Hiihtolomatärpit 2020 kutsuvat Flamingoon, rinteeseen ja Ahvenanmaalle!

Julkaistu:

12.02.2020
| Kirjoittanut:

Kokosimme Sinulle jälleen kivoimmat hiihtolomatärpit Suomesta. 🤩 Tuomme tässä esiin ensisijaisesti Kivaa Tekemistä -median Tähtikohteita Ahvenanmaalta Lappiin saakka – kohteita, joista useimmissa olemme itsekin vierailleet ja hyviksi todenneet.

Tähtikohteet ovat samalla mediamme mainosasiakkaita, joita ilman emme voisi tarjota sinulle 5 000 kohteen hakupalvelua, artikkeleita ja some-tärppejä kivoista kohteista ympäri Suomea.

Flamingossa on sekä vauhdikas laaja vesipuisto että kuvan aikuisten kylpylä useine erikoisaltaineen ja -saunoineen. Kuva: Flamingo Spa

Vantaan Flamingo Spa’ssa on vauhdikas vesipuisto perheille, jossa riittää niin vesiliukuja, virtauksia, pienten lasten allas ja isossakin altaassa matalampia ja syvempiä alueita. Pääset hurjaa vauhtia niin tuubirenkaalla Magic Maya -inkkarivirrassa kuin Villi virrassa, jossa on 10 vuoden ikäraja ja uimataitovaatimus! Hyppyjä, Wibit-rataa, pienempiä vesiliukumäkiä ja uimaleluja unohtamatta!

Flamingon K18-puoli tarjoaa ihanan rentoutumisen aikuisille – erikoissaunoja ja -altaita. Näissä saunoissa käytetään uimapukua, joten pääset samoihin höyryihin vaikkapa vastakkaisen sukupuolen kumppanisi kanssa. 💕 Time to relax. +32 C vedessä ja ilmassa – niin vesipuistossa kuin aikuisten kylpylässä.

Flamingossa saat myös yksilöllisiä hoitoja kylpylän hoitolamaailmassa sekä Day Spa’ssa ja löydät kahviloita ja ravintoloita niin altaiden äärellä nautittavaksi kuin kylpylän ulkopuolelta. 🍔🥂 Pienten lasten kanssa viihtyy myös sisäleikkipuisto Naurusaaressa.

Flamingo Spa’n Kivaa Tekemistä -kohdesivulle pääset tästä.

Uudistunut Park Alandia Hotelli on kaunis niin ulkoa kuin sisältä, sijainti ydinkeskustassa leveän puistokadun varrella, Norra Esplanadgatan 3. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Matkamme jatkuu Ahvenanmaalle ja Maarianhaminaan, jossa voit viettää ihanan loman vaikkapa Park Alandia Hotellissa Maarianhaminan keskustassa. Hotellin sijainti on hyvä, sillä se on kävelymatkan päässä laivasatamasta. Park on täysin kunnostettu perinteikäs hotelli, jonka Viking Line myi muutama vuosi sitten paikalliselle perheyritykselle.

Me koimme vuosi sitten perheloman Maarianhaminassa ja lapset pitivät juuri hotellista aamiaisineen – vaihtelua arkeen (!) – sekä poika erityisesti Mariebad-kylpylästä ja tyttö Dillen-lelukaupasta.

Vierailimme myös monipuolisessa Ahvenanmaan merenkulkumuseossa – Ålands Sjöfartsmuseum, jossa on huomioitu niin lapset kuin aikuiset. Tästä voit tutustua museon lasten aktiviteetteihin. (www)

Museon alakerrassa sijaitsee seikkailutila ”Ruby ja Meri”: ”Tervetuloa jännittävään seikkailuun niin veden päällä kuin allakin…” Kuva: KivaaTekemistä.fi

Park Alandia Hotellin yrittäjä Zaida Blomsterlund vinkkasi meille tämän talven hiihtolomatärpeiksi myös Leklandet-sisäleikkipuiston Eckerössä, Maxinge-kauppakeskuksen Maarianhaminan ulkopuolella, Islandia-jäähallin yleisövuorot sekä kauniin kaupan ja kahvilan Victor Crafts & Design’in Maarianhaminan keskustassa.

