Onni on kierrättää – Kivaa Tekemistä tutustui uudistuneeseen Onnion Storeen Hyrylässä

Julkaistu:

03.04.2019
| Kirjoittanut:

Soila ja Onnion ovat mukana Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 4.-7.4.2019. Soila esittelee osastollaan 6 R 64 mm. uusia, ympäristöystävällisiä Frenchic-kalkkimaaleja. Tervetuloa! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Ihana Tähtikohteemme, kierrätykseen ja tavaroiden tuunaukseen keskittynyt lifestyleliike Onnion Store on saanut uudet, valoisat ja avarat myymälätilat Kauppatieltä Hyrylän entisen apteekin tiloista Tuusulassa.

Tapasin Onnionin pirteän yrittäjän Soila Hurstin liikkeessä, ihanien, uusien ja vanhojen tavaroiden keskellä. Soila ostaa ja myy, ja siinä välissä usein myös entisöi. Osa tuotteista on löytöjä esimerkiksi kirppareilta, osa sellaisenaan löytökunnossa, ja monia Soila on tuunannut tai entisöinyt ennen myyntiin laittamista. Tällä hetkellä työn alla on esimerkiksi upea kaappi, jonka on tarkoitus lähteä Soilan kanssa Kevätmessuille.

– Esittelen Kevätmessuilla näitä Frenchic-kalkkimaaleja, joka ovat myrkyttömiä ja sopivat siksi hyvin käytettäviksi esimerkiksi lastenhuoneissa. Niissä on ajateltu myös ekologisuutta, sillä ne eivät sisällä muovia lainkaan. Tämä kaappi on käsitelty Frenchic-maalilla, Soila kertoo.

Onnion Store on Frenchic-tuotteiden virallinen jälleenmyyjä, ja ainoa kivijalkakauppa Uudenmaan alueella, josta niitä saa. Soila käyttää näitä tuotteita myös itse omissa projekteissaan ja näin ollen osaa kertoa tuotteista kattavasti. Jos siis tuunaaminen kiinnostaa, kannattaa käyttää mahdollisuus käydä paikan päällä tutustumassa tuotteisiin!

Myös Onnion Hyrylässä palvelee Kevätmessujen aikaan. Uuden liikkeen aukiolo nyt keväällä 2019 on laajempi (ti 12-19, ke-to 11-18, pe 10-16, la 10-15) kuin vanhan, joka oli mukana Kuukauden kohde Hyrylä -jutussamme vuosi sitten. Kerroimme Soilasta silloin ensi kerran.

Uutta! Onnionin uusi Second hand -osasto antaa mahdollisuuden kierrättää: myydä ja ostaa naisten, miesten ja nuorten vaatteita, asusteita sekä sisustustuotteita ja käsityötarpeita. Mahtavaa! Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Soila on toiminut yrittäjänä yhteensä jo 10 vuotta, ja harrastanut vanhoja huonekaluja ja sisustusjuttuja aina. Hän toimi aiemmin kauneudenhoitoalalla, kunnes teki harrastuksestaan työn joulukuussa 2017. Onnionin uusi liiketila sijaitsee vain kivenheiton päässä entisestä, mutta syy vaihtoon on helppo huomata: tilojen avaruus ja valoisuus tekevät oikeutta sinne kerätyille esineille.

Uutta on myös kahvila, joka avasi ovensa helmikuussa. Kahvilatoiminta kuulemma kehittyy vielä, mutta kahvilanurkkaus on jo nyt oikein kutsuva ja viihtyisä. Sitä paitsi liikkeessä on niin paljon nähtävää, että siellä kiertelyyn kannattaa ehdottomasti ottaa aikalisä kahvin ja leivonnaisen ääressä. Kaikki mikä liikkeessä on esillä, on myynnissä, ja myymäläkalusteita myöten kierrätettyä!

– Tämä myyntitiski esimerkiksi on tässä aiemmin olleen apteekin tiski, Soila nauraa. Maalasin sen vain itse!

Kahvila. Mikäpä sen parempi paikka levähtää kuin historiaa henkivä lifestyleputiikki. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Kierrätetyn tavaran lisäksi liikkeestä löytyy myös uutta, kotimaisilta ja usein lähialueiden käsityöläisiltä. Esimerkiksi nurmijärveläiset, strutsin sulista valmistetut pölyhuiskat ovat hauska erikoisuus!

– Ja ihan paras pölyhuiska, Soila vinkkaa.

Uuden liikkeen myötä mahdollistui myös naisten, miesten ja nuorten vaatteisiin ja asusteisiin keskittynyt Second hand –osasto, josta voi varata oman myyntipöydän tai tulla tekemään ihania löytöjä. Tuotteet mahtuvat nyt siististi esille ja valoisassa tilassa on helppo etsiä edullisia, hyvän omantunnon ostoksia eli kierrättää muotia.

Onnion Storen tuotevalikoima on laaja ja persoonallinen. Tässä vain pintaraapaisu ihanan keväisissä väreissä. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

– Olemme aloittaneet nyt uusien tilojen myötä myös myyntitili-mahdollisuuden. Jos asiakkaalla on esimerkiksi jokin yksittäinen tuote, tai erikoinen astiasto, kuten eräällä asiakkaalla hiljattain. Silloinhan ei kannata varata pöytää, vaan voin ottaa tuotteen tänne myyntihyllyyn, ja tuotto menee sitten 50-50, Soila kertoo.

Lue lisää Onnion Stoorin myyntipaikasta tästä ja myyntitileistä tästä.

Frenchic-kalkkimaalit sopivat sisustajalle hajuttomuutensa, ympäristöystävällisyytensä ja nopean kuivumisen vuoksi. Hoksaa myös lattia, jonka kuviot on maalattu Frenchic-tuoteperheen maalilla. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Löytyisikö näistä jotakin kiinnostavaa? 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi / Anne Kinos-Järvinen

Onnion Storessa on kiireetön ja ystävällinen tunnelma. Kauppias-yrittäjä-tuunaaja Soila kertoo mielellään lisää tuotteista, joita on esillä laidasta laitaan.

🔸🔸

Onnion Store (www.onnionstore.com)
FB-sivut ja Instagram

Hyryläntie 9 (entinen apteekki)
04300 Tuusula

Aukiolo:
Ti 12-19
Ke-To 11-18
Pe 10-16
La 10-15
Su ja Ma suljettu

Puh. +358 (0) 41 319 4579
info(a)onnionstore.com
#ONNIONSTORE

🔸🔸

Artikkelimme uudistuneesta Hyrylästä helmikuussa 2018 (www)

🔸🔸🔸

Onnion Store on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.