Sipoon Villa Sibbe tarjoaa viihtyisää majoitusta lähellä Helsinkiä – ja Ravintola Veljekset ruokaelämyksiä!

Julkaistu:

01.09.2018
| Kirjoittanut:

Villa Sibbe, entisen Nobel-palkitun A. I. Virtasen tilan kauttaaltaan remontoitu päärakennus, kutsuu viihtymään ja rentoutumaan pääkaupunkiseudulle matkaavia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hyvien kulkuyhteyksien äärelle, aivan Helsingin tuntumaan ja lyhyen ajomatkan päähän Helsinki-Vantaan lentokentästä, on parissa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa Villa Sibbe, tasokas majoituskohde Sipoon Söderkullassa.

Kivaa Tekemistä, kokoonpanolla 1 aikuinen ja 2 lasta, tutustui Villa Sibbeen, koki majoittumisen ja tutustui lähialueen vapaa-ajan tarjontaan elokuussa 2018 koulujen jo alettua.

Villa Sibben huoneet tarjoavat rauhaa ja viihtyisyyttä ihanassa pihapiirissä, vuoteet muunneltavissa parivuoteeksi. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Villa Sibbe on täysin ainutlaatuinen kohde, sillä se on toiminut Nobel-palkitun A. I. Virtasen tilan päärakennuksena, kun helsinkiläinen AIV-rehun kehittänyt Virtanen osti tilan ensin kesäkodikseen vuonna 1933 ja muutti sinne perheineen pysyvästi 1953.

Tästä Joensuun Tilan historiasta meille kertoi nykyinen yrittäjä Terhi Kytö, joka miehensä Juha Kydön kanssa hoitaa yritystä, johon kuuluvat paitsi Villa Sibben majoitustoiminta ja juhlien ja kokousten järjestäminen myös tasokkaan Sibbe Disc Golf -frisbeegolf-radan ja NBDG Store -frisbeegolf-kaupan hoitaminen sekä lajin kisojen järjestäminen ympäri Eurooppaa.

Terhi kertoo mielellään tilan historiasta myös kokousvieraille. Villa Sibbe tarjoaa majoittujille viisi kahden hengen huonetta ja yhden kolmen hengen huoneen. Kahden hengen huoneet saa myös lisävuoteellisina.

Yläkerran käytävä johdattaa Labraan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Majoitustilat sijaitsevat suurimmaksi osaksi kartanomaisen päärakennuksen yläkerroksessa ja ne on nimetty A. I. Virtasen perheenjäsenten ja heidän jälkeläistensä mukaan: Artturi, Lilja, Olavi, Kaarlo, Rico sekä Isäntä. Isäntä on tilan nykyinen omistaja, A. I. Virtasen pojanpoika, Martti Virtanen.

Yläkerrassa sijaitsee hotellihuoneiden lisäksi myös viihtyisä keittiö- ja oleskelutila. Sen nimi on Labra. Olihan laboratorio aikanaan tärkeässä roolissa rehukeksinnössä.

Alakerrassa sijaitsee valoisa aamiaistila sekä juhlava Nobel-sali kokous- ja juhlavieraiden käyttöön. Salin pöytä on alkuperäinen. Terhi kertoo, että kesällä on vietetty perhejuhlia, kuten ristiäisiä, rippijuhlia ja häitä. Majoitusvieraita on puolestaan saapunut niin Suomesta kuin ympäri maailmaa, viimeksi Italiasta, Saksasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Maalta Keski-Suomesta itsekin kotoisin oleva Terhi kertoo asiakkaiden antaneen palautetta kohteen rauhallisuudesta ja siisteydestä. Villa Sibbestä on myös näppärät yhteydet Helsinkiin, Porvooseen kuin lentokentälle, jonne on n. 20 minuutin ajomatka. Helsinkiin ja Porvooseen pääsee myös bussilla pysäkiltä n. 0,5 km päästä Uudelta Porvoontieltä (tie nro 170).

