Virkistävä kevätloma Maarianhaminassa ja Park Alandia Hotellissa

Julkaistu:

03.03.2020
| Kirjoittanut:

Olimme odottaneet lasten kanssa, että pääsisimme hiihtolomalla johonkin mukavaan lomakohteeseen lähellä – ja hotelliin!

Kyllä, alakoululaiset (8v ja 12v) haluavat välillä mökin ja omien ruokien sijasta valmiin aamiaisen hotellissa. Sitä hienompaa se on, mitä harvemmin sen pääsee kokemaan. Toki laivakin on oma elämyksensä varsinkin nuoremmalle.

Suunnaksi löytyi jälleen Maarianhamina, joka on todella viihtyisä myös talviaikaan. Lähdimme tällä kertaa matkaan Helsingistä Viking Mariellalla. Harmiksemme Dennis-myräkkä osui juuri lähtöpäivälle ja laiva keinui jonkin verran. Uni maistui lapsille, mutta itse nukuin vasta loppuyön tunteina. Laivat ovat nykyään onneksi turvallisia, koska niihin on tehty Estonia-onnettomuuden (1994) jälkeen lukuisia parannuksia, ja miehistö sopeuttaa vauhdin aaltoihin sopivaksi.

Näillä askelmerkeillä alkoi seikkailulomamme Ahvenanmaan ”pääkaupungissa”! 😊 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Saapuessamme Maarianhaminaan oli varhainen aamu. Suuntasimme lyhyen n. 15 min kävelymatkan Park Alandia Hotellille. Park on viime vuosina kauttaaltaan uudistettu hotelli, jonka ahvenanmaalaiset perheyrittäjät Zaida ja Jesper Blomsterlund ostivat Vinking Linelta vuonna 2016. Siitä alkoi mittava remontti, joka valmistui alkuvuonna 2019.

Esplanadin puisto Maarianhaminan keskustassa on kaunis. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Park Alandia Hotellin viihtyisiä tiloja. Vuosi sitten valmistunutta sauna- ja allasosastoa meille esitteli hotellinjohtaja Johanna Enberg. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Majoituimme Parkissa kätevästi väliovella varustetussa kombihuoneessa, joka oli tosi viihtyisä. Päästyämme hotellille nautimme maukkaan, monipuolisen aamiaisen ja saimme hyvin vielä unen päästä kiinni aamupäivällä. Sängyssä oli miellyttävä nukkua ja pimennysverhot pitivät valon loitolla.

Meillä oli käytännössä kolme päivää aikaa lomailla Maarianhaminassa. Lasten yksi suosikeista vuosi sitten oli Dillen Lekextra -lelukauppa, joten sinne oli jälleen päästävä. Kaupassa oli ystävällinen myyjä Katarina, joka kertoi että myymälää hoitaa hänen lisäkseen kaksi naista. Valikoimat olivat hyviä ja jotain kivaa lapset löysivät jälleen!

Keskustassa on paljon muutakin shoppailtavaa, esimerkkeinä Lindex, Esprit, Syrrans / Pentik ja viimeisimpänä todella spesiaalina liikkeenä Viktor Crafts & Design. Nämä kaikki sijaitsevat lähellä hotellia Torikadun (Torggatan) varrella.

Vas. ylhäällä Lekextra, oikealla ravintola Sittkoff Gården, alhaalla Viktor Crafts & Design, jonka yläkerrassa on vaihtuva taidenäyttely. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Viktor Crafts Design’in panivat alulle kesällä 2016 ahvenanmaalaiset tekstiiliartesaani Inger Nygård ja muotisuunnittelija Linda Karlsson. Molemmat olivat itsekin paikalla liikkeessä, mutta Inger on keskittynyt miehensä ja henkilökuntansa kanssa hoitamaan kahvilan puolta, joka avautui viime kesänä. Tarjolla on niin makeita herkkuja kuin lounasnälkään keittoja, omeletteja ja piirakoita. Kolmantena yrittäjänä on hopeaseppä ja designer Annika Åkerfelt.

