Trampoliinipuisto Rush on kivoja tramppa-aktiviteetteja ja ohjelmaa!

Julkaistu:

07.11.2019
| Kirjoittanut:

Olipa kiva käydä lasten kanssa seikkailemassa ensi kertaa varsinaisessa trampoliinipuistossa – ja sen jälkeen tavata Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan Rushin rovaniemeläislähtöinen yrittäjä Mikko Vihersalo.

Rush Helsingin 3 000 neliön areenasta näkyy tässä vain toinen puolisko. Etualalla Battle-kaksintaistelu, vasemmalla Dodgeball eli polttopallo, taustalla iso Freestyle-trampoliinialue erilaisine tramppoineen ja streetteineen, aivan takana Foam Pit
-vaahtokumiallas. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Olimme Rushissa kokoonpanolla 2 alakouluikäistä lasta ja yksi aikuinen. Tunti kului siivillä ja kun kysyin lapsilta lopuksi, haluaisivatko he uudestaan Rushiin, molemmat vastasivat yhteen ääneen: ”Joo!”

Millaista meillä oli?

Viihdyimme suurimman osan ajasta isolla tramppa-alueella, jossa saa pomppia vapaasti. Ennen puistoon menemistä kaikkien ensikertalaisten on katsottava muutaman minuutin turvavideo, joka pyörii jatkuvasti vaatesäilytyksen (lukolliset kaapit maksuttomia) vieressä.

Videolla muun muassa kerrotaan, että mihinkään ei saa hypätä pää edellä, puistossa ei saa juoksennella ja kanssahyppijät tulee huomioida. Myös se on hyvä huomioida, että trampoilla pompitaan yksi kerrallaan ja trampan reunoja on varottava, koska ne ovat pehmusteista huolimatta paljon kovempia kuin itse kimmoisa tramppakangas.

Lapsista oli tosi kivaa se, että Rushin trampoista ”pomppi niin korkealle”. Trampat ovat ihan eri kunnossa kuin se muutaman kesän nähnyt takapihan kotitramppa. Aikuisellekin pomppiminen oli tosi nastaa, sillä Rushissa riittää varmasti tilaa kaikille. Trampalta on kiva hypätä myös toiselle, kunhan ei hyppää kenenkään päälle.

Mikko kertoi, että kävijämäärä on rajattu 140:een per vuoro, ja vuoroja voi varata tunnista kahteen Rushin kotisivujen varauskalenterista. (www). Rannekkeiden väri ja kuulutukset kertovat, milloin oma vuoro on päättymässä.

Mutta sitä ennen ehtii vaikka mitä! 😊

Nautimme Rushista täysin siemauksin, oikealla ylhäällä jättitramppa ja oikealla alhaalla trapetsi, joka osoittautui vaikeaksi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Me tykkäsimme tavallisten ja jättitramppojen lisäksi vaahtokumialtaasta, johon teimme pojan kanssa voltteja trampalta. Jos volttia tai puolivolttia ei osaa kunnolla tehdä tasaisella niin vaahtokumiallas on siihen juuri oikea paikka. Mikko vinkkasi myöhemmin minulle selälleen takaperin kaatumisesta parin metrin hyppytornista, ja siitä tuli hieno, vapauttava painottomuuden tunne.

Vaahtokumi- eli juustopala-altaasta onkin kova kömpinen ylös maanpinnalle – ja kunto kasvaa!

Samoin nautimme Wipeout’ista, jossa pyörii pehmustettu aisa, jonka yli hypätään tai ali kyykistytään. Seikkailuohjaaja säätää pyörimisnopeutta ja -suuntaa. Lapsilla oli hauskaa, kun ohjaaja sääti aisaa minun kohdalla vähän nopsemmaksi ja vaihtoi suuntaa. Hiki tuli taas… 😊

Rushisssa on yllättävän paljon tramppa-aktiviteetteja, kuten Stunt Jump, Airwalk, Laser Trampoliini, Slamdunk ja Dodgeball, joita emme edes kokeilleet. Kaksi viime mainittua ovat kivoja palloaktiviteetteja. Donkkaamista trampalta tai pikemminkin korisheittoa hypystä kokeilin kesällä toisessa Tähtikohteessamme PuuhaParkissa ja se oli hauskaa.

