Shoppailun Tähtikohteet – kysyimme kuulumiset Lapista, Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta

Julkaistu:

04.12.2020
| Kirjoittanut:

Listasimme jälleen Kivaa Tekemistä -palvelun shoppailun Tähtikohteiden kuulumiset joulun alla. Tähtikohteet ✨ ovat olleet asiakkaitamme kuluneen vuoden aikana. Haastetta ja paljon myös uutta! 😍

”Hiljaista on ollut mutta pakkohan se on yrittää, kun ei ole virkaakaan.” Kaarlo Eeron kommentti kertoo pienyrittäjien tilanteen.

Palkka on tiukassa ja liikkeessä hiljaista. Pellon Juoksengissa, Länsi-Lappiin matkaavan reitin varrella, sijaitsee Suomen tasokkaimpiin kuuluva poronliha-, riista- ja marjatuotemyymälä sekä taukopaikka Pörröporo.

Kaarlo Eero (vasemmalla) tiiminsä kanssa tammikuussa 2018. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kaarlo Eero on pyörittänyt liikettä vuodesta 2005. Lihatuotteita lähtee Helsinkiin saakka. Erikoisliike palvelee kattavalla valikoimallaan päivittäin aina kokonaisista poronpaisteista sisäpaisteihin, erilaisiin poronkäristyksiin, keittolihoihin, kuivalihaan sekä riista-, kala- ja marjatuotteisiin saakka.

Kaloista Eero mainitsee puhelimessa esimerkkeinä tunturijärven raudun ja Miekojärven kuhan – turskaa ja lohta unohtamatta. 🐟

Matkamuistovalikoima on laadukas. Pörröporon erikoisuuksiin kuuluvat yrityksen omaa tuotantoa olevat alkoholittomat kuohujuomat, uusimpana makuna puolukka-kuusenkerkkä-karpalo.

Valmistamme lohikeittoa matkaajille ja paikallisille päivittäin. Tämän lisäksi pe-su tarjoamme juustoisen porokeiton. Poropaninit sekä pannacotat lapinhillalla ovat maistamisen arvoisia. – Kaarlo Eero

Pörröporo ✨ — kotisivutFB
Karpinniementie 1, Pello
Aukiolo joulukuussa 2020: ma-to 9-16, pe-la 9-17, su 10-16 (31.12.-1.1. klo 9-17, su 3.1. 10-17)

Sitten taas matka saa jatkua vaikka käsivarteen tai Norjaan saakka. Pörröporo sijaitsee Torniontien vasemmalla (länsi)puolella. Seuraava Tähtikohteemme sijaitsee 165 km pohjoiseen Juoksengista, tasokkaiden lomahuoneistojen ✨ Lomamaja Pekonen ✨ Muonion palveluiden äärellä, vuodesta 1963.

🔸🔸

Timo Laurila osoittaa vanhaa kouluaan Jokipiin lakeuksilla, oikealla yrityksen uusimpiin suunnittelijoihin kuuluva Vappu Pimiä Vappu Saunassa -tuotteineen. Laurilan kuva: KivaaTekemistä.fi, Pimiän kuva: Jokipiin Pellava / Viola Minerva

Vappu Saunassa -tuoteperhe täydellisenä Pohjanmaalla

Pohjanmaan portti – tarjolla elämän laatu. Tämä oli aikanaan Jalasjärven kunnan slogan, mutta kunta on nykyisin osa Kurikkaa. Jokipiin kylässä sijaitsee 100-vuotias tekstiilitehdas.

Samassa Jokipiin kylässä sijaitsee iso Ejendahlsin turvakenkätehdas, entiseltä nimeltään Jalas, tunnettiin myös nimellä Viljanmaa. Kenkatehdas on perustettu 1916. 🏭

Kerroin yrittäjä Timo Laurilalle löytäneeni syksyllä Suomen Kuvalehden vuodelta 1928, jossa oli upea Tampella-pellavaliinan koko sivun mainos. Timo pohti kuvan nähdessään, että se kuvasti tekstiiliteollisuuden merkitystä sen ajan Suomessa.

Hän on yrittäjä kolmannessa polvessa. On mukava kuulla, että idyllinen tehtaanmyymälä rauhallisella sijainnilla n. 8 km Jalasjärven taajamasta Kurikan suuntaan on joulukuussa avoinna myös lauantaisin klo 10-14.

