Suuri Art Bouffant -patsasnäyttely avautui Mäntsälässä

Julkaistu:

01.05.2020
| Kirjoittanut:

Risto Merikanto ja myymälänhoitaja Heta Aukia ovat iloisia uuden Art Bouffant -patsasnäyttelyn valmistumisesta niin sisä- kuin ulkotiloihin Mäntsälässä Kivapihan alueella, Vuolteenmäentie 7. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mikäpä on sen parempi paikka avata uusi patsas- ja suihkulähdenäyttely kuin Kivapihan alue 4-tien varressa Mäntsälässä, n. 40 km Helsingin seudulta pohjoiseen – ja saman verran Lahdesta etelän suuntaan. ✨

Huom. Kesästä 2023 lukien Art Bouffant toimii ainoastaan Salon Muurlasta käsin. (lisätty 5/2023)

Kivapihalla on ollut jo yli kymmenen vuotta hyvin hoidettu näyttelyalue, mutta tänä keväänä Kivapiha on vuokrannut osan tontistaan ja näyttelytiloistaan muurlalaiselle patsaiden maahantuojalle Art Bouffantille.

Art Bouffantin Risto Merikanto hoksasi vajaa kymmenen vuotta sitten, että markkinoilta saa hakemalla hakea hyvää patsastarjontaa pihoja ja puutarhoja koristamaan.

Art Bouffantin ulkonäyttelyalue on laaja niin patsaineen kuin vesiaiheineen. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Niinpä Risto suuntasi Puolaan, joka oli tullut tutuksi hänelle jo 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa, jolloin hän toi ensin puhallettua lasia ja myöhemmin myös patsaita ja suihkulähteitä Suomeen.

Risto kertoo Nowa Sólin kaupungista lähellä Tšekin ja Saksan rajaa. Art Bouffantilla on hyvät liikesuhteet tämän pikkukaupungin lukuisiin patsasvalmistajiin.

Art Bouffantilla on Varsinais-Suomen Muurlassa upeat yli 1 000 neliön näyttelytilat kahdessa vanhassa, kunnostetussa navetassa. Nyt sama tarjonta jakaantuu Muurlan lisäksi Mäntsälään, ja on näin uusmaalaisten ja kauempaakin saapuvien nähtävillä ja saatavilla!

Hetan oma suosikki on valkea hanhipatsas (materiaali: betoni). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuka oikein on Heta?

Risto on kokenut patsasalan konkari, mutta oli ilahduttavaa tavata myös toimelias Heta Aukia, joka on pääsääntöisesti palvelemassa asiakkaita Art Bouffant Mäntsälässä vapaapäiviään lukuun ottamatta.

Heta oli hoksannut Riston työpaikkailmoituksen ja uusi työ sopii Hetalle tosi hyvin. Hän on Mäntsälästä kotoisin ja muutti koronan vuoksi Helsingistä takaisin Mäntsälään, koska hänen aiempi asiakaspalvelutyönsä ravintola-alalla päättyi.

Ihmiset ovat olleet mukavan kiinnostuneita laajasta uudesta valikoimastamme. Lasten suosikkeja ovat Batman, Superman ja eläinaiheiset patsaat.

Heta on ollut aina kiinnostunut pihanlaitoista ja esittelee patsaita ja suihkulähteitä mielellään. Hän on kevään mittaan opetellut alan aina suihkulähteiden tarvikkeista (pumput, suodattimet, kemikaalit) erilaisiin patsastyyppeihin saakka, kuten gargoileihin.

Gargoilit (gargoyle) liittyvät ranskalaiseen kirkkohistoriaan ja niitä voi löytää esimerkiksi Pariisin Notre Damesta, Ranskassakin asunut Heta kertoo.

Etualalla lohikäärmeitä, ylempänä gargoileja (gargoyle) ja taustalla mm. buddha-patsaita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸
SUOSI PIENTÄ – LISÄÄ TÄHTIKOHTEITAMME KESKI-UUDELLAMAALLA:

  • Onnion Store, Hyrylä – Sisustus, tuunaus, kalusteiden maalaus myös noutopalveluna & kirppislöytöjä (juttu 3/20)
  • Hau & Mau, Hyrylä – Laadukkaat lemmikkiruuat ja -tarvikkeet & ystävällinen palvelu (juttu 3/20)
  • Tyykipuoti, Kerava – Persoonallinen, palveleva kangas- ja ompelutarvikekauppa Keravan keskustassa vuodesta 1980 (juttu 3/20)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.
🔸🔸

Vesiaiheiden tarvikevalikoimaa, kuten pumppuja ja suodattimia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Art Bouffant tarjoaa alan erikoistoimijana ohjeet ja vinkit patsaiden ja suihkulähteiden valintaan ja asennukseen. Vaativimpiin kohteisiin on tarjolla myös asennus- tai pihanrakennupalvelua esim. Kivapihan toimesta.

Kaikkiaan yli 10 000 tuotetta saatavilla

On todella hienoa, että Art Bouffantin pitkä maahantuontityö näkyy nyt hyvänä saatavuutena pääkaupunkiseudun tuntumassa Mäntsälässä.

Risto kertoo tuoneensa vuosien varrella kaikkiaan 400 kuormaa Puolasta Suomeen, joten kokemusta löytyy. Alunperin Risto innostui patsaista jo 90-luvun lopulla lomamatkallaan Puolassa.