Zaida kertoi myös vanhasta, lähes museolaiva Pommernin ikäisestä, M/S Sunnan II -aluksesta, joka on tuotu Ahvenanmaalle Tammisaaresta. Laiva on kunnostettavana Maarianhaminan Merikorttelissa (Maritime Quarter) ja sen on määrä aloittaa risteilyt äitienpäivänä.

Visit Ålandin kohdesivulle pääset tästä ja Park Alandian kohdesivulle tästä. 😊

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

🔸🔸

Lapin kohteet kutsuvat

Lapin alueella meillä on tällä hetkellä neljä ihanaa Tähtikohdetta.

Jos suuntaat Lappiin läntistä reittiä, kannattaa ehdottomasti poiketa lohi- tai poronlihakeitolla, maukkaan rieskaleivän kera, Pellon Juoksengissa Pörröporossa, Torniosta 100 km pohjoiseen. Tarjolla on myös kattava liha-, kala- ja marjavalikoima Lapin antimista kotiin, mökille tei vieraille vietäväksi.

Katso lisää Pörröporosta tästä.

Tuuli on muodostanut aaltoja lumeen, Pallas. Kuva: Paula Pekonen

Kun matkaa jatketaan Pörröporosta 165 km pohjoiseen, tullaan Muonioon, jonka keskustassa rauhallisella paikalla palveluiden äärellä sijaitsee siisti ja hyvätasoinen Lomamaja Pekonen hyväkuntoisine lomamökkeineen ja huoneistoineen. Se on kätevä levähdyspiste myös matkalla Norjaan.

Lue lisää Pekosesta tästä, josta pääset myös kohteesta tekemiimme juttuihin. Julkaisimme vuosi sitten jutun lumikenkäilystä Pallastuntureilla majoitusyrittäjä Paula Pekosen ottamien upeiden kuvien kera.

Muoniosta kaakkoon päin, Kittilän puolella Könkään kylässä, sijaitsee puolestaan Tonttula – Elves Village. Tonttula on ainutlaatuinen elämyskylä ja tarumaailma, jossa voit vierailla Piparkakkutalossa, Tonttukoulussa, Tietäjä-Tontun tuvassa ja myös upouudessa mystisessä Seitakivessä.

Vierailimme Tonttulassa heinäkuun lopulla ja kirjoitimme siitä, mutta silloin Seitakivi ei ollut vielä avattu. Sen ääreltä kuului kyllä kaunista musiikkia. 🎼🤶

Tonttulan päärakennuskin on kokemisen arvoinen ja pihapiirissä sijaitsee Taivaanvalkeat -hotelli. Uutuutena ovat lasikattoiset Aurora Pyramidit elämysyöpymiseen. Tonttulan tarinan ja kohteen rakentamisen taustalla on yrittäjä Päivikki Palosaari tiimeineen.

Tonttulan ohjelmatarjonta on varsinkin talvikaudella vilkasta ja esimerkiksi Tontun metsäretkeä halki elämysmetsän järjestetään 25.4.2020 saakka ma, ti, la, su 10.30 ja 14.30. Katso edullisesta 18 e retkestä lisää tästä.

Tietäjän talo. Tonttula sijaitsee n. 8 km päässä Leviltä ja sinne menee myös kaunis latu Ounasjokea myötäillen. Kuva: Tonttula – Elves Village

Tonttulan kohdesivulle pääset tästä.

🔸🔸
MAINOS — Jos edustat vapaa-ajan kohdetta – lomakeskuksesta majataloon tai seikkailukohteesta taidekohteeseen – ja haluat tavoittavaa markkinointia Tähtikohteena ja/tai että kerromme kohteesi tarinan, otathan yhteyttä. Mediakortti

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

Mennäänpä vielä Saariselälle, joka on peinteinen vaellus- ja murtomaahiihtokohde UKK:n kansallispuistoineen. Myös Ski Saariselkä rinteineen on kehittynyt viime vuosina paljon ja hyvään suuntaan omistuksen vaihduttua muutama vuosi sitten.

