07.04.2019

Ihanat majoitus-Tähtikohteet Sinulle pääsiäiseksi ja kevääksi!

Uusimpia Tähtikohteitamme. Kivaa Tekemistä vieraili helmikuussa 2019 upeassa uudistetussa Park Alandia Hotellissa Maarianhaminassa. Kuva: KivaaTekemista.fi


TEEMANA tänään: Kivaa Tekemistä -majoituskohteet

Kivan Tekemisen teemat –sarjassa esittelemme Tähtikohteitamme, jotka toimivat samalla alalla. Nyt toisena on vuorossa Kivaa Tekemistä -majoituskohteet.

Sarjan 1. osaan "Kivaa Tekemistä -taidekohteet" pääset tästä.

-- 

Kirjoitamme aika ajoin upeista, uniikeista majoituskohteista ympäri Suomen. Nyt ne on aika nostaa kootusti esiin - vaikkapa rentouttavaa pääsiäislomaa silmällä pitäen.

 

Ahvenanmaa

Et ehkä uskoisi, mutta Maarianhamina oli meille meille tosi kiva hiihtolomakohde. Ehkä Suomen romanttisin kaupunki - tarjoten lapsille kivaa myös.

Majoituimme rentoutuen täysin uudistuneessa, perinteikkäässä Park Alandia Hotellissa, joka on perheyritys ja kätevä varata esimerkiksi Viking Linen risteilyvarauksen yhteydessä. Lue juttumme.

 

Lappi

Jos lumen ystävän sielu ei lepää Lapissa keväällä, niin tuskin missään.

Tutustu ihanaan keskelle aapa-Lapin erämaata, Teijan ja Airin lapsuusmaisemiin, kohonneeseen hotelli-majataloon. Kirjoitimme Sodankylän lounaisesta kylästä, joka oli sata vuotta sitten vireä kuin mikä - ja nyt uudelleen elävöitetty mutta ei kuitenkaan turistimagneetti - Kieringistä vuosi sitten. Lue lisää ja koe aito Lapin maaseutu ja kylätunnelma. (www)

Kieringissä perinteikkään Hietalan talon (kuvassa) pihassa kovemmalla pakkasella. Hietalan vieressä sijaitsee uusi hotelli, sekin peräpohjalaistyylinen (ei kuvassa). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kieringissä perinteikkään Hietalan talon (kuvassa) pihassa kovemmalla pakkasella. Hietalan vieressä sijaitsee uusi hotelli, sekin peräpohjalaistyylinen (ei kuvassa). Kuva: KivaaTekemistä.fi

 

Hieman pohjoisemapana Tornion ja Kilpisjärven välillä - sopivasti taukopaikkana vaikkapa Norjaan reissatessa - sijaitsee perinteikäs monivuotinen Tähtikohteemma Lomamaja Pekonen. Lue Paulan ihanat Pallas-fiilistelyt helmikuun jutustamme. (www)

Kittilässä Könkään kylässä, Tähtikohteemme Tonttulan pihapiirissä, sijaitsee puolestaan uniikki majoituskohde Taivaanvalkeat, joka on ollut ehdotetttuna meillä Ihanimmat majoituskohteet -sarjassakin. Varaathan majoituksen ennakkoon.

 

Majoituselämyksiä

Olemme vierailleet monissa kohteissa ympäri Suomen - kohteissa, joissa on jotain todella elämyksellistä. 

Miltä kuulostaisi Keski-Suomen Hankasalmella järven rannalla sijaitsevat Lomakeskus Revontulen uudet Lasikattoiglut?

Tai Kettukallin Elämystila Länsi-Uudenmaan Lohjan Karstun kylässä. Tila on täynnä historiaa, aittoja ja muuta entistä ja entisöityä, unohtamatta rentouttavaa mökkiä, saunaa ja savusaunaa. Löytyypä luontopolun varrelta kukkulalta oma näkemisen ja kokemisen arvoinen tsasouna.

Mennäänpä Lohjalta Turkkuseen päin. :) Tulemme kirjoittamaan jälleen tänä keväänä Tentsile Experience Grelsbölestä, joka sijaitsee Sauvossa - ja Tentsile-teltat puussa! Tentsile avautuu kesäkuussa.

--

Rauma ja Vanha Rauma. Jos sinne suuntaat, niin arvoinen majoituskohde on Soukaisten Rustholli. Kirjoittajamme Kirsi vieraili ja teki mainion jutun viime keväänä. (www)

Näihin kohteisiin ja juttuihin voit tutustua helposti Tähtikohde-sivujen kautta täältä.

 

Eteläinen Suomi ja ihanat "villat ja linnat"

 

Kuvassa Villa Huldan olohuone Heinolassa. Kuva: Villa Hulda 

Kuvassa Villa Huldan olohuone Heinolassa. Kuva: Villa Hulda

 

Heinolasta löydät paitsi sen 4-tien kuuluisan Tähtiniemen vinoköysisillan myös eksoottisen Lintutarhan, upeat kahvilat ja ravintolat historian havinoineen, museokohteita sekä kesäteatterin, jossa tulevana kesänä seikkailee kuulu "melkein yläluokkainen" brittirouva Hyacinth Bucket! :) (www)

Majoitu kätevästi kodinomaisessa Tähtikohteessamme Villa Huldassa, kun vierailet siltojen ja harjujen Heinolassa, leveän Kymijoen kuohujen äärellä.

--

Samanlaista tasokasta majoitusta - sekä juhlien pitopaikan - tarjoaa vähän etelämpänä kulttuurikehto Tuusulanjärven rannalla Huippuhuoneistot - Pescator Villas.

Tasokas kolmen laajan huoneiston Pescator Villa perhejuhliin ja ryhmille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tasokas kolmen laajan huoneiston Pescator Villa perhejuhliin ja ryhmille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

 

Etelä-Suomesta löydät myös Villa Sibben Sipoonjoen suulta Helsingin itäpuolelta. Tila tunnetaan myös Joensuun Tilana ja se oli aikanaan Nobel-palktun A. I. Virtasen kotitila. Kirjoitimme Villa Sibbestä viime syksynä. (www)

--

Tehdään vielä yksi koukkaus länteen. 

Mustion Linna Raaseporissa tuskin tarvitsee hirveästi esittelyä. Se on ihana paikka ja toinen maailma puistoineen - myös juhliin!

Sitten ne ihanat burgerit, joista on kirjotiettu Turun Sanomia myöten. Ne löytyvät Tentsilen tapaan Sauvosta, Rantolan Puodista. Ja samassa yhteydessä toimii Rantolan Bed & Breakfast. Puoti on avoinna kesäkaudella, B&B vuoden ympäri.

 

Artikkelissa mainittuihin majoitus-Tähtikohteisiin ja niistä kirjoitettuihin juttuihin voit tutustua täältä.

 

Kirjoittaja: Henri Elo

--

Tutustu koko Suomen kattavaan n. 5 000 kohteen hakupalveluumme ja viikottaisiin artikkelihimme sivustollamme www.KivaaTekemistä.fi.

Haluatko löytyä ja näkyä palvelussamme Tähtikohteena (taidekohde tai muu vapaa-ajan kohde) ensimmäisten joukossa ja saada sisällöissämme jatkuvia toistoja ympäri vuoden. Lue lisää