12.03.2019

Taide on kivaa tekemistä!

Gumbostrand Konst & Form -gallerian taidetta syksyltä 2018. Kuva: KivaaTekemista.fi

TEEMANA tänään: Taide - Kivaa Tekemistä -taidekohteet

Kivan Tekemisen teemat –sarjassa esittelemme Tähtikohteitamme, jotka toimivat samalla alalla. Ensimmäisenä vuorossa Kivaa Tekemistä -taidekohteet.

 

Kevään kunniaksi haluamme esitellä taiteelliset Tähtikohteemme! Tähtikohteinamme on kaksi upeaa kuvataiteilijaa gallerioineen, Pia Feinik Tampereelta sekä Soile Yli-Mäyry, jonka Taidelinna Orimattilassa ja Taidehalli Kuortaneella ovat upeita käyntikohteita! Lisäksi Tähtikohteenamme on Sipoon Gumbostrandissa toimiva uniikki taide- ja tapahtumakokonaisuus Konst & Form, joka tarjoilee pohjoismaisen taiteen ja muotoilun lisäksi makuelämyksiä, sisustus- ja lahjatuotteita sekä omaleimaisen miljöön yritystilaisuuksille ja tapahtumille.

 

Soile Yli-Mäyryn Taidehalli Kuortaneen Mäyryssä avautuu vasta kesäkuussa, mutta myyntinäyttelyyn Orimattilassa sijaitsevassa Soile Yli-Mäyryn Taidelinnassa pääsee onneksi talvikaudellakin joka sunnuntai. Soile Yli-Mäyry on kuvataiteilija ja valtiotieteiden tohtori Helsingin yliopistosta, ja hän on toiminut taiteilijana noin 30 vuotta. Pääteemana teoksissaan hänellä on -nykypäivänä yhä ajankohtaisempi- ihmisyys ja ihmisen vieraantuminen luonnosta urbaanissa maailmassa.

Lue lisää Soilesta ja hänen taiteestaan Kuortaneen jutustamme viime kesältä (www) taiteesta hänen kotisivuiltaan (www).

 

Yhteystiedot:

  • Taidehalli auki: kesäisin päivittäin klo 12-17. Hynniläntie 18, 63130 Mäyry, Kuortane. Puh. 06 525 7324
  • Taidelinna auki: sunnuntaisin 12-17, muulloin sopimuksen mukaan. Erkontie 8, 16300 Orimattila. Puh. 03 777 8117

 

 

Soile Yli-Mäyryn Taidelinna Orimattilassa. Kuva: KivaaTekemista.fi

 

Pia Feinik on kuvataiteilija ja filosofian maisteri Nokialta, jonka maalauksiin ja grafiikkaan voi tutustua hänen kotisivuillaan (www). Tällä hetkellä niitä on nähtävänä mm. Taidemaalariliiton Teosvälitys –tapahtumassa Kaapelitehtaalla 17.3. asti. Kaapelitehtaan lisäksi teoksia on voinut ihailla tänä vuona myös Munkkiniemen taidelainaamossa. Keskeiset elementit teoksiinsa hän ammentaa pohjoisen luonnosta.        

Yhteystiedot: Pia Feinik Ateljee, Ollilantie 2, 37140 Nokia. Puh. 0400 509 005, FB-sivut (www)
Pia Feinikin taidetta

 

Gumbostrand Konst & Form sijaitsee meren äärellä Sipoon Gumbostrandissa, aidossa vanhassa tehdasmiljöössä, vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä tai Porvoon keskustasta. Näyttelyiden ja myyntikokoelman sekä sisustus- ja design-tuotteiden lisäksi kannattaa laittaa korvan taakse heillä järjestettävät taiteilijatapaamiset. Niitä ja myös makupaloja näyttelyistä pääsee tarkastelemaan Konst & Formin kotisivuilta (www) ja Facebook-sivuilta (www).


Yhteystiedot: Konst & Form, Vainuddintie 72-28, 01150 Söderkulla. Puh. 050 554 3538

Gumbostrand Konst & Form. Kuva: KivaaTekemistä.fi

 

Taiteellisten tähtikohteidemme joukkoon kuuluvat myös Espoon Nuuksiossa sijaitsevan Luontokeskus Haltian näyttelyt. 

Vielä kevään ajan esillä oleva kantaaottava valokuvanäyttely Jälki tuo esiin ihmisen luontoon jättämiä jälkiä - ja jättää vahvan jälkensä myös katsojan mieleen. Näyttely on surullisen ajankohtainen, sillä viime aikojen uutiset esimerkiksi sukupuuttoon kuolevista lajeista ja ilmastonmuutoksesta ahdistavat.

Jälki-näyttely pyrkii kuitenkin herättämään ajatuksia ja tarjoamaan toivoa, auttamaan selviämään ympäristöahdistuksesta ja kääntämään sen voimavaraksi. – ”Jokainen voi vaikuttaa omaan jälkeensä tekemällä parempia valintoja mahdollisuuksiensa mukaan” (www.haltia.com). Lue lisää kotisivuilta tai Haltian FB-sivuilta (www).

 

Yhteystiedot: Luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Puh. 040 163 6200

 

 Nuuksiossa sijaitseva Suomen Luontokeskus Haltia tarjoaa korkeatasoisia vaihtuvia näyttelyitä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

 

Kirjoittaja: Anne Kinos-Järvinen

--

Tutustu koko Suomen kattavaan n. 5 000 kohteen hakupalveluumme ja viikottaisiin artikkelihimme sivustollamme www.KivaaTekemistä.fi.

Haluatko löytyä ja näkyä palvelussamme Tähtikohteena (taidekohde tai muu vapaa-ajan kohde) ensimmäisten joukossa ja saada sisällöissämme jatkuvia toistoja ympäri vuoden. Lue lisää