Saariselällä on mm. Suomen pisin 1,8 km pulkkamäki ’Aurora Tobagganing’, yhä paremmat talvipyöräilymahdollisuudet ja paljon tapahtumia ja ohjelmaa niin hiihtolomalla kuin kevään mittaan.

Ski Saariselän valaistu 1,8 km pulkkamäki, Aurora Tobogganing, on ainutlaatuinen elämys. Mäki pidennettiin nykyiseen mittaansa kaudelle 2016-2017 ja se sai upean revontulivalaistuksen kaudesta 2018-2019 alkaen. Kuva: Saariselkä Ski & Sport Resort

Saariselkä Ski & Sport Resort -rinnekeskus (www) sekä Saariselka.com -loma- ja aktiviteettivaraamo (www) ovat syksyn 2019 uusia Kivaa Tekemistä Tähtikohteita.

Saariselälle eli Ivalon kentälle kuin myös Kittilään voit bongata edullisia lentoja. Saariselän rinteiden viikko-ohjelmassa viikoilla 8, 9 ja 10 on luvassa mm. Werneri-kursseja, skinnausretkiä, fatbike-retkiä ja lumikenkäretkiä.

Hiihtolomaviikkojen Winter Park -perhepaketti (2 h hissilippu tuolihissiin, vuokrakelkka, luistelumahdollisuus, snowtube ja jääkolkka) on kohtuuhintainen 50 e. Rinteiden viikko-ohjelmaan pääset tästä ja keskusvaraamon aktiviteetteihin tästä.

Entä mitä on skinnaaminen?

Termi liittyy vapaalaskuun. Skinnaaminen tai skinnaus on kipuamista sukset jalassa huipulle nousukarvojen avulla. Taatusti kunto kohoaa. Lopuksi lasketaan sitten alas. ⛷😅

Kohti arvoituksellista Prison Islandia! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pääkaupunkiseudun aktiviteetit

Myös pääkaupunkiseudulla on paljon kivaa hiihtolomatekemistä. Sitä löytyy niin vaikkapa Suomen luontokeskus Haltiasta, Korkeasaaren eläinpuistosta kuin Sea Lifesta.

Me keskitymme tässä nykyisiin Tähtikohteisiimme. Koimme ja kirjoitimme viime syksynä niin Rush -trampoliinipuistosta Helsingin Pitäjänmäessä kuin Prison Islandin lasten synttäreistä. Suomen Prison Island -arvoitusseikkailut, joissa ratkotaan 2-4 hengen tiimeillä sellien erilaisia arvoituksia vapaavalintaisessa tahdissa, sijaitsevat Helsingin Salmisaaressa, Vantaan Flamingossa, Tampereen Tullintorin kauppakeskuksessa sekä Jyväskylän Seppälänkankaalla.

Niiden kaikkien yhteydessä on myös futuristiset Megazone -lasertaisteluareenat. Prison Islandin arvoitukset sopivat itsenäiseen ratkaisuun 10-vuotiaista aikuisiin, mutta nuoremmatkin sopivat mukaan vaikka osana perhetiimiä!

💥 Nyt jo hiihtoloman alkajaisiksi Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän Megazone- ja Prison Island -kohteissa on Ystävänpäivätapahtuma (K-18) kumppaneille tai kaveruksille (Prison Island -seikkailutiimissä 2-4 hlöä). Pääset tutustumaan samalla niin Prisoniin kuin Megazoneen napostelun ja virvokkeiden kera! 😋 (FB:ssä Hki ja Vantaa: Megazone pääkaupunkiseutu, Prison Island pääkaupunkiseutu)

Megazoneissa on hiihtolomalla luvassa myös suosittu Päiväpassi-tarjous 30 e Vantaalla ja Helsingissä.

