Kuninkaan Lohissa paljon uutta – turvallisuus etusijalla

Julkaistu:

28.08.2020
| Kirjoittanut:

Mats Westerlund aloitti keittiömestarina Kuninkaan Lohissa alkuvuonna. Hän on työskennellyt alalla yli 20 vuotta. Sinikka Orava nimitettiin ravintolapäälliköksi heinäkuussa. Hänet olet saattanut nähdä Kuninkaan Lohissa hovimestarina vuodesta 2005. 😊 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä vieraili elokuussa 2020 upeassa ja perinteikkäässä Vantaankosken miljöössä, jossa elämyksiä ihmisille tarjoaa Kuninkaan Lohet -ravintola.

Ravintola on ottanut huomioon omassa toiminnassaan koronatilanteen vaikutukset ja kiinnittää erityishuomion hygieniaan ja turvallisuuteen.

Niin toimitusjohtaja Mika Turunen kuin ravintolapäällikkö Sinikka Orava korostavat turvallisuutta ja kertovat myös asiakkaiden kiinnittävän siihen huomiota jo juhlien ennakkosuunnittelussa.

Käsidesipisteitä on todella paljon. Pöytävälejä on harvennettu. Pisarasuojia on asennettu ja tarjoilukäytäntöjä muutettu. Juhlat on mahdollista järjestää omalla sisäänkäynnillä, omilla saniteettitiloilla ja omalla tilalla, johon tarjoillaan suoraan ruuat ja juomat.

Kesällä 2017 Kuninkaan Lohissa aloittanut Mika Turunen joutui tiimeineen tiukkaan paikkaan, kun koronakevät 2020 vei asiakkaat ja sulki ravintolat. Nyt aurinkoa on näkyvissä; asiakkaita on ollut mukavasti koko kesän ja alkusyksyn. Taustalla Kuninkaan Kartano. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ravintola koostuu kahdesta osasta: ylärinteessä sijaitsee Kuninkaan Kartano, joka on 1900-luvun alussa toiminut kansakouluna. Alueella on sijainnut myös kievari jo 1700-luvun lopulla.

Alhaalla kosken rannalla on perinteikäs Vanha Viilatehdas, joka tarjoaa tasokkaan lounaan nyt joka päivä maanantaista perjantaihin vuoden ympäri klo 11-14. Rakennuksessa toimi Dahlforsin viilatehdas 1890-luvulta 1960-luvulle.

Kuninkaantie Viipurista Turkuun on kulkenut vuosisatoja juuri tällä paikalla ja Vanhan Viilatehdaan osoite onkin Kuninkaantie 28, Vantaa. Alue on kaunista seutua ja vähintään päiväretken arvoinen yhä tänään – niin vantaalaiselle kuin kauempaa saapuvalle. 🌳

Kuninkaan Lohien uudistettu jokivene Vanhalla Viilatehtaalla houkuttaa lounaalle. Runsas salaattibuffet ja pääruokatarjoilu, mm. porsaan sisäfilee ja yrittimarinoitua härkistä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kevät oli kova paikka

Tapahtumaravintola Kuninkaan Lohia on luotsannut kesästä 2017 lähtien Mika Turunen. Hän haluaa pitää Kuninkaan Lohet elinvoimaisena myös uudenlaisessa tilanteessa.

Haluamme tarjota jatkossakin henkilökunnan kanssa asiakkaille monipuolisia palveluja ja elämyksiä ainutlaatuisessa miljöössä.

Samalla se on palvelus niin asiakkaille, henkilökunnalle kuin alueen kulttuurihistorialle. Mika on kotoisin Vantaalta ja tuntee alueen jo lapsuudestaan.

Jouduimme lomauttamaan ja supistamaan henkilökuntaa keväällä ja tiimimme kutistui todella pieneksi. Nyt työllistämme jälleen yli 10 henkilöä. Iloksemme asiakkaat palasivat jo kesäkuussa ja olemme saaneet heiltä paljon kiitosta meidän turvallisesti heille järjestämistä tilaisuuksista.

Lounaallamme ja brunsseillamme on käynyt mukavasti asiakkaita. Samoin turvallisesti järjestettävät yksityistilaisuudet ja yritysten kokoukset, tyky-päivät ja illalliset ovat olleet suosittuja.

Vantaankosken luontopolku Vanhan Viilatehtaan ympäristössä on aina yhtä rentouttava katko niin työ- kuin vapaapäivään. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Puhtaus ja siisteys korostuvat ja sitä ihmiset osaavat arvostaa. Asiakkaat ovat löytäneet hienosti Viilatehtaan lounaan ja pöytävarauksia on ollut mukavasti, kertoo Sinikka Orava.

Lounas on hyvä varata ennalta Kuninkaan Lohista, p. 09 253 253 00 tai s-posti myyntipalvelu(a)kuninkaanlohet.com. Lisätietoa lounaasta ja viikon lounastamenu löytyy täältä.

Sinikka kertoo ihanista palautteista: riistaillallisella asiakas oli kokenut olevansa ”ihan kuin kotonaan”. Myös muistotilaisuuden järjestäminen oli sujunut onnistuneesti hiljattain ja asiakas oli siitä kiittänyt jälkeenpäin. 🧡

Viilatehtaan sisäänkäynti toimii nyt parkkipaikalta katsoen oikealta (vas. ylh.), Kartanon tiloja erilaisiin tarkoituksiin (oik. ylh. ja vas. alh.) ja Viilatehtaan sali valmiina lounasruokailijoille. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta, Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia ja Tentsile Experience Grelsbölen lahjakortteja. Ale-koodi muissa kuin lahjakorteissa: ”ALE2020”.

