Seikkailupuisto Huippuun avautui uusi rata

Julkaistu:

27.06.2024
| Kirjoittanut:

Seikkailupuisto Huipun seikkailuradat kokivat keväällä 2024 yhden isoimmista uudistuksista sitten avautumisen 2015. Vietimme päivän uudistuneessa Huipussa Espoossa.

Huipussa on eri vaikeustasoisia (helposta vaikeaan: vihreä, sininen, punainen, musta) ja eri korkeuksilla kulkevia kiipeilyratoja. Radan alussa on ilmoitettu seikkailijan minimipituus ja radan vaikeustaso. 🌳 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Juuri kun Suomeen rantautui huhtikuussa 2024 lumimyräkkä, ranskalainen 🇫🇷 seikkailupuistojen rakentamiseen erikoistunut ryhmä rakensi täyttä päätä uutta rataa Huippuun Espoon Leppävaarassa.

Seikkailupuistoon on tehty uudistuksia lähes vuosittain. Kesällä 2021 puistoon avautui Verkkoseikkailu perheen pienimmille. Seikkailu tapahtuu yhtenäisen turvaverkon sisällä, jolloin erillisiä turvavaljaita ei tarvita. Kesällä 2022 Verkkoseikkailuun avautui Megaliuku.

Huippu järjestää myös pakopelejä ryhmille. Kauden 2024 uutuus on Monsterkil Oy -pakopeli.

Verkkoseikkailu avautui Huippuun kesällä 2021. 🔵🔴 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Iso uudistus – seikkailuratoja on nyt yhdeksän

Ranskalaisyritys Altus teki keväällä 2024 puiston vuosihuollon ja rakensi uuden seikkailuradan, jonka nimeksi tuli yleisökyselyn jälkeen Huppiainen. Huipun vetäjä Jari Saarhelo kertoo, että rata menee todella korkealla ja ulottuu ainoana radoista ylätontilta alatontille saakka.

Huppiaisen lähtöpaikka sijaitsee Huipun yläradoilla eli ylätontilla, jonne pääsee portaita pitkän alatontilta. Vaikeusaste on punainen, eli rata on toiseksi vaikein mustan jälkeen. Kuvat: KivaaTekemistä.fi


Uudelta radalta avautuvat hulppeat maisemat lounaan suuntaan, Leppävaarasta kohti Kiloa. Radassa on alppiteemaisia osuuksia ja kaksi vauhdikasta vaijeriliukua sekä keskivaiheilla että radan lopussa. Esteiden nimiä radan varrella ovat esimerkiksi Rail track, Zig zag trapeze ja Alpine zip slide.

Huppiainen oli mukava ja seikkailtava kokemus meille molemmille (aikuinen ja 13-vuotias) ja ei mielestäni erityisen vaativa, jos vihreät ja siniset radat sujuvat jo seikkailijalta.

Seikkailuratoja on nyt kaikkiaan yhdeksän. Huipun helpoista radoista kaksi, Tyytikki ja Tapiotar, sijaitsevat ylätontilla ja niissä minimipituus on 100 cm (alle 120-senttiset lapset pääsevät radoille vain aikuisen seurassa).

Lovetar on myös vihreä ja lähtee alatontilta, kuten myös astetta vaativammat siniset Hongatar ja Hillervo. Näissä kolmessa pituusvaatimus on 120 cm. Punaisissa ja mustissa radoissa pituusvaatimus on 140 cm. Lisätietoa

Huipun valjaat hyvässä järjestyksessä seikkailupäivän alkaessa. 🧗 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ohjevideo on uudistunut

Seikkailu Huipussa alkaa ilmoittautumalla kioskille, josta saa rannekkeen. Lipun voi hankkia etukäteen Huipun verkkokaupasta tai ostaa paikan päältä. Myös kiipeilyhanskat kuuluvat seikkailijan varustukseen ja ne voi ostaa neljällä eurolla, ellei omista jo valmiiksi. Tämän jälkeen pääsee pukemaan valjaat ohjatusti tai odottamaan omaa vuoroa.

Kun valjaat on puettu, katsotaan ohjevideo turvallisesta seikkaillusta. Video on uudistunut muutaman vuoden takaisesta ja se oli mielestäni entistä selkeämpi, kestoltaan noin kolme minuuttia. Jari kertoo, että uusi opastusvideo on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä tekstitettynä.

Tämän jälkeen siirrytään harjoitusradalle. Seikkailuohjaaja seuraa ja opastaa tarvittaessa. Huipussa on jatkuvavarmisteinen turvajärjestelmä, eli seikkailijan valjaat ovat kiinni radan turvavaijerissa radan alusta loppuun.

