Taide- ja designkohde Gumbostrand Konst & Form uudistui Sipoossa!

Julkaistu:

18.07.2018
| Kirjoittanut:

Gumbostrand Konst & Form on syksyllä 2012 avattu ympärivuotinen taidekohde. Kohde on John Hartwallin ja hänen neljän lapsensa omistama ”lahja kauniille pohjoismaiselle taiteelle ja muotoilulle”, kuten Merja Lipsanen kertoi meille kesällä 2016. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Kivaa Tekemistä tutustui kesäkuun lopulla 2018 valloittavaan taiteilija Marita Liulian Aurum-näyttelyyn ja taiteilijoiden Carl Ahlman, Nina Caballero, Touko Taisto Helenius, Sofie Jokinen Kesä Gumbostrandissa -ryhmänäyttelyyn Sipoon Gumbostrandissa, pyöräretken päässä Itä-Helsingistä.

Gumbostrand on jo itsessään paikkana kiehtova, upea merenrantakohde lähellä Helsinkiä. Kohteen uusi vetäjä, kokenut taiteen monitoiminainen Pia Maria Montonen kertoi esimerkin tuttavastaan, hankolaisesta rakennusapteekkari Anette Ringbomista, jonka mielestä Gumbostrandissa on ihan kuin Ruotsissa!

Matkalla Konst & Formiin voi ihailla Gumbostrandin edustan merimaisemia mantereelta käsin. Gumbostrandiin voi saapua veneelläkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Pia Maria Montonen esittelee innoissaan arvostetun taiteilijan Marita Liulian voimakkaita teoksia. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Pirskahteleva, iloinen, Glorian Antiikki (nyk. Antiikki & Design) -lehden päätoimittajanakin työskennellyt Pia Maria kertoo, kuinka ympäri vuoden avoinna oleva Konst & Form oli syksyn pimeydessä monille kuin terapiaa väreineen ja valaistuksineen. Pia Maria aloitti työnsä taidekohteen galleristina varsinaisesti vuodenvaihteessa 2017-2018.

Hän tuntuu olevan todella innostunut niin taidekohteesta, Sipoosta kuin kesän päätaiteilijastaan Marita Liuliasta.

Gumbostrand Konst & Form on John Hartwallin ja hänen neljän lapsensa omistama ”lahja kauniille pohjoismaiselle taiteelle ja muotoilulle”, kuten gallerian yleisöesittelyjä yhdessä Montosen kanssa hoitava Merja Lipsanen kertoi meille jo pari vuotta sitten.

Liulia kuuluu arvostettuihin taiteilijoihimme, jonka matka jatkuu Gumbostrandista yksityisnäyttelyyn Japaniin tammikuussa 2019. Liulia käyttää teoksissaan paljon kultaa ja laavaa. Pia Maria kertoo, että Liulia on tuonut nyt myös värejä esiin: vihreää, pinkkiä, sinistä ja keltaista.

Näyttelyn nimi Aurum on latinaa ja tarkoittaa kultaa. Haltioissaan oleva Montonen kertoo, että Liulian saaminen päätaitelijaksi ei ollut läpihuutojuttu, ja jatkaa Magic Carpet (Taikamatto) -teoksen äärellä:

”Jos tämän ostaisi kotiin, sieltä ei pääsisi pois!”

Toinen uuden vetäjän suosikeista on Sailing, joka on vähän kuin Gumbostrandista.

Etualalla Konst & Formin Shopin valikoimaa, taka-alalla Liulian töitä, joista vasemmalla auringonpunaa hohkaava Sailing. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Liulia on menestyneimpiä suomalaisia nykytaiteilijoita, jolla on ollut näyttelyitä yli 50 maassa. Liulia on aikaansa edellä oleva mediataiteilija, taiteilija-ohjaaja ja hän on työskennellyt maalauksen lisäksi mm. valokuvien, graafisen suunnittelun ja lyhytelokuvan parissa.

Liulien teokset ovat Gumbostrandin avarassa tilassa selkeästi ja vahvasti esillä. Teosten katselusta nauttii ja teoksissa on syvyyttä esimerkkinä juuri Sailing, joka kuvaa kuuman päivän illan auringonlaskua.

Ryhmänäyttely ei puske Liulian päälle, mutta täydentää elämystä oivasti, sisääntulosta katsottuna näyttelytilan oikenpuoleisessa osassa.

Ryhmänäyttely, oikealla Nina Sabina Caballeron unenomaisia maisemateoksia ja siulunmaisemia. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Jatkamme Pian kanssa monipuolisen ryhmänäyttelyyn, jonka teokset ovat monipuolisuudessaan mielestäni onnistuneita valintoja. Ne on tehty erilaisilla tekniikoilla.

Tunnelmallisia, tummaa ja valoa yhdistäviä maisemallisia näkyjä maalaa Touko Taisto Helenius. Mainostoimistotaustainen Helenius haluaa kertoa teoksillaan tarinoita.

****
Tähtikohteitamme Sipoossa!

– Gumbostrand Konst & Form (www)
– Villa Sibbe – tasokas majoituskohde Sipoonjoen suulla (www)
– Majatalo Box & Handelsmans Café – ekologinen kohde Boxin kylässä (www)
– Talma Active Park -seikkailupuisto (www)
****

Sofi Jokinen on nuori valokuvaaja, joka on tehnyt kolme kiintoisaa teosta asettamalla monta vedosta päällekkäin, jolloin teoksista tulee maalauksellisia. Näitä maisemia on tarjolla Ranskasta, Fiskarsinjoelta ja Keravalta. Tämän lisäksi näyttelyssä on esillä hänen vaativampitulkintaisia, palapelimaisia, alumiinille toteutettuja mustesuihkutulostöitä.

