Ihanimmat majoituskohteet 2019 – selvitimme ja kysyimme lukijoilta!

Julkaistu:

09.10.2019
| Kirjoittanut:

”Nyt ei olla lähellä perus scandic hotellia… vaan lähempänä jotain Kreetan Hanian vanhan osan kujia…” – poiminta vastauksista.

On tullut jälleen se aika, kun saamme toteuttaa Ihanimmat majoituskohteet -artikkelin jo neljättä vuotta peräkkäin. Kysyimme toukokuun lopulla teiltä lukijat ja Facebook-seuraajat ehdotuksia perusteluineen, ja niitä tuli alkukesän aikana kymmenittäin. Kiitos teille kaikille.

Juttuun otimme mukaan nelisenkymmentä sellaista vinkattua kotimaan majoituskohdetta, jotka pystyimme yksilöimään kohtuullisesti ja joissa vinkkaaja oli antanut myös jonkinlaisen perustelun, miksi juuri hänen kohteensa teki vaikutuksen tai oli erityinen. Osassa vastauksista nostettiin esiin palvelu, ihmiset.

Kierinki Village. Upea Hietalan talon pihapiiri Kieringissä Sodankylän kunnan lounaiskulmassa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

No miksipä ei ystävällinen palvelu tekisi hyvää vaikutusta ja lomatunnelmaa. Sitähän me kaikki toivomme. 😊

Kaksi ehdotuksen antanutta voittivat arvonnassa Jokipiin Pellavan tuotepalkinnot ja olemme lähettäneet ne voittajille, Tuijalle Akaaseen ja Aatokselle Espooseen. Ilmoitimme voittajista Facebook-sivuillamme viime viikolla.

Julkaisemme tässä artikkelissa ne ehdotukset, jotka te olette antaneet. Toki käytämme joissakin tilanteissa harkintaa, jos esimerkiksi sama kohde olisi jutussa vuodesta toiseen. Haluamme tuoda esiin uusia kohteita, joista emme ole aiemmin kirjoittaneet. Lisäksi nostamme esiin uudet ja olemassa olevat majoitus-Tähtikohteet, jotka ovat KivaaTekemistä.fi -median mainosasiakkaita ja mahdollistavat palvelumme olemassaolon. Useissa olemme myös itse käyneet ja hyviksi todenneet.

🔸🔸

POHJOIS-SUOMI JA LAPPI

Vierailimme heinäkuun lopulla 2019 monivuotisessa Tähtikohteessamme, elävöitetyssä lapinkylä Kieringissä, joka sijaitsee n. 70 km Sodankylän kuntakeskuksesta lounaaseen. Kierinki on pieni, aito lapinkylä, jollaisessa normaalisti ei ole kyläkauppaa, kahvila-ravintolaa, hotellia, huoneistomajoitusta, tankkauspistettä eikä ylämaan karjaa laiduntamassa. Kieringissä on ne kaikki. 12 huoneen hotelli-majatalo peräpohjalaiseen tyyliin valmistui Hietalan pihapiiriin jouluksi 2016.

Kierinki on Teija Raaterovan kotikylä ja hän on halunnut elävöittää sitä jo vuodesta 2011. Mukana aktiiveina ovat olleet mm. Paavo Holopainen, Airi Kangas ja ”lauttaravintoloitsija” Pekka Hakola. Kierinki sijaitsee metsä- ja aapa-Lapin raja-alueella kairassa, joka on myös moottorikelkkailijoiden ja moottoripyöräilijöiden suosiossa. Hiihtolatukin löytyy poromies Ilpo Kumpulan ajamana. Kesällä pulahdin Riipijokeen kylän uimarannalla, jossa Kumpulan vaimo Raija oli sup-lautailemassa. 🌊😊

Kieringin Lomakylä – Kierinki Village, Sodankylä (www, fb)

👉 Booking.com Kieringin Majatalo (hotelli) ja 👉 Kieringin Lomakylä

Teija palvelee matkailijoita ja kyläläisiä uudistuneen kaupan kassalla. Kanssayrittäjäksi ryhtyneen kumppanin Ari Mikkolan käsialaa on kaupan uusi latotunnelma ja Marttiini-osasto. Puukkotehtailija J. Marttiini oli syntyisin Kieringistä ja paja, jossa hän sai ensimmäiset oppinsa, löytyy yhä lähistöltä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapissa ja Pohjois-Suomessa on paljon kivoja majoituskohteita ja majataloja. Saimme ehdotuksia Oulusta Inariin saakka ja majoituimme itsekin loppukesällä perinteikkäässä Hetan Majatalossa.