Paikkakuntakohtaisille kotisivuille pääset täältä: Megazone ja Prison Island.

Syksyn juttumme Prison Islandin lasten synttäreistä (www)

⛏⛏💎 Kannattaa hoksata kivana perhekohteena myös Lohjalla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos, jossa järjestetään opastettu perusyleisökierros lauantaisin klo 14 ja yleisökierros lasten tahtiin sunnuntaisin klo 11. Hiihtolomaviikolla nro 8 on lisäksi yleisökierros ti-la klo 14.

Tytyri on uudistunut hisseineen hiljattain ja kohdesivulle pääset tästä. Unohtamatta ystävänpäivän sokkotreffejä kaivoksen uumenissa! 😂

Tramppascootti on ihan uusi juttu! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Trampoliinipuisto Rushin kokemus oli lapsille mainio ja molemmat alakouluikäiset haluavat uudestaan. Trampoliiniaktiviteetteja on tosi moneen lähtöön. Pitäjänmäen Rush on Pohjoismaiden ensimmäinen iso tramppapuisto yrittäjänään ystävällinen entinen hävittäjälentäjä Mikko Vihersalo.

Kokosimme juttuun myös Mikon vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon kun tulet Rushiin – oletpa sitten lapsi tai aikuinen. 🙆‍♀

Rushin marraskuun juttuumme pääset tästä.

Werneri Park on lasten oma lumipuuhamaa, jossa on laskuvälineitä tarjolla joka lähtöön. Talman Wernerissä on myös työntekijä, joka auttaa, valvoo ja opastaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vaikka pääkaupunkiseudulla on ollut vähän lunta, niin useimmissa rinnekeskuksissa pääsee silti laskemaan. On myös ilahduttavaa, että kunnat ja urheiluseurat satsaavat lumitykein myös murtsikkahiihtomahdollisuuksiin.

Esimerkiksi Keski-Uudellamaalla Tuusulan Hyrylän urheilukeskuksessa ja Keravan Keinukalliolla on yllättävän hyvät n. 1 km pituiset ladut niin luisteluhiihtoon kuin perinteiseen. Eilen illalla klo 9-10 aikaan Hyrylän hyvällä ladulla oli tasan 3 hiihtäjää. Toki samaan aikaan tv:stä tuli Huutokauppakeisari. 😅

Hyväkuntoisia murtsikkalatuja pk-seudulta löytyy myös mm. Helsingin Paloheinästä, Vantaan Hakunilasta ja Espoon Oittaalta.

Sipoon rinnekeskus Talma Ski on ollut auki marraskuusta lähtien, vaikka kaikki rinteet eivät olekaan käytössä. Pisimpään auki ovat olleet harjoittelurinteet sompa- ja mattohisseineen sekä pop-up snowpark.

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä Talma lumetti myös eturinteeseen hyvän lumikerroksen, joten perherinne ja isot hyppyrit hissilinjan toisella puolella ovat olleet siitä lähtien pysyvämmin auki.

Viime lauantaina avautui puolestaan pienempien lasten Werneri Park uudistuneena. Uudessa Wernerissä on uusi hyvä huoltorakennus vaikkapa synttäreiden järjestämiseen, makkaran paistoon ja luokkaretkiin. Löytyypä sieltä myös Pupu-kiska ja rakennuksen yhteydessä ulkopuolella on myös seikkailuratoja. 🙆‍♂

Vauhtia kaipaavalle Wernerissä on snowtube-lumikouru, jossa lapsi ja aikuinen voivat huristella vaikkapa yhdessä! Wernerin oma mattohissi kuljettaa takaisin ylös.

Talmassa on hiihtolomaviikolla (nro 8) ja osittain jo tällä viikolla (7) laajat aukioloajat. Pääset Talman juttuumme tammikuun alkupäiviltä tästä.

🔸🔸

Kivoihin erilaisiin majoituskohteisiin hiihtolomia silmällä pitäen voit tutustua syksyn suositusta Ihanimmat majoituskohteet -jutustamme. (www)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.