Katso lisää

🔸🔸

Perinteitä kunnioittaen

Kuninkaan Lohissa alkuvuonna 2020 keittiömestarina aloittanut Mats Westerlund haluaa tuoda Kuninkaan Lohien keittiöön filosofiaa, jossa mietitään mitä Vantaan eli silloisen Helsingin pitäjän mailla, Kuninkaantien varrella, valmistettiin jo kauan sitten peltojen, metsien ja vesien antimista.

Haluamme tarjota puhtaita makuja kauden antimista perinteisiä valmistusmenetelmiä käyttäen.

Jos mennään 150 vuotta taaksepäin, mitä silloin syötäisiin, toki nykyajan twistillä.

Siihen Mats tiimeineen haluaa antaa vastauksia Kuninkaan Lohien tarjottimella. 😊

Maanantaina oli pääruokavaihtoehtoja kolme: porsaan sisäfilee, pekonikastike ja paistetut perunat, yrttimarinoitua härkistä ja paahdettua kurpitsaa sekä pinaattikeittoa ja kananmunaa (ei kuvassa). Jälkkärinä suklaamousse ja pannacotta veivät kielen mennessään. 😋 Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Kuninkaan Lohet suosii kotimaisuutta ja lähituottajia, esimerkkinä jauhot, liha ja metsäsienet. Tilausravintolapainotteinen kokonaisuus on Matsille myös uudenlainen haaste, jossa hän haluaa kokeilla uusia tekniikoita esimerkiksi savustamisessa.

Haluamme erottua niin riista- kuin saaristolaismenuilla. Välillä myös ryhmät pääsevät itse kokeilemaan ruuanvalmistusta kokkikoulun tai kokkisodan merkeissä. 🍲🐟

Kuninkaan Lohien vetäjä Mika Turunen kertoo lopuksi, että varsinkin luontoaktiviteetit, ulkona tehtävät aktiviteetit ja ulkona ruokailu kiinnostavat nyt ja niitä tarjotaan ryhmille.

Lisää Kuninkaan Lohien aktiviteeteista (www)

Olemme satsanneet myös videoneuvottelulaitteistoihin, jolloin osa ihmisistä voi olla paikan päällä ja osa etäyhteydellä mukana menossa.

Kauniit maalaismaisemat jatkuvat, jos suuntaat joenvartta (Vantaanjoki vasemmalla puiden takana) Ylästön suuntaan tätä kävely- ja pyörätietä tai joen pohjoispuolista Kuninkaantietä pitkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vierailulla oli mukava huomata, että niin Mika, Sinikka kuin Mats ovat vantaalaisia tai Vantaalta kotoisin ja haluavat tehdä osansa alueen kulttuuri- ja ruokaperinteen säilyttämiseksi.

Vierailun ja lounaan jälkeen oli aiempien vuosien tapaan ihana rentoutua luontopolulla Vantaankosken ja Kuninkaantien ympäristössä.

🔸🔸

Kuninkaan Lohien tapahtumia syksyllä 2020

Pe 28.8. Venetsialaiset (www) – Illanvietto sopii mainiosti perheille, ystäväporukoille ja työporukan illanviettoon!  Ruokailun lomassa illallista viihdyttää trubaduuri. 🎸

La 29.8. kesän viimeinen Viilatehtaan kesäbrunssi (www)

La 12.9., 26.9. ja 24.10. Viilatehtaan saaristolaisbrunssitLauantai-aamun brunssi on oikein mainio syy kutsua kaverit koolle tai nauttia kiireettömästä viikonlopusta perheen tai suvun kera! (www)

Pe 25.9. SaaristolaisiltaTässä illassa maistuu suomalainen lähiruoka; riistaa lähimetsistä, sieniä ja marjoja puhtaista suomalaisista metsistä, syksyn vihanneksia pelloilta ja kaloja paikallisista järvistä. (www)

Pe 9.10. Oktoberfest (www) – Kuninkaan Lohien oma Oktoberfest poimii parhaat palat Saksan perinteisistä olutjuhlista ja kotimaisesta sadonkorjuuperinteestä. Iltaa viihdyttävät TV:stä tutut Stand Up -koomikot, Ali Jahangiri ja Heikki Vilja! Juomalauluja laulattaa bileduo Jimmy Cola! K-18

Katso lisää Kuninkaan Lohien tapahtumia tästä.

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Kuninkaan Lohet
Kuninkaantie 28 (Vanha Viilatehdas) & Voudintie 1 (Kuninkaan Kartano)
01740 VANTAA

Kotisivut ja liikenneyhteydet (www)
FB-sivut (www)
Instagram (www)

p. 09 253 253 00
myyntipalvelu(a)kuninkaanlohet.com

Vantaankosken luontopolku on n. 1 km pituinen ja kiertää Viilatehtaan ympäristössä. Polulle pääsee edessä näkyvän puusillan jälkeen puisia portaita pitkin. Vantaanjoki kaartuu kuvassa oikealle ja johtaa lopulta mereen Helsingin Vanhankaupunginkoskella. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Artikkelimme Kuninkaan Lohista 2019 (www) ja 2018 (www)

Kuninkaan Lohet on valittu KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Kuukauden kohteeksi elokuussa 2020 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tähtikohde löytyy ensimmäisten joukossa n. 5.000 kohteen palvelustamme ja teemme Tähtikohteista nostoja mediaamme ympäri vuoden / kauden.

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.