehdas, Vantaa
Hämeenkylän kartano, Vantaa

Lisää upeita ravintoloita
RantaCasino Restaurant & Bar, Heinola
Gustavelund, Tuusula

Herkullinen lounas Mustion Linnassa keväällä 2017. Kuva: KivaaTekemistä.fi

KIINTOISIA NÄYTTELYJÄ

Yksi kiinnostavimmista kohteista näyttelyjen saralla on Suomen luontokeskus Haltia Espoon Nuuksiossa, jossa avautuu 7.10. Luonto 2o17 -näyttely. Haltian uudessa erikoisnäyttelyssä nähdään kaikki Suomen 40. kansallispuistoa nuorten silmin.

Jos et ole vielä käynyt tammikuussa 2017 avatussa uudistuneessa ja entistä kiehtovammassa Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla, se kannattaa tehdä syyslomalla! Juuri ennen syyslomia 13.10. Heurekaan on tulossa uusi planetaarioelokuva Pimeän aineen jäljillä. Vielä ennätät vierailemaan myös kiintoisassa eläinten anatomiaan keskittyvässä Eläinten Body Worlds -näyttelyssä. Näyttely sulkeutuu 29.10.2017.

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo (www)
Tiedekeskus Heureka, Vantaa (www)

Muita näyttelykohteita

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
Vantaan kaupunginmuseo: Rakkauden Tiloja – Tunteiden kiitotiellä

Kuva: KivaaTekemistä.fi

MAJOITUSKOHTEIDEN TÄHDET

Tähtikohteidemme joukosta löytyy myös lukuisia uniikkeja majoituskohteita: kartanomajoitusta Vantaalla ja Raaseporissa, telttamajoitusta vanhan villakehräämön yläkerrassa Orimattilassa ja majoitusta luonnon keskellä oman järven kera Hämeenlinnan seudulla.

Löytyypä majoituskohteiden joukosta myös kodikas majatalo aidossa lapinkylä Kieringissä Sodankylässä sekä tasokasta majoitusta tarjoava Seasong Sipoon saaristossa. Unohtamatta ihastuttavia Tähtikohde-majatalojamme Muoniossa, Sipoossa, Raumalla ja Lohjalla.

Lue lisää yllä olevista majoituskohteista – Kivaa Tekemistä selvitti: Majoituskohteiden Tähdet (www)

Vanha pääkartano. Kuva: Hämeenkylän kartano

TÄHTIKOHDEKUNNAT JA -KAUPUNGIT

Suomessa on monta kiintoisaa kuntaa ja kaupunkia, joiden kätköistä löytyy yllättäviä helmikohteita. Esimerkkeinä mainittakoon Heinola, josta löytyy mm. vaikuttava koko perheen vierailukohde Heinolan Lintutarha, johon on maksuton sisäänpääsy.

Lohjalta löytyy keväällä uudistunut Elämyskaivos kiinnostavine kierroksineen. Vantaa puolestaan yllättää runsaalla outlet-myymälätarjonnallaan, kiinnostavilla museoilla sekä graffititaiteella, jota pääsee ihastelemaan Vantaan Myyrmäessä vuoden ympäri kellonajasta riippumatta.

Heinola
Lohja
Vantaa

Lisää Tähtikohdekuntia ja -kaupunkeja

Pälkäne
Sipoo
Uusikaupunki
Vaala
Somero

Kuva: KivaaTekemistä.fi

***
Kaikki artikkelissa mainitut kohteet ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

Lisää kivaa tekemistä löydät suomeksi KivaaTekemistä.fi ja englanniksi LikeFinland.com -palveluistamme.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.