Shoppailun Tähtikohteet – listasimme putiikkien jouluhelmet

Julkaistu:

04.12.2019
| Kirjoittanut:

Miltä tuntuisi käydä jouluostoksilla vähän pienemmässä liikkeessä.

Putiikki on ehkä kauppiaansa unelma, joka on pyörinyt mielessä vuosia – jonka eteen on vuodatettu hikeä ja kyyneleitä.

Ja jonain kauniina päivänä se vain on siinä. Odottamassa Sinua. 😊

Olemme jo monena vuonna joulun alla listanneet ne ihanat liikkeet, jotka haluavat erottua palvelussamme Tähtikohteina. Nyt esiteltävissä kohteissa olemme myös itse kaikissa vierailleet. Poimimme tähän sellaiset voimassa olevat Tähtikohde-asiakkaamme, joilla on oma kivajalkaliike. Osalla niistä on myös verkkokauppa.

Onnion Store
Hyryläntie 9, Tuusula
Joulukuussa ti-to 11-18, pe 11-17, la-su 11-15 (FB)

Tuusulan Hyrylässä on kovasti kehittynyt ja kasvanutkin, entisen apteekin tiloihin keväällä muuttanut, Soila Hurstin haave. Olemme haastatelleet Soilaa parikin kertaa ja tehneet juttua. Hän työskenteli aiemmin kauneudenhoitoalalla Vantaalla, mutta halusi oman putiikin, joka tarjoaa kivaa kotiin, lahjaksi, tuunattuja huonekaluja, tuunausvinkkejä ja -tarvikkeita kuten Frenchic-kalkkimaaleja sekä Second hand -osaston, josta voit tehdä löytöjä vaikka vaatehyllyyn tai kenkätelineeseen – eikun takki päälle ja talvikengät jalkaan totta kai! 👢

Uutta! Onnionin uusi Second hand -osasto antaa mahdollisuuden kierrättää: myydä ja ostaa naisten, miesten ja nuorten vaatteita, asusteita sekä sisustustuotteita ja käsityötarpeita. Mahtavaa! Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Hau & Mau
Hyrylänkatu 8, Tuusula
Ma 12-19, ti-pe 10-18, la 10-14 (FB)

Kirjoittajamme Anne vieraili keväällä paitsi Onnionissa myös Eläintarvike Hau & Mau’ssa. Anne tietää mistä kirjoittaa, koska hänellä on itselläänkin haukkuja. 🐶 Myös minä vierailin Hau & Mau’ssa tapaamassa Marina Oksasta, joka rakastaa eläinystäviä ja haluaa tarjota koirille ja kissoille vain parasta – tarvikkeita unohtamatta.

Marina on työskennellyt aiemmin isommissa kaupan alan ketjuissa ja on kiva huomata, että myös hänen oma liikkeensä menestyy ihanan asiakaspalvelun kera. Niinpäs vain apteekki edellä että entiset postin tilat Hau & Mau’n myötä saivat molemmat uutta elämää! Hyrylä on muutenkin todella kehittyvä alue, koska ensi kesän asuntomessualue Rykmentinpuisto sijaitsee ”kivenheiton” päässä, n. 1 km Hyrylästä itään eli Keravalle päin.

Anne kirjoitti: ”Hau & Mau satsaa raakaruuissaan ja pakasteissaan kotimaisuuteen. Liikkeen kuivamuonien yhteinen nimittäjä on korkea laatu ja lihapitoisuus – molemmat seikkoja, jotka saavat lemmikin voimaan hyvin ja energisesti.” Linkit Hau & Mau’n ja muiden kohteiden juttuihin on tämän jutun lopussa.

Marina Oksanen Hau & Maun uudistetussa liiketilassa.
Kuva: KivaaTekemista.fi / Anne Kinos-Järvinen

🔸🔸
MAINOS — Jos edustat vapaa-ajan kohdetta – lomakeskuksesta majataloon tai kunnan matkailumarkkinoinnista taidekohteeseen – ja haluat tavoittavaa markkinointia Tähtikohteena ja/tai että kerromme kohteesi tarinan, otathan yhteyttä. Mediakortti

Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

🔸🔸

LAPPI!

Pörröporo
Karpinniementie 1, Pello
Aukiolo 18.11.19 lähtien ma-pe 9-16, la 9-16, su 10-16 (FB)

Mennään vaihteeksi Lappiin. Länsi-Lapissa, Torniosta pohjoiseen, sijaitsee Pello ja Pörröporo. Pörröporo on tienvarsikahvila ja lihamyymälä, jossa on lihan lisäksi tarjolla muitakin Lapin luonnon antimia. Keittolounas rieskan kera odottaa kulkijaa.

