Kivapihan kokonaisuus valloittaa Mäntsälässä

Julkaistu:

12.06.2020
| Kirjoittanut:

Kivapihan pitkän linjan yrittäjä Pekka Tanttu vasemmalla, vierellään puutarhan uusi kasvo, pitkään alalla ollut Petra Pernu. Ristolla kädessään komea punainen begonia-amppeli. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Puutarhamyymälä Kivapihan kesäkukkasesonki on parhaimmillaan.

Tänä kesänä ollaan pystytty säilyttämään valikoimat hyvinä. Nyt suositaan isoa kesäkukkaa. Yksi esimerkki on pystykasvuinen hortensia, kertoo Kivapihan puutarhan Risto Idman.

Meillä on myös vielä tomaattia, kurkkua, chiliä, paprikaa, kesäkurpitsaa, jopa vesimeloonin taimia. Hyötykasvit alkavat olla monesta paikasta loppu.

Kauniita, hyvin hoidettuja kesäkukkia, kuten verbenaa (vas. ylh.) ja samettikukkaa (oik. alh.), myös hyötykasveja saatavilla. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Risto kertoo, että Kivapiha suosii kotimaista tuotantoa. Esimerkiksi koristepensaiden taimia tulee Vihdistä ja omenapuita (myös erikoislajikkeita) Hirvensalmelta.

Koristepensaisiin kuuluvat mm. syreenit, angervot ja erilaiset havut.

Astiataimella (koriste- ja hyötypensaat, -puut) istutuskausi on koko kesä ja syksy, lumien tuloon saakka, Risto vinkkaa.

Miltä kuulostaisi perennapilari 2,90 e/kpl? Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapiha on pitkäaikainen pihakivien ja maa-ainesten myyjä, joka myös toimittaa isommat erät rahtina lähialueille.

Yrittäjä Pekka Tanttu muistuttaa, että kannattaa tutkia tuote ja todeta laatu paikan päällä. Kivipuolella kannattaa vertailla hintoja, samanlaista keskenään.

Esimerkiksi yleisnimityksenä käytetty musta liuskekivi ei välttämättä ole sama kuin Oriveden musta. Jos laatoitusta suunnittelee alueelle, jossa liikkuu raskasta kalustoa, 6 cm paksuus ei riitä, vaan on hyvä käyttää 8 cm paksua kiveä tai laattaa.

Lisää kesäkukkia kuten hortensiaa oikealla ylhäällä. Hyönteishotelleja ja tuulimyllyjä! Kuvat. KivaaTekemistä.fi

Liuskekivistä (luonnonkivestä lohkottu) 3-5 cm paksuiset ovat tyypillisesti pihakiviä ja 1-2 cm paksuiset verhoilu- tai pinnoitekiviä. Kivapihalta saa pieniäkin eriä piha- ja liuskekiviä sekä todella monipuolisesti maa-aineksia eri kokoluokissa ämpärillisestä suursäkkeihin, mullasta sepeliin ja kuorikatteesta hiekkaan.

Pekka vinkkaa myös tyhjistä säkeistä, joita saa Kivapihalta siivousta varten. Kivapiha hakee säkit maksua vastaan pois, kun oma piha on siivottu. Kätevää. 😊

Kivapiha tarjoaa Mäntsälään ja lähialueille myös puutarhan ehostuspalveluita, kuten kiveyksiä, laatoituksia, istutuksia ja pensasaitojen leikkuuta.

Uutuuksia ja uusia tuulia

Tämän kesän uusia puutarhan suosikkeja ovat mm. pystykasvuinen hortensia ja patiogerbera terassille tai parvekkeelle.

Kaunista ja erilaista. Vas. ylh. paahdetta kestävä maljaköynnös, oik. hopeavillakko ’angel wings’, alhaalla patiogerbera sekä pystyhortensia. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta Tentsile Experience Grelsbölen lahjakortteja, sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä. Ale-koodi muissa kuin lahjakorteissa: ”ALE2020”. Klikkaa tästä.

🔸🔸

Katri Vainio on tykästynyt koristebataattiin, Palvelemassa Risto ja taustalla Kivapihan maa-aineksia kuten kuorikatetta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tapasin taimistolla Kivapihan asiakkaan ja paikallisen sähköasennusliikkeen Kerawatin yrittäjän Katri Vainion.

Koristebataatti on upea, kun se lähtee kasvamaan ja leviämään, Katri kertoi viime kesän kokemuksistaan.

Istutan sen sellaisen myllynkiven keskelle.

Kivapihan kiinteistön iso uudistus on ollut tänä kesänä patsas- ja suihkulähdemyynnin siirtyminen muurlalaisen patsasmaahantuoja Art Bouffantin hoidettavaksi. Muutos on sujunut hyvin ja valikoimat ovat laajentuneet.

Kaunis kohde kesäpäivän viettoon. Valloittavat betoniset jääkarhunallet tapasin ensi kertaa; ne tekivät vaikutuksen raavaaseen mieheenkin! 🐼😊 Kuvat: Kivaatekemistä.fi

Ulkonäyttelyalue on edelleen upeassa kunnossa ja vesi solisee yhtenäisenä virtana vesiaiheista. Art Bouffant hoitaa myös Kivapihan kiinteistön kahviota.

Kahvi ottaa 1,5 e ja lisukkeeksi voi nauttia vaikkapa päivittäin tuorepaistettua pullaa tai jädeuutuuksia, limppareita unohtamatta, Art Bouffantin Mäntsälän myymälänhoitaja Heta Aukia (kuvassa yllä) vinkkaa.

Heta kertoo, että vesi-elementin voi rakentaa omaan pihaan todella helposti ja vain muutaman sadan euron kustannuksella.

Tarvitaan ainostaan vesisäiliö, pumppu, patsas ja tietenkin vettä!

Toki pumppu tarvitsee toimiakseen myös sähkön. Art Bouffantin suosituimpia patsaita ovat olleet tänä kesänä lyhty-, lapsi- ja buddhapatsaat.

Kivapihan kesäkauppa on nyt parhaimmillaan, etualalla kukonharjaa. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan kiinteistön uutuus on myös W-bike -moottoripyörämyynti ja -huolto, jota hoitaa asiantuntevasti ja huolellisesti mäntsäläinen Vesa Vinnari.

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Kivapiha (www.kivapiha.com)
Vuolteenmäentie 7
04600 Mäntsälä

🔸 Kivapiha 044 7522 809 (Tuula / toimisto) / 044 5205 999 (Pekka)
🔸 Kesäkauppa / kukkakauppa / taimisto 044 780 9804
🔸 info(a)kivapiha.com

Sosiaalinen media (Kivapihan FB-sivut, Instagram, Twitter)

Kivapihan verkkokauppa (www)

🔸 Art Bouffant Mäntsälä 050 5478 920, water(a)artbouffant.fi

🔸 W-bike 050 3310 121, vesa(a)wbike.fi

Aukiolo

Aukiolo vaihtelee sesongin mukaan. Ks. tarkemmin FB tai kotisivut tai soita. Kivapiha avoinna kesäkuussa 2020: ma-pe 9-18, la 9-15.

🔸 Artikkelimme Kivapihasta 3/2020 (pihakivitarjonta ja uudistus) ja 7/2019 (kiinteistöhuollon palvelut ja myrkytön rikkakasvin torjunta)

🔸🔸

Kivapiha on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.