Ihanimmat pikkuputiikit 2020 – käsityö- ja vaatekaupat suosikkeja!

Julkaistu:

12.04.2020
| Kirjoittanut:

Listasimme jälleen kahden vuoden tauon jälkeen Ihanimmat putiikit – kiitos teidän suositusten ja perustelujen.

Nina Sarin-Seliverstov ja äitinsä Leena Sarin esittelivät ihania kankaita Tyykipuodissa Keravalla maaliskuun alussa. Leena ei nyt ikänsä vuoksi työskentele liikkeessä. Kerromme Tyykipuodista lisää jäljempänä! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tosi moni liike myy lankaa, kangasta tai tekstiilejä. Toki joukkoon mahtuu sisustusta ja vaikka – wuf! … laadukkaita lemmikkiruokia. 🐶

Selvitimme ihania putiikkeja ympäri Suomen – niitä, joista saa vähän parempaa palvelua tai hyvän mielen – putiikkeja, jotka jäävät mieleen ja sydämeen. 😍

Listaamme tässä artikkelissa sekä saamamme ehdotukset että ne shoppailukohteet, jotka ovat uusia tai olemassa olevia Tähtikohde-asiakkaitamme.

Osa Tähtikohteista on ollut ehdotettuna Ihanimmissa putiikeissa aiempina vuosina.

Uusia ehdotuksia tuli jälleen mukavasti, toista kymmentä, hyvine perusteluineen totta kai. Kiitos vielä siitä. Kahdelle onnekkaalle vastauksen antaneelle, Marjukalle Heinolaan ja Pirkko-Liisalle Auraan, postitimme maaliskuun alussa Jokipiin Pellavan tuotepalkinnot.

🔸🔸

LANKA- JA KANGASKAUPAT

MACHIA DESIGN, RAISIO

Kia ja Marjut rakastavat itsekin käsitöitä ja käsillä tekemistä. Kuva: Machia Design

Uusin Tähtikohteemme ja ehdotettu kauppa on Machia Design Raisiossa. Seuraajamme tykkäsi erityisesti Machian kerhoista.

Ihanin putiikki on Machia Design Raisiossa mukavilla kerhoillaan.

Machia Design on kahden ystävättären Marjut ”Maiju” Suomisen ja Kirsi-Marja ”Kia” Kulmalan vuonna 2011 perustama yhteinen toteutunut unelma omasta lankakaupasta.

Sellainen kauppa oli ollut molempien haaveena jo pitkään. Kia kertoi minulle puhelimessa, että molemmat naiset ovat olleet tekijöitä, käsityön harrastajia jo pienestä asti.

Kia työskenteli aiemmin lastentarhanopettajana. Maiju on työskennellyt ennen Machiaa mm. hoitoalalla ja hänellä on myös käsityöalan koulutus.

Sitten he ystävystyivät ja toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa.

Ei oikein löytynyt erikoislankoja, niin perustimme oman kaupan.

Kuten vastaajammekin, myös Kia kertoo, että Machiasta saa ideoita ja heillä on aktiivista kurssitoimintaa ja käsityöklubeja.

Meillä on hurjasti erinäköisiä mallitöitä ja niistä saa ideoita.

Machia tuo uusia tuotteita valikoimiinsa jatkuvasti. Ylhäällä kuva liikkeestä. Alhaalla pastelliunelmia ja kimallusta vaikkapa huiveihin, oikealla Kian neulomaa huivia Katia Peques Plus -langasta. Kuvat: Machia Design
Machia tuo uusia tuotteita valikoimiinsa jatkuvasti. Ylhäällä kuva liikkeestä. Alhaalla pastelliunelmia ja kimallusta vaikkapa huiveihin, oikealla Kian neulomaa huivia Katia Peques Plus -langasta. Kuvat: Machia Design


Machia huomioi toiminnassaan myös koronatilanteen. Myymälä on auki ja palvelee asiakkaita mielellään. Kotisivuilta ja Kian haastattelusta:

Olemme tehneet töitä ohjataksemme enemmän asiakkaita myös verkkokaupan puolelle. Kurssit ja apua neuloosiin! pidetään, kunhan kokoontumisrajoitukset poistuvat. Maksimi on 10 osallistujaa muutenkin.

Meillä on käsienpesumahdollisuus ja tarjolla käsidesiä, lisäksi pidämme erityistä huolta siisteydestä. Ethän tule kuitenkaan flunssaisena Machiaan – jos flunssa iskee aina on mahdollisuus hankkia käsityötarvikkeita nettikaupastamme www.piikkopirta.net.