Meillä on paljon jouluisia tekstiilejä keittiöön ja kattaukseen. Vappu Pimiän suunnittelema Vappu Saunassa -tuoteperhe on täydellisenä saatavana tehtaanmyymälässämme. – Timo Laurila

Jokipiin Pellava ✨ — kotisivut ja verkkokauppaFB
Pellavatehtaantie 35, Kurikka (Jalasjärvi)
Joulukuussa ma-pe 8-17, la 10-14 (5.-19.12.) ❗

🔸🔸

Vanhan ajan kangaskauppa Keravalla vuodesta 1980

Teimme kevään korvalla juttua monestakin ihanasta putiikista pk-seudulla. Vierailimme mm. Tyykipuodissa eli kangaskaupassa Keravan keskustassa.

Nina Sarin-Seliverstov ja äitinsä Leena Sarin ovat hoitaneet Tyykipuotia yhdessä muiden työntekijöiden kanssa 1980-luvulta lähtien. Kuva: KivaaTekemista.fi

Liikkeenharjoittana on toiminut vuodesta 1980 Leena Sarin. Leena on nyt keskittynyt maskien tekoon. Hänen tyttärensä Nina kertoi meille tuoreita joulukuun kuulumisia. 🤶💝

Trikoovalikoimamme on tällä hetkellä melkoisen valtava. Fleece- ja muissa neuloksissa löytyy paljon uusia kankaita. Itse ommeltu tai Leenan tekemä kangasmaksi voisi olla kiva lahjaidea!

Leena vertaa kangasmaskia villasukkaan: 🧦😷

Maski on ”uusi villasukka”, anna se lahjaksi sille, josta välität!

Tyykipuoti paitsi myy kankaita ja ompelutarvikkeita tarjoaa myös vinkkejä. Olipas Tyykipuodin somessa vastikään lista alueen ompelijoistakin!

Hyviä lahjaideoita ovat Ninan mukaan myös heijastavat tuotteet sekä jouluiset ja talviset kankaat ja -nauhat. Talven erikoisuutena Tyykipuodista löytyy valmiit, laadukkaat villasekoitteiset huivit.

Tyykipuoti ✨ — kotisivutFB
Kauppakaari 1 (kävelykadulla, ent. Anttilan talon katutaso), Kerava
Ma-pe 10-17.30, la 10-13

Tyykipuodin kangasmaskeja ja kauniita kuoseja kotiin – tai vaikka itse ommeltu tyyny lahjaksi. 💟 Kuvat: Tyykipuoti

🔸🔸

MAINOS Ihanat Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta! 🧡

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä ALE-koodi ”JOULU20”, niin saat 17-30 % erikoisalennuksen sekä Jokipiin ihanista kotimaisista uutuustuotteista että sijoituskirjoista 24.12.2020 saakka! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.

Huom. Lisää tuotteita Jokipiin Pellavan omassa verkkokaupassa – ilmainen toimitus kotimaahan 27.11.-31.12.!


🔸🔸

Maahantuoja avasi patsasliikkeen Mäntsälään

Kirjoitimme keväällä Art Bouffantista, joka avasi patsasliikkeen Mäntsälään Kivapihan kiinteistölle, Vuolteemäentielle. Myymälä palvelee teollisuusalueella aivan nelostien kupeessa keskustan eteläpuolella.

Tarjontaan kuuluvat myös suihkulähteet. Patsasaiheita niin sisälle, terassille, parvekkeelle kuin ulkotiloihin ovat niin kotkat, leijonat, pandat, monenlaiset koirat, buddhat kuin monet monet muut – jopa gargoilit.

Gargoilit (gargoyle) liittyvät ranskalaiseen kirkkohistoriaan ja niitä voi löytää esimerkiksi Pariisin Notre Damesta, Ranskassakin asunut Art Bouffant Mäntsälän myymälänhoitaja Heta Aukia kertoi meille.

Etualalla lohikäärmeitä, ylempänä gargoileja (gargoyle) ja taustalla mm. buddha-patsaita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Art Bouffant ✨ — kotisivutFB
Vuolteenmäentie 7, Mäntsälä
Ti-pe 10-18, la 10-15

Pekka TanttuKivapihalta ✨ (www) puolestaan kertoi, että Kivapihan monipuoliset kiinteistöhuoltopalvelut toimivat vuoden ympäri, piharakentamisesta aidanleikkuuseen ja lumen auraukseen.

