Tuusulan asuntomessut houkuttivat – Kivaa Tekemistä tutustui

Julkaistu:

20.08.2020
| Kirjoittanut:

Tuusulassa järjestetään valtakunnalliset asuntomessut jo kolmatta kertaa – viihtyisät kodit kohosivat nyt Hyrylästä Keravan suuntaan, entisiin varuskunnan harjoitusmaastoihin. 🏡

Asuntomessut jatkuvat Tuusulassa joka päivä su 30.8.2020 saakka. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tuusulan keskustaajamalle eli Hyrylälle on ominaista paitsi Tuusulanjärven läheisyys kulttuurikohteineen myös pitkä historia varuskuntineen.

Venäläinen sotaväki asettui Hyrylään jo 1850-luvulla. Tämä selviää infotaulusta, jos suuntaat messualueelle luonnon helmassa parkkialueelta eli Hyrylän urheilukeskuksesta metsäistä reittiä pitkin, matka arviolta 1 km.

Kivaa Tekemistä tutustui asuntomessujen tunnelmaan ja kohteisiin arkikeskiviikkona. On todella hienoa, että messut pystytään koronakeväästä huolimatta järjestämään.

Puurakenteisen Terratinta-talo Puustellin Helmen (nro 26) kivilaatta jatkuu terassilta (kuvaajan takana) olohuoneeseen ja edelleen portaikkoon. Portaiden ja yläterassin kaiteet Artiikin tyylikästä terästä, esittelijänä Markus Tahvanainen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Messut tarjoavat elämyksiä paitsi vierailijoille myös työtä sadoille rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille talotehtaista lähtien. Messut ovat toki aina myös markkinointitapahtuma. Ensin kuljetaan ison teltan läpi, jossa voit tutustua vaikkapa huonekaluihin tai kodinkoneisiin.

Mikäs siinä jos tarvetta on. Oli kiva huomata, että myynti-ihmiset olivat ystävällisiä, vaikka minun ja ystäväni pääkiinnostus kohdistuikin asuntoihin.

Samoin riskit taudeille ovat mielestäni pieniä, jos järki on kädessä ja käsidesi käytössä. Myös hengityssuojaimia oli tarjolla heti pääportin jälkeen.

Useimpiin messukohteisiin asiakaspalvelutyöntekijät säätelivät sisäänpääsyä ja kertoivat sitä ennen kohteista ja vähän asukkaistakin. Reitti talon läpi oli merkitty ja kulki yleensä eri ovesta ulos kuin sisään.

Tämän persoonallisen kodin sisustuksessa korostuvat indonesialaiset teemat perheen äidin toiveiden mukaan. Kohde 24, Omatalo Kulma. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Minuun tekivät vaikutuksen monien kohteiden laajat puu- ja hirsipinnat. Toki messujen pientalokohteissa korostuvat miltei aina korkeat tilat ja kaksitasoisuus.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta, Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia ja Tentsile Experience Grelsbölen lahjakortteja. Ale-koodi muissa kuin lahjakorteissa: ”ALE2020”.

Katso lisää

🔸🔸

Onhan se kiva katsella ylhäältä alas ja toisinpäin – kunhan vain joku siivoiaisi! 🙂 Eräässä kohteessa yläkerran aikuisten makuuhuoneesta avautui lattiasta kattoon ulottuva lasiseinä, joka antoi suoraan alakerran olkkariin. Toki eteen kannattaa asentaa verhot.

Samoin lasiseinäiset saunat korostuivat kuten myös keskelle makkaria sijoittuvat sängyt kattoon saakka ulottuvine päätyineen (väliseinineen). Silloin pystyy hyödyntämään myös sängyn taustalla olevan seinustan esimerkiksi kaappi- tai säilytystilana.

Kohteiden nro 23 (Villa Ormax) ja 14 (Jukkatalon Tuulia) makuuhuoneissa näkyy juuri sänkyjen sijoittelu entistä keskemmäs ja taakse jäävä ”uusi tila”. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Messuilla on esillä todella paljon laadukkaita talovalmistajia jutussa mainittujen lisäksi: Honkarakenne, Lammin kivitalo, Kastelli, Jämerä, Designtalo, Finnlamelli, Sievitalo, Kontio ja niin edelleen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸
TÄHTIKOHTEITAMME KESKI-UUDELLAMAALLA:

 • Kivapiha, Mäntsälä – pihakivet, puutarhakasvit, maa-ainekset, piharakentaminen (juttu 6/20)
 • Art Bouffant, Mäntsälä – patsaat ja vesiaiheet (juttu 5/20)
 • Onnion Store, Hyrylä – sisustus, tuunaus, kalusteiden maalaus & laadukas second hand (juttu 3/20)
 • Hau & Mau, Hyrylä – lemmikkiruuat ja -tarvikkeet & ystävällinen palvelu (juttu 3/20)
 • Tyykipuoti, Kerava – palveleva kangas- ja ompelutarvikekauppa vuodesta 1980 (juttu 3/20)
 • Lounasravintola Amerika, Amer-Hyrylä – monipuolinen kotiruoka, messujen ajan laajennettu aukiolo ma-pe 10.30-16 (juttu 11/19)
 • Visit Tuusulanjärvi & kulttuurikohteet, Tuusula-Järvenpää (juttu 7/20)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.
🔸🔸

Yksi mieleenpainuvista kohteista oli minusta Finnlog Hetena (nro 38), jossa oli paljon ihailemiani puupintoja vieläpä 60-70-luvun tyyliin keltaruskeana paneelina. Toki se tummuu ajan myötä, mutta rakennus muistuttaa ajasta, jolloin suomalainen teollisuus rakennettiin nykyisiin uomiinsa.