Restonomiksi opiskeleva Laura (oik.) kattoi asiakkaille maukkaan ja monipuolisen aamiaisen croisanteineen ja munapekonimuffinseineen, vierellään yrittäjä Terhi. Kuvasta puuttuu lomalla oleva Lotta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Syksyn 2018 KivaaTekemistä.fi -kampanjat varataan nyt!
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Tavoitamme KivaaTekemistä.fi -kampanjalla (artikkeli + some + Tähtikohde 12 kk) paitsi kotimaan matkailijat, LikeFinland.com -kampanjalla halutessasi myös Pietarin ja Viron kansainvälisiä Suomeen saapuvia turisteja!
Lue lisää

**

Ravintola Veljekset – oiva ruokapaikka Söderkullassa

Ennen kuin tutustumme Villa Sibben ympäristöön tarkemmin, käydäänpä nauttimassa päivällinen Ravintola Veljeksissä, jota Terhi meille suositteli. Ravintola Veljekset on Itä-Turkista kotoisin olevien Yahyan ja Ademin yritys ja samalla haave, joka toteutui Sipoon Söderkullassa reilut viisi vuotta sitten.

Ravintola Veljesten Johanna kertoo, että yritys on sittemmin kasvanut ja pyörii nyt neljän veljeksen voimin, kun mukaan tulivat Ismail ja Hayat. Yritys on hoitanut kuluneena kesänä myös Nevaksen golfkentän ravintolaa.

Ravintola Veljekset on suosittu lounaspaikka (ma-pe klo 10.30-15) Söderkullassa, mutta tarjoaa myös laadukkaan à la carte -menun illallisruokailijoille (ma-la klo 21/22 saakka). Me pääsimme hienosti turkkilaiseen tunnelmaan hyvän ruuan kera rauhallisessa ravintolassa arki-iltana elokuussa koulujen jo alettua.

Ravintola Veljekset on mäen päällä sijaitseva viihtyisä ja hyvätasoinen lounas- ja illallisravintola Eriksnäsintiellä Sipoon Soderkullassa. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Ystävällisenä tarjoilijana toimi Ahmet ja ravintolassa soi taustalla rauhallinen turkkilainen musiikki. Tällä kertaa lapsetkin tilasivat jotakin muuta kuin nakit ja ranskalaiset – ja ruoka oli hyvää ja maistuvaa kaikille. Siitä olen tyytyväinen.

Eetu, 7v, tilasi Lasten iskenderin eli ”talon omatekemä kebabliha naudan jauhelihasta, talon leipä, tomaattikastike, jugurttikastike, punasipulisalaatti, paprika ja tomaatti”. Se oli hyvää ja lasten annos oli hyvän kokoinen ja vei varmasti nälän. Isäkin sai maistaa.

Aada, 11v, tilasi Lasten lammasvartaan ranskalaisilla, joka on sama kuin aikuisilla, mutta yhdellä vartaalla: lampaan sisäfileetä, sipulia, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, talon kastike, punasipulisalaatti, ranskalaiset. Minä tilasin vastaavan aikuisten annoksen, riisillä ja kasviksilla.

Ravintola Veljesten illallisen hyvä hinta-laatu -suhde ja jälkkärin turkkilaiset makuvivahteet yllättivät meidät! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Pääruoka oli hyvää, nam. Mutta se mikä meidät varsinaisesti yllätti, oli jälkkäri! Valitsin perinteisen turkkilaisen herkun Baklavan sekä turkkilaisen kahvin. Baklava on herkullinen jäätelön kera tarjottava makea piirakka, joka vei kielen mennessään. Turkkilainen kahvi antoi oman eksotiikkansa ja oli maistuvaa pienin hörppäyksin – yhdessä tunnelmallisen taustamusiikin kera.

Eetukin muisteli omaa ”Pieni lämmin suklaa lapsille” -annostaan vielä reissun jälkeen yhtenä kohokohdista – yhdessä Villa Sibben aamiaisen, uimajärven, luontopolun ja frisbeegolfin kera! 🙂

Yhtä kaikki, Söderkullassa voit kokea ihan samaa eksoottisen ruuan, maan ja maun fiilistä kuin monissa muissa etnisissä ravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Turkkilainen ruoka on toki suomalaisille jo aika ”tuttua ja turvallista”.

Ravintola Veljesten À la carte -lista aukeaa pdf-tiedostona tästä.

Söderkullan peltomaisemia Joensuun Tilan luontopolulta pohjoiseen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aktiviteetteja Söderkullassa

Lasten kanssa reissuun pääseminen on aina iso juttu eritoten lapsille. Me koimme iltapäivästä iltaan saakka monta mukavaa Sipoon Söderkullan aktiviteettia. Villa Sibben ympäristössä, Joensuun Tilan maisemissa, suuntasimme aluksi luontopolulle. Luontopolku alkaa Villa Sibben parkkipaikalta ja jatkuu metsäistä harjannetta kohti Porvoontietä.

Matkalla on rauhoittavia kylttejä, pieniä elämänlankoja, sekä viikinkien tähystyskallio Sipoonlahdelle. Toiseen suuntaan puiden raosta pilkistävät alavat peltomaisemat.