🔸🔸
MAINOS — Jos edustat vapaa-ajan kohdetta – hotellista museoon tai putiikista seikkailukohteeseen – ja haluat tavoittavaa markkinointia Tähtikohteena ja/tai että kerromme kohteesi tarinan, otathan yhteyttä. Mediakortti

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

Viktor Crafts Design’ista, Torggatan 15, tekee erityisen se, että se on yksi keskustan vanhimpia puurakennuksia ja siellä on esillä nyt runsaasti ahvenanmaalaista muotoilua ja luomistyötä, tyypillisesti kierrätysmateriaaleista käsityönä valmistettua. Tuotemerkkejä ovat mm. Labelled fashion recycling (Linda), Warm knitwear (Inger), Oktober, Korpi & Gordon ja The Little BBQ’s Junk Art.

Yläkerran taidenäyttely on paikallisen Ålands Slöjd & Konsthantverk -yhdistyksen ylläpitämä paikallisine taiteilijoineen. Helmikuussa esillä oli Jaana Gustafssonin kauniita ja kohtuuhintaisia meriaiheisia akvarelleja.

Iloisia naisia! 😊 Vasemmalla ylh. Merenkulkumuseon Lisa, joka on kotoisin Australiasta (!), oik. ylh. Park Alandia Hotellin yrittäjä Zaida ja hänen oikealla puolellaan Anna-Lena. Alhaalla vas. Viktor Crafts & Design’in Inger ja Linda, ja oikealla valoisan Syrrans / Pentik -liikkeen pitkän linjan kauppias Anncatrin Kytömäki tyttärensä Matildan kanssa. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Zaida kertoi minulle tarinan siitä, kuinka hänestä miehensä kanssa tuli perinteikkään Park Alandia Hotellin ja Park Ravintolan uudet yrittäjät. Aluksi heitä pyydettiin mukaan tarjoukseen, mutta lopulta muut tarjouksen tekijät vetäytyivät eri syistä pois kaupasta ja vain he jäivät jäljelle!

Yhtä kaikki, kaupan jälkeen Zaida ja Jesper aloittivat isot investoinnit ja nyt koko hotelli on uudistunut ja peruskorjattu. Oli kiva huomata, että hotellissa tuntui olevan myös vilkkaampaa kuin vuosi sitten niin altaalla kuin aamiaisella.

Nautimme Park Ravintolassa kahtena iltana illallista. Palvelu oli ystävällistä viinisuosituksineen ja annokset maukkaita. Söimme mm. päivän kalaa, joka oli maukas niin aikuisten (kotimainen sampi) kuin lasten (turska) annoksena. Annokset kuten jälkkärit olivat myös visuaalisuudeltaan huikeita, mm. Talon vaniljajäätelö, nam! 🐟🍮🍨

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸
MAINOS – Ihanat Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset sekä sijoituskirjat Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä ALE-koodi ”ALE2020”, niin saat -10 % extra-alennuksen sekä Jokipiin kotimaisista uutuustuotteista että sijoituskirjoista! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.


🔸🔸

Zaida muistuttaa, että heillä on live-esiintyjiä baarin puolella aina keskiviikosta lauantaihin. Parkissa on hiljattain aloittanut hotellinjohtajana Johanna Enberg. Sekä Johanna että Zaida haluavat, että asiakas kokisi olonsa kotoisaksi ja saisi hyvää palvelua omalla kielellään, myös suomeksi.

Lähes sadan huoneen, ravintolan ja musiikkibaarin kokonaisuus on saamassa kesään mennessä uuden mausteen, nimittäin Lilla Parkin lapsille. Tilassa hyödynnetään vanhaa, jo käytöstä poistunutta hotellikalustoa ja Lilla Park on eräänlainen kierrätyshenkinen lasten leikkitila, johon on tulossa mm. hotellin vanha vastaanottotiski. Tilan maalaustyöt olivat parhaillaan käynnissä.

Johanna kertoo, että sekä hotellilla että ravintolalla on omat Green Key -ympäristösertifikaatit. Zaida puolestaan vinkkaa, että Ahvenanmaalle on helppo tulla esimerkiksi Turusta käsin.

Tästä pääset Park Alandia Hotellin online-varaukseen.