Nina Sabina Caballeron öljytyöt ovat mielestäni oiva osa Gumbostrandin näyttelyn kokonaisuutta. Maisemalliset teokset ovat unenomaisia ja erottuvat muista.

Kaipasin ja ihailin merenrantakohteessa myös Carl Ahlmanin perinteisempiä merimaisemia, öljy kankaalle. Nuori Ahlman tulee Ruotsin Gotlannista ja on opiskellut klassista maalausta The Swedish Academy of Realist Art’ssa Tukholmassa. Nykyään taidemaalarina itsensä päätoimisesti elättävä Ahlman kutsuttiin toisena opiskeluvuotenaan opiskelijaopettajan rooliin.

Lahjakkaan Carl Ahlmanin töitä vasemmalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Ennen ruokailua Pia Maria tutustuttaa minut ja kuvaajan Johannan vielä aivan uuteen tilaan Konstoformissa, ”backstageen”, josta taidetta voi hankkia matkaansa jo ennen näyttelyn päättymistä. Tarjolla on mm. Liulian töitä.

Uusia ideoita ei puutu. Saman tien Montonen vinkkaa uusista, tuloillaan olevista G-malliston silkkihuiveista, jotka on painettu Liulian Auer-työtä mukaillen.

Gumbostrandin merimaisemat ja kapoiset rantatiet ovat taidetta jo itsessään. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Mitä mainioin kohde viedä vieraat nauttimaan taiteesta, designista ja Bistron herkuista

Sipoon Gumbostrand tasokkaine taidenäyttelyineen ja idyllisine merenrantakujineen on miljöö, johon vieraat on hieno viedä vaihtoehtona keskustakohteille. Gumbostrand on myös oiva päiväretkikohde pyöräillen esimerkiksi Itä-Helsingistä Uutta Porvoontietä (nro 170) ja lopuksi Gumbontietä. Porvoontien vieressä kulkee kevyenliikenteenväylä.

Nautimme lopuksi maukkaat kalakeitot Konst & Formin Bistrossa. Tarjolla on myös muita lounasannoksia. Bistrosta vastaa Jonna Hartwall-Söderlund.

Bistron kalakeitto maistui aurinkoisena kesäkuun päivänä. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Uusi G-malliston Vihma-lasimortteli voi olla käyttöesine, lahja tai keräilyharvinaisuus. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Tutustuimme uuteen G-mallistoon, joka on Gumbostrand Konst & Formin oma uusi ja uudistuva designmallisto, esimerkkinä G by Mafka -lasimorttelit.

”Numeroidut, suupuhalletut Vihma-lasimorttelit ovat loistava lahja keräilijälle, sillä niitä on valmistettu vain 20 kappaleen rajattu erä. Eksklusiivisesti Konst & Formille suunniteltu sini-turkoosi väri kertoo Gumbostrandin merellisestä maisemasta.”

Kiintoisia olivat myös Liulian töistä loihditut tarjottimet ja huivit. Shopista, josta löytyy mainioita lahjaideoita, sekä G-mallistosta on syksystä lähtien vastannut Gumbostrandin toinen uusi kasvo, shop manager Rita Nordin.

Gumbostrandin ydintiimi Rita Nordin (vas.), Jonna Hartwall ja Pia Maria Montonen. Kuvasta puuttuu Merja Lipsanen. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Pia Maria kehui meille Sipoota kesänviettopaikkana. Helsingin Töölössä talvet ja Sipoon saaristossa kesät asustava Pia Maria on ilahtunut, kun Helsingin Karhusaaressa sekatavarakauppaa pitävä Wimberg & Wimberg on aloittanut liikennöinnin kauppalaiva Christinalla Sipoon saaristossa. (www)

Olemme jo aiemmissa jutuissamme vinkanneet, että Sipoon saaristoon on kätevä tutustua paitsi omalla veneellä myös Pörtö Linen reittiliikenteellä. (artikkeli 2016)

Uusia G-malliston tarjottimia Liulian inspiroimana sekä Shopin tarjontaa, kuten lasiesineitä. Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Gumbostrand Konst & Form (www)
Vainuddintie 72-28
01150 Söderkulla

Saapuessasi Gumbontietä Gumbostrandin satamaan (kioski) jatka rohkeasti vasemmalle kapeaa Vainuddintietä rantaa pitkin n. 800 m, jonka jälkeen tie kääntyy ylös vasemmalle Konst & Formin pihaan.

Puh. 050 554 3538
FB-sivut (www)

Pöytävaraukset ainoastaan puhelimitse
Puh. 050 304 5099 tai 050 554 3538

Voit järjestää Konstoformissa myös tilaisuuksia!

Kesän aukioloajat 27.6.–5.8.2018 ke–to klo 11–17, pe 11-19, la 11-17, su 11–16.
Syys-, talvi- ja kevätkaudella pe–la klo 11–17, su klo 11–16.

Bistron ruokalista vaihtelee sesongin mukaan. Sunnuntaisin tarjoillaan brunssi klo 11-15 (viimeiset tilaukset klo 14). Kuva: KivaaTekemistä.fi / Johanna Hurtig

Gumbostrand Konst & Form on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.