Kivaa Tekemistä vieraili jälleen Matkamessuilla – katso fiilikset!

Julkaistu:

17.01.2020
| Kirjoittanut:

Olipas hieno päästä jälleen kokemaan Pohjoismaiden suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut. Ne järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ja jatkuvat su 19.1.2020 saakka. Torstai oli ammattilaispäivä ja pe messut aukenivat yleisölle. Silloin myös minä vierailin messuilla.

Keskeinen trendi messuilla on – kuinka ollakaan – vastuullisuus. Matkamessut haluaa tapahtumana maailman vastuullisimmaksi matkailualan tapahtumaksi ja on tehnyt jo vuosia töitä sen eteen. Messuilla myös etsitään vastuullisimpia matkailutuotteita.

Matkamessuilla riittää vipinää ja vilskettä Messukeskuksen täydeltä – mukaan lukien Caravan-messut. Matkamessuilla on lähes 1 000 näytteilleasettajaa 90 maasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lähdin tutustumiskierrokselle Inari-Saariselän osastolta, jossa minulle tätä upeaa luontokohdetta Pohjois-Lapissa UKK-kansallispuistoineen esitteli Lapin Luontolomien Tanja Ohenoja. Tanja kertoi, että Saariselkä haluaa lisää kesämatkailijoita ja alueen maastopyöräilymahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti.

Jotakin kesämahdollisuuksista kertoo, kun kyselin Tanjalta mitä hänen oma ohjelmapalveluyrityksensä tarjoaa: melontaa, kalastusta, patikointia, pyöräilyä, kumilauttareissuja. 🙈🌊

”Ivalojoki on saksankielisten melojien keskuudessa tosi suosittu!”

Messuilla voi aistia eri maiden tunnelmaa. Muun muassa Keski- ja Etelä-Eurooppa on vahvasti esillä, samoin Viro. Oikeassa alakuvassa tarkkasilmäinen voi erottaa Visit Turun osastolla laulaja Tommi Läntisen, joka viihdytti yleisöä… Kevät ja minä… 😊 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oli tosi mielenkiintoista kuulla museo-opas Anne Vuoroksalta Tuusulanjärven kohteista, joista mekin olemme kirjoittaneet. Anne toimii oppaana taitelijakodeissa Halosenniemessä, Erkkolassa, Ainolassa sekä Aleksis Kiven kuolinmökissä ja Kellokosken sairaalamuseossa.

Anne vinkkasi kesäkaudella auki olevasta Kellokosken sairaalamuseosta, jossa psykiatrinen sairaanhoito otti aimo askelia eteenpäin 1930-luvulta alkaen ylihoitaja Anna Packálenin johdolla. Potilaita pyrittiin hänen aikanaan parantamaan positiivisella otteella eikä vain säilyttämään ja muonittamaan. Upea puutarha, posliiniastiat, työterapia, taideterapia ja paremmat hoitomuodot olivat askeleita eteenpäin.

🔸🔸
MAINOS — Jos edustat vapaa-ajan kohdetta – lomakeskuksesta majataloon tai kunnan matkailumarkkinoinnista taidekohteeseen – ja haluat tavoittavaa markkinointia Tähtikohteena ja/tai että kerromme kohteesi tarinan, otathan yhteyttä. Mediakortti

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

Tuusulanjärven museoista Halosenniemi, Erkkola ja Lottamuseo ovat auki myös talvikaudella. Anne kertoi tulossa olevista Asuntomessuista, jotka järjestetään jo kolmannen kerran Tuusulassa. Ensi kesänä on jälleen vuorossa myös Meidän Festivaali 26.7.-1.8.2020, joka tuo korkeatasoista kamarimusiikkia rennossa hengessä mm. taitelijakoteihin Ainolaan, Suvirantaan ja Kallio-Kuninkalaan.

