Kivaa Tekemistä avasi talvikauden Sipoon Talmassa

Julkaistu:

03.01.2020
| Kirjoittanut:

Jos Etelä-Suomen talvi on vähäluminen, Talman lumitykit puskevat lunta aina, kun on vähänkin pakkasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Olipa hieno kokea lasten kanssa lumitalven avaus Helsingin ja Vantaan pohjoispuolella, Sipoon rinnekeskus Talmassa.

Talma on tunnettu aktiivisesta hiihtokoulustaan ja kattavasta aukiolostaan, vaikka Etelä-Suomen talvi olisi muuten vähäluminen. Talman perheyrityksen nuorempaa polvea edustava Jani Pihlajaniemi kertoo, että parhaimmillaan jopa 12 lumitykkiä tekee lunta heti, kun on pakkasta.

”Uusin lumitykeistä on tälle kaudelle hankittu ”mörkötykki”, joka sijaitsee korokkeella etu-snowparkissa. Se tekee lunta kolmen tavallisen tykin edestä!”

Lumetus on tärkeää, sillä näin Etelä-Suomen keskukset huolehtivat osaltaan ihmisten talviliikuntamahdollisuuksista.

Jani kertoi myös lippuuudistuksesta, eli Talma – kuten monet muutkin hiihtokeskukset – myy nyt toista kautta peräkkäin kausikortteja ennakkoon edullisemmin.

”Se on toiminut hyvin.”

Samoin hiihtokeskus vuokraa välineitään paitsi yksittäiselle laskukerralle nyt myös koko kauden ajaksi tai vaikka kevään Lapin reissua varten. Se tulee edullisemmaksi ja ekologisemmaksi. Lapsilla on haasteena monesti juuri se, että välineitä joutuu uusimaan tiuhaan. Esimerkiksi me vuokrasimme tytölle hyvät välineet Talmasta, koska omat vanhat monot olivat jääneet pieneksi.

Lasse säätää Aadan suksiin siteet sopiviksi. Oikealla ylhäällä harjoittelurinteen pop-up snowpark. Vasemmalla alh. Eetu miettii, että laskiskohan tuosta ja oikealla Emma palvelee sompahissillä. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Miten rinnepäivämme sujui?

Meidän rinnepäivänä ennen uutta vuotta perjantaina Talma keskittyi perherinteen ja etu-snowparkin lumettamiseen, koska silloin oli pikku pakkanen. Näinpä ne rinteet olivat tilapäisesti pois käytöstä, kunnes ne sunnuntaina avattiin.

Meille riitti ihan hyvin harjoittelurinteet, joille pääsee heti vuokraamon ja lipunmyynnin edestä. Oli tosi kivaa, kun ei ollut ruuhkaa.

Me on aiemminkin nautittu Talman menosta joulun ja uuden vuoden välipäivinä. Tyttö olisi toki halunnut isompaan perherinteeseenkin, mutta pojan kanssa lumilautaharjoitteluun riittivät hyvin pienemmät ja loivemmat rinteet.

🔸🔸
MAINOS — Jos edustat vapaa-ajan kohdetta – lomakeskuksesta majataloon tai kunnan matkailumarkkinoinnista taidekohteeseen – ja haluat tavoittavaa markkinointia Tähtikohteena ja/tai että kerromme kohteesi tarinan, otathan yhteyttä. Mediakortti

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

Hisseillä auttanut hissityöntekijä Emma vinkkasi, että sompahissillä noustessa lumilautailija pysyy paremmin pystyssä, jos antaa takimmaisen käden roikkua vapaasti. Näinpä hartialinja pysyy paremmin sivusuunnassa ja lauta ei mutkittele niin helposti. Paino kannattaa pitää vähän enemmän etummaisella jalalla kuin takana.

Muuten voi kaatua ja eipä se haittaa. Kukaan ei opi lumilautailua ilman kaatuilua.

Talman hiihtokoulu antoi aktiivisesti sekä ryhmä- että yksilöopetusta myös vierailupäivänämme. Voit tutustua hiihtokoulun tarjontaan tästä. (www)

Tyttö halusi laskea suksilla kuten aina ennenkin. Hän ei ole vielä tottunut käyttämään sauvoja, joita käytetään laskettelussa enemmän rytmiä varten kuin vauhdin tai pystyssä pysymisen vuoksi.

