Kivaa Tekemistä koki lasten synttärit Prison Islandissa

Julkaistu:

05.10.2019
| Kirjoittanut:

Yksi viime vuosien uusista sisäseikkailukohteista Suomessa – kouluikäisistä lapsista aikuisiin – on Prison Island -vankilasaari-arvoitusseikkailu.

Vantaan Prison Island sijaitsee Viihdekeskus Flamingon 3. kerroksessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Islandeja on Suomessa Helsingin Salmisaaressa, Vantaan Flamingossa, Tampereen Tullintorin kauppakeskuksessa ja Jyväskylässä Seppälänkankaalla. Kaikkien niiden yhteydessä toimii myös Megazone-lasertaisteluareenat.

Mietimme 8 vuotta täyttävän Eetun synttärikohdetta. Kotisynttäreitä oli jo ollut ja Eetukin halusi pitää synttärit nyt jossain muualla. Niinpä päädyimme Prison Islandiin Vantaan Flamingossa.

Se on näppärää, sillä tarjoilut saa tilattua samalla kertaa Prison Islandin synttärihuoneeseen. Kotoa ei tarvitse ottaa mukaan muuta kuin ripaus seikkailumieltä.

Prison Islandin kotisivuilta selvisi hyvin, mistä on kyse. (www)

Meillä oli kuusi vierasta ja valitsimme tunnin pituisen Vankilapako-seikkailun Pizzamenulla. Tarjolla synttärihuoneessa oli seikkailun jälkeen kaikkea sitä, mitä kotisivuilla oli luvattu: pizzaa, irtokarkkeja, sipsejä, popcornia, limua ja mehua. Nam! 😋

Vantaan Flamingon Prison Islandissa ja Megazonessa riitti seikkailupäivänämme elokuisena lauantaina vipinää, oik. ylh. opasvideon katselua ja vas. alh. Megazonen sokkeloita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Olisimme pärjänneet hyvin Prison Islandin tunnin mittaisella seikkailulla ja sen jälkeen herkkujen nauttimisella, mutta halusimme kokea myös perinteisen synttärikohteen, jännittävän laserpeli Megazonen. Eli olimme ensin Megazonessa puolisen tuntia. Aktiviteettien yhdistely maksaa hieman enemmän, mutta ainakin kaikille oli kaikkea.

Miten seikkailut sujuivat

Synttärit alkoivat klo 12 ja olimme kutsuneet Eetun vieraat saapumaan 11.45. Noin 12 aikaan pääsimme katsomaan muutaman minuutin opastusvideon Megazoneen ja sen jälkeen seikkailemaan.

Olimme yhtenä joukkueena: 7 lasta ja 1 aikuinen. Saimme punaisen tukikohdan. Sokkeloissa seikkaili pari muutakin joukkuetta, joille emme ihan pärjänneet, mutta jännää oli. Megazonessa ei saa juosta eikä käyttää väkivaltaa, vaan siinä yritetään saada laser-aseilla osumia toisten joukkueiden pelaajien liiveihin tai vallata niiden tukikohtia – sekä tietenkin puolustaa omaa.

Kun kaksi muuta joukkuetta oli kokeneempia, sekä poikia että vanhempia tyttöjä ja jokunen aikuinen, niin oli kiva kun henkilökunnasta Edu tuli vähän auttamaan meitä pelin loppupuolella.

Huh, hiki tuli aikuisellekin. Toivottavasti en juossut, ainakin isommilta törmäyksiltä vältyttiin.

Kivaa oli ja lopuksi saimme henkilökohtaiset tulosliuskat. Siksi oman hahmon nimi kannattaa muistaa (näkyy aseesta), että saa oikean tulosteen. Siinä oli paljon kiintoisaa tietoa, miten peli oli sujunut. Joukkueiden pisteet näkyvät myös valotauluilla molemmissa peleissä – sekä Megazonessa että Prison Islandissa.

Kohti arvoituksellista Prison Islandia! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Island -seikkailu lasten kanssa

Prison Islandissa on ikään kuin lyhytkestoisia escape roomeja, sellejä, joissa on aikaa tehtävän suorittamiseen muutama minuutti. Jos tehtävä onnistuu täydellisesti, kuuluu kilahdus ja selliin sytyy vihreä valo. Tiimi saa siitä täydet pisteet.

Sellit ovat kuitenkin aika kinkkisiä ja ensin pitäisi hoksata, mitä sellissä pitää ratkoa ja miten. Eri sellit vaativat erilaisia taitoja sekä yhteispeliä. Sellin ovien edessä olevilta infotauluilta näkyy sellin nimi, maksimipisteet, minimiosallistujamäärä hyviin pisteisiin ja se, kuinka paljon selli vaatii taktiikkaa, tekniikkaa ja fysiikkaa.

Infotauluja voi katsoa tai olla katsomatta. 😊 Joukkueen omalla avaintägillä pääsee selleihin, joiden ulkopuolella palaa vihreä valo. Selleistä voi poistua milloin vaan, mutta viimeistään sitten, kun punainen (tai vihreä) valo syttyy.

Sellejä on moneen lähtöön, yhteensä koimme niitä 17 kpl. Samaa selliä saa yrittää useampaankin kertaan. Kuvissa toiminnalliset Dive, Minefield ja Lasergun. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Me jakauduimme Prisonissa kahteen tiimiin. Kuten Prison-synttäreiden ohjeissakin sanotaan, joukkueessa pitää olla myös aikuinen, jos osallistujat ovat alle 10-vuotiaita. Se on fiksua, koska osa tehtävistä vaatii keskittymistä ja aikuisen on hyvä katsoa muutenkin lasten perään.

