Pitkäaikainen haave toteutui – Vesa perusti moottoripyöräliikkeen Mäntsälään

Julkaistu:

04.09.2020
| Kirjoittanut:

Haaveesta tuli totta. Vesa Vinnari toivottaa tervetulleeksi niin uudet kuin vanhat asiakkaat. Asiakaslähtöisyys on toiminnan ytimessä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päivitetty 3/2022

W-bike on liikkeen nimi ja se tulee yrittäjän nimestä Vesa Vinnari. Ensimmäinen pyörä myytiin maaliskuussa 2020. Niin myynti kuin huolto ovat molemmat lähteneet sopivalla tahdilla rullaamaan.

Vesa on perusmäntsäläläinen, syntyisin Helsingistä ja asunut nuoruusvuosina myös Järvenpäässä.

Olen touhuillut autojen kanssa paljon. Prätkät alkoivat kiinnostaa, kun pääsin parikymppisenä ajamaan. Kun hankin reilu 20 vuotta sitten ensimmäisen oman pyörän, siitä se lähti, kertoo 53-vuotias Vinnari, jolla on ollut ajatus omasta yrityksestä jo pitkään.

Vesa avaa kaiken aina yhden kerran liikaa, hänen vanhempansa sanoivat jo taannoin viitaten kiinnostuksesta koneisiin ja laitteisiin.

Matkapyöriä, sporttipyöriä, enduro-/crossipyöriä, custom-pyöriä – ja kaikkea siltä väliltä. Pyörä pääsee myyntiin vasta, kun se on pesty, tarkastettu ja huollettu. Myös osia uusitaan ennen myyntiin laittoa tarpeen vaatiessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vesa Vinnari on tehnyt elämäntyönsä myynnin parissa ja kokonaan hän ei palkkatyötä ole vielä jättänyt. Siksi W-bike on avoinna lähinnä iltaisin (klo 17-20) ja viikonloppuisin (11-19).

Kun tulet käymään, soita tai lähetä viestiä mielellään ennalta, niin tiedän olla paikalla. p. 050 331 0121 / info(a)wbike.fi

Kivapihan kiinteistö tarjoaa vapaa-aikaan niin moottoripyöriä (W-bike), patsaita ja suihkulähteitä (Art Bouffant) kuin Kivapihan perinteiset pihakivet, maa-ainekset , puutarhatuotteet ja palvelut. Kuva: KivaaTekemistä.fi

W-bike aloitti toimintansa Kivapihan kiinteistöllä Mäntsälässä osoitteessa Vuolteenmäentie 7 keväällä 2020.

Moottoripyörävalikoima yllättää laajuudellaan, vaikka virallisesti myynnissä on tällä hetkellä (2.9.20) vain yksi pyörä: Suzuki GSX (600 cm3, 4-tahti). Pyörät löytyvät myös Nettimoto.com -sivustolta (nettimoto.com/yritys/w-bikeoy), jonne Vesan omilta sivuilta (wbike.fi) on ohjaus.

Esimerkki siitä, kuinka laatu, hinta ja läpinäkyvyys kohtaavat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vaikka Vesa on ollut sähköalan myyntityössä, hän ei ole millään tapaa ”väkisin myyjä” vaan pikemminkin rento rupattelija, joka on kiinnostunut edustamastaan lajista. 😊

Hän saa palkintonsa siitä, että asiakkaalle löytyy juuri hänelle sopiva pyörä. Joskus Vesa on ohjannut asiakkaan jopa toiseen liikkeeseen, jos sopivaa ratkaisua ei ole löytynyt.

Kaupanteossa otetaan huomioon, onko ostamassa ensimmäistä pyörää vai onko pidempään harrastanut. Mietitään mikä on sopiva esimerkiksi istuma-asennoltaan.

Erittäin hyvää on myös se, että moottoripyöristä vain vähän tietävä otetaan samalla tavalla kuin kuka tahansa asiakas. Myöskään termit eivät karkaa ohi kovaa ja korkealta.

