Kesä-Sipoossa on uutta nähtävää – Kivaa Tekemistä tutustui

Julkaistu:

30.06.2017
| Kirjoittanut:

Kuukauden kohde: Uudistuva Sipoon kesä 2017!

Uudistunut Sibbe tarjoaa aktiviteettaja kuten melontaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä -matkaopas Sipoo

Monipuolinen, upea Sipoo Helsingin itäpuolella kutsui meitä jälleen tänä kesänä. Pääsimme vierailemaan monessa kesäkohteessa uutta kokien. Kaksikielisessä kunnassa ruotsiakin äidinkielenään puhuvat palvelevat ystävällisesti molemmilla kielillä.

Sipoo on siitä kiintoisaa seutua, että maisema muuttuu Keski-Uudeltamaalta itään mentäessä kivan kumpareiseksi. Uudehko Sipoonkorven kansallispuisto on linnuntietä vain n. 20 km päässä pääkaupunkimme ydinkeskustasta.

Jos mietit metsäistä Sipoonkorpea retkikohteena ja haluat suunnitella retken huolella, kannattaa harkita ennakkovierailua Nuuksion Luontokeskus Haltiassa, joka toimii palvelupisteenä myös Sipoonkorpeen. Kirjoitimme Haltiasta maaliskuussa.

Sipoon matkailukartta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mutta palataan Sipooseen! Pari vuotta sitten oppaanamme toiminut Rolf Törrönen kutsui Sipoonkorven laidalla sijaitsevaa Hindsbytä kumpuilevine peltoineen Sipoon Sveitsiksi. Samaa mieltä!

Jos Keski-Uudeltamaalta suunnataan Etelä-Sipooseen, kannattaa suunnaksi ottaa ensin Nikkilä ja sieltä edelleen Söderkulla tai vaikkapa Box. Kivoja maalaisteitä riittää ja siellä täällä idyllisiä FBK-vapaapalokuntien asemia.

Ennen kuin päätät lopullisesti rakastua Etelä-Sipooseen, käypä vielä Talmassa, joka on nykyään ympärivuotinen kohde kesän kiipeilypuistoineen ja frisbeegolfeineen.

Joensuun Tila uudistui Sibbeksi

Me suuntasimme tänä vuonna ensin kohteeseen, jossa emme olleet aiemmin vierailleet. Olimme kyllä kuulleet perinteikkäästä Joensuun Tilasta, jossa on aikanaan kehitetty suomalainen Nobel-keksintö, AIV-rehu.

Sibben satamasta löytyy myös vierasvenepaikkoja ja saunan vuokrausmahdollisuus. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Joensuun Tilan vapaa-ajan kohde Sipoon Söderkullassa sai uudet yrittäjät tammikuussa, kun jo viime kesänä onnistuneesti frisbeegolfia ja tapahtumia järjestäneet Terhi ja Juha Kytö saivat vastuulleen Sibben operatiivisen toiminnan yrittäjinä. Tilan omistajiin kuuluva Martti Virtanen, A. I. Virtasen Nobel-suvusta, huolehtii kiinteistöjen ylläpidosta.

Sibben uimajärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Terhi esittelikin meille tilan kunnostettua päärakennusta, uudelta nimeltään Villa Sibbeä, joka toimii hotellitasoisena bed and breakfast -kohteena. 1940-luvulla salissa nautittiin Nobel-ilalllinen, kun matka Tukholman juhlatilaisuuteen estyi ulkopoliittisista syistä.

Villa Sibbe. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sibben palveluihin kuuluvat täysmittainen 18 väylän frisbeegolfrata, Café Sibbe, Villa Sibbe, caravan-alue, lapsiystävällinen uimajärvi kesäpäivän viettoon SUP-lautoineen sekä Sipoonjoen melontamahdollisuudet, jotka mekin koimme Sibben kajakkikaksikoilla. Terhi kertoi, että Sibbeä kehitetään perhekohteena ja Sibbe tarjoaa hyvät puitteet myös ulkopuolisille tapahtumanjärjestäjille.