Meidän kautta on kaikkiaan saatavilla yli 10 000 tuotteen valikoima. Tuotteisiimme voi tutustua myös verkossa Tori.fi -palvelun kautta hakusanalla Art Bouffant (www).

Suosittelen tulemaan paikan päälle. Vastaavaa myymälää ja näyttelykokonaisuutta ei ole missään muualla Suomessa.

Kivapihan ympäristö tarjoaa hienot puitteet Art Bouffantin toiminnan laajantamiseen. Risto ja Kivapihan kokenut yrittäjä Pekka Tanttu ovat tehneet pienimuotoista yhteistyötä aiemminkin ja Pekka on myös vieraillut Art Bouffantin Muurlan näyttelyssä.

Risto näyttää suosituimmat tuoteet. Ne ovat kotkapatsas (25 kg) ja leijonapatsas (38 kg). Pystymallinen jalusta tai iso kivi antavat kotkalle sopivan sijoittelukorkeuden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Art Bouffantin valikoimiin kuuluu runsaasti mm. aidon kokoisia, sään kestäviä eläinpatsaita, ihmishahmoja sekä patsaspöytiä ja patsasvalaisimia. Suurin osa patsaista on vaaleita betonipatsaita, mutta tämän lisäksi tarjolla on runsaasti hartsi-lasikuitumassasta valmistettuja värillisiä patsaita.

Sisänäyttelystä löytyy kaikenlaista uutta kivaa, lukuisin eri teemoin – vaikkapa lahjaksi. 🎁 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Heta haaveilee siitä, että Art Bouffantin kahvio voi rajoitustoimien jälkeen tarjoilla muutakin kuin take away -kahvia, joka sekin oli hyvää. 😊

Kun kelit lämpänevät, tänne olisi kiva saada jätskiä ja limpparia. Ihmiset voisivat tulla herkuttelemaan, nautiskelemaan ja katselemaan koko kevään ajan rakennettua uutta näyttelykokonaisuuttamme.

Heta näyttää huollettavana olevan valmisaltaan toimintaperiaatetta. Ja lisää kivoja patsasideoita. 🚛 Kuvat: KivaaTekemistä.fi

(Juttu jatkuu mainoksen alapuolella.)

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä ale-hintaan alennuskoodilla ”ALE2023”. Klikkaa tästä.

🔸🔸

Vinkkejä pihan ehostamiseen

Risto ja Heta muistuttavat, että tämä kesä voisi olla sopiva aika laittaa oma piha kuntoon.

Piha-altaan tai vesiaiheen valinnassa on hyvä huomioida sekä oma budjetti että paljonko siihen on valmis käyttämään aikaa. On altaita, joita hoidetaan pari kertaa kesässä ja altaita, jotka vaativat hoitoa joka viikko.

Koostimme tähän hyviä vinkkejä aiempien vuosien jutuistamme Kivapihan suihkulähdenäyttelystä. Kivapiha on myös piharakentamisen asiantuntija.

  1. Yksi vaihtoehto on tehdä pieni vesiputous. Kaivetaan kuoppa, josta saadaan maa-aines putouksen huippua varten. Pohjalle laitetaan hiekkaa, suodatinkangas ja allasmuovi. Pumppu asennetaan alimmaiseen altaaseen.
  2. Yläaltaaksi sopii hyvin myös valmis muoviallas. Koko komeus naamioidaan mukulakivillä. Mallia voi ottaa Kivapihan / Art Bouffantin näyttelystä.
  3. Pienissä piha-altaissa kumin voi korvata allasmuovilla, ihmisiä ei turvallisuussyistä samaan altaaseen pumpun kanssa, suodatin on tärkeä pumpun toiminnan kannalta.
  4. Jo 500 eurolla (ja edullisemminkin) saa kivan näköisen vesiaiheen omalle pihalle. Toki kustannus riippuu myös asennuskuluista. Tarjolla on myös muita kuin maahan asennettavia suihkulähteitä, jolloin asennustyötä on vähemmän.
Kaunis suihkulähde toiminnassa Art Bouffantin ulkonäyttelyssä. Kohta tulppaanit puskevat kukkaan kuorikatteen joukosta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Art Bouffant Mäntsälä tarjoaa hulppeat -40 % avajaistarjoukset kaikista patsaista ja suihkulähteistä.

Samassa Kivapihan kiinteistössä palvelevat myös Kivapihan puutarha- ja maa-ainesmyynti sekä uutena palveluna iltaisin ja viikonloppuisin W-bike -moottoripyörämyynti ja -huolto.

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Art Bouffant (www.artbouffant.fi ja valikoimaa: tori.fi)

Huom. Kesästä 2023 lukien Art Bouffant toimii ainoastaan Salon Muurlasta käsin. (lisätty 2023)

🔸 p. 045 1665 740
🔸 sähköposti: artbouffant(a)artbouffant.fi

🔸 Tykkää Art Bouffantin uusista FB-sivuista täällä.

Art Bouffantilla on Muurlassa Salossa yli 1 000 neliön näyttelytilat (avoinna sopimuksen mukaan). Kuvassa huhtikuussa Puolasta saapunut kuorma, jota Risto purkaa trukilla. Kuva: Art Bouffant
Art Bouffantilla on Muurlassa Salossa yli 1 000 neliön näyttelytilat (avoinna sopimuksen mukaan). Kuvassa huhtikuussa Puolasta saapunut patsaskuorma, jota Risto purkaa trukilla. Kuva: Art Bouffant

🔸🔸

Art Bouffant Mäntsälä on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelussa toukokuussa 2020 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.