Ravintolat ja jopa tivoli muuntuivat take away:ksi!

Julkaistu:

22.04.2020
| Kirjoittanut:

Ravintola Backaksen yrittäjä Lauri Kaivoluoto on myös kokki ja pannut itsensä peliin opastaessaan take away -asiakkaille sosiaalisessa mediassa, miten pääsiäisateria valmistetaan! Kuva: Ravintola Backas FB

Selvitimme ravintoloiden vaikeaa tilannetta Keski-Uudellamaalla, josta käsin KivaaTekemistä.fi -palvelukin toimii. Jutussamme tuodaan esiin ensisijaisesti olemassa olevia tai viime vuosien Tähtikohde-asiakkaitamme mutta myös muita alueen toimijoita.

Koronatilanne on ajanut ravintolat todella ahtaalle ja laajoihin lomautuksiin. Julkisuudessakin on keskusteltu, että Business Finlandin tukimuodot eivät ole tälle koviten kärsivälle alalle parhaita mahdollisia, koska tuet on suunnattava kehitys- ja innovointihankkeiden toteuttamiseen.

Hankkeet eivät ratkaise ravintoloiden akuuttia peruskysyntä- ja kassavirtaongelmaa jo pelkästään siksi, että hallitus ja eduskunta ovat määränneet kahvilat ja ravintolat suljettaviksi huhti-toukokuun ajaksi lukuun ottamatta nouto- ja kuljetuspalvelutoimintaa.

Onneksi ravintoloille on suunnitelmissa myös suoria tukia, vrt. esim. Iltalehti 21.4.

Hankala tilanne on saanut ravintolat ideoimaan myös jotain aivan uutta, vaikka myynti onkin murto-osa normaalista. Yllätyin positiivisesti mm. Ravintola Backaksen (kirjoitimme 3/2018) videoista Backaksen Facebookissa.

Nuori alle 30-vuotias yrittäjä Lauri Kaivoluoto tiimeineen kuvaa videoita (alla upotus Backaksen Facebookista), joista amatoorikokkikin saa hyvät vinkit uusiin kokeiluihin. Backas on jo aiemminkin toimittanut teemoittaisia herkkukasseja kotimaisista raaka-aineista. Näin myös nyt: Pääsiäiskassi, Vappukassi, Äitienpäiväherkut.

Backaksen vappukassit on jo loppuunmyyty, mutta äitienpäiväherkkuja tai ainekset riistapäivälliseen on tilattavissa ti 5.5. klo 14 mennessä ja herkut noudetaan kartanolta pe tai la klo 9-17. Lisätietoa löydät Backaksen Facebookista ja kotisivuilta.

🔸🔸

Itse olen asioinut toimistoni yhteydessä sijaitsevassa Lounasravintola Amerikassa, jossa aloittivat uudet yrittäjät Kirsi Hartikainen ja Sami Honkanen viime kesänä.

Koronakriisi iski vasten kasvoja juuri, kun toiminta oli saatu hyvin rullaamaan. Henkilöstöä on jouduttu vähentämään ja myynti on murto-osa aiemmasta. Kirjoitin ravintolasta marraskuussa 2019.

Vaikka toiminta on pienimuotoista, oli ilahduttavaa huomata, että perjantaina 18.4. Amerikassa oli yhden aikaan jo ihmisiä odottamassa annoksia. Ravintolasalissa kyllä mahtuu odottamaan turvaväleillä! 😉

Asiakas asioimassa. LounasAmerikan maukkaita, riittoisia take away -annoksia pääsiäisviikolta. Amerin funkkistyylinen talo on Tuusulan teollisuushistorian ydintä. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Voit tutustua tarkemmin LounasAmerikan ruokalistaan ja vaihtoehtoihin kotisivuilla tai Lounasravintola Amerikan FB:ssä. Ravintolan take away palvelee ma-pe 10.30-13 osoitteessa Amerintie 1, Tuusula.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan kotimaisia peflettejä ja keittiöpyyhkeitä ale-hintaan alennuskoodilla ”ALE2020”. Klikkaa tästä.