Terhi esittelee Villa Sibben juhlasalia. Alakerrassa myös aamiaistila ja yläkerrassa modernit hotellihuoneet. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Keski-Suomen Kivijärveltä kotoisin oleva Terhi ja Helsingistä tuleva Juha ovat tavanneet frisbeegolfin parissa ja ovat järjestäneet kisoja ulkomaita myöten. Juha kuuluu liiton hallitukseen ja kertoi menevänsä rakentamaan lyhyemmän frisbeegolfradan myös Söderkullan kartanolle.

Juha Kytö. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sipoosta löytyy Talman, Sibben ja Söderkullan lisäksi frisbeegolfrata myös Nikkilästä!

Café Sibben keittolounas auttoi jaksamaan kivan aurinkoisen sunnuntain. Ennen kuin jätimme Sibben, suuntasimme vielä läheiselle luontopolulle. Sibben nimi on muuten peräisin läheisestä Sibbesborgin linnoituksesta.

Naisten Sibbe Ladies -frisbeegolfkisan TD Tiina Riekkola innostui lajista kotiseudullaan Kainuussa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sibbe – Vapaa-ajan keskus (www)
Joensuunraitti 59 A
01150 SÖDERKULLA

puh. 045 616 5720 / Café Sibbe

Levon Polun varrella olevat kyltit erilaisine mietelauseineen antavat ajattelemisen aihetta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
TEE LOMASTASI HELPOMPI. WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI -PALVELU UUDISTUI 2016. TALLENNA TAI KIINNITÄ ETUSIVUMME KÄNNYKKÄSI SUOSIKKEIHIN, NIIN LÖYDÄT TÄMÄN JA MUUT KOHTEET MYÖS KÄNNYKÄLLÄ REISSUN PÄÄLLÄ.
Olemme nykyään myös LikeFinland.com.

**

Gumbostrand Konst & Formin kesänäyttely on väri-iloittelua!

Jo melkeinpä perinteikäs, syksyllä 2012 avattu, Gumbostrand Konst & Form -taide- ja vapaa-ajan kohde tarjoaa myös tänä kesänä laajan kesänäyttelyn, jossa painottuu abstrakti taide. Se johtuu siitä, että sille on ollut enemmän kysyntää kuin perinteiselle esittävälle taiteelle, kertoo Konst & Formin vetäjä Charlotta Björkendahl.

Gumbostrand Konst & Form. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hän luonnehtii kesänäyttelyä rönsyileväksi, mutta muistuttaa, että Konst & Form on ympärivuotinen kohde, johon on matala kynnys astua sisään. Ensin tulet pohjoismaiseen designiin keskittyvään putiikkiin, jonka taustalla avarassa tilassa avautuu maksuton taidemyyntinäyttely.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oikealla avautuu Bistro, jossa nautimme maukasta härän rintaa korvasienikastikkeen kera sekä vuohenjuustosalaatin.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Charlotta kertoo, että Konst & Form haluaa ottaa näyttelyihin paitsi jo menestyneitä taiteilijoita, kuten Outi Pienimäki (”Maalaukseni ovat tiloja, joissa ajatus voi vaeltaa.”), myös aloittelevia taiteilijoita. Nyt kesänäyttelyyn kutsuttu Hanna Helonterä (peuroja niityllä) on ollut aiemmin Konst & Formin Kuukauden nuori taitelija.

Konst & Formin Design Shop, taustalla Bistro. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Paikallisia taidelahjakkuuksia edustavat tänä kesänä Norjasta Sipoon Västerskogiin muuttanut Niels Haukeland (kukka-aiheisia öljymaalauksia) ja Vaula Siiskonen (mustavalkosävyisiä säätiloja) Nikkilästä.