Machialla on paitsi kivijalkamyymälä Raisiossa myös suosittu verkkokauppa nimeltään piikkopirta.net. Lisää lankoja ja ideoita löydät niin verkosta, myymälästä kuin Machian somesta!

Machia Design: kotisivutFBInstagram

🔸🔸

TYYKIPUOTI, KERAVA

Vanhan ajan vaaka ja kaikenlaista pientä kivaa, upeita eläinaiheisia kankaita vaikkapa lastenhuoneeseen. Leena esittelee heijastimia, ja oikealla alhaalla lisää kankaita. 😊 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Saimme kaksi hyvää kohde-ehdotusta Keravalta Keski-Uudeltamaalta. Julkaisemme molemmat tässä, vaikka ne ovat tyystin eri alojen kauppoja. 👕🍉🏪

Keravalla on kaksi paikkaa, jossa ainakin saa hyvää palvelua. Toinen on kangas- ja ompelukauppa Tyykipuoti. Aina, jos jotain siihen tarvitsen, menen sinne ja aina olen saanut tarvitsemani hyvän palvelun kanssa.

Toinen on Keravan aseman K-market. Aina tervehditään ja jos jotain toivoo niin tulee valikoimaan. Kauppias on aivan huippuihana ja olen hänelle kertonut, kuinka hyvä kauppa hänellä on. Ei ehkä pikkuputiikki siinä sanan varsinaisessa mielessä mutta ehdottoman hyvä kauppa.

KivaaTekemistä.fi vieraili Keravan keskustassa kävelykadun varrella sijaitsevassa Tyykipuodissa maaliskuun alkupuolella. Oli tosi hienoa, kun minuun suhtauduttiin vieraanvaraisesti ja myös kaupan perustajiin kuuluva Leena Sarin halusi esitellä Tyykipuodin arvoja ja toimintaa.

Olin kova tekemään käsillä jo nuorena ja siksi minusta tuli ”kangaskaupan täti”. 😊

Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Määrä ei tuo onnea. Jokainen asiakas on yhtä tärkeä.

Kysyimme myös tätä Ihanimmat -juttua varten Leenan tyttäreltä Nina Sarin-Seliverstovilta, joka on työskennellyt äitinsä rinnalla jo vuodesta 1986, miten hän kuvailisi Tyykipuotia (tygbutik):

Tyykipuoti on vuonna 1980 perustettu, vaatetuskankaisiin ja vaatteisiin liittyviin ompelutarvikkeisiin erikoistunut pieni, mutta monipuolinen kangaskauppa.

Luonnonmateriaalit ovat lähellä sydäntä. Nykyään tarjolla on myös melko hyvä valikoima erilaisia verho- ja muita sisustuskankaita.

Tyykipuoti täyttää nyt huhtikuussa kunnioitettavat 40 vuotta. Onnea! 🎀 … ja tarjoilee huikeita tarjouksia. Kuva: Tyykipuoti FB

Tyykipuoti palvelee niin paikallisia kuin kauempaa kangasostoksille saapuvia maanantaista lauantaihin. Tiimiin kuuluu myös jo 20 vuotta Tyykipuodissa työskennellyt Katriina Manninen.

Tyykipuoti: kotisivutFBInstagram – juttumme 3/2020

🔸🔸

VAATE- JA TEKSTIILIKAUPAT

Tosi moni ehdotettu ihana pikkuputiikki on pieni vaatekauppa. On todella hienoa, että niitä tuodaan esiin ja suositellaan, koska koronakriisi, isot kaupan alan ketjut ja verkkokauppa ajavat niitä ahtaalle.

Toki verkko tai muuten erilainen konsepti voi muodostaa myös mahdollisuuden!

ALUSVAATELIIKE SENSUELLE, ROVANIEMI

Rovaniemi Sensuelli! Valtavan ihana palvelu ja ammattitaitoa löytyy. On ilo asioida liikkeessä!

ROOSAMARI (vaatekauppa), HEINOLA

Heinolassa on monta ihanaa kivijalkakauppaa. Oma suosikkini on Roosamari, johon Hannamari hankkii sekä itsensä että etenkin asiakkaiden näköisiä tuotteita pyykkietikoista toppatakkeihin. Ei siis mikään tavis vaatekauppa vaan enemmänkin lifestyle-liike ❤️

CISAR (naistenvaatekauppa), PORVOO

Kaikkea kivaa pieninä erinä ja ihana omistajatar.