”Oulun Nallikari. Hyvällä paikalla. Hyvät kulkuyhteydet ja kaunis paikka.”

”Oulun nallikarissa on mukavia pikku mökkejä. 😍”

”Oulun De Gamlas Hem, juuri remontoitu ja siinä on tunnelmaa. 😍 Keskeisellä paikalla eikä pitkä matka kävellä ydinkeskustaan.”

”Savotta Camping, Kemi. Loisto paikka. Googlatkaa, on hienoja kuvia. Tunnelmallinen.”

Tästä muuten ei tarvitse googlata, koska olemme kirjoittaneet – tai jos googlaa, niin saattaapa löytyä meidän kaamosjuttu vajaan parin vuoden takaa!

👉 Booking.com Savotta

Ihan kohta tulee lumet ja Muoniosta Luoteis-Lapista löytyy fiksu, siisti ja perinteikäs majapaikka Lomamaja Pekonen niin ohikulkijoille, lomalaisille kuin luonnossa samoilijoille marjastajista kalastajiin. 🐟

Lomamaja Pekonen, Muonio (www, fb)

👉 Booking.com Lomamaja Pekonen

Kohta tulee talvi ja ladut kutsuvat. Luoteis-Lapin latuverkosto on vertaansa vailla. Kuva: Lomamaja Pekonen

Länsi-Lapista tuli pari hotelliehdotustakin, molemmat Lapland Hotels -ketjuun kuuluvia. Osa Lapin hotelleista on auki ainoastaan sesonkina.

”Lapland Hotels Äkäshotelli Ylläksellä (Kolarissa). Upeissa maisemissa harvinaisen monipuoliset palvelut.”

”Hotelli Olos Lapissa (Muoniossa). Hotellin alueelta mökki, on rauhallista. Erinomaiset maastot ja syömään voi mennä valmiiseen pöytään. 😊”

Jatketaan matkaa vielä pohjoisemmaksi ja muutama piiru itään, Inariin.

”Neljän Tuulen Tupa pohjoisessa ja siellä sellainen symppis pikku mökki. Mökki oli viihtyisä, ihana luonnonkivistä muurattu avotakka, päärakennuksen ravintola hyvä ja ihanat työntekijät.”

Saimme Inarista kesällä uuden majoitus-Tähtikohteen, kun Saariselän Keskusvaraamo tuli asiakkaaksemme ja toteutimme hienon Saariselkä-Inari -luontojutun Tiina Vesterisen kirjoittamana ja kuvaamana. (www)

Saariselän Keskusvaraamo – Saariselka.com, Inari (www, fb), on perheyritys, joka tarjoaa todella monipuolisen majoitusvalikoiman Pohjois-Lapin alueelta – aktiviteetteja ja maastopyörävuokrausta unohtamatta.

👉 Booking.com Ivalo ja 👉 Inari

Urho Kekkosen kansallispuisto avautui maastöpyöräilylle kesällä 2017. Se monipuolistaa perinteikkään luontoalueen kokemista entisestään. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapista poimimme vielä Kittilän Könkäällä, vapaana virtaavan Ounasjoen rantamilla sijaitsevan Tähtikohteemme, elämyskylä ✨ Tonttulan – Elves Village (www, fb), jonka pihapiirissä on samaan yritykseen kuuluva Taivaanvalkeat -hotelli. Taivaanvalkeat on saanut suosituksen tässä sarjassamme aiemmin. Tonttulaan on avautumassa Aurora Pyramideja, joissa voit uinua revontulia katsellen.

👉 Booking.com Aurora Pyramids & Hotel Taivaanvalkeat

🔸🔸

ITÄ-SUOMI

Lähdetään Itä-Suomeen. Olipa hienoa, kun saimme Ihanimpiin majoituskohteisiin pari ehdotusta Kolin maisemista Pielisen rannoilta. Vierailimme ja kirjoitimme Kolilta viimeksi 2016. Toinen uusista ehdotuksista, Kolin Keidas, tuli myös Tähtikohteeksemme.