W-biken ”huoltopilttuu”. Vasemmalla huolto ja korjaus, oikealla viimeistely. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Hyödynnä alennuskoodi: ”ALE2022”.

Katso lisää

🔸🔸

Huolto ja rakentaminen keskiössä

Vesa harrastaa moottoripyöräilyä ja on rakentanut niitä jo parinkymmenen vuoden ajan. W-biken motto onkin: ”Harrastajalta harrastajille”.

Huoltotarjonta on kattavaa sisältäen myös selkeän hinnoittelun. W-bikelta onnistuvat myös sähkötyöt jo siksikin, että Vinnari on koulutukseltaan heikkovirta-asentaja. Samoin hienomekaniikka on tuttua.

Esimerkiksi öljynvaihtohuolto tekee 89 euroa sisältäen suodattimen, uudet öljyt ja jätehuoltomaksun. Renkaiden (2 kpl) hintaluokka asennettuna on 200-500 euroa.

Tarkemmin hinnasto löytyy täältä. Toistaiseksi W-bike ei tee moottori- / vaihteistoremontteja.

Yamaha Viragoon on suunnitteilla kahden kaasuttimen (käden oikealla puolella sylinterien yläpuolella) sijaan yksi; oik. ylh. Hondan yläkateosa on maalattu, korjattu ja muovihitsattu; alh. vas. saman pyörän satula uudelleenverhoiltu. Oik. alh. Honda CB600F:n etuvalomaski uusittu. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Vesa haluaa katsoa toimintaansa pidemmän päälle ja panostaa myös rakentamiseen. Pyörien rakentamisessa ja korjaamisessa hän käyttää sekä valmiita bolt on -osia että rakennetaan itse täysin uniikkeja ratkaisuja.

Kaikki pyörät kunnostetaan ja huolletaan sellaisiksi, että niitä pystyy huoltamaan myös itse tai huollattamaan toisessa liikkeessä. Käytettävyys ja huollettavuus pitää olla vakiopyörän tasolla.

Uutuutena pystyn tarjoamaan jatkossa soviteholkkeja tilauksesta. Uusi metallisorvi ja metallijyrsin on tilattu. (saapuneet ja käytössä 6.9. alkaen)

Samoin meillä on alumiinihitsauslaitteet.

Komeita W-biken pyöriä odottamassa myyntiin laittoa: Kawasaki, BMW, Suzuki, Yamaha. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Tällä hetkellä 19 pyörää odottaa myyntiin laittoa. Ainakin neljä niistä on sellaisia, jotka rakennetaan uniikeiksi yksilöiksi.

Jos haluaisit ajaa hieman toisenlaisella pyörällä kuin sinulla on, mutta sinulla ei ole intohimoa rakentaa itse, haluan auttaa siinä tilanteessa. Yritän lukea asiakkaan ajatuksia – sitä mikä olisi hänen oma ’dream bike’.

Vesalla on tapana visualisoida lopputulosta mielessään jo siinä vaiheessa, kun pyörä on niin sanotulla ”raato-osastolla”. Toki hänen pitää osata poimia ne timantit hiilten joukosta, jotka ovat kehityskelpoisia ja joissa perusasiat ovat kunnossa.

Jos työ onnistuu, silloin vanhallekin pyörälle voi tulla uusi elämä. Työtunteja siihen silti uppoaa.

Tässä on myös tunnetta mukana ja kaikkea ei voi mitata rahassa.

Freedom – vapaus

Vesa puhuu vapaudesta ja siitä, kuinka tunnin moottoripyörälenkki maaseudulla vastaa viikon lomaa.

Freedom – vapaus lähteä ja nauttia tuulesta. Siinä on luonto lähellä. Kun vedät potan päähän ja ajat lantapellon ohi, niin tuoksu tulee lyhentämättömänä nokkaan. 😊

Tällaisia maisemia löytyy W-biken liikkeestä, oikealla W-biken myymien pyörien ilmoituksia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kiintoisia pyöräilykohteita löytyy Suomesta varmasti paljon. Jo meidänkin Kivaa Tekemistä -reissuillamme on tullut vastaan monta idyllistä seutua kaartelevine teineen ja kauniine maisemineen, jotka ovat pyöräkansan suosiossa

Esimerkkejä ovat niin Ahvenanmaa kuin Sipoon maalaistiet Itä-Uudellamaalla vaikkapa Nikkilästä Boxiin.

