Eläinpuisto Escurial tarjosi syysnähtävää!

Julkaistu:

16.10.2014
| Kirjoittanut:

Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Pääsimme vierailulle liminkalaiseen Kukka- ja eläinpuisto Escurialiin ohikulkumatkallamme Etelä-Suomesta Lappiin viikonloppuna. Escurialilla on pitkä historia. Se on toiminut jo 22 vuotta Limingassa ja sitä ennen kuusi vuotta Tyrnävällä.

Escurialin linna

Escurialin linna

Nimi Escurial viittaa espanjalaiseen linnaan Madridin lähellä ja juontaa juurensa siitä, että paikan nimi oli Pikku-Eskuri ennen nykyistä Escurialia. Puisto sijaitsee Oulun eteläpuolella 8-tien ja 4-tien välissä.

Escurialin yrittäjät Väinö Latvakoski ja Veijo Vartiainen sekä touhukas Kasper

Escurialin yrittäjät Väinö Latvakoski ja Veijo Vartiainen sekä touhukas Kasper

Ja onhan Limingankin Escurialissa linna, joka toimii kahvilana!

Escurial on kätevä välietappi pohjoiseen matkatessa, sillä Escurialissa on kesäaikaan edullinen majoitusmahdollisuus kivalla mökkialueella puiston yhteydessä. Yrittäjien Väinö Latvakosken ja Veijo Vartiaisen mukaan jotkut perheet tulevat viettämään kesälomaansa Escurialiin vuodesta toiseen.

Puisto on avoinna vapusta elokuulle ja ryhmille vielä syyskuussakin.

Escurialin laajuus yllätti. Eläinlajeja on yhteensä noin 50 ja erilaisia fasaanilajejakin kahdeksan. Iso afrikkalainen kannuskilpikonna Kiia on lähes 14-vuotias ja saattaa elää satavuotiaaksi. Kiia innostui syömään ruohoa muutaman asteen syyssäässä, mutta Kiiaa ei voi jättää pitkäksi ajaksi ulos.

Puistossa on muun muassa poneja, alpakoita, emuja, kaksi mustaa joutsenta ja harvinaisia punakaulahanhia, jotka saivat kesällä seitsemän poikasta. Sisätiloissa on runsaasti undulaatti- ja papukaijalajeja.

Ruoho maistui Kiialle

Ruoho maistui Kiialle

Väinö kertoo hoitoon otetun Leevin tarinan

Väinö kertoo hoitoon otetun Leevin tarinan


Tyttäremme sanoi pariasteisessa syksyssä tekemämme vierailun jälkeen haluavansa tulla uudelleen katsomaan myös minipossuja, joita emme ehtineet nähdä. Possut oli siirretty jo sisätiloihin kesäkarsinastaan. Kaneja sen sijaan löytyi Kanilasta, samoin veikeitä chinchilloja.

Yrittäjät Väinö Latvakoski ja Veijo Vartiainen ovat rakentaneet Escurialia pitkään ja intohimolla. Työstä on tullut elämäntapa. Kuluneen kesän uutuuksia olivat arapapukaijat ja pikkuponit. Mitähän ensi kesä tuo tullessaan?

Toivottavasti tarmoa ja terveyttä. Jossain vaiheessa yrittäjät joutuvat etsimään yhtä vastuullisen jatkajan Suomen oloissa ainutlaatuiseen kukka- ja eläinpuistoon.

Escurialin kohdesivu KivaaTekemistä.fi –palvelussa

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi 1-2 kertaa kuukaudessa ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.

Alpakat seurasivat silmä tarkkana pikkuponien kirmailua raikkaassa syyssäässä

Alpakat seurasivat silmä tarkkana pikkuponien kirmailua raikkaassa syyssäässä