”Kolin Keidas – kansallismaisema, retkeily, luomuruokaa… aivan ihastuttava paikka!”

Kolin Keidas on lämminhenkinen majatalo ja kurssikeskus, joka sijaitsee historiallisella Mattilan tilalla vain parin kilometrin päässä Kolin kansallismaisemasta. Kolin Keidas tarjoaa ekologista majoitusta lähellä luontoa hirsisen päärakennuksen kammareissa ja kesällä perinteisessä 1800-luvun luhtiaitassa.

Miltä kuulostaisi luomuaamiainen Kolin Keitaalla tai pihasaunan löylyt retkeilypäivän päätteeksi?

Mattilan tilan isäntänä on ”patologinen optimisti” Joona Sarisalmi ja emäntänä keittiössä häärää raakaleivonnasta, villiyrteistä, luonnosta ja luovasta tanssista kiinnostunut Marianne Ruhanen.

Luonto, ruoka, jooga, retkeily – jos nämä teemat kiinnostavat sinua, Kolin Keidas voisi olla sopiva levähdyspaikka. Kuvat: Kolin Keidas / useita kuvaajia

Kolin Keitaan tulevia tapahtumia:

  • Syyslomien 2019 joogatunnit (klo 17.30) Mattilan tunnelmallisessa tuvassa ja pihasaunassa: Joogarentoutus 15.10., Saunajooga 16.10. ja 23.10.
  • Kohdun muisti – retriitti 24.-26.4.2020; ohjaajana Gabriela Ariana/ Juurakon Voima
  • Villi nainen – Meri Mortin joogaretriitti 4.-7.6.
  • Metsä meissä – joogaretriitti 25.-28.6.; ohjaajana Crista Soskolne

Kolin Keidas – Mattilan tila, Lieksa (www, fb)

👉 Booking.com Kolin Keidas

Tässä lisää ehdotuksia Kolilta Lieksasta ja siitä etelän suuntaan Suomineidon itäistä kaarta. 😊

”Kolin Osuma. Mainiot iltapippalot ja lyhyt matka Kolille.”

”Majatalo Juuka on ihana tunnelmallinen paikka.”

”Lomakartano Kivennapa Juankoskella (kuuluu Kuopioon). Majoituimme saunamökki Jalkalassa, joka oli pieni vaatimaton huone ihan järven rannassa. Oma sauna kruunasi paikan. Upeat maisemat ja mielenkiintoinen maatilaelämys!”

”Lintulan nunnaluostari. Niin ihanasti Nunnat ottivat vastaan, esittelivät kynttiläpajansa ja rauha oli rikkumaton. Ei mitään täyskaupallista meininkiä eikä turistirysä niin kuin Heinävedellä munkkien paikka. Ihmiset nunnaluostarissa, top 10!”

”Paksuniemen satama Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa. Romanttiset huoneet vanhassa myllyssä ja aittamajoitusta luonnon keskellä. 😍 Ihanan rauhallista ja aivan super-hyper-mahtavat isännät. Kannattaa käydä täysi 10. 🌞”

”Hotelli Hospitz, Savonlinna. Ihana yksilöllinen paikka, hyvä palvelu, mahtava sijainti ihanassa kesäkaupungissa. Itselle tulee lapsuuden kesät ja sukujuhlat mieleen. 🥰”

”Hotelli Punkaharju; upea ympäristö, palvelu ja ruoka. Voi tuntea historian siipien suhinaa. ❤”

”Imatran valtionhotelli paras. Imatran valtionhotellissa asiantuntevaa palvelua.”

🔸🔸
TALVEN 2019-2020 KIVAATEKEMISTÄ.FI -KAMPANJAT VARATAAN NYT!

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Lue lisää
Tähtikohde löytyy ensimmäisten joukossa n. 5 000 kohteen hakupalvelustamme ja teemme Tähtikohteista nostoja mediaamme vuoden ympäri.