Tanja Ohenoja esitteli Saariselkää (vas. ylh.) ja Anne Vuoroksa Tuusulanjärveä (oik. ylh.). Alakuvissa Caravan-messualue pääkäytävän toisella puolella ja Naantali Campingin Päivi Malin-Helenius. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vierailin tänä vuonna myös Caravan-messualueella, jossa on todella paljon erilaisia matkailuautoja ja -vaunuja esittelyssä. Löytyypä alueelta myös Suomen Leirintäalueyhdistyksen esittelyalue, jossa voi tutustua muutamiin leirintäalueisiin.

Tutustuin tarkemmin Naantali Campingiin ja keskustelin yrittäjä Päivi Malin-Heleniuksen kanssa. Leirintäalue on ollut samalla yrittäjäpariskunnalla jo 15 vuotta ja alueen historia aivan Naantalin keskustan kupeessa merenrannalla ulottuu 1960-luvulle. Kaupunki omistaa alueen ja yrittäjät yhdessä kaupungin kanssa huolehtivat mökkien, saniteettitilojen ja keittotilojen uudistamisesta aika ajoin.

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸
MAINOS – Ihanat Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset sekä sijoituskirjat Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä ALE-koodi ”ALE2020”, niin saat -10 % extra-alennuksen sekä Jokipiin kotimaisista uutuustuotteista että sijoituskirjoista! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.


🔸🔸

Alueella on 32 mökkiä, joista osa varusteltuja ympärivuotisia lomamökkejä, 52 vaunupaikkaa ja 50 telttapaikkaa. Naantali Campingistä on tullut suosittu myös lapsiperheiden parissa, koska lähistöllä sijaitsee Muumimaailma.

Päivin mukaan leirintämatkailu elää uutta buumia myös nuorten aikuisten keskuudessa.

”Ennen ostettiin rintamamiestalo. Nyt ostetaan vanha Solifer-vaunu, jota kunnostetaan ja lähdetään sillä kiertämään maata.”

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen antoi tosi hyviä vinkkejä kestävään matkailuun. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Tutustuin myös messuohjelman tiimoilta vastuullisuuteen, vastuulliseen omatoimimatkailuun. Motivan Sara Lukkarinen antoi perjantaina esitelmässään tosi hyviä vinkkejä siihen, kuinka matkailija voi osaltaan vähentää tai kompensoida päästöjä. Hampurista pääsee esimerkiksi yöjunalla kätevästi jatkamaan matkaa etelää kohti. Lufthansan sivuilta puolestaan saa varattua lentomatkojen ohella myös junamatkoja.

Tässä Saran esityksen vinkkejä:

  • Matkusta harvemmin lentomatkojen päähän.
  • Pidennä kestoa.
  • Yhdistele työ- ja lomamatkoja.
  • Tarkastele työmatkoja: työmatkojen osuus on 53 % kotimaan lennoista ja 28 % ulkomaanlennoista. (Tilastokeskus)
  • Vähennä vaihdollisia lentoyhteyksiä.

Sara näytti myös diaa, johon oli kerätty erilaisia sivustoja junien ja bussien varaamiseen ja matkan suunnitteluun Euroopassa: Bahn.com, Trainline.com, VR:n Interrail ja Interrail-pass -sivut, Interrail.eu ja Flixbus.

Lopuksi hän muistutti, mikä lomamatkalla on tärkeintä: rentoutuminen. Siksipä vastuulliseen lomanviettoon tarvitaan myös oikea asenne ja ennakkosuunnittelu. Muuten loma ei tunnu lomalta. 😊

Matkamessujen kotisivuille pääset tästä. Uusina maina messuilla voit bongata Sierra Leonen, Beninin ja Mongolian! Ja unohtuipa mainita vielä eri maiden ystävyysseurojen alue, jossa kannattaa piipahtaa – ja napata myös etnisiä ruokamaistiaisia messupoluilta! 😋

🔸🔸

🌍 Matkamessut on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelussa tammikuussa 2020. Artikkelissa mainituista kohteista Saariselkä (Saariselän Keskusvaraamo ja Saariselkä Ski and Sport Resort) sekä Visit Tuusulanjärvi ovat palvelumme Tähtikohteita ja yhteistyökumppaneita. 🌍

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.