Uusi PuuhaPark Vihdissä yllätti monipuolisuudellaan!

Julkaistu:

16.07.2018
| Kirjoittanut:

Vihdin PuuhaPark on Suomen uusin laaja teemapuisto, jossa on yli 100 erilaista puuhaa 4,5 hehtaarin alueella. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä vietti viihtyisän ja onnistuneen kesälomapäivän Suomen uusimmassa isossa teemapuistossa Vihdin Ojakkalassa Länsi-Uudellamaalla.

Kohde avattiin kesällä 2016 ja nyt se on toista täyttä kesää toiminnassa. Kohde on todella laaja eikä yksi päivä riitäkään kokemaan kaikkia puuhia.

Olimme liikkeellä kokoonpanolla yksi aikuinen ja kaksi lasta. Sisäänpääsy alueelle ottaa 24 euroa, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsymaksulla pääsee kaikkiin aktiviteetteihin TrampoliiniAreenalta Sporttikadulle ja Keppihevosareenalta Pomppulinnamaailmaan. Kohteessa on laajat maksuttomat parkkipaikat.

Ranneke kuuluu kaikille 3-vuotiaista ylöspäin ja oikeuttaa pääsyyn kaikkialle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Alueeseen on satsattu vahvasti ja PuuhaParkin työntekijä kertoi meille, että myös tälle kesällä tuli paljon uudistuksia, kuten PLAY-Peliareena. Puuhista löytyy lisätää tietoa kohteen kotisivuilta. (www)

PuuhaPark on ulkokohde ja ainakaan minä en ollut koskaan käynyt näin laajassa ja monipuolisessa teemapuistossa. PuuhaParkissa on samoja puuhia mutta laajemmassa mittakaavassa kuin sisäaktiviteettipuistoissa. Osa PuuhaParkinkin puuhista on katettuja.

PuuhaParkissa on kivaa se, että alueella on paitsi hyvä ja lapsiperheille sopiva ravintolatarjonta, kuten Puuha-Buffetin maukas kotiruoka, myös grillipaikkoja asiakkaiden vapaassa käytössä sekä lato omien eväiden nauttimiseen. Kesäpäivä onnistuu monella budjetilla!

Yksi lasten suosikeista – Winter-Nallen seikkailuvuori. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Miten seikkailu eteni?

Meillä eniten kohteeseen halusi tyttö 11v, mutta päivän päätteeksi poika 6v ei olisi halunnut vielä lähteä. Kaikki olivat autossa tyytyväisiä ja takapenkillä osa väestä nukkui. 🙂

Aikaa hurahti ainakin nelisen tuntia ja välillä nautimme maistuvan Puuha-Buffetin noutopöydästä.

Kohde sijaitsee samalla alueella kuin talvisin Vihti Ski Resort. Alueella sijaitsee kesällä myös Vihti Golf ja PuuhaPark onkin rakennettu entiselle par 3 -golfkentällä. Puuhaparkin alue on laaja ja avara. Silti kaikki on näköetäisyydellä. PomppulinnaAreena sijaitsee parin sadan metrin päässä ylärinteessä, TrampoliiniAreena ja PLAY-Peliareena matkalla sinne.

Matka jatkuu – määränpäänä Pomppulinnamaailma! Kuva. KivaaTekemistä.fi

Viihdyimme aluksi Winter-Nallen seikkailuvuorella, joka sijaitsee aivan lipunmyynnin ja kioskin vieressä. Vuorella on monenmoista kiipeiltävää sekä liukumäkiä ja valvotut hyppypaikat ilmatyynylle.

Tämän jälkeen matka jatkui kohti Pomppulinnamaailmaa, joka oli yksi päivän kohokohdista. Ennen pomppulinnoja seikkailimme labyrintissä – ja löysimme tiemme ulos, kukin omine umpikujineen!

Pomppulinnat eivät olleet pelkästään perinteisiä pompittavia linnoja vaan lapsille mieluisia seikkailuratoja myös. Niissä aikaa vierähti pidempi tovi. Erilaisia pomppulinnakohteita löytyi ainakin toistakymmentä, kotisivujen mukaan eniten Suomessa. Eli niitä kyllä riitti ja tilaakin oli, vaikka päivä oli aurinkoinen.

PuuhaParkissa on niin paljon puuhakohteita, että yksittäisiin puuhiin ei tule helposti ruuhkaa.

PuuhaParkin Pomppulinnamaailma. Kuva. KivaaTekemistä.fi

Pomppulinnamaailman jälkeen suuntasimme loivaa alarinnettä suosittujen grillipaikkojen ja Peliareenan ohi takaisin pääalueelle, jossa suurin osa aktiviteeteista sijaitsee.

Peliareena jäi tällä kertaa kokeamatta, mutta sopii hyvin vaikka sadepäivän