🔸🔸

ETELÄ-SUOMI

Jatketaan Etelä-Suomen majataloihin ja aloitetaan historiallisesta Hämeenlinnasta.

Myllytalo tarjoaa viihtyisää majoitusta Hämeenlinnassa ja räätälöityä ohjelmaa ryhmille aina 12 henkeen saakka. Kuva: Myllytalo

”Myllytalo Hämeenlinnassa. Tyylikäs, kotoisa ja historiallinen. Ja lähes keskustassa kaupungista. 👍🏻 Uniikki lato-spa kruunaa jo muutenkin täydellisyyttä hipovan majoituskokonaisuuden. 😃”

Uusi Tähtikohteemme ✨ Myllytalo (www, fb) sijaitsee 3,5 km Hämeenlinnan keskustasta Tuuloksen suuntaan.

👉 Booking.com Myllytalo

Se on isäntäpariskunnan Kirsi ja Harri Tuomen 100 vuotta vanha koti ja maalaistalo, joka tarjoaa ihanan ympäristön ulkorakennuksissa olevine asuntoineen ja Lato-Spa’ineen vaikkapa lomailuun tai juhliin. Myllytalosta tekee erityisen hyvinvointi- ja fysioterapiapalvelut sekä tapahtumat:

  • Hyvinvoinnin päivä naisille 2.11.2019
  • Jouluinen kalkkimaali-workshop ja pikkujoulusauna su 1.12.2019
  • Myötätuntoisen läsnäolon jooga -miniretriitit la-su 23.-24.11.2019 ja pe-la 3.-4.1.2020
  • Ääni, hengitys, keho – kokonaisvaltaista hyvintointia laulajille pe-su 10.-12.1.2020

Saimme Hämeenlinnasta muitakin hyviä ehdotuksia.

”Vanajanlinna. Kohde on niin ainutlaatuinen. Voi kuvitella olevansa linnanneito. Palvelu jne. tyypillisesti erinomaista.”

”Aulanko Hämeenlinnassa. Ihanalla ja viihtyisällä sijainnilla. Kauniit maisemat.”

Tässä varmaankin tarkoitetaan Hotelli Aulankoa, josta löytyy myös kylpylä. Kirjoitimme kauniista Aulangon alueesta syksyllä 2017. Myllytaloltakaan ei ole pitkä matka tähän perinteikkääseen matkailukehtoon.

Toisen kauden majoitus-Tähtikohteena meillä on Etelä-Suomen alueelta ihastuttava Villa Hulda Heinolassa. Saimme vierailla Villa Huldassa kuluneena kesänä laajan Heinola-kampanjan yhteydessä.

Villa Hulda (www, fb) on esimerkiksi kahdelle perheelle hyvin soveltuva, viihtyisä ja tasokas loma-asunto n. 1 km Heinolan keskustasta. Myös kiltit lemmikit ovat tervetulleita, kunhan ilmoitat etukäteen. 🐶

👉 Booking.com Villa Hulda

Villa Huldan yrittäjä Elina Hynninen (kuvassa Villa Huldan terassilla) on lanseerannut Heinolaan saapuville ryhmille erilaisia matkapaketteja uuden Heinola Travel -yrityksensä kautta. Se on todella fiksua, sillä Heinolassa on niin paljon nähtävää lintutarhasta kesäteatteriin ja ihastuttavista kahvilamiljöistä museoihin ja taiteeseen.

Laaja kesäjuttumme Heinolasta, jossa myös Villa Huldan kuvia sekä Cronins’in majatalon tarina (www)

Elina Hynninen haluaa tarjota helppoja matkailutuotteita Heinolaan saapuville ryhmille. Hän on hankkinut uutta osaamista myös kouluttautumalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lisää ehdotuksia Etelä-Suomen alueelta:

”Rantalan Lomamökit Hartolassa ☺️ ihania mökkejä, loistava varustelu ja ympäristö ihana 😍, mökit järven rannalla ja silti kaikissa oma yksityisyys. 👌☺️”

”Lempivaara… (Riihimäellä) Tästä on pitkä aika kun täällä olen käynyt, mutta mökit ja ihana ympäristö, oltiin myöhään liikkeellä, että palvelut ei niinkään jäänyt mieleen, mutta mm. kalastusta taisi olla ainakin… 😊”

”Haikon kartano Porvoossa. Upea miljöö, mutta kylpylähotellin puolella ihan kohtuuhintaisia huoneita. Aamupala oli luksusta ja ihanassa salongissa kartanon puolella. Pihaa ja lääniä riittää harrastusmahdollisuuksineen, kylpylää unohtamatta.”

