Kuukauden kohde: Uutuuskohde Järvenpäässä – kehon hyvinvoinnin asiantuntija Kulman Terapiat!

Julkaistu:

13.11.2017
| Kirjoittanut:

Kulman Terapioiden tehotiimi: Katja (vas.), Johanna ja Minttu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

MUISTATKO HOITAA KEHOASI?

Kerroimme kuukausi sitten hyvän mielen uutuuskirjasta Hyvän mielen vuosi, mutta nyt on aika sukeltaa kehonhoidon ihmeelliseen maailmaan, jotta kiva tekeminen olisi oikeasti kivaa! 🙂

Kävimme tutustumassa uuteen keväällä 2017 Järvenpäässä Keski-Uudellamaalla aloittaneeseen hyvinvoinnin uutuuskohteeseen Kulman Terapiat, joka tarjoaa fysio-, jalka- ja lymfaterapiaa, naprapatiaa sekä hierontaa​.

Ovella meidät vastaanotti oransseihin paitoihin pukeutunut iloinen yrittäjäkolmikko, Katja Pennanen, Johanna Salmela ja Minttu Jores.

Kulman Terapiat sai alkunsa alalla 10 vuotta yrittäjänä toimineen ja hevostenkin parissa työskennelleen Katjan palavasta halusta tehdä jotakin suurempaa. Näin syntyi Kulman Terapiat, joka on ollut avoinna Järvenpäässä toukokuusta 2017 lähtien.

Kulmassa, Mannilantie 6. Kulman Terapiat sijaitsee hyvällä paikalla Järvenpään keskustassa, vain vajaan kilometrin päässä Järvenpään juna-asemalta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tilat ovat valoisat ja freesit, käsittäen kolme hoitohuonetta, joista yksi on jalkaterapiaan tarkoitettu huone. Tilojen remontissa terveystarkastuksineen oli kolmikon mukaan omat haasteensa, mutta nyt kaikki näyttää uudelta ja raikkailta ilmanvaihtoineen ja normien mukaisine wc-tiloineen.

Katjan rinnalle kanssayrittäjiksi lähtivät myynnistä ja markkinoinnista vastaava Minttu Mäntsälästä sekä fysioterapeuttina 11 vuotta toiminut ja lymfaterapeutin pätevyyden 2012 suorittanut Johanna Keravalta. Katja itse asuu Nurmijärvellä. Kaikki tunsivat toisensa entuudestaan ja kaikilla oli vahva luottamus siihen, että juuri kyseisellä kokoonpanolla ja osaamisella kaikki olisi mahdollista.

KIPUA ON SYYTÄ KUUNNELLA

Kulman Terapioissa ei keskitytä asiakkaan kohdalla vain yhteen vaivaan, vaan jokaista hoidetaan kokonaisuutena. ”Usein kipu on se, mitä lähdetään hoitamaan, mutta kivun perimmäinen syy ei aina ole siellä, missä kipu on”, Johanna kertoo.

”Kipu on merkki jostakin ja se pitää hoidattaa ennen kuin se kroonistuu”, Katja lisää. Asiakkaista yli puolet saapuu lähetteellä. Monilla Katjan ja Johannan asiakkaista on neurologisia vaivoja, diabetestä, hermosärkyjä, urheiluvammoja tai leikkauksen jälkeisiä kipuja.

Kulman Terapiat tekee yhteistyötä yksityisen lääkäriaseman kanssa. ”Meillä on kontaktit hyviin lääkäreihin ja me ohjaamme asiakkaat tarvittaessa heidän luo.”

Kun kysyimme, mikä työssä on parasta, naiset vastasivat yhteen ääneen ”asiakkaat”!

”Joskus käy niin, että jos on ollut huono aamu, asiakkaat saavat käännettyä päivän hyväksi ja tuovat hymyn huulille”, Johanna jatkaa.

Minttu esittelee Back on Track -tuotteita, joita on mahdollista tilata Kulman Terapioiden kautta. Tuoteperheeseen kuuluu lihas- ja nivelsuojia sekä Welltex-tekstiilistä valmistettuja toiminnallisia vaatteita. Materiaali heijastaa ruumiinlämpöä takaisin, mikä voi nopeuttaa palautumista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

JALKA-, FYSIO- JA LYMFATERAPIAA SEKÄ NAPRAPATIAA JA KLASSISTA HIERONTAA

Katjan tarjoaman jalkaterapian ja Johannan tarjoaman fysio- ja lymfaterapian lisäksi Kulman Terapioiden repertuaariin kuuluu myös naprapatia ja klassinen hieronta. Jälkimmäisiä palveluita Kulman terapioissa tarjoavat naprapaatti Janne Veija sekä koulutettu hieroja Petri Huttunen.

Moniammatillinen tiimi pystyy tarvittaessa kysymään lennostakin konsultaatioapua kollegalta. Fysioterapiassa paitsi hierotaan lihaksia myös tutkitaan ja käsitellään niveliä ja kudoksia. Lymfaterapia on puolestaan kevyttä hoitoa, joka vilkastuttaa imunestekiertoa. Se edesauttaa turvotuksen vähenemistä.

