Hyvän mielen vuosi puhdistaa mielen – Kivaa Tekemistä tutustui

Julkaistu:

02.10.2017
| Kirjoittanut:

Kivaa Tekemistä vieraili syyskuun alkupuolella median, valmentamisen ja sisustamisen moniottelijan, tietokirjailija Maaretta Tukiaisen tuoreimman teoksen julkistamisen jatkotilaisuudessa Helsingissä.

Maaretta kertoo uutukaisesta kirjastaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tämän jälkeen myös luin monipuolisen ja monella tavalla yllättäneen elämänhallinnan ja itsetuntemuksen tehtäväkirjan, mutta mennään ensin itse tilaisuuteen ravintola Roasbergiin. Paikalla oli naisvaltainen kaarti, kun Maaretta kertoi kirjasta ja kirjanteon vaiheista.

Hyvän mielen vuosi on jatkoa viime vuonna julkaistulle Hyvän mielen taidot -kirjalle. Hyvän mielen vuosi on silti itsenäinen teos, eikä vaadi mitään aiempaa pohjatietoa teemasta. Niin selkeästi ja helppolukuisesti teos on koottu ja kirjoitettu.

Molemmat teokset, kuten myös Tukiaisen Inspiraatiokortit (2016) on kustantanut jyväskyläläinen PS-kustannus. Kustantajan edustaja, toimitusjohtaja Henna Santalahti kertoi, että teokselle on aito tarve ja Maaretta on kahlannut niin perusteellisesti positiivisen psykologian tutkimustuloksia, että PS-kustannus halusi lähteä myös tähän projektiin mukaan.

Kustantaja Henna Santalahti vauvoineen ja kirjailija Maaretta Tukiainen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Opettajapariskunta Pauli Nousiainen ja Elina Alapulli muistuttivat Maaretan pedagokiikkataustasta hyvänä pohjana kirjan rakentamiselle.

Tapasin tilaisuudessa myös Maaretan puolison, graafisen suunnittelijan Markus Freyn, jolla on Maaretan ohella merkittävä rooli teoksen rakentamisessa. Kirja sisältää peräti noin 200 Freyn loihtimaa kuvaa tai pienoisvinjettiä, jotka todella elävöittävät tehtäväkirjaa.

Markus kertoi, että halusi tehdä kuvista mahdollisimman helposti lähestyttäviä niin, että ihmiset voisivat värittää ja täydentää.

”Maaretta on niin runsas”, Markus kertoi ja haaveili teoksen leviämisestä ulkomaille.

Markus Frey, oikealla, on kansainvälisesti palkittu graafinen suunnittelija. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Maaretta kertoi rennoissa, vapaamuotoisissa illanistujaisissa, että jokainen ihminen saa kirjasta sen, mikä juuri hänelle on hyväksi.

Kirjan on tarkoitus olla helppo työkalu oman hyvän mielen ja hyvinvoinnin lisäämiseen arjessa. Maaretan oma suosikkitehtavä 230-sivuisessa opuksessa on sivulla 142, jossa nimetään isovanhempien ominaisuuksia ja pohditaan ominaisuuksia, joita olet mahdollisesti heiltä perinyt.

**

MAINOS

Ihana syysloma on parhaimmillaan! Katso KivaaTekemistä.fi -palvelun majoitus-Tähtikohteet tästä (7.9.17).

Lomakeskus Revontuli, Hankasalmi.


Tuoreimpia ja viimeksi päivitettyjä artikkeleitamme: Aulangon Rauha Hämeenlinnassa (www) & Lomakeskus Revontuli Keski-Suomessa (www).

**

Millainen lukukokemus?

Hyvän mielen vuosi on tarkoitettu tehtäväkirjaksi, joka etenee kuukausi kuukaudelta ja viikko viikolta. Kukin viikko sisältää yhden hyvän mielen taidon, jota harjoitellaan.

Kolmen eri värin kannet inspiroivat! Kuvassa esitteitä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kokemuksen voi aloittaa missä tahansa kuussa ja edetä kirja vuodessa läpi. Sen voi myös aivan yhtä hyvin lukea läpi putkena, kuten minä tein. Välillä jäin pohtimaan asioita ja tein muistiinpanoja kirjasta, mutta en varsinaisia tehtäviä.

En ole juuri itsetuntemusoppaita lukenut, vaikka olen kerran sellaisen (mindfulness-aforismi- ja piirroskirja) lahjaksi siskoltani saanut.

Tukiaisen teos vie mennessään. Se on selkeää, oivaltavaa ja inspiroivaa analyysia alusta loppuun.

Tukiaisen ja Freyn yhteispeli sujuu, mikä näkyy lukuisissa oivaltavissa viikkotehtävissä, joiden nimetkin ovat kekseliäitä, esimerkkeinä Elämänapilat (s. 25, vko 3), Unelmajuuret (35, vko 5), Voimatoteemi (s. 44, vko 7), Kukoistuskompassi (s. 64, vko 12) ja niin edelleen.

Unelmajuuret aukeamalta s. 34-35. ”Itsensä ylittäminen vahvistaa itsetuntoa ja pystyvyyden kokemusta.” Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teoksen lukemisesta tulee hyvä mieli ja se saa aikaan moni ajatuksia: Miten saan itsestäni parhaat puoleni esiin? Miten asetan rajani, mutta olen samalla luova? Miten ylläpidän järjestystä ja miksi? Entä miksi toivo ja luonnosta nauttiminen on tärkeää?

Senkin kirja kertoo, että itsemyötätunto ehkäisee masennusta, ja että tasapuolisessa ihmissuhteessa kummankin tarpeet tulevat kuulluiksi niin, että molempien rajoja kunnioitetaan. Unelmointi, ei unohdeta sitä; se on yksi kirjan pääteemoista – ja niksit, joiden avulla unelmia kohden kurkotetaan.

Hyvä Maaretta, olet kehittynyt kirjailijana huimasti kansantajuistaessasi hähmäisiä käsitteitä oivaltavalla tavalla ja saadessasi lukijan kääntämään sivun toisensa jälkeen! Tukiainen kirjoitti mediaamme artikkelin liittyen kirjaansa Egosta fantasmagoon syksyllä 2014 (www).

Lisää tietoa Hyvän mielen vuosi -kirjasta PS-kustannuksen kotisivuilla (www)

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.