Hauskaa ja Maukasta eläinasiakkaille – KivaaTekemistä tutustui uudistuneeseen Hau & Mau -eläintarvikekauppaan Tuusulassa

Julkaistu:

06.02.2019
| Kirjoittanut:

Hau & Mau -liikkeeseen saapuva eläinasiakas pääsee suoraan asiaan: lähinnä ovea sijaitsevien herkkulaarien ääreen. Asiakas nuuhkaisee asiantuntevasti ja toteaa korkean laadun, mutta kipaisee kuitenkin ensin tiskille tervehtimään Marinaa, jolla on aina jotain pientä extraa tiskillään – Suomen parhaat eläinasiakkaat ansaitsevat kuninkaallisen kohtelun!

Marina Oksanen Hau & Maun uudistetussa liiketilassa.
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

Vierailin tuusulalaisessa eläintarvikekaupassa, josta olin kuullut siihen asti pelkkää hyvää: yksilöllistä palvelua ja laaja tuotevalikoima, josta löytyy sopivia tuotteita myös suolisto-ongelmista kärsiville lemmikeille.

Hau & Maun omistaja Marina Oksanen on ollut omien sanojensa mukaan kaupan alalla ”aina”, joskin Hau & Mau on hänen ensimmäinen oma liikkeensä. Liike on toiminut Tuusulan Hyrylässä jo viisi vuotta, ensin Kauppakadulla ja nyt Hyrylänkadulla, Postin entisissä tiloissa.

”Uudessa liiketilassa parasta on valoisuus ja avaruus. Ehdoton lisäplussa on lastauslaituri; eläinten ruokasäkit ovat isoja ja painavia, ja tulevat toimittajalta tietysti isoilla kuormalavoilla, jotka nyt voi vetää suoraan sisälle asti. Tämä säästää paljolta kantamiselta”, Marina iloitsee.

Marina Oksanen palvelee Hau & Mau:ssa. Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

Avarissa tiloissa viihtyvät myös ne todelliset Asiakkaat, jotka palvelusväkineen saapuvat ostoksille. Vaikka valikoimaa on hengästyttävän runsaasti, eivät hyllyt kaadu päälle, vaikka käytävällä sattuisi kohtaamaan vanhan kamun. Kuulumiset pitää mahtua vaihtamaan!

”Meillä on aivan ihania eläinasiakkaita, ihan Suomen parhaat eläinasiakkaat”, huokaa Marina

Paitsi kaupan ala, myös eläimet ovat kuuluneet Marinan elämään ”aina”. Myymäläkoira Nelli on Marinan mukana töissä melkein joka päivä, ja jos ei ole, asiakkaat ja varsinkin Asiakkaat pettyvät. Nelli on aito asiakaspalvelija; se tulee toimeen kaikkien kanssa karvoihin katsomatta.

Hau & Mau:n Myymäläkoira Nelli. Poikkeuksellisesti Nelli ei ollut paikalla myymälässä kuvauspäivänä, joten tervehtii lukijoita näin kesäisestä kuvasta
Kuva: Marina Oksanen

Nelli toimii monesti myös Hau & Maun tuotteiden testaajana: paras suositus lemmikin ruuille on hyvinvoiva lemmikki, ja juuri tähän kiteytyykin Marinan ja Hau & Maun liikeidea: tavoitteena hyvinvoiva lemmikki. Myynnissä olevien ruokien ja herkkujen laatuun onkin satsattu poikkeuksellisen paljon, ja monet herkkävatsaiset Asiakkaat ovat saaneet Marinalta avun.

” Parasta tässä työssä on, kun saadaan lemmikki esimerkiksi suolistovaivojen jälkeen voimaan hyvin, se, että näkee sen muutoksen, mikä ravitsemus kuntoon laittamalla saavutetaan.”

Hau & Mau satsaa raakaruuissaan ja pakasteissaan kotimaisuuteen. Liikkeen kuivamuonien yhteinen nimittäjä on korkea laatu ja lihapitoisuus – molemmat seikkoja, jotka saavat lemmikin voimaan hyvin ja energisesti.

Hau & Maun kuivamuonien yhteinen nimittäjä on korkea laatu ja lihapitoisuus
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

” Raakaruokamme ovat yhtä merkkiä lukuun ottamatta kotimaisia. Kaikista ruuista voin sanoa niiden olevan vähintäänkin vehnättömiä, pitkälti kokonaan viljattomia”, Marina kertoo. Vehnä on yksi yleisimmistä koirille allergiaa aiheuttavista ruoka-aineista.