Majoitusmahdollisuus juhlien tai tyky-päivien yhteydessä löytyy myös eksoottisesta ✨ Seponrannasta (www, fb) Lohjan Hiidenveden rantamilla. Kirjoitimme melontavuokrausta ja yksityistilaisuuksien pitopaikkaa tarjoavasta Seponrannasta elokuussa 2019. (www)

Hanko on yksi kesä-Suomen helmistä ja saimme sieltä ehdotuksia kaksin kappalein! Eli kahdesta eri kohteesta ja vieläpä niin, että Villa Maija sai suosituksen kahdelta eri seuraajaltamme.

”B&B Villa Garbo oli niin erikoinen ja menneen havinaa tunnelmaa, että se loi majoituksesta erityislaatuisen. Omistajat oli aivan ihania ja tekivät toiveista totta! Sijaintikin oli hyvä, jos vaikka ei satukaan tulemaan omalla autolla.”

”Villa Maija, Hanko! Maalaisromantikoiden unelma! Huikean kaunis rakennus ja ympäristö, Hanko kokonaisuudessaan mieletön paikka. Maijassa niin kovin lämmin tunnelma ja asiakkaista pidettiin hyvin helläkätisesti huolta monella tapaa. Tätäkään ei osaa sanoin kuvailla, tämä pitää vain kokea. Huoneiden ihania, isoja lasiterasseja ei taatusti löydy mistään muualta! ❤”

”Hotel Villa Maija, Hanko. Tunnelmallinen ja hyvä sijainti.”

Kirsikkana kakun päällä Etelä-Suomen majoituskohteissa on monivuotinen Tähtikohteemme ✨ Mustion Linna (www, fb) Raaseporissa Länsi-Uudellamaalla. Harva kohde Suomessa on tehnyt sellaista vaikutusta kuin Mustio, kun siellä ensi kertaa vierailin pari vuotta sitten.

👉 Booking.com Mustion Linna

Laaja hoidettu puisto Mustionjoen molemmin puolin, vanhat puut ja rakennukset vievät menneeseen aikaan ja tunnelmaan. Unohtamatta joen rannan vanhassa muuntajarakennuksessa, 2-kerroksisessa Merlinin Tornissa sijaitsevaa hääsviittiä. 💕

Mustion Linnan ravintola on tasokas ja hyödyntää lähituottajien raaka-aineita. Kirjoitimme Mustiosta keväällä 2017. (www)

Mustion Linnan puistoaluetta keväällä 2017. Etäällä joen vastarannalla rinteessä näkyy ritariromanttista tyyliä edustava Temppeli (kulissirakennus pohjautuen historiaan). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Eräs seuraajamme vinkkasi Kaisankodista Espoossa sydänten kera. ❤️❤️❤️❤️ Siellä itsekin lomailleena Kaisankodin ympäristö Bodominjärven lähistöllä tarjoaa samanlaista menneen ajan isojen puiden ja vanhojen metsien kartanotunnelmaa kuin Mustion Linna.

🔸🔸
KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPPA UUDISTUI!
Tähtikohteemme Jokipiin Pellavan ihanat, edulliset lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!
Samoin sijoituskirjat itselle tai lahjaksi. Kirjoissa alennuskoodi ”ALE2019”.

🔸🔸

LÄNSI-SUOMI

Nyt on Pohjois-Suomi koluttu, Itä-Suomi haasteltu ja käyty katsomassa mitä erilaisimpia kohteita Etelä-Suomessa. On aika nousta länsirannikkoa ja vähän sisämaatakin ylöspäin – ja piipahtaa lopuksi Ahvenanmaalla! 😊

Paraisten Nauvossa Hotel Strandbo sai kaksi suositusta, samoin Naantalin Cafe Antonius.

”Nauvossa Hotel Strandbo. Ihana miljöö ja huippu sijainti.”