🔸🔸

Ilahduttavaa on myös, että Talma Ski:n rinneravintola Sipoossa palvelee maukkain thai-annoksin yhä, vaikka rinnekausi jouduttiin sulkemaan keskellä maaliskuun sesonkia.

Kokkimme Meena ottaa mielellään listalle uusia annoksia toiveidenne mukaan. Onko sinulla jokin suosikki thai-ruoka? Vinkkaa meille niin saatamme lisätä sen valikoimaan. 😊

Kuva: Talma Ski FB 20.4.2020

Jopa Suomen suurin kiertävä tivoli Suomen Tivoli on siirtynyt take away:hin! Kävin ostamasssa maukkaat yli 1 kg lakuboksit, joita Suomen Tivoli myy Tuusulasta käsin nyt take away:nä tai kotiinkuljetuksella.

1 kpl maksaa 20 e ja kotiin toimitus 5 e. Tivoliyrittäjä Lulu Sariola kertoi, että hän lähtee liikkeelle (kiertueelle) heti, kun vain on valtiolta lupa.

Kaikki on valmista. Henkilöstö odottaa lomautettuna. Yksi mahdollisuus on aloittaa kiertue Oulusta kesäkuussa.

Tilasin ennen rajoituksia ison karkkitilauksen, jonka haluan nyt myydä tuoreena makean nälkäisille Keski-Uudellamaalla. Samalla se on tärkeää kassan paikkausta, vaikka yritys on kokonaisuutena vakavarainen.

Maukkaat lakuboksit ovat noudettavissa Suomen Tivolin toimistolta Tuusulan Ruotsinkylästä osoitteesta Tivolintie 4. Myös kotiinkuljetus onnistuu.

Lakutilauksen voi laittaa viestillä Suomen Tivolin Messengeriin. (vaihtoehtoisesti tekstiviesti tai puh. Lulu Sariola 040 524 4990)

Nam. 😋 Suomen Tivoli tarjoaa lauantaikarkit eli lakuöverit, vaikka kiertue ei ole päässyt alkamaan! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uudellamaalla ja koko Suomessa on paljon muitakin ravintola- ja elämyskohdetoimijoita, jotka odottavat rajoitustoimien purkua.

Kirjoitimme seikkailukohteista oman jutun 2.4.

Lahjakortti seikkailukohteeseen on nyt paras lahja lapselle tai teinille!

Keski-Uudenmaan ruokaravintoloista toimintaansa take away:na ja/tai kotiinkuljetuksin harjoittavat ainakin myös Nurkka 10 (Tuusula), Härmän Rati (Järvenpää), Lounaskahvila Cooperin Kulma (Järvenpää), Lounaskahvila Tyyni (Järvenpää) sekä Kerho Ravintola, nyt pH7:n tehtaanmyymälästä käsin (Haarakaari 45, Tuusula).

Lisää tietoa kohteiden kotisivuilla, somessa sekä VisitTuusulanjarvi.fi

Tähtikohteillamme on muutenkin kiintoisaa tarjottavaa korona-ajasta huolimatta. Esimerkiksi Etelä-Sipoossa luomupainotteinen Box Bed & Breakfast isännöi joka toinen perjantain REKO-lähiruokatoria paikallistuottajien tuotteineen, seuraavan kerran poikkeuksellisesti torstaina 30.4. klo 16.30-17.00.

Tästä voit liittyä REKO Östnyland/Itä-Uusimaa -FB-ryhmään.

Toivottavasti viimeistään kesäkuussa pääsemme normaalimpaan rytmiin ja voimme nauttia ravintoloiden antimista Suomen suvessa. Esimerkiksi monivuotinen Tähtikohteemme Kuninkaan Lohet Vantaankosken maisemissa tarjoaa kesälounasta, lauantaibrunsseja sekä näillä näkymin Stand Up Grilli -tapahtuman pe 12.6.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.