Kivapiha puhkesi uuteen loistoon – valot ja ympärivuotinen vehreys yllättivät!

Julkaistu:

08.10.2017
| Kirjoittanut:

KUUKAUDEN KOHDE: KIVAPIHA, MÄNTSÄLÄ

Pöllöpatsas ja väriä vaihtava Garden Lights -tunnelmavalo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä pääsi tutustumaan koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuiseen piha- ja puutarhamyymälään sekä ympärivuotiseen patsasnäyttelyyn Kivapihalla Mäntsälässä nyt ensimmäistä kertaa syksyllä.

Se mistä yllätyimme eniten, oli ehdottamasti niksit ympärivuotisen vihreyden ja vehreyden saavuttamiseen omassa kotipuutarhassa!

Esimerkkejä näistä ovat villiviini, Berberis-happomarja sekä köynnöksistä muun muassa tulimarja, joka herää uuteen loistoon raikkaan oranssine marjoineen myös kukinnan jälkeen. Esimerkiksi villiviiniä voi käyttää maanpeitteenä ja se lähtee myös kiipeämään.

Suunnittelulla ja kasvivalinnalla pystyy vaikuttamaan pihan ilmeeseen. Villiviini loistaa myös syksyllä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Berberis-happomarjassa on väriä ympäri vuoden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan Risto kertoi myös, että pensasmustikka voi olla pihan kruunu syksyllä. Eikä unohdeta havukasveja, joilla tuodaan puutarhaan ympärivuotinen vehreys.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan pitkäaikainen yrittäjä Pekka Tanttu muistuttaa, että syksy on piharakentamisen parasta aikaa. Kivapihalla on ratkaisuja viherrakentamiseen niin tuotteina kuin palveluna paikan päällä. Perusvinkit ja ohjeet tee-se-itse -asiakkaille eivät maksa mitään.

”Hedelmäpuut kannattaa istuttaa syksyllä, niin ne antavat satoa yleensä jo seuraavana kesänä.”, Pekka vinkkaa.

Syksy on astiataimien istuttamisen kulta-aikaa. Etualalla oranssi tulimarja-köynnös. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan Mikko kertoo viherrakentamisen palveluista, joita Kivapiha tarjoaa Mäntsälän seudulla ja Uudellamaalla. Niitä ovat pihan kasvillisuus ja rakentaminen, kivetys, vanhan korjaus ja uudelleen rakentaminen, hoitoleikkaukset, puhdistukset ja puhtaanapito sekä kovien pintojen rikkakasvitorjunta erikoiskalustolla.

Paras aika syyslannoitukseen on jo mennyt ohitse, koska kasvit valmistautuvat nyt talveen. Sen vuoksi ne kannattaa suojata esimerkiksi kuorikatteella, talvisuojaturpeella, runkosuojuksilla tai verkoilla.

Pihakivissä syksyllä on saatavilla poistoeriä. Kiviä sekoittamalla voi luoda hyvän kokonaisuuden omaa tonttia elävöittämään. Kivapihalla on nyt syksyllä laaja valikoima Taimipihan tuotteita alennuksella sekä paljon muuta edullisesti, Tuula Viinikainen muistuttaa.

Kivapihan henkilökuntaa. Tuula (vas.), Mikko, Risto, Pekka ja Virpi odottavat jo innolla Valon iltaa ke 25.10., jolloin tälle paikalle ”Elvisten kanssa” saapuu esiintymään Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangoprinssi Kalle Jussila Mäntsälästä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan valoratkaisut ovat uudistuneet

Valoa syksyyn! Tutustuimme tällä kertaa myös Kivapihan monipuolisiin valoratkaisuihin. Niitä on saatavilla sekä myymälästä että verkkokaupasta. Tarjolla on mm. led-allasvalaisimia (www) sekä Garden Lightsin monipuolinen ”kuivan maan” valaisintarjonta (www).

Garden Lightsilta on saatavilla niin pylväs-, seinä-, spotti-, tunnelma- kuin terassivaloja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan myymälässä oli upeita Garden Lightsin pyöreitä pallomaisia tunnelmavalaisimia, jotka vaihtoivat väriä. Kivapiha edustaa Garden Lightsin monipuolista ja helposti asennettavaaa valaisinvalikoimaa. Useita tuotteita on saatavilla myymälässä valmiina.

Kysyimme Garden Lightsin Petri Puustiselta Kuopiosta uusista valoalan trendeistä. Petri kertoi, että Hollanti on puutarha-alan ja -valaistuksen edelläkävijä.