Yksi kiintoisa ja suosiotaan erityisesti matkaenduro-pyöräilijoiden keskuudessa kasvattanut kohde on elävöitetty lapinkylä Kierinki Sodankylän kunnan alueella keskellä erämaata. Kieringin Lomakylä valittiin myös vuoden kelkkailukohteeksi 2019 Suomen Moottoriliiton toimesta.

Kylästä löytyy niin kauppa, kahvila, lounas, tankkauspiste, majoitus kuin tunnelma! Lappi-juttumme englanniksi vuoden takaa: www

Yksi uudelleenrakennettavista pyöristä on Honda Blackbird. Osat on jo hankittu. ”Etuvalomaski tulee muistuttamaan kreikkalaisen antiikin sotilaan kypärää” – Vesa Vinnari. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Vesan vinkit:

  • Pyörän ostossa on tärkeää huomioida ajokokemus, ajotyyli, ajotyyppi ja se missä ajaa.
  • Tunteet on aina mukana, mutta pyörää ei pitäisi hankkia imago edellä.
  • Paljon ajettu pyörä ei ole välttämättä huono, jos se on hyvin huollettu.
  • Syksyllä on tärkeää huolehtia perushuollosta: todella hyvä pesu, öljyn ja suodattimen vaihto, mekaaninen ja visuaalinen tarkastus.
  • Syksy ja talvi ovat hyvää aikaa isommalle huollolle ja renkaiden vaihdolle, kun alan liikkeet eivät ole ruuhkaisia.
  • Muista vaihdattaa jarrunesteitä useammin kuin ”kerran 100 vuodessa”. Tällöin neste ei kiehu, jos tulee hätäjarrutus.

Huom. W-bike panostaa jatkossa pääasiassa huoltotoimintaan ja sen kehittämiseen ja laajentamiseen. (päivitetty 3/2022)

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

W-bike (wbike.fi)
Vuolteenmäentie 7
04600 Mäntsälä

🔸 Puh. 050 3310 121 (Vesa Vinnari)
🔸 Sähköposti: vesa(a)wbike.fi
🔸 Kotisivut (www) ja Nettimoton W-bike -sivut (www)

🔸 Avoinna sopimuksen mukaan
🔸 Soitathan varmistaaksesi, että olen paikalla.
🔸 Facebook-sivuilta (www) saat ajantasaista tietoa aukiolostamme.

Teemme perushuollot moottoripyörille, mopoille ja mönkijöille. Asennamme myös muualta hankitut renkaat ja lisävarusteet kuten vilkut/muut valolaitteet, laukkuraudat/laukut, 12V pistoke/USB-laturi, pakoputkistot, pleksit, peilit ja muut customointiosat. Kysy rohkeasti apuamme! – Vesa Vinnari

🔸🔸

W-bike on KivaaTekekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

🔸🔸

LÄHELLÄ TOIMIVIA MUITA LIIKKEITÄ JA TÄHTIKOHTEITAMME:

🔸 Kivapiha – pihakivet, maa-ainekset, kiinteistöhuolto, puutarhatuotteet ja -palvelut – p. 044 7522 809, info(a)kivapiha.com (juttu 6/20)

LISÄÄ TÄHTIKOHTEITA KESKI-UUDELLAMAALLA:

  • Tyykipuoti, Kerava – palveleva kangas- ja ompelutarvikekauppa vuodesta 1980 (juttu 3/20)
  • Lounasravintola Amerika, Amer-Hyrylä – monipuolinen kotiruoka (juttu 11/19)
  • Visit Tuusulanjärvi & kulttuurikohteet, Tuusula-Järvenpää (juttu 7/20)

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.