Sellit eivät ole kouluikäiselle pelottavia vaan enemmänkin arvoituksellisia. Jokaisen taitoja tarvitaan ja aikuisellakin on oma vastuu pelin sujumisesta. Meillä oli toisessa joukkueessa 3 poikaa ja aikuinen, toisessa 4 ja aikuinen.

Olin päivänsankarin kanssa samassa joukkueessa kolmen muun pojan lisäksi. Mietimme joukkueet niin, että molemmissa tiimeissä oli toisilleen tuttuja lapsia. Pojat keksivät joukkueilleen nimet: Ketut ja Perunat. 😊

Me Ketut taidettiin tykätä eniten Riotista, josta pisteitä ropisi 100/100! Music-sellissäkin pärjättiin kohtalaisesti. Pojat tykkäsivät kovasti myös Escape Tunnel -pakotunnelista. Monissa tehtävissä olin aikuisena enemmän taustalla, mutta kinkkisemmissä pähkinöissä mietiskelin tehtäviä yhdessä lasten kanssa.

Vaikeimpia sellejä yrittimme vain kerran tai pari. 60 minuuttia oli meille Prison Islandissa peliaikana sopiva.

Päivänsankarin suosikki, Escape Tunnel. Vinkki: osassa selleistä on painonappeja, mutta hmm… mitenkäs niitä kannattaa painella… 🤔 Kuva. KivaaTekemistä.fi

🔸
KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPPA UUDISTUI!
Tähtikohteemme Jokipiin Pellavan ihanat, edulliset lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!
Samoin sijoituskirjat itselle tai lahjaksi. Kirjoissa alennuskoodi ”ALE2019”.

🔸

Lopuksi

Synttärien järjestäminen Prison Islandissa tai Megazonessa on mutkatonta. Esimerkiksi Vantaan Flamingossa on maksutonta parkkitilaa niin sisällä kuin esimerkiksi Tasetien eteläpuolisilla ulkoparkkiksilla. Myös joukkoliikenne tulee Flamingoon hyvin.

Synttäreitä järjestävän perheen kannattaa ensin varata aika vaikkapa netistä, jossa se on kätevää (esim. Prion Island Vantaa). Siinä kysytään henkilömäärä (peliin osallistuvat aikuiset mukaan lukien) ja varauskalenterista voi varata sopivan ajan.

Kun varaus on hyväksytty, sitten voikin kutsua osallistujat synttäreille. Rennot vaatteet ja seikkailumieli matkaan myös! Erityisruokavalio kannattaa kysyä kutsutuilta ja ruoka-aineista on tietoa myös kohteen synttärisivuilla. (www)

Osallistujamäärää pystyy muokkaamaan järjestelmässä vielä 3 vrk (72 h) ennen juhlia ja sairaustapauksen sattuessa myöhemminkin. Aina voi kysyä lisää myös soittamalla tai sähköpostilla.

Vantaan Flamingon Prison Islandin / Megazonen synttärihuone. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kannattaa vinkata lapsia tuoville aikuisille, että lapsen voi hakea lopuksi synttärihuoneesta. Meidän juhlissa muutamat aikuiset ja vieraiden sisaruksetkin saivat maistiaisia pizzoista, sipsiä ja muita herkkuja, eli tarjoiluja ja tunnelmaa riitti kaikille ja vähän ylikin.

Muutenkin meno yltyi loppua kohden, kunnes jäljellä oli enää sankari ja upeat lahjat. Kukaan ei itkenyt juhlissa ja moni lapsi odotti seikkailuita jo etukäteen kovasti. Kaikki meni hyvin, vaikka molemmissa päivän aktiviteeteissa moni lapsi oli ensi kertaa. Päivänsankarin mielestä Prison Islandissa oli kivaa se, kun siellä oli erilaisia huoneita.

Kivat synttärit! Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Prison Island Vantaa (www) & Synttärisivut ja nettivaraus (www)
Viihdekeskus Flamingo, Tasetie 8, 3. krs, 01510 Vantaa
(aulatila yhteinen Megazonen kanssa)
Ma-pe 13-21, la 11-21, su 11-19, tilauksesta 24/7 (aukiolo Vantaa ja Hki, syksy -19)
+358 (0) 50 596 5007, vantaa(a)prisonisland.fi

Prison Island Helsinki (www) & Synttärisivut ja nettivaraus (www)
Salmisaaren Liikuntakeskus, Energiakatu 3, 2. krs, 00180 Helsinki
+358 (0)50 596 5017, helsinki(a)prisonisland.fi

Prison Island Tampere (www) & Synttärisivut ja nettivaraus (www)
Tullintorin kauppakeskus
Hammareninkatu 6, 0. krs, 33100 Tampere
+358 (0) 50 400 7811, tampere(a)prisonisland.fi

Prison Island Jyväskylä (www) & Synttärisivut ja nettivaraus (www)
Sorastajantie 1 a 5, 40320 Jyväskylä
+358 (0)50 555 8117, jyvaskyla(a)prisonisland.fi

KOHTEET FACEBOOKISSA

🔸 Prison Island pk-seutu (www), 🔸 Prison Island Tampere (www), 🔸 Prison Island Jyväskylä (www)
🔸 Megazone pk-seutu (www), 🔸 Megazone Tampere (www), 🔸 Megazone Jyväskylä (www)

🔸🔸

Lasten synttärit Prison Islandissa on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi lokakuussa 2019 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden. Suomen Prison Islandit ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.