”Keski-Euroopassa niin sanotut itse asennettavat valoratkaisut ovat olleet suosittuja jo muutaman vuoden.”

Puustisen yritys on toiminut Garden Lightsin Suomen maahantuojana parin vuoden ajan. Loppuasiakkaan iso etu on se, että nyt pihaan ja puutarhaan voi itse asentaa haluamansa valaisimet helposti ja vaivattomasti, koska heidän tuotteissaan on käytössä on 12 voltin turvajännite tavanomaisen 230 voltin sijasta.

Puustisen vinkit:

  • Ensin valitaan valaisimet ja kohteet, joita pihassa ja puutarhassa halutaan valaista tai korostaa.
  • Sen jälkeen valitaan sopiva muuntaja ja kaapelit.
  • Kaapelit voidaan vetää pintavetona ja suojata tarvittaessa esimerkiksi kuorikatteella eläimiltä.

”Ratkaisussamme ei tarvita perinteistä maakaapelointia ja sähköasennusta”, Puustinen muistuttaa. Halutessaan johdon toki voi kaivaa maahan ja suojata tällöin putkella.

Myös virrankulutus on tyypillisesti pientä, jos muuntaja on esimerkiksi 21 wattia ja yksittäiset valaisimet 2-3 wattia. Garden Lightsin sivuilta löytyy selkeitä ohjeita (www). Perinteiset 230 voltin jännitteen sähköasennustyöt kuuluvat valtuutetulle ammattilaiselle.

Kivapihalta on saatavissa useiden valmistajien tuotteita pihaa ja puutarhaa valaisemaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Edelleen Kivapihalta on saatavissa led-kivivaloja, terassiin upotettavia valoja, pihakiviä joihin upotettu valo sekä lasitiilivaloja.

Pekka muistuttaa, että valoilla voidaan valaista niin polkuja, kasveja kuin muita kiintopisteitä, kuten patsaita. Hän kertoi myös liikavalaistuksen riskeistä eli valosaasteesta. Joskus vähempi on parempi niin, että puutarhassa voi ihastella myös tähtitaivasta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Verkkokauppaa hoitava Virpi Tanttu esitteli myymälässä monenlaisia valaisintuotteita, kuten led-valonauhaa sekä Mystmaker-usvalaitteita, joita on saatavissa niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Mainio idea mökille on vedenalainen valaisin laiturin alle.

Virpi esittelee Kivapihan valotuotteita, kuten suihkusuutinta valodiodeilla. Tuotteita saatavilla mm. merkeiltä Garden Lights, Heissner, LedStone ja Ubbink. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan tulevia tapahtumia

VALON ILTA KE 25.10.2017 klo 17-21 – ”Valoa, iloa ja ikivihreää” -henkinen syksyn valo- ja pihatapahtuma Kivapihalla!

Tapahtumassa esiintyy Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangoprinssi Kalle Jussila. Tapahtumassa myös puutarhasuunnittelija, tv:stä tuttu Maija Pelkonen, vinkkejä pihasuunnitteluun ja -valaistukseen asiantuntijoilta, Mäntsälän VPK, taidetta, makkaranpaistoa ja belgialaisia vohveleita. 🙂

Kivapihan laaja patsasnäyttely sisätiloissa on ympärivuotinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yhteystiedot

Kivapiha (www.kivapiha.com)
Vuolteenmäentie 7
04600 Mäntsälä

puh. 044 7522 809 / 044 5205 999
info(a)kivapiha.com

Katso aukiolo ja seuraa: Kivapihan FB-sivut.

Jatkuvasti uudistuva ja valikoimiaan lisäävä Kivapiha -verkkokauppa palvelee 24/7.
Saatavilla patsaita, pihavaloja, pihakiviä, vesiaiheita, valmisaltaita, maa-aineksia sekä paljon tarjoustuotteita.
Kuljetus: PostNord tai Kivapiha-kuljetus. Hinta riippuu sijainnista ja näet sen tilatessasi.

Sosiaalinen media (Kivapihan FB-sivut, Instagram, Twitter)
Esittelyvideo (Youtube)

Kivapihan ulkonäyttelystä ehtii naatiskelemaan vielä pitkän tovin! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapiha on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekemistä.fi -mediassa lokakuussa 2017. Kivapiha on palvelumme Tähtikohde ja media-asiakas.
Kevään artikkelimme Kivapihasta 10.4.2017 (www)

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.