Tämän jälkeen suuntasimme lasten kesän suosikkiharrastukseen, uintiin ja pulikoimiseen, Joensuun Tilan uimajärvellä. Se on sopivan loivarantainen ja vesi on tutkittua uimakelpoista. Uimajärvi sijaitsee Joensuun Tilan venesataman lähistollä, kuten myös leikkipuisto, beachvolley-kenttä ja caravan-alue.

Café Sibbessä Joensuun Tilan venesatamssa nautimme pikku suolaista jaksaaksemme päivää pidemmälle. Café Sibbe hoitaa sataman, caravan-alueen, kajakkivuokrauksen ja Sibbe Disc Golf -frisbeegolfkentän asiakaspalvelua.

Joensuun Tilan aktiviteetteja luontopolusta kajakkeihin ja beachvolleystä uimajärveen SUP-lautoineen. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Café Sibbessä meitä palvelivat sisarukset Belinda ja Michelle Laukkanen Sipoosta. Kahvilan yrittäjänä toimii Marko Ojanen, yhteistyössä Joensuun Tilan ja Villa Sibben kanssa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tutustuimme illan aikana myös frisbeegolfiin. Terhi suositteli meille Soderkullan kartanon ympäristössä kiertelevää kaikille avointa perherataa. Se oli meille juuri sopiva!

Korit näkyivät heittopaikoilta alle sadan metrin päässä. Väylät kaartelivat jyhkeiden lehtipuiden lomasta avaralle ruohikkoalueelle, jonka äärellä avautui amfiteatteria muistuttava notko.

Kuulimme myöhemmin, että kyseessä on Söderkullan kesäteatteri. Niinpä tietenkin!

Söderkullan kartanon frisbeegolfrata sijaitsee osoitteessa Söderkullantie 701, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Söderkullan perheradan on suunnitellut ja rakentanut Juha Kytö Sipoon kunnalle. Yllätyin siitä, kuinka kämmenheittokin lähti helposti noin 50 metriä. Terhi kertoi, että kokeneen pelaajan kanssa aloittilija kehittyy nopeasti ja oppii perusniksit.

Frisbeegolf on uudehko, hieno matalan kynnyksen laji, joka tarjoaa kymmenille tuhansille nuorille ja aikuisille viihtyisää vapaa-ajan tekemistä ja liikuntaa ympäri Suomea!

Ennen frisbeegolfia kävimme poimimassa vinkit ja tutustumassa Terhin ja Juhan yrityksen NBDC Store -myymälään (nbdg.fi) Eriksnäsintiellä, kuvassa myyjä Teemu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lisää viimeaikaisia Tähtikohteitamme Sipoossa!

  • Piipahda kahvilla idyllisessä Boxin kylässä! Handelsmans Cafén syksyn aukioloajat pe, la, su klo 10-18. Lue juttumme keväältä!
  • Nauti Gumbostrand Konst & Formin vaihtuvista näyttelyistä, Marita Liulian luomukset nähtävillä 2.9. saakka ennen Liulian näyttelyn siirtymistä Tokioon. Lue juttumme heinäkuulta!

Yhteystiedot

Villa Sibbe (www, Facebook)
Joensuun raitti 58
001150 SÖDERKULLA, SIPOO

info(a)sibbe.fi
p. 050 439 1925

Majoituksen varaaminen (www)

Ravintola Veljekset (www, Facebook)
Eriksnäsintie 11
SÖDERKULLA, SIPOO

p. 044 281 5279
sipoo(a)ravintolaveljekset.fi

Lounas arkisin klo 10.30-15.00
A la Carte (Sördekulla) -lista ja -aukiolo (www)
Yhteydenotto ja pöytävaraus (www)

Kävelyllä illan jo hämärtyessä. Joensuun Tilan entinen navetta toimii nykyään päiväkotina, navetan vasemmalla puolella Villa Sibben pihapiiri. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Villa Sibbe ja Ravintola Veljekset Sipoon Söderkullassa on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekemistä.fi -palvelussa syyskuussa 2018 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.

2 thoughts on “Sipoon Villa Sibbe tarjoaa viihtyisää majoitusta lähellä Helsinkiä – ja Ravintola Veljekset ruokaelämyksiä!

  1. Marita

    Kiva juttu Söderkullasta! Laittoi miettimään, että kyllä pienestä kylästä löytyykin mukava paikka 🙂

Kommentointi on suljettu.