Jo mainittujen taiteilijoiden lisäksi Gumbostrandissa avaavat taidelehtiönsä Heidi Hankaniemi, Marjut Korhonen, Risto Lehtinen, Liisa Malmio, Elisabeth Manninen, Nipa Nissinen, Johnny Ramstedt, Laura Rautjoki & Anna-Mari Lämsä, Tani Simberg, Maiju Tirri, Heini Turunen, Kristian Venäläinen ja Jukka Virkkunen.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tapasimme vierailumme lopuksi suomenruotsalais-kanadalaisen iloisen Dominique Pashleyn, joka palvelee kesällä Konst & Formin Design Shopissa työskenneltyään jo aiempina vuosina Bistrossa. Vastikään Kanadasta opiskelemasta Sipooseen palannut Dominique kehuu Gumbostrandin tunnelmaa ja kaunista miljöötä.

Dominique pitää Gumbostrandin ilmapiiristä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Gumbostrand Konst & Form (www)
Vainuddintie 72
01150 SÖDERKULLA

puh. 050 554 3538

**
Uusia palveluita lapsiperheille

Kolmantena Sipoo-päivänä tänä kesänä nautimme ihanasta arkiaamusta Gumbostrandin satamassa Sebwilin yrittäjien, sisarusten Mia Tuomolin-Sundmanin ja Sofi Tuomolinin kanssa.

Kerroimme jo viime kesänä Sebwilin ekologisista tuotteista lapsiperheille sekä Saunayogasta. Tällä hetkellä lastentuotteiden tarjonta kattaa mm. seuraavia merkkejä: Plantoys, Hevea, Noukie’s, MaMidea, Myllymuksut.

Sofin vetämä Saunayoga jatkui keväällä innokkaan naisryhmän kera, mutta on nyt kesätauolla ja saatavilla vain tilauksesta ryhmille.

Sebwilin tuotteet ja palvelut ovat saatavilla tilauksesta. Tuotteita voi ostaa myös Sebwilin verkkokaupasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sebwilin uutuus ovat vuokrattavat leikki- ja pelinurkat. Valikoimaan kuuluu niin pöytä- kuin seurapelejä, puhuva nukke, iso auto, lasten kassakone ja perinteinen pöytälätkä!

Lelut ja pelipöydät on mahdollista tilata lähialueelle niin lasten synttäreille, häihin kuin muihin perhejuhliin lasten iloksi. Lasten synttäreille järjestyvät tarvittaessa myös lahjat, koristelut ja kattaustarvikkeet avaimet käteen -periaatteella.

Sebwilin uutuus, vuokrattava pelipöytä, sisältää mm. jalkapallon, pingiksen, air hockeyn, biljardin ja shakin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Miksipä hankkia kaikkea itse, kun voi vuokrata ja saada kivoja palveluita lapsille ja peleistä kiinnostuneille hoitumaan vaivatta!

Mian ja Sofin yritys hoitaa myös asiakasyritysten toimistotöitä.

Sebwil Shop (www)
Gumbontalo
Gumbontie 222
01150 SÖDERKULLA

puh. 045 327 5037 tai 045 899 7107
Verkkokauppa (www)

Iloiset Sebwilin Mia ja Sofi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Gumbostrandin rannassa oli kiva nauttia aamiaista Gumbon kioskilla, joka on Ira Polvisen yritys ja jossa meitä palvelivat aamutuimaan pirteät sipoolaiset kesätyöntekijät Natalie Keltto ja Emma Wickström, Natalie jo kolmatta kesää.

Gumbostrandissa on uutuuskohteena tien toisella puolella Gumbontalossa ovensa tänä keväänä avannut kahvila ja ravintola N’avetan Laituri, jonne pullat, lihapiirakat ja leivät tulevat vuonna 2013 avatusta, palkitusta N’avetta -leipomo-kahvilasta muutaman kilometrin päästä Porvoontietä Helsinkiin päin.

Norrkullalandetin emäntä Anna Helminen työn touhussa. Vasemmalla liinavaatteita noutava Kai Oinonen Pesu Oy:stä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tapahtumia ja lisää majoituskohteita

Gumbostrandin lähellä Sipoon Västerskogissa toimivan majoitus- ja juhlapalveluyrityksen Martina Majander kertoi meille jo aiemmin keväällä, että vilskettä on riittänyt majoituksesta saunailtoihin ja kokouksiin. Tiedossa on myös häitä ja synttäreitä.