Tuusulan teollisuushistorian keskiössä oleva funktionalistinen, suojeltu Amerin talo edustaa muuten – ainakin osaksi – juuri tätä samaa tyyliä!

Persoonallinen ja erottuva Finnlog Hetena, huoneistoala 143,5 m2. Rakenteena puu/clt (ristiinliimattu massiivipuu). Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Jos pidät näistä puupinnoista, käypä katsastamassa myös edellä kuvatun Terratinta-talon (nro 26) keittiö.

Finnlog Hetenan atrium, sisäpiha, on persoonallinen – kuten talon ulkomuoto muutoinkin. Olisin odottanut atriumin nostavan hintaa ylemmäs kuin 595.000 euroon. Päälle tosin tulee tontin vuokra 5.400 e/v.

Esittelijän mukaan tontin saa lunastettua itselleen vajaaseen 200.000 euroon. Ei muuta kuin neuvottelemaan! 🙂

Finnlog Hetenassa oli esillä kaunista kuvataiteilija Pia Feinikin taidetta, josta (Piasta) mekin olemme aiemmin kirjoittaneet.

Paljon puhuvia, tyylikkäitä julkisivuja. Ylhäältä vasemmalta aaltomainen HEVI Kivitalojen Lumitiikeri (nro 7), oikealla jyhkeä Villa Fortuna (3), jonka takana ihana uusi puistoalue niin lapsille kuin aikuisille. 🌳 Alhaalla vasemmalla Dekotalo Ruuti (8), oikealla Villa Ormax (23). Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Messuilla on esillä paljon erilaisia kohteita, myös kerrostaloja ja rivitaloja omakoti- ja paritalojen lisäksi, samoin kuin yhteisökohteita, kuten Toiveiden kortteli (35-37), jossa yhdistyy päiväkoti ja ikäihmisten hoivakoti.

Pientaloissa yllätyin mm. siitä, että minulle tuntematon ruoveteläinen Ollikaisen Hirsirakenne oli rakentanut messuille kolme keskeistä kohdetta: Villa Fortunan yllä sekä muutamaa hintaluokkaa huokeammat Townhouse Rokan (22) ja Villa Ormaxin (23).

Rokka ja Ormax ovat samantyyppisiä townhouse-taloja, mutta ensimmäinen on sisältä vaalea, jälkimmäinen tumma, molemmissa hirsiseinät.

Messuilta todellakin löytyy persoonallisia alle puolen miljoonan pientalokohteita, vaikka ennakkokuvitelma voisi olla muuta. Iso raha se on sekin!

Tuusula Shopia minulle esitteli Pauli Sarkola Packforcelta oikealla. Tuusula Shopissa on esillä paikallisten pienyritysten tuotteita. Ensi kesän asuntomessuista järvikaupungissa Lohjalla rupattelin puolestaan Veeran ja Sarin kanssa. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Messuilla on mahdollisuus myös ruokailla ja jätskeillä! 🍦 Samoin Tähtikohteemme Lounasravintola Amerika tarjoaa kotiruokalounaan pidennetyin aukioloin ma-pe 10.30-16 koko messujen ajan edellä mainitussa Amerin talossa, osoitteessa Amerintie 1.

Messulipun hinta on kohtuullinen, aikuiselta 26 e. Iltalippu arkena ottaa 19 e. Parkkeerauksen hinta on ennakkoon ostettuna 10 e (lisäksi 0,50 e/ostotapahtuma) ja paikan päältä 12 e. Lipunmyynti messuille tapahtuu netin kautta.

Hyrylän urheilukeskuksen parkkialueelta on maksuton non-stop -bussikuljetus messualueelle, tai voit taittaa matkan kätevästi vuokrapolkupyörällä vaikka metsäreittiä pitkin ilman lisämaksua. 😊🏡

🔸🔸
TÄHTIKOHTEITAMME KESKI-UUDELLAMAALLA:

 • Kivapiha, Mäntsälä – pihakivet, puutarhakasvit, maa-ainekset, piharakentaminen (juttu 6/20)
 • Art Bouffant, Mäntsälä – patsaat ja vesiaiheet (juttu 5/20)
 • Onnion Store, Hyrylä – sisustus, tuunaus, kalusteiden maalaus & laadukas second hand (juttu 3/20)
 • Hau & Mau, Hyrylä – lemmikkiruuat ja -tarvikkeet & ystävällinen palvelu (juttu 3/20)
 • Tyykipuoti, Kerava – palveleva kangas- ja ompelutarvikekauppa vuodesta 1980 (juttu 3/20)
 • Lounasravintola Amerika, Amer-Hyrylä – monipuolinen kotiruoka, messujen ajan laajennettu aukiolo ma-pe 10.30-16 (juttu 11/19)
 • Visit Tuusulanjärvi & kulttuurikohteet, Tuusula-Järvenpää (juttu 7/20)

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tähtikohde löytyy ensimmäisten joukossa n. 5.000 kohteen palvelustamme ja teemme Tähtikohteista nostoja mediaamme ympäri vuoden / kauden.

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.