Stunt Jump on vapaapudotus isolle ilmapatjalle ohjaajan valvonnassa. Laseria sain kokeilla Mikon kanssa ja se oli kiintoisaa, koska siinä yritettiin yhteispelillä pomppimalla – kumpikin omalla sivustalla – rikkoa mahdollisimman paljon lasersäteitä ja koskettaa sen jälkeen aina päätyseinässä olevaa nappia. Pistemäärä näkyi lopuksi valotaululla.

Lasertramppa avattiin Rush Helsinkiin heinäkuussa 2019. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸
KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPPA UUDISTUI!
Tähtikohteemme Jokipiin Pellavan ihanat, edulliset lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!
Samoin sijoituskirjat itselle tai lahjaksi. Kirjoissa alennuskoodi ”ALE2019”.

🔸

Tramppascootti on ihan uusi juttu! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuka oikein on Mikko – ja mistä kipinä trampoliinipuistoihin?

Rovaniemeläinen Mikko Vihersalo, 41, kiinnostui trampoliinihypyistä jo opiskeluaikana harjoitellessaan lentäjäkavereidensa kanssa trampoliinilla, jotta selkä ja niska kestäisivät hävittäjälentäjään kohdistuvia G-voimia.

Mikko ehti työskennellä Lapin lennostossa 13 vuotta, joista 10 vuotta hän lensi menestyksekkäästi Hornetia. Tennisharrastajana hän oli aktiivina pyörittämässä myös mailapelikeskusta Rovaniemellä.

”Törmäsin trampoliinipuistoihin Amerikassa ja yhtäkkiä ne alkoivat yleistyä Euroopassakin. Englannissa niitä perustettiin miltei kuukausittain. Trampoliinipuiston perustaminen Suomeen kiinnosti, mutta mietimme millainen puisto ja mihin.”

Lopulta Mikko löysi amerikkalaisen liikekumppanin, joka oli erikoistunut puistojen rakentamiseen ja tuli samalla osakkaaksi yhteiseen yritykseen. Siitä se lähti. Helsingin Pitäjänmäen puisto avattiin huhtikuussa 2016 ensimmäisenä pohjoismaisena trampoliinipuistona ja heti seuraavana keväänä Mikko tiimeineen avasi toinen Rushin Vantaan Tammistoon.

Vaikka toiminta oli suunnitelmallista, Vantaalla ei vain yksinkertaisesti riittänyt tarpeeksi kävijöitä vuokraan ja palkkoihin nähden. Puistossa tarvitaan aina riittävä henkilökunta jo pelkästään turvallisuuden vuoksi. Niinpä Vantaan puisto suljettiin viime keväänä.

Vantaa oli varmasti iso ja raskas opetus. Mikko haluaa panostaa nyt henkilökuntaansa – esimerkiksi järjestämällä tiimipäiviä – ja saada Helsingin puiston toiminnan täysin stabiiliksi ennen seuraavaa kasvuvaihetta.

Mikko tiimeineen kehittää Rushin toimintaa jatkuvasti. Mikon sanoin trampoliinipuistossa yhdistyy treenaus ja hauskanpito. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mikolle trampoliinipuisto ei ole pelkkä bisnes. Vaimonsa ja kahden poikansa kanssa Helsinkiin asettunut yrittäjä kertoo, kuinka nauttii siitä kun näkee ihmisten viihtyvän. Hän näyttää myös itse innokkaasti, mitä eri aktiviteeteissa voi tehdä, kuten vaativampaa Airwalk-tramppahyppyä. Hyppy tehdään selällään ja hypyn lakipisteessä ”kävellään seinällä”.

”Tekee tosi hyvää keskivartalolle.”