Pörröporo ei muuten tarkoita pörröistä poroa vaan hieman höpsöä poroa. 🦌 Myymälä on joka tapauksessa ensiluokkainen yrittäjänään Kaarlo Eero. Nam poron kuivaliha 😋 ja miltäs kuulostaisi Lapin Puikula Chipsit tai alkoholiton Lapin Kuohu -mustikka-mesiangervo-kuohujuoma. Nekin ovat Kaarlon yrityksen kotimaassa valmistuttamia tuotteita ja jutun lopussa on linkki paitsi Pörröporon kotisivuille myös Lapin luonnosta -sivustolle. Vierailimme Pörröporossa pari vuotta sitten.

Tarmokas yrittäjä Kaarlo Eero valmistuttaa Lapin Puikula Chipsejä ja alkoholitonta Lapin Kuohu -juomaa. (Lapinluonnosta.fi). Kuva: KivaaTekemistä.fi

POHJANMAA!

Jokipiin Pellava
Pellavatehtaantie 35, Kurikka (Jalasjärvi)
Joulukuussa ma-pe 8-17, la 10-14 (7.-21.12.) (FB)

Ehkäpä yksi Suomen ihanimmista tekstiilialan tehtaanmyymälöistä sijaitsee Kurikan Jalasjärvellä, Jokipiissä. Jokipiin Pelleva on perustettu sahaksi v. 1920 eli 99 vuotta sitten 21-vuotiaan Asser Laurilan toimesta. Villan kehruu alkoi 1930-luvulla, pellavan 1940-luvulla. Nyt yritystä pyörittää toimitusjohtaja Timo Laurila kolmannessa polvessa yhdessä tuotannosta vastaavan serkkunsa Markku Laurilan kanssa. Tukenaan heillä on 20 hengen tiimi tehtaan, toimiston ja tehtaanmyymälän omaa väkeä. Tämän kaiken on mahdollistanut osaltaan maanlaajuinen myyntihenkilöverkosto.

Jokipiin tuotteet ovat laadukkaita kotimaisia – sopivat niin kotiin, mökille kuin lahjaksi – tai räätälöidyiksi liikelahjatuotteiksi. Liikelahjakaan ei ole Timon mukaan enää se isologoinen mainospyyhe, vaan tyylikäs asiakkaan kanssa yhdessä mietitty suomalainen käyttötekstiili.

Jokipiillä on vuodesta toiseen todella tasokkaita ja nimekkeitä suunnittelijoita Jukka Rintalasta ja Paola Suhosesta lähtien. Tuoreimpana yhteistyökumppanina on mediapersoona Vappu Pimiä, jonka kanssa yhteistyössä Jokipiin Pellava on suunnitellut ja toteuttanut Vappu Keittiössä -keittiötekstiilimalliston.

Tehtaanmyymälässä on sitten nekin kuosit, joita ei muualta löydy. Ja palakoppa! 😊🎄

Jokipiin tehtaanmyymälä laajennettuine aukioloineen kutsuu jouluun. Jalasjärveltä viis minuuttia Kurikkahan päin ja vasemmalle. Kuva: Jokipiin Pellava

🔸🔸

Ihanat Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset myös Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta! 🧡

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä ALE-koodi ”joulu15”, niin saat -15 % extra-alennuksen sekä Jokipiin ihanista kotimaisista uutuustuotteista että sijoituskirjoista 24.12.2019 saakka! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.


🔸🔸

VAUHTIA!

”Mä haluan uuden radio-ohjattavan, mä haluan lautaileen, mä haluun mennä kattoon ku ulkona sataa lunta…” 🙆‍♂

Oletko ikinä kuullut lapsen suusta?

Talma Ski & Talmashop
Talmantie 341, Sipoo
Aukiolo 4.12. tilanteen mukaan ma-pe 16-20.30, la-su 10-18 (FB, aukiolo)

Pääkaupunkiseudun lumipuuhamaa sijaitsee Sipoossa, Vantaan pohjoispuolella ja Keravan itäpuolella. Monipuoliset rinteet, sompa- ja mattohissit, snowpark reileineen ja bokseineen sekä pienempien lasten – ja vähän isompienkin – Werneri Park rattikelkkoineen, snowtubeineen ja snowscootteineen tarjoaa monesti kivan lumisen talvielämyksen, vaikka muu Etelä-Suomi olisi harmaa ja lumeton.

