Kahvila Tyyrpuuri on vanha makasiini – levähdyspaikka veden äärellä

Julkaistu:

29.05.2024
| Kirjoittanut:

Siltojen, harjujen, kahviloiden ja leveän Kymijoen Heinola. Pääsin tutustumaan kahvilaan, jossa en ollut aiemmin vieraillut.

Tyyrpuurissa on laaja, osin katettu terassialue sekä sisätiloissa lasiterassi. ☀️ Satu Pekkala pyörittää Kahvila Tyyrpuuria Heinolan satamassa neljättä kesää. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Heinolalainen yrittäjä Satu Pekkala kertoo kiintoisan tarinan:

Kahvila Tyyrpuuri toimii vanhassa makasiinirakennuksessa, joka rakennettiin jo 1906. Silloin se oli matkustajaterminaalina ja vuonna 1984 siihen perustettiin kahvila. Kahvilaa laajennettiin vuonna 2004.

Se ei ole ihme, sillä paikka on mainio upean, kaikille avoimen Kylpylänrannan uimaranta-alueen ja ravintola RantaCasinon välisellä alueella Heinolan satamassa. Vieressä virtaa puhdasvetinen Kymijoki.

Olemme aiemmin kirjoittaneet, että Heinolassa on Kylpylänrannan lisäksi monia muitakin kaupungin ylläpitämiä uimarantoja. Niitä on listattu kaupungin kotisivuille.

Tyyrpuurissa on kaikkiaan 185 asiakaspaikkaa. Paikalle voi hurauttaa vaikka veneellä, taustalla sisävesiristeilijä M/S Pyhäjärvi. 🚢 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kahvilayrittäjäksi

Satu on työskennellyt jo pitkään miehensä perheyrityksessä, Euronics Pekkala kodinkoneliikkeessä, ja innostui muutama vuosi sitten opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi päivätöidensä ohella.

Hän valmistui leipuri-kondiittoriksi vuonna 2018 ja aloitti valmistumisensa jälkeen yrittäjänä keskustan torikahvilassa. 👩‍🍳 Kahvila remontoitiin sisältä uuteen uskoon ja se sai nimekseen Helmi & Hugo kahvila-konditoria.

Satu myi torikahvilan liiketoiminnan vuonna 2020 ja seuraavana kesänä hän ottikin jo vetovastuun Kahvila Tyyrpuurista Heinolan satamassa. Tyyrpuurin hän osti Lammin sahdin Pekka Kääriäiseltä, joka oli pitänyt Tyyrpuuria 16 vuotta.

Tyyrpuurin erikoisuuksiin kuuluu edelleenkin hanasta myytävä sahti!

Nonna, Milla ja Satu palvelivat toukokuun arkipäivänä. Mansikkaviineri houkuttelee. 🍓 Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

LISÄÄ TÄHTIKOHTEITAMME HEINOLASSA! ✨

Kirjoitimme vohvelikahvila Harjupaviljongista ja lomakeskus Heinäsaaresta jutussamme 19.5.2024.

🔸🔸

Kulttuuri- ja makuelämyksiä

Heinolan tori sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Tyyrpuurista. Matkan varrelta ja lähistöltä löytyvät keskeiset kaupungin kulttuurikohteet: kesäteatteri, kaupunginmuseo, taidemuseo ja lääninkivalteri Aschanin talo. Kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Vielä ehtii -komediaa. 😅

Kahvilan tuotevalikoimaan kuuluvat niin jäätelöt, jäätelöannokset kuin irtojäätelöt, monipuolinen juomavalikoima erikoiskahveista drinkkeihin, vitriinituotteet ja fingerfood-syötävät. Esimerkiksi katkarapuleivät tehdään itse, mutta vitriinituotteita tulee paikallisilta toimittajilta, kuten Pekan Leivästä.

Tämä on koko perheen paikka. Meillä käy paljon paikallisia ja meille pääsee niin veneellä, autolla, pyörällä kuin kävellen. – Satu

Sataman ympäristön kauniita maisemia. Rantapuistosta näkymä perinteikkäälle vuonna 1932 valmistuneelle rautatiesillalle. Oikealla alhaalla Kylpylänranta-uimaranta, joka on saanut nimensä lähistöllä jo yli sata vuotta sitten toimineesta Heinolan kylpylaitoksesta. 🏖️ Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Vaikka Tyyrpuurissakin saa nälän tyydytettyä vaikkapa Broilerin lehtipihvi & potut -uutuusannoksella, Satu vinkkaa asiakkaille mielellään myös muista Heinolan kahviloista ja ravintoloista.

Heinola on virkeä kesäkaupunki, jossa on paljon missä käydä ja nautiskella. Meillä on paljon erilaisia kahviloita, lintutarha ja kesäteatteri. 🎭

Juttelemme myös kaupungin kaupoista. Satu muistuttaa, että palvelu on monille varsinkin ikäihmisille tärkeää. Siksi Heinolan keskusta on säilynyt elävänä.

Kesän nautintoja. 🍨😋 Kuva: Kahvila Tyyrpuuri

Tapahtumista yrittäjä vinkkaa Wellamo-soudusta (27.7.2024), Heinolan Kalamarkkinoista (10.-11.8.) ja Unelmien Heinola -kaupunkifestivaalista (16.-18.8.). Tyyrpuurissa pääsee kuulemaan livemusiikin säveliä juhannuksen jälkeen perjantaisin. Kävipä toukokuussa esiintymässä jo muusikko Veeti Kallio.

Trubaduurit ja saksofonistit tuovat vaihtelua niin asiakkaille kuin henkilökunnalle, jota Tyyrpuurissa on toistakymmentä.

🔸🔸

Yhteystiedot

KAHVILA TYYRPUURI (kotisivutFBIG)
Maaherrankatu 1, Heinola – Heinolan satama
p. 044 983 1448
kahvilatyyrpuuri(a)outlook.com

Avoinna toukokuussa:

Ma-pe 13 -18 (19)
La 12 -18 (19)
Su 12-18

Tyyrpuuriin vai paapuuriin. Yksityiskohdista huomaa, että ollaan vesiliikenteen äärellä. Heinolasta on yhteys niin Päijänteelle kuin vuonna 2020 avatun Kimolan kanavan kautta aina Kouvolaan saakka. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Kahvila Tyyrpyyri on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.