Tutustu lajiin: Tähtäimessä puolimaraton

Julkaistu:

13.10.2014
| Kirjoittanut:

Flying

Puolimaraton toukokuussa, Sari, pystytkö siihen?

Jos totta puhutaan, olen pitänyt juoksua itsessään tylsähkönä lajina, mutta olen vakaasti päättänyt antaa lajille mahdollisuuden. Harrastin lapsena yleisurheilua, joten ihan vieras laji juoksu ei minulle ole. Aikuisena innostuin kokeilemaan triathlonia, johon myös kuului juoksemista.

Tasotestin jälkeen tunnelmat olivat mietteliäät: aloitinko liian hitaasti, olisinko pystynyt parempaan?

Tasotestin jälkeen tunnelmat olivat mietteliäät: aloitinko liian hitaasti, olisinko pystynyt parempaan?

Sitten syntyi nuorimmaisemme ja kävikin niin, että energiaa minkään lajin säännölliseen harrastamiseen ei enää löytynyt. Liikunnan ilo oli pahasti kadoksissa ja selkäkin vihoitteli. Molempia vaivoja olen parannellut Kickbike-potkulautailulla, kts. Tutustu lajiin -blogi 21.8.14. Kaipasin sen kylkeen kuitenkin sosiaalisempaakin harrastusta, koska olen yrittäjä ja työskentelen paljon yksin.

Syyskuussa mieheni huomasi ilmoituksen maratonjuoksukoulusta Keravalla ja kannusti osallistumaan. Epäröin hieman, mutta päätin ottaa haasteen vastaan ja katsoa, pystynkö todella siihen. Ensimmäiset ryhmätreenit jännittivät: osaanko, jaksanko ja pysynkö muun ryhmän mukana? Jännitin kuitenkin ihan turhaan, koska porukka vaikutti tosi kivalta ja juoksukoulun vetäjä Emma Juga oli todella kannustava ja asiantunteva.

Olen nyt käynyt juoksukoulutreeneissä kolme kertaa ja alkutunnelmat ovat varsin mukavat. Ryhmähenki on hyvä ja kukin treenaa oman kuntonsa mukaan. Treeneihin on sisältynyt tekniikkaharjoittelua, mäkivetoja sauvojen kanssa sekä tasotesti, jonka juoksimme Keravan Kalevan urheilukentällä.

Juoksukoululaisia, oikealla Emma

Juoksukoululaisia, oikealla Emma

Kuten koulussa yleensä, myös juoksukoulussa saa läksyjä! Lenkille tulee lähdettyä kun on ohjelma, jota on helppo noudattaa ja tietty päämäärä, jonka saavuttamiseksi tehdään töitä eli tässä tapauksessa puolimaraton tai maraton Helsinki City Run -tapahtumassa 16.5.2015. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka, joka vaatii paljon hikeä ja juoksukilometrejä. Odotan maanantain treenipäiviä innolla joka kerta. Taidan ehkä sittenkin pitää juoksemisesta.

Jos kiinnostuit juoksukoulusta, ota yhteyttä Emma Jugaan ja tule mukaan treenaamaan! Voit tiedustella Emmalta myös keväällä alkavista uusista kursseista.
Ota yhteyttä

***
MAINOS:
Seuraa Sarin valmistautumista Helsinki City Runiin ja kysy Pekalta paras tarjous välineistä (Garmin, Salomon, ICEBUG, INOV, Craft, Trimtex), joiden avulla jaksat maaliin saakka: www.pekkasport.fi / puh. 0400-490837. Alennuksen saat koodilla ”JUOKSUBLOGI”.
***

Syksyn 2014 ja kevään 2015 juoksublogit kootusti

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi 1-2 kertaa kuukaudessa ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.