Kauppakeskus Maxinge 4 km päässä keskustasta oli varsinkin tytölle positiivinen yllätys! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Vierailimme tällä Ahvenanmaan lomalla myös kauppakeskus Maxinge Centerissä. Se sijaitsee Maarianhaminen keskustasta n. 4 km Jomalan / Godbyn suuntaan tien nro 2 varrella. Pääsimme sinne kätevästi bussilla. Aikatauluja löydät tarkemmin täältä.

Maxingessa on tarjolla niin isompia kuin pienempiä liikkeitä, kahviloita ja ravintola. Asioimme esimerkiksi Lisco Present & Hobby -askartelukaupassa. Aikaa vierähtää helposti pari tuntia. Onpa Maxingessa jäljellä myös se, mistä kaikki sai alkunsa, nimittäin halpakauppa Sparhallen! Jos taidat vähänkään ruotsia, täältä pääset lukemaan kiintoisan tarinan siitä, miten Ahvenanmaan suurin kauppakeskus sai alkunsa! (www) 😊

Minulle vielä Maxingeakin isompi elämys oli, kun kävelimme aurinkoisessa säässä takaisin kaupunkiin ja saimme samalla hyvän ulkoilun.

Taitoimme aluksi Kastringevägeniä ja Uppgårdsvägeniä etelän suuntaan. Meren lähestyessä alitimme 2-tien (Nya Godbyvägen) ja suuntasimme kauniille Nabbenin ranta-alueelle. Sieltä kävelimme Maarianhaminan niemen itäistä rantaviivaa kohti keskustaa. Tuttuja paikkoja, kuten Mariebad-kylpylä ja Merikortteli (Sjökvarteret), tuli vastaan. Kuvat kertokoot puolestaan!

Tyttö bongasi pihojen lähettyviltä kukkia. Nabbenin ranta-alue kutsuu ulkoilijaa. Oikealla alh. Merikortteli, jossa kunnostetaan M/S Sunnan II -alusta, joka on entinen sisävesihöyrylaiva S/S Louhivesi. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Loma ei ollut lainkaan lopussa!

Nautimme viime vuoden tapaan myös tänä vuonna niin Mariebadista kuin Merenkulkumuseosta. Mariebad on merenrantakylpylä, jossa on huikea vesiliukumäki ajanotolla varustettuna (!) ja sisäaltaiden lisäksi myös ulkoilma-allas.

Ihana iltanäkymä merelle Mariebadin ulkoaltaalta. 🧡 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Merenkulkumuseossa lapsille riittää monenmoista tekemistä ja he suorittivat yhtä innokkaasti Rubyn aarrejahdin kuin vuosi sitten. Museo on laaja ja palkittu. Merenkulku on ollut ja on yhä yleinen ammatti saarimaakunnassa. Se tarkoittaa reissumiehen tai -naisen elämää ja perheiden erillään oloa. Kun nykyään merimiehen työreissu saattaa kestää 6 viikkoa, ennen saattoi mennä vuosi.

Museosta selviää sekin, että Ahvenanmaan laivasto koostuu roro-aluksista (metsätuotteet), kuivarahtialuksista, tankkilaivoista ja matkustajalaivoista.

Meininkiä merellisissä merkeissä! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Mikä hauskinta, pojan mielestä kahdenkin vierailun arvoinen kohde oli leikkipuisto torin ja Emmaus-kirppiksen lähistöllä. Leikkilaitteet kun ovat vähän erilaisia kuin manner-Suomessa. 🙆‍♂

🔹🔹

Park Alandia Hotelli (kotisivut suomeksi)
FB-sivut

Norra Esplanadgatan 3
22100 Maarianhamina

Puh. +358 (0) 18 14130
info(a)parkalandia.com

Tästä pääset hotellin online-varaukseen.

Elämyksiä kaikille aisteille. 😋 Park Alandia Hotelli, Park Ravintolan kalaa ja jälkkäri. Oik. alhaalla uudelleen syntynyt Torggatan 15 (Viktor Crafts & Design, Café, Galleriet). Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Artikkelimme Maarianhaminasta 2019 (www)

🔸🔸

Park Alandia Hotelli ja kevätloma Maarianhaminassa on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi maaliskuussa 2020 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.