Juhlamenot sijaitsee Sipoon Västerskogissa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Martina kertoi tutusta japanilaisryhmästä, joka oli tulossa vierailulle ja jolle luontopalveluyrittäjä Mikko Siemannin yritys like2hike järjestää luontopolun. Koimme Juhlamenojen hyvätasoisen mökkimajoituksen viime kesänä.

Juhlamenot (www)
Vesterängintie 64-8
01120 VÄSTERSKOG

puh. 040 516 7214

**
Myös Sipoon saaristossa tapahtuu. Tasokas saaristokohde Seasong Travels muutti nimensä keväällä Seasongiksi. Seasongissa aloitti uutena työntekijänä, markkinoinnista vastaava, maailmaa kiertänyt ja Sipooseen perheineen asettunut Marjaana Juotasniemi, joka on kotoisin Lapista.

Marjaana kertoi, että kesän mittaan saarikohteessa nautitaan bändi-illoista, venekilpailuista ja venekauden päättäjäisistä.

Villa Seasong. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Café Seasong palvelee saaristokahvilana joka päivä 27.8. saakka. Tarjolla on lihapiirakoita, lohivoileipiä, savulohi- ja kinkkutoastia, makeita ja virvokkeita B-oikeuksin – sekä tapahtumissa festariruokaa.

Myös päiväretkeilijät voivat vuokrata kahvilasta saunan ja paljun käyttöönsä. Café Seasong ja Seasongin majoitus- ja juhlatilat sijaitsevat Norrkullalandetin saaressa, jonne pääsee kätevästi rentoutumaan tai retkeilemään Pörtö Linen yhteysaluksella Kalkkirannasta tai omalla veneellä.

Seasong (www)
Norrkullalandet
01150 SÖDERKULLA

puh. 010 3466 144
puh. 050 357 4249 / kahvila ja saunavuorot
Kahvilan aukiolo su-to klo 11-19, pe-la 11-21

Pörtö Linen aikataulut (www)

Café Seasongin terassi. Kuva: Seasong

Uutuutena Pörtö Line kuljettaa matkailijoita tänä kesänä päiväretkelle Söderskärin majakalle, joka sijaitsee ulkomerellä Suomenlahden ulapalla.

Viime kesän retkeemme Norrkullalandetin saarelle, vierailuumme Juhlamenoissa ja muissa Sipoon kohteissa pääset tästä.

Norrkullalandetin uimaranta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jäikö vielä jotain puuttumaan. Pariltakin ihmiseltä kuulimme kivan vinkin Söderkullan kylällä sijaitsevasta lounas- ja juhlapalvelukohteesta Willa Söderistä. Eikä siinä kaikki – Söderkullaan on rakenteilla uusi kirkko! 🙂

Sipoon kesätapahtumia 2017

1.7. alkaen Gumbontalon Kesätori lauantaisin klo 10-13 koulujen alkuun saakka (www)
21.7.-23.7. Hevosvaljakkoajon PM- ja Baltian maiden mestaruuskilpailut, Savijärven Kartano
5.8. Norrkullaloppet -venekilpailu – Norrkullalandet (www)
25.8. Ihan Pihalla – Luova kylätapahtuma, Nikkilä (www)
26.8. Venetsialaiset – Norrkullalandet

Lisää Sipoon tapahtumia, kohteita ja aktiviteettaja VisitSipoo.fi

Osa esitellyistä kohteista on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.
Kuvat: Sari Särkijärvi

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.

2 thoughts on “Kesä-Sipoossa on uutta nähtävää – Kivaa Tekemistä tutustui

    1. Henri Elo Artikkelin kirjoittaja

      Kiitos vinkistä Kerstin! 🙂 Kivan tuntuinen käsityö- ja puutarhakohde sinullakin Söderkullassa. Emme ole vierailleet.
      Henri

Kommentointi on suljettu.