Etuperinvoltti kierteellä tornista vaahtokumialtaaseen ja vas. alhaalla vaativa selältään hyppy seinää vasten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vinkit ja tapahtumat

Rushissa on paljon kivaa toimintaa ja tapahtumia, kuten normaalia edullisemmat Happy Hour -tunnit arki-iltapäivisin (klo 13.30-16.00), Family-tunnit viikonloppuaamupäivisin sekä koululaisten iltapäiväkerho- eli iltistoimintaa.

Samoin lasten synttärit ovat suosittuja. Yhtä lailla Rush tarjoaa kivan erilaisen vaihtoehdon niin polttareiden viettoon, koululiikuntaan, urheiluseurojen oheisharjoitteluun kuin yritystapahtumiin.

Rushin pirteät synttärihuoneet odottamassa sankareita ja vieraita, alhaalla kuvat lipunmyynnin jäähilejuomista ja koodillisista säilytyslokeroista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

On fiksua ja hyvin organisoitua, kun Rushissa on omat vastuuhenkilöt eri osa-alueille, kuten turvallisuuteen, tapahtumajärjestelyihin ja asiakaspalveluun.

Rushista tekee monille nuorille kiintoisan se, että keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 18-20 valot vaihtuvat iltamoodiin, discopallo pyörii ja musat soi sykkeellä. Monesti paikalla on myös oma DJ! 😊

Silloin tällöin Rush järjestää Night at Rush -tapahtumia, jossa nukutaan trampoilla yön yli. Seuraava Night at Rush järjestetään pe 22.11. – vieraina Tiktok-tähdet. Mikko muistuttaa, että monesti 13-15-vuotiaana lapset ja nuoret jäävät vaille liikuntaharrastuksia ja Rush haluaa osaltaan tarjota tähän ratkaisun. Samalla Rush on nuorille kiva liikunnallinen paikka tutustua toisiinsa ja pitää hauskaa sukupuoleen katsomatta.

Yleensä Rushiin ei ole ikärajaa, mutta asiakkaiden toiveesta Rush järjestää Rush After Dark K18 -hohtobileet aikuisille ke 27.11. klo 20-22, jossa ”musat hoitaa DJ Smokey ja mestoilla on myös Seksikäs Suklaa”!

Mikon vinkit aloittelijalle:

  • Muista juominen! Rushissa on tarjolla niin vettä kuin erilaisia virvokkeita. Voit ottaa myös oman juomapullon mukaan.
  • Muista oma taitotasosi. Vahinkoja voi sattua kaikentasoisille, jos taitotaso ylitetään.
  • Harjoittele vaikeampia temppuja ensin vaahtokumimonttuun. Unohda vaikeimmat temput, kun olet väsynyt.
  • Hyppyjä ”ennen volttia” oman taitotason mukaan: X-hyppy, peffalleen hyppy, selällään hyppy, 180 astetta hyppy ympäri, polvilleen hyppy.
  • Ota eka vartti rauhallisesti varsinkin, jos olet aikuinen. Nesteet lähtevät kehossa kiertoon.

Rush Helsinki – liikuntaa ja hauskanpitoa kaiken ikäisille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Rush Helsinki (www)
Valimotie 25
00380 Helsinki

info(a)rushfinland.fi
+358 400 498 800

Syksyn 2019 aukiolo: Ma-pe 13-20, la 9-20, su 9-19

Liikenneyhteydet: A-lähijuna Valimon asemalle, jonka vieressä Rush sijaitsee.
Bussi 54:n päätepysäkki on Rushin vieressä. Vihdintielle puiston lähistölle pysähtyvät myös linjat 322, 37, 321, 321N sekä 332.
Parkkipaikka on maksullinen (maksuautomaatti, Easypark tai Parkman), parkkimaksutositteella alennus hyppylipusta.

🔸 Synttärisivut (www)
🔸 Nettivaraus (www)

SOSIAALINEN MEDIA

🔸 Rush Helsinki Facebookissa (www)
🔸 Rush Finland Instagramissa (www)

Valimon juna-asema, Vihdintie busseineen sekä hyvä parkkipaikka omalle autolle (muista maksu, jonka tositteella saat alennuksen hyppylipusta) tarjoavat helpon pääsyn pomppimaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Rush Helsinki on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi marraskuussa 2019 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.