Yksi Hau & Maun suosituimmista tuotteista raakaruokinnan saralla on kotimainen Neukarp-pakaste, joka on valmistettu maitohappobakteerikäymisellä. Neukarp (MBH-KARP) -ruualla on saatu apua koirille, jotka kärsivät hiiva- tai homeongelman aiheuttamista silmä-, korva-, iho- tai suolisto-ongelmista. MBH-KARP sopii myös epileptikoille, ADHD-lemmikeille sekä diabeetikoille alentamaan verensokeria.

Neukarp- ja Mush -pakasteet ovat Hau & Maun asiakkaiden suosimia tuotteita
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

Suosittuja tuotteita koirille ovat myöskin Mush-lihapullat, ja uutuutena 10 kg:n laatikossa olevat 250 g:n Mush-levyt, joita voi sulattaa koiralle kätevästi sopivan määrän kerrallaan. Merkiltä löytyy myös herkkuja, joista Nelli-koira suosittelee erityisesti kuivattuja naudan mahapaloja.

Kissoille on tietysti myös monenlaista MAUkasta tarjolla. Esimerkiksi maistuvat ja korkealaatuiset Acana, Orijen ja N&D -kuivamuonat ovat olleet suosittuja. Märkäruuista taas Mongen, Animondan ja Almon korkea laatu on vakuuttanut kissakansan. Lisäksi Hau & Maussa satsataan hyvälaatuisiin paakkuuntuviin kissanhiekkoihin.

” Kissanhiekassa paakkuuntuminen on tärkeä ominaisuus. Kissa ei edes välttämättä kelpuuta ihan mitä tahansa hiekkaa, joten olen pitänyt tarjolla vain hyväksi havaittuja merkkejä”, Marina selittää.

Hau & Mau:n valikoimasta vaativinkin kissa löytää lempituotteensa
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

” Meiltä löytyy usein sellaisia merkkejä ja tuotteita, joita ei muilta löydy. Myös tarvike- ja vaateosastolla olen satsannut siihen, että valikoimamme on vähän erilainen kuin monella muulla. Ja jos ei sopivaa löydy, sellainen voidaan tilata”, Marina lupaa.

Hau & Mausta löytyy usein sellaisia merkkejä ja tuotteita, joita ei muilta löydy
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

Lemmikin vaatteita Hau &Mau:ssa löytyy poikkeuksellisen laaja valikoimat.
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

Lemmikin vaatteita Hau & Maussa löytyy poikkeuksellisen laaja valikoimat.

”Koiran Halti-tossut myytiin äskettäin hetkessä loppuun. Pakkasten takia kysyntä oli kovaa, mutta myös, koska malli pysyy erityisen hyvin koiran tassuissa.”

Mikrosirutusta tulossa! 

Palvelevalla ja yhteistyöhenkisellä asenteella Hau & Mau onkin pärjännyt mukavasti isompien kilpailijoiden kovassa seurassa

”Jos meiltä ei jotain löydy, niin sanon kyllä myös, että kannattaa katsoa naapuriliikkeestä” Marina naurahtaa. ”Meillä on kuitenkin vähän erilaiset valikoimat. Uskon, että tämä toimii myös toisin päin”.

Yhteistyön hengessä Hau & Mau on suunnitellut yhteistä tekemistä myös naapurustoon muuttaneen PiskiTiski-koulutuskeskuksen kanssa

”En tiedä vielä, mutta eiköhän me jotakin kivaa keksitä, kun näin lähekkäin ollaan”, Marina miettii.

Tempauksia liikkeessä on toki ollut aiemminkin, muun muassa lemmikkien mikrosirutusta, jolloin päivän aikana lemmikkinsä saattoi käydä siruttamassa liikkeessä muutaman euron hintaan.

”Mikrosirutuspäivä on tulossa tänäkin keväänä”, Marina lupaa

Mutta palataanpa sinne herkkulaarille. Asiakas on päätynyt nuuhkimaan tarkemmin Rauh-merkkisiä herkkuluita, jotka ovat muuten Avainlipun saaneita herkkuja. Kanafiletäytteiset kiinnostavat eniten, joten niitä pakataan pussiin tällä kertaa. Ensi kerralla ehkä jotain muuta HAUskaa!

Teksti: Anne Kinos-Järvinen

Liikkeestä löytyy monenlaista HAUskaa ja MAUkasta
Kuva: KivaaTekemistä / KinosJärvinen

🔸🔸

Yhteystiedot

Eläintarvike Hau & Mau (kotisivut)
Hyrylänkatu 8
04300 Tuusula

marina.oksanen(a)hau-mau.fi
Puh. 044 242 2897

Myymälä avoinna ma klo 12-19, ti-pe 10-18, la 10-14

Hau & Mau Facebookissa (www) ja Instagramissa (www)

🔸🔸🔸🔸

Eläintarvike Hau & Mau on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.