JOKIPIIN PELLAVA, KURIKKA

Monivuotinen Tähtikohteemme Jokipiin Pellava kuuluu niihin kotimaisiin tekstiilibrändeihin, jotka ovat tunnettuja myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Yritys on perustettu jo 1920 ja juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan! Onnea ja kumarrus myös Jokipiille; arkisia aamuja Jalasjoen varressa on takana kunnioitettava määrä! 🏭🙏

Yritys valmistaa Kurikan Jalasjärven Jokipiissä kauniita, kotimaisia sauna- keittiö- ja sisustustekstiilejä mm. liikelahjoiksi. Jokipiin tehdasmiljöön vanhalla puolella palvelee uniikki tehtaanmyymälä, josta löydät nekin kuosit, joita muualla ei ole – ja palakopan! 😊

On ilahduttavaa huomata, että Jokipii on tuonut verkkokauppaansa (toimitusmaksu 0 e huhtikuun ajan!) kauniin kankaisen hengityssuojaimen kahdella värivaihtoehdolla.

Jokipiin Pellava: kotisivutFBInstagram – juttumme 6/2019

🔸🔸

Olemme takavuosina kirjoittaneet ainutlaatuisesta shoppailuparatiisista Oulujärven rannalla, josta meillä on ollut aiemmin Tähtikohteitakin. Vaalassa sijaitsee mm. suosittu osto-, myynti- ja sisustusliike Pänikkä ja Piironki (yli 42 000 FB-tykkääjää!) sekä vuonna 1957 perustettu perinteikäs Vaalan Tekstiili.

MAINOS

63-vuotias, monia vaiheita ja uudistuksia kokenut nykyaikainen vaatekauppa Vaalan Tekstiili etsii jatkajaa. Kuva: Vaalan Tekstiili

🔸🔸

SISUSTUS-, DESIGN- JA MUUT KAUPAT

ONNION STORE, TUUSULA

ELÄINTARVIKE HAU & MAU, TUUSULA

Teimme maaliskuussa yhteisjutun aivan ihanasta kaksikosta Tuusulan Hyrylässä. Kivenheiton päässä on rakentumassa kesän 2020 Rykmentinpuisto-asuntomessualue, miten ja milloin messut sitten ikinä järjestetäänkään.

Tuusulasta löytyy monivuotiset Tähtikohteemme: sisustukseen, tuunaukseen ja 2nd handiin keskittynyt Onnion Store, yrittäjänään tarmokas Soila Hursti, sekä laadukkaisiin koiran- ja kissanruokiin sekä lemmikkitarvikkeisiin erikoistunut Hau & Mau, Marina Oksasen johdolla.

Hau & Maussa Hyrylänkadulla sinua palvelevat mm. Marina ja Mia – Onnionissa Hyryläntiellä voit jutella sisustamisesta ja second handistä Soilan (oik.) ja Tiian kanssa! 😊 Kuvat: KivaaTekemista.fi

On kiva huomata, että molemmat liikkeet huomioivat korona-ajan myös nouto- tai kotiinkuljetusmahdollisuudella. Soila kertoi tekevänsä huonekalutuunauksen lisäksi myös kalustemaalausta vaikka kodista noutamalla.

Onnion Store on laadukkaiden Frenchic Paint -kalkki- ja sisustusmaalien jälleenmyyjä Tuusulassa. Onnionin kirppis erottuu freesiydellään, kuten Onnionin asiakas vierailullani minulle kertoi, lisää jutussamme.

Hau & Mau on nykyään myös Matkahuollon palvelupiste Tuusulassa. Marina tiimeineen kertoi myös laajentuneesta lemmikkiruokavalikoimasta. Vahvana painopistealueena ovat kotimaiset täysravintopakasteet.

Ote jutustamme:

”On palkitsevaa löytää vaativammallekin lemmikille sopiva ravinto”, Marina kertoo. Hän muistuttaa, että suolisto on lemmikilläkin hyvän olon lähde ja suoliston kautta voi hoitaa iho- ja hiivaongelmia. Hau & Mau konsultoi tarvittaessa valmistajaa, jotta asiakas löytäisi sopivan ruokavalion lemmikilleen.

Onnion Store: kotisivutFBInstagram – juttumme 3/2020

Hau & Mau: kotisivutFBInstagram – juttumme 3/2020

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä ale-hintaan alennuskoodilla ”ALE2020”. Klikkaa tästä.