Oletko koskaan ajatellut pihan laittoa joululahjaideana? 🌳🌳 Kivapihan lahjamyymälä palvelee tarvittaessa Art Bouffantin yhteydessä.

Lähistöllä sijaitsee myös isompiin tiloihin muuttanut ✨ W-bike ✨ (www), yrittäjänään Vesa Vinnari – palveluina moottoripyörät, varaosat ja huolto. Kirjoitimme Vesan tarinan syyskuussa.

🔸🔸

Onnion Store ja eläinten ystävän Hau & Mau Tuusulassa

Onpas pienliikkeissä ihanaa ja kivaa. Onnion Storella on somessa oma joulukalenteri – ja Hau & Maulla SÖPÖ koiravideo! 😻

Onnion Storen ”some-luukkuja” Facebookista joulukuun 1.-4. päiviltä. Kuvat: Onnion Store

Kirjoitimme keväällä niin Onnion Storesta kuin Hau & Mausta yhteisessä jutussa. Onnion on erikoistunut tuunaukseen, kodin sisustamiseen sekä laadukkaaseen aikuisten ja nuorten second handiin.

Hau & Mau palvelee laadukkaiden kissan- ja koiranruokien – mukaan lukien raakaravinto – ja tarvikkeiden merkeissä, unohtamatta Matkahuollon palveluita. 📬

Hau & Maussa Hyrylänkadulla sinua palvelevat mm. Marina ja Mia – Onnionissa Hyryläntiellä voit jutella sisustamisesta ja second handistä Soilan (oik.) ja Tiian kanssa! 😊 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Onnion Store ✨ — kotisivut FB
Hyryläntie 9 (entinen apteekki), Tuusula
❗ 7.12. alkaen jouluun saakka joka päivä: Ma-to 11-18, pe-su 11-15

Eläintarvike Hau & Mau ✨ — kotisivut FB
Hyrylänkatu 8 (ent. posti), Tuusula
Ma 12-19, ti-pe 10-18, la 10-14

🔸🔸

Lisää shoppailun Tähtikohteita

On tosi hienoa, että olemme saaneet jälleen kuluneen vuoden aikana tehdä yhteistyötä monen uniikin putiikin kanssa. Ne ovat tärkeitä työllistäjiä ja palveluntarjoajia ihmisille – joustavaa ja aitoa ketjukonseptien vastapainoksi.

Eikä varmasti ole ollut helppo vuosi.

Ihanimmat putiikit -jutun myötä keväällä asiakkaaksemme tuli myös ainutlaatuinen lankakauppa Raisiossa Machia Design. Kerroimme Kian ja Marjutin tarinan jutussamme huhtikuussa.

Kuvaleike Machian somesta: ”Messut ovat alkaneet ❤️ Jouluisilla Kässämessuilla Netissä muun muassa Machian Tee Vaik Ite -paketteja!”

Machia on aktiivinen niin verkkokaupassaan kuin sosiaalisessa mediassa (FB).

Machian monenmoisia ihania tuotteita tarjoushinnoin on saatavilla myös Jouluisilta Kässämessuilta Netissä 4.-6.12.2020. (www) 🎅

Machia Design käsityö- ja taidekulma ✨ — kotisivutFB
Lukkarlantie 2 (käynti sisäpihan puolelta), Raisio
Ma, ke, to 10-17, ti 10-19, pe-la 10-14

🔸🔸

Samoin poimitaan vielä ✨ Talma Shop ✨ , joka on Sipoon Talman rinnekeskuksen kauppa kivijalassa ja verkossa laskettelun ja lumilautailun ystävälle. Verkkokaupasta löytyy myös joulukalenteri (!), ja Talman pop up -rinne on ollut jo toiminnassa tällä kaudella! ❄

Rinnekeskuksen kotisivuille aukioloaikoineen ja palveluineen pääset tästä. Kannattaa hoksata myös vuokraamon käytettyjen välineiden myynti. 🏂

Muistathan, että vuoden loppuessa on aika hyödyntää vanhentuvat liikuntasetelit ja -edut. Ne käyvät moneen seikkailukohteeseen, esimerkkeinä Talman lisäksi ✨ Flamingo Spa, ✨ Megazone, ✨ Prison Island ja ✨ Trampoliinipuisto Rush.

Tähtikohteemme löydät kattavasti täältä.

Talvi tekee tuloaan. Kivaa Tekemistä -palvelun ketut historiallisessa Amerin talossa Tuusulassa haluaisivat mennä jo metsäkävelylle. 🦊😊

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.