Jalkaterapia keskittyy alaraajojen toiminnallisuuksiin ja käsittelee myös jalkojen pieniä niveliä. Katja kertoo, että hän auttaa mm. diabeetikoita, joilla on jalkahaavoja, sekä reuma- sekä aso-asiakkaita (valtimonkovettumistauti) ja kaikkia niitä, jotka haluavat huolehtia jalkojen hyvinvoinnista esimerkiksi liikuntaharrastuksessaan.

Huimaa kehitystä! Uutena tulokkaana Kulman Terapioiden palveluvalikoimassa on shindo, jota naiset suosittelivat meillekin. Shindo on japanilainen hoito-, rentoutus- ja venyttelytekniikka. Venytykset rentouttavat kehon tyypillisiä jännitysalueita, kuten alaselkää, hartioita ja jalkoja.

Uintia SM-tasolla harrastanut Johanna antaa myös tekniikkaopetusta uinnissa ja vesijuoksussa.

Minttu kertoo, että asiakkaiden joukossa on myös sellaisia, jotka ovat aloittaneet juoksuharrastuksen uudelleen pitkän tauon jälkeen. Silloin tarvitaan lihashuoltoa ja rentoutusta.

”Ei aina tarvitse tuntea kipua, jotta meille voi tulla”, Johanna muistuttaa.

LAADUKKAITA TUOTTEITA

Kehon huollon lisäksi Kulman Terapioissa on tarjolla erilaisia tervaystuotteita, kuten suomalaisen Lymedin laadukkaita painevaatteita, jotka pystytään räätälöimään asiakkaalle sopiviksi mittatilaustyönä. Niistä on apua esimerkiksi turvotuksessa tai urheilussa.

Valikoimassa on myös laadukkaita suomalaisia Natural Nordic -marja- ja viherjauheita, joita on Mintun mukaan saatavilla vain harvoissa paikoissa.

Katja vinkkaa, että jauheet ovat näppäriä erityisesti sellaiselle, jolla ei ole aikaa käydä itse poimimassa marjoja metsistä, tai jolla ei ole riittävästi tilaa pakasteessa marjojen säilytykseen. Yksi ruokalusikallinen jauhetta vastaa reilua kourallista marjoja.

Natural Nordicin marjajauheita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Valikoimassa on myös nurmijärveläisyritys Masajon Ruususuolaa ja Intiaanisokeria. Masajon Ruususuola on Etelä-Amerikasta Boliviasta, Andien vuorilta, tuleva kristallisuola. Vuoristossa, suojaavan maakerroksen alla oleva suola on turvassa saasteilta ja sadevesien liuotukselta ja on näin ollen yksi maailman puhtaimmista suoloista.

Intiaanisokeri on niin ikään Boliviasta, luonnonmukaisesti sokeriruo’osta valmistettu ja ilman teholannoitusta kasvatettu täysruokosokeri.

Saimme Mintulta reseptin jaksamisjuomasta, jota hän kertoi itsekin valmistavansa. Juoman valmistukseen tarvittavaa Ruususuolaa meillä jo olikin kotona, mutta sen lisäksi ostimme Intiaanisokeria.

Reseptin mukana oli kestävyysurheilijan kommentteja jaksamisjuoman käytöstä urheilujuomana niin harjoittelussa kuin kilpailussa.

Jaksamisjuomaa ja -tabletteja sekä fyysistä suorituskykyä nostattavaa Maca-juurikasvijauhetta. Taustalla Masajon Intiaanisokeria ja Ruususuolaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kulman Terapiat järjestää silloin tällöin myös tapahtumia, esimerkkeinä selkäpäivä, yrittiluento ja kädentaitopäivä. Niistä löytyy lisätietoa FB-sivuilta.

Vierailun lopuksi koimme Kulman Terapioiden rentouttavat hoidot, minä jalkaterapian ja Henri fysioterapian. Kerromme näistä ja muista hoitokokemuksista lisää viikon päästä julkaistavassa artikkelissamme.

YHTEYSTIEDOT

Kulman Terapiat
Mannilantie 6
04400 JÄRVENPÄÄ

Puh. 045 7876 5301
info(a)kulmanterapiat.fi

Kotisivut / Facebook / LinkedIn

**
Kulman Terapiat on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekemistä.fi -mediassa marraskuussa 2017. Kulman Terapiat on palvelumme Tähtikohde ja media-asiakas.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.

2 thoughts on “Kuukauden kohde: Uutuuskohde Järvenpäässä – kehon hyvinvoinnin asiantuntija Kulman Terapiat!

  1. Keijo

    Kirjoitit: ”Ruususuola on Etelä-Amerikasta Boliviasta, Andien vuorilta, tuleva kristallisuola.”

    Tämän yrittäjän myymä suola varmaankin on Andeilta, mutta Himalajan ruususuolaa on ollut Suomessa myynnissä varmaan kohta jo 20 vuotta. Koostumukseltaan molemmat ovat todennäköisesti pitkälti toistensa kaltaisia.

  2. Henri Elo

    Kiitos Keijo palautteesta. Tarkensimme artikkeliin, että Masajon Ruususuola on Etelä-Amerikasta… 🙂

Kommentointi on suljettu.