🔸🔸

PÖRRÖPORO, PELLO

Pellon Juoksengissa Torniosta pohjoiseen sijaitsee laadukas poronliha-, riista-, kalatuote-, marjamyymälä ja taukopaikka Pörröporo. Sekin on kärsinyt korona-ajasta, mutta pitkän linjan liikkeenä palvelee asiakkaita jatkossakin.

Pörröporon tarmokas yrittäjä Kaarlo Eero valmistuttaa myös Lapin Puikula Chipsejä ja alkoholitonta Lapin Kuohu -juomaa. (Lapinluonnosta.fi). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pörröporo: kotisivutFB

🔸🔸

KYMEN VIIRI (vintage-kauppa), HEINOLA

Kymen Viiri on aivan ihana aarrekauppa ja asiakaspalvelu on kympin arvoista.

DESIGN SHOP PIILO, RAUMA

SISUSTUSTALO KODINONNI, RAUMA

Raumalla on monta kivaa putiikkia. Design Piilossa vähän erilaisempia juttuja. Itselle tärkeää on kotimaisuus ja se on tämän putiikin idea. Ostin hauskat sukkahousut, joihin oli painettu ilves, karhu ja kettu.

Kodinonni on myös kiva liike. Sekoitus skandinaavista sisustusta ja erilaisia kankaita.

KALEVALA KORU ESPLANADI, HELSINKI

Erinomaista asiakaspalvelua ja opastusta merkkipäivälahja- ym. korujen valintaan. Olen päässyt muutamia kertoja jopa Kalevala Korun korupajalle tutustumaan tuotteiden valmistukseen. Kahvit ja kahvileivätkin on tarjottu.

VANJA SEA, FISKARS – RAASEPORI

Fiskarsissa on useita kivoja kauppoja esim. Vanja Sea 💛 Ihania kotimaisia ekologisia vaatteita, neuleita, koruja ja muuta mukavaa. Suosittelen! 🌟

PIENI ERIKOISPUOTI, ASKAINEN – MASKU

Askaisissa Pieni Erikoispuoti!!! ❤️❤️❤️ Kyseessä pieni, tunnelmallinen putiikki historiallisestikin merkittävässä kylässä. Putiikki on lähellä mm. Louhisaaren kartanolinnaa, joka myös on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.

KUKKAHUONE VERONA, LOHJA

Putiikki, josta tykkään on Veronan kukkahuone Lohjalla. Se on pääasiassa kasveja rakastavan olohuone, mutta pientä lahjatavaraa, mutta myös loisteliasta palvelua siellä saa.

🔸🔸

Kukista päästään myös Kivapihalle, joka on monipuolinen Tähtikohteemme Mäntsälässä.

Kivapihan puutarhasta vastaava Risto Idman myyntityössä Mäntsälän keskustassa keväällä 2017. Kuva: KivaaTekemistä.fi

KIVAPIHA, MÄNTSÄLÄ

Kivapiha on totaalisen uudistunut ja olen käynyt siellä jo tänä keväänä juttukeikalla. Kivapihan palvelu on aina ystävällistä ja hinnoistakin voi neuvotella.

Kuluneella viikolla Kivapihalle saapuivat kesäkukat ”kerrottukukintoisista” narsisseista orvokkeihin, helmililjoihin ja keltaisiin hyasintteihin. Ne kaikki kestävät kylmää melko hyvin.

Kivapihalta löytyy paitsi kesäkukkia, kausiruukkuja, maa-aineksia, taimia, pihanhoitopalveluita nyt myös omina yrityksinään laaja Art Bouffantin patsas- ja suihkulähdekauppa sekä laadukkaan palvelun W-bike -moottoripyörämyynti ja -huolto.

Kivapiha: kotisivutFBInstagram – juttumme 3/2020 ja Kivapihan blogi 4/2020, jossa Riston tuoreet vinkit kevään puutarhaistutuksiin! 🌷

🔸🔸

Jutussa kuvineen ja/tai linkkeineen esitellyt kohteet ovat KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

🔸🔸

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.

2 thoughts on “Ihanimmat pikkuputiikit 2020 – käsityö- ja vaatekaupat suosikkeja!

  1. Ulla Katajarinne

    Otan mielelläni tietoa tapahtumista oheisten taiteilijoiden/yritysten tapahtumista 🙂

  2. Outi

    Lähellä Machian lanka- ja käsityötarvikekauppaa löytyy myös Taito- Valpuri jossa on myynnissä yli kahdenkymmenen kotimaisen käsityöyrittäjän tuotteita, poikkeamisen arvoinen paikka. Siellä järjestetään kesäisin myös pihatapahtumia joissa kannattaa piipahtaa.

Kommentointi on suljettu.