Talman Werneri Parkin viereen nousee uusi monitoimirakennus, jossa on tulisijoja ja taukotiloja makkaran paistoon ja eväiden nauttimiseen perheille ja koululaisryhmille. Keskuksen päälle tulee lasten seikkailuratoja myös talvikaudelle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talman Werneri Park on avattu jutun julkaisemisen jälkeen 8.2.2020. Se ei ollut alkukaudesta auki huonon lumitilanteen vuoksi. (juttua päivitetty 2/2020)

Talman Aleksandra ja Jani Pihlajaniemi kertoivat uudesta monitoimirakennuksesta, johon tulee tulisijoja ja taukotiloja sisälle ja kiipeilyreittejä katolle! Talma Active Parkin kesäkiipeilyradat eivät ole talvikaudella käytössä.

Uusi pian valmistuva monitoimirakennus olikin yllättävän suuri, kun kävin sitä katsomassa.

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸
MAINOS — Ihanat Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset sekä sijoituskirjat Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä ALE-koodi ”ALE2020”, niin saat -10 % extra-alennuksen sekä Jokipiin kotimaisista uutuustuotteista että sijoituskirjoista! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.


🔸🔸

Parasta Talmassa

Noin parin tunnin laskettelun jälkeen suuntasimme Talman rinneravintolaan. Kun kysyin lapsilta reissun jälkeen, mikä oli kivointa, niin kivointa oli tytön mielestä ”laskettelu ja ranskalaiset” ja pojan mielestä ”laskettelu ja syönti”.

Niinpä se menee. Kyllä ruoka maistuu ja on muutenkin elämys ruokailla välillä ravintolassa varsinkin, kun on peuhannut rinteessä ensin.

Lapset nauttivat kanakorin, kebabkorin ja minä maukkaan makkarakeiton ja leivän kera. Annokset olivat hyviä ja tekivät kauppansa. Tarjolla on yhä myös viime kaudella lanseerattuja thai-annoksia, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Talma palkkasi vuosi sitten thaikokki Mennan Porvoosta riveihinsä.

Meidän tiimi päivän päätteeksi, oik. ylh. rinneravintola, vas. alh. lipunmyynnin Aleksandra Pihlajaniemi ja oik. alh. maukas nakkikeitto. 😋 Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Talman rinteistä ovat auki (tilanne 2.1.2020) harjoittelurinteet sompa- ja mattohisseineen sekä eturinteen perherinne ja hissilinjan vasemmalla puolella (alhaalta katsottuna) oleva etu-snowparkin hyppypuoli.

Seuraa Talman Facebookia ja kotisivuja, niin näet ajantasaisen rinnetilanteen ja aukiolon.

🔸🔸

Talman Ski’n kotisivut, yhteystiedot ja aukiolo

www.talmaski.fi/talvi/ (sis. myös hinnasto)

Aukiolo tammikuussa 2020 (hiihtolomaviikolla laajemmin)

🔸 2.-3.1. klo 10-20.30
🔸 4.1. klo 10-19
🔸 5.-6.1. klo 10-18

Loppiaisen jälkeen ma-pe 16-20.30, la 10-19, su 10-18 (tarkemmin: www)
Hiihtolomaviikko 8/2020 (17.-21.2.) ma-pe 17.-21.2. klo 10-20.30

Talma avasi etu-snowparkin isot hyppyrit ja taustalla näkyvän perherinteen jälleen laskijoille su 29.12. Kuva: Talma Ski

🔸🔸

🔸 Vuokraamo ja Ski Shop p. 0400 716 866, s-posti: info(a)talmaski.fi
🔸 Hiihtokoulu p. 044 574 9070, hiihdonopetus(a)talmaski.fi
🔸 Ravintola p. 0400 716 856, ravintola(a)talmaski.fi

Talmantie 341
04240 Sipoo
(navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi: Norantie 1, Sipoo)

🔸 Talma Facebookissa (www)
🔸 Talma Instagramissa (www)

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen vinkkejä ja ohjeita turvalliseen laskemiseen (www)

🔸🔸

Ilta-aurinko ilahdutti meitä päivän loppupuolella. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Talma Ski on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.