Seikkailuohjaaja tarkistaa valjaiden kireyden. Oikealla ylhäällä ohjevideo 🎥, alakuvat harjoitusradalta. Vasemmalla alhaalla näkyy valjaissa kiinni oleva köysirulla, joka on juuri pujotettu turvavaijeriin. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Seikkailussa on tärkeää, että niin sanottu köysirulla pujotetaan radan turvavaijeriin jokaisen radan alussa. Samoin on tärkeä huolehtia, että valjaat pysyvät riittävän kireällä koko seikkailun ajan. Niiden ei silti tarvitse puristaa oloa epämiellyttäväksi.

Henkilökunta auttaa valjaiden pukemisessa esimerkiksi vessassa käynnin jälkeen.

Muita tärkeitä vinkkejä:

  • Huolehdi, että seikkailtava radan osuus eli niin sanottu este, johon olet menossa, on vapaa. Esteellä saa olla yksi kiipeilijä kerrallaan, puussa olevalla välitasanteella enintään kolme.
  • Myös vaijeriliu’un on oltava vapaa, kun lähdet liukuun.
  • Vaijeriliu’un aikana vaijerista ei saa pitää kiinni, vaan voit pitää kiinni valjaista vaijeriin johtavasta köydestä tai köydessä olevasta renkaasta (näkyy yllä kuvassa).
Seikkailupäivämme oli onnistunut. Skeittilauta Lemmes-radan (punainen) lopussa oli Eetun mielestä hauska kokemus samoin kuin Tarzan-hyppu. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

TÄHTIKOHTEET JA KESÄKOHTEET! 😎✨

Lisää juttujamme kesällä 2024: Heinolan Harjupaviljonki ja HeinäsaariTuhansien patsaiden näyttely MuurlassaKahvila Tyyrpuuri – HeinolaJokipiin Pellava – KurikkaKesäkaupunki Uusikaupunki

🔸🔸

Mikä ihmeen Tarzan-hyppy?

Huipussa on kaksi mustaa rataa. Käärämöinen lähtee alatontilta ja Äimätär ylätontilta. Äimätär alkaa hurjalla Tarzan-hypyllä, jonka suorittamiseen tarvii seikkailuohjaajan opastuksen.

Seikkailuohjaaja Jules näyttää, mihin kohtaan niin sanottu liitäntälaatikko kiinnitetään. Tämän jälkeen oma köysirulla voidaan liu’uttaa laatikkoon, joka irtoaa vaijerista kahvaa vääntämällä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tarzan-hypyssä käytetään lisäksi kahta sulkurengasta lisävarmistuksena. Tämän jälkeen matka köysitikkaita pitkin yläilmoihin voi alkaa!

Ylätasanteella ennen hyppyä tehdään jo opitut varmistustoimet uudestaan, ja vaihdetaan niin sanottua liitäntälaatikkoa. Seikkailuohjaaja opastaa tarvittaessa maasta käsin. Systeemi toimii niin, että seikkailija on jatkuvasti kiinni turvajärjestelmässä.

Tämän jälkeen hypätään ja paiskaudutaan kotvan kuluttua köysiverkkoa vasten. Tästä Äimätär rata jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut. 😀

Kävipäs radoilla sellainenkin tilanne, että joku seikkailija ei uskaltanut tai pystynyt etenemään jollakin radalla yksittäistä estettä. Jules lähti apuun päinvastaisesta suunnasta ja tilanne ratkesi niin, että seikkailija sai suoritettua itse radan loppuun saakka. Huipussa on aina työntekijöitä, joilla on koulutus pelastaa kiipeilijä, jos hän ei syystä tai toisesta pysty itse etenemään radalla.

Huipusta löytyy 12-ratainen seikkailuminigolf, joten seikkailtavaa riittää, vaikka ei yläilmoihin haluaisikaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Yhteystiedot

SEIKKAILUPUISTO HUIPPU – Leppävaaran urheilupuisto, Espoo

Lähimmät parkkipaikat: Vanha maantie 15, Veräjäpellonkatu 15, Espoo — katso kartta

Päivän viimeiset seikkailijat pääsevät yläköysiradoille kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa. Seikkailugolfkierroksen ⛳ voi aloittaa vielä puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

HYVÄ TIETÄÄ

  • Voit järjestää Huipussa lasten synttärit, polttarit tai muun ryhmä- tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen (2 €) ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden säilytykseen.
  • Saatavilla on käsidesiä, kioskituotteita sekä maksuton vesitarjoilu. Huipussa on vesivessat.
  • Usein kysyttyä
Seikkailupuisto Huippu on monipuolinen seikkailukohde kiipeilystä minigolfiin viihtyisässä Leppävaaran urheilupuistossa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.