Tiesitkö, että Talman rinneravintolasta saa nykyään ihania, maistuvia thai-annoksia kotiruokaluonaan, burgereiden ja ranskalaisten lisäksi. Minusta on mainio idea, että Talmashop paitsi myy rinnevälineitä ja vuokraa päiväksi, niin vuokraa myös koko kauden ajaksi edulliseen hintaan. Se on ekologista eikä tule sitä ongelmaa, että kimpsut ja kampsut jäävät aina lapselle pieneksi! Talmashop palvelee myös verkossa.

Talman rinneravintolan valikoima on uudistunut. Ravintola sijaitsee parkkipaikan vieressä, vuokraamon ja lipunmyynnin lähistöllä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hobby Center
Moukarinkuja 6, Tuusula
Joulukuussa ma-pe 10-19, la 10-16, su 12-16 (FB)

Jutun alussa mainittujen liikkeiden Onnion Storen ja Hau & Mau’n eteläpuolella, Puuilon kiinteistön 1. kerroksessa, sijaitsee Hobby Center, joka on myös joulun aikaan postin noutopiste!

Hobby Centerin juuret ovat Suomen Ilmailuliiton kaupassa, mutta nykyinen Hobby Center, yrittäjä Harri Oksasen vetämänä, on paljon muutakin kuin ilmailutarvikkeita. ✈

Liikkeestä löytyy niin radio-ohjattavat maalle, merelle kuin ilmaan, radio-ohjattavien varaosat sekä pienoismallirakentajan ja askartelijan tarvikkeet. Löytyypä liikkeestä edullisia heittoliidokkeja ja kolmiulotteisia palapeleja sekä retropienoismalleja ja Warhammer-figuureja.

Harrin myymälän yhteydessä sijaitsee myös Suomen Savustintukku ja seinän takana viime vuosien pitkäaikainen Tähtikohteemme Tuusulan SportDivari, jossa kannattaa käydä päivittämässä talviliikuntavälineistö oikeaan kokoon ja kuntoon – ekologisesti ja edullisesti! 🥌 Curling-kiekoista en mene takuuseen! 😊

Tiesitkö, että Hobby Centeristä löytyy varaosia ja erilaisia rakennusmateriaaleja niin ilmailuun kuin vaikkapa nukkekodin rakentajalle tai vaapun veistäjälle? Kuva: KivaaTekemistä.fi

TAIDETTA MERENRANNALLA!

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo
Vainuddintie 72-28, Sipoo
Aukiolo joulun alla ke 11-17, to 11-20, pe-la 11-17, su 11-16 (FB)

En malta olla ottamatta tähän loppuun yhtä ihanaa taidekohdetta, joka sijaitsee upeassa merenrantamiljöössä Sipoon Gumbostrandissa Helsingin itäpuolella. Gumbostrand Konst & Form jatkaa Tähtikohteenamme ainakin kuluvan vuoden loppuun. Kohde on upea kokonaisuus ympärivuotisine vaihtuvine näyttelyineen, Bistroineen ja Design-myymälöineen.

Sinne kelpaa viedä visiitille se Amerikan serkkukin!

Gumbostrand Konst & Form’in myyntinäyttely on maksuton ja päänäyttelyn lisäksi esillä on yleensä myös kuukauden nuoreksi taitelijaksi valitun kenties tulevan mestarin teoksia.

Kohde on John Hartwallin ja hänen neljän lapsensa omistama ”lahja kauniille pohjoismaiselle taiteelle ja muotoilulle”, kuten galleriaa yhdessä Charlotta Björkendahlin kanssa hoitava Merja Lipsanen kertoi meille kesällä 2016. Shopista puolestaan vastaa kaupan alan kokenut Rita Nordin, jota haastattelimme viime vuonna. Kuvamme vuoden takaa.

Charlotta palvelee asiakasta (oik. ylh.), Rita kertoo merellisistä G-malliston lasimortteleista (vas. alh.). Bistron Jonna Hartwall-Söderlund (oik. alh.) valmistautuu Joulumenun tarjoamiseen asiakkaille, sunnuntaisin brunssi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Juttuja artikkelissa mainituista Tähtikohteistamme kuluneelta vuodelta sekä kohteiden verkkokauppoja:

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.