”Nauvossa kymmenisen vuotta sitten yövyin aivan ihanassa ”majatalossa”, mutta en millään nyt muista paikan nimeä. Hotel Strandbohan se oli, Nauvossa.”

Nauvosta ehdotettiin myös Seilin saarta.

”Seilin saari Nauvossa. Ihana luonto, erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Saarella on mielenkiintoinen historia.”

”Naantalin Cafe Antonius, aivan tajunnan räjäyttävä paikka! Naantali muutenkin upea paikka, mutta kun näillä vanhoilla kaduilla kävelet ja katselet menoa, niin elät kuin muussa maailmassa… Historia havisee ja mielessä käy ketä kaikki näitäkin polkuja on tallannut itseäni ennen, eli sijainti mahtava! Nyt ei olla lähellä perus scandic hotellia… vaan lähempänä jotain Kreetan Hanian vanhan osan kujia… ainutkertainen mahdollisuus ja ihan lähellä…”

”Naantalin sydämessä, kivenheiton matkan päässä merenrannasta (Kultarannan isännänviiri näkyy kesällä), on Cafe Antonius majoittumismahdollisuuksineen. Romanttisesti sisustetut huoneet vaikkapa rakastavaisille. Kahvilassa voi nauttia esim. ”Aatoksen unelma” -nimisen leivoksen, ja tavata itsensä laulaja Aatos Tapalan. Naantalin kirkko, museo ja muut nähtävyydet sekä kylpylä ihan lähellä, suosittelen sydämellisesti.”

Yksi Suomen suosituimmista tentsile-majoituksista ✨ Tentsile Experience Grelsböle (www, FB) sijaitsee Sauvossa eli Turun suunnalla, samalla seudulla kuin edellä kerrottu Nauvo. Teltta puussa on kokemisen arvoinen kesäkauden elämysmajoitus. Lapset tykkää ja aikuisetkin.

Rakkauden huuhtomaa. 😊 Uutuutena Grelsbölestä löytyy nyt ihana Lemmenpesä-tentsile merenrannalla. 💘🌊 Kirjoitimme tentsileistä, Grelsbölen Tilasta palveluineen, kuten itsepalvelukioskista (auki 24/7 vapusta jouluun!), ja villiyrteistä toukokuussa. (www)

Aamuinen näkymä Lemmenpesän hyönteisverkon läpi Kemiönsaaren sillan suuntaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Länsi-Suomen paikkakunnista sekä Turku että Ähtäri saavat ehdotuksia kaksin kappalein.

”💚🖤💚🖤 Tällaisesta Rymättylän (Turku) Herrankukkaron linnunpönttömajoituksesta olen haaveillut. Vallan viehättävä paikka muutenkin, jossa on vaikka mitä kivaa tekemistä, esim. savusaunassa saunominen! 👌😉💚🖤💚🖤”

”Ruissalon hotelli (Turku), koska kauniit maisemat.” Tarkemmin kyseessä on luultavimmin Ruissalo Spa & Hotel.

”Valkeisen loma, Ähtäri, ihan paras! Tunnelmallinen, leppoisa ja äärimmäisen hyvä hyrinä päällä!”

”Ähtärin leirintäalue on kyllä tosi mukava ja leppoisa paikka 🙂 hyvä varustelu ja mukavat mökit.”

Yleensä emme julkaise samalta henkilöltä useita ehdotuksia, mutta seuraajamme Mia Tuomaala perusteli hyvin ja aidosti kolme kivan tuntuista kohdetta, niin otimme ne kaikki tähän juttuun. Kiitos!

Edellä jo Hangon Villa Maijan pidempi perustelu oli Mian, samoin seuraavassa Koskenkorvan Trahteeri ja Kuninkaanlähde.

”Koskenkorvan Trahteeri Ilmajoella. Pohjalaisuus näkyy jokaisessa pienessä yksityiskohdassakin. Aito, perinteinen pohjalaismiljöö. Ruuat aivan taivaallisia, ja tottakai niiden nimissäkin pohjalaisuus on hyvin vahvasti mukana. Loistava palvelu, naurua ei puutu tältä porukalta. Trahteerin hyvin erikoiset hyyssit on vain pakko kokea itse!! Niihin voisi jäädä asumaan ikiajoiksi! Ei siis mitkään ulkohyyssit ole kyseessä.”

”En tiedä kuuluiko tähän karavaanareiden paikat, mutta jos saa sellaisen mainita niin Kuninkaanlähde Kankaanpäässä on lapsiperheen unelma! Kaunis metsäinen, rauhallinen alue vaikka iso alue onkin. Maauimala aivan huippu! Minigolf ja kesäpelit sekä lasten leikkialue tosi hyvät. Edullinen hinta. Hyvä, auttavainen palvelu.”

Kyllä karavaanarien paikat sopii. 😊 Meille kirjoitti Bloggaava Karavaanari -sarjaa kesällä 2014 Lotta Brännkärr ja hänkin suositteli Kuninkaanlähdettä. (www)

Myös Rauman Poroholmaa ehdotettiin. Se on kesäkohde, josta kirjoitimme 2014. Poroholmassa on ravintola vanhassa purjelaivassa ja Poroholmasta lähtee risteilyjä Rauman saaristoon.

”Rauman Poroholma. On vuokrattavissa huoneita päärakennuksessa, sen lisäksi camping-alue. Voi kävellä kaupunkiin.”

Rauman Vasaraisista löytyy idyllinen luksushenkinen maalaismajoitus, ✨ Soukaisten Rustholli (www, fb), tilan vanhassa päärakennuksessa. Kirjoittajamme Kirsi Järvinen vieraili ja kirjoitti Soukaisten Rusthollista keväällä 2018. (www)

Yksityiskohtia Rusthollin sisustuksesta, vanhaa kunnioittaen. Kuva: Kirsi Järvinen / KivaaTekemistä.fi

Seuraavassa on lisää Länsi-Suomen ehdotuksia, joista ensin mainittu myös maatila mutta keskempänä Suomea.

”Ylä-Tuuhosen maatilalla (Ruovedellä) perinteikästä tunnelmaa kauniissa ympäristössä.”

”Erikoisin, jossa ollaan oltu yötä on Tuurin Aseman (Ähtäri) höyryveturin vaunu.”

”Lapuanjoen Rantakeidas (Alahärmässä) oli aika söpö ja tunnelmallinen paikka, hobittikylä. :-)”

”Vaasan lähellä Åminnen lomakylä (Maalahdessa). Eksyimme sinne yhdeksi yöksi joitakin vuosia siten, lopulta päädyimme jatkamaan ja jatkamaan oleskelua… Saunallinen mökki meren rannassa, omaa rauhaaa, kuitenkin palvelut samassa pihapiirissä. Uimme, meloimme, minigolffasimme, pelailimme nurmikentällä ja söimme hyvin. Loistava palvelu, ja kauniit maisemat. Ehdottomasti suositus.”

”Kalajoella oli vuokrattava paritalomökki. Oli ihana kävellä hiekkarannalla yöllä eikä ketään missään ja katsella auringonlaskua. 🙂 Kohteen nimi Hiekkasärkkien majoituspalvelut”

Voimmeko päättää tätä reissua muualle kuin Ahvenanmaalle? Koimme perinteikkään, täysin restauroidun ✨ Park Alandia Hotellin (www, fb) ravintoloineen Maarianhaminen keskustassa viime hiihtolomalla. Kyllä, Maarianhamina on tavanomaista suomalaista pikkukaupunkia elävämpi myös talvikaudella – ja myös lasten kanssa.

👉 Booking.com Park Alandia Hotelli

Hotellin uusi vaihe alkoi maaliskuussa 2016, kun ahvenanmaalaiset perheyrittäjät Zaida ja Jesper Blomsterlund ostivat hotellin Viking Linelta. Park Alandian varaus onnistuu myös risteilyvarauksen yhteydessä ja satamasta on alle 1 km kävelymatka hotelliin. Lue perinteikkäästä Park Hotellista ja talvi-Maarianhaminasta kevään jutustamme. (www)

Uudistunut Park Alandia Hotelli on kaunis niin ulkoa kuin sisältä, sijainti ydinkeskustassa leveän puistokadun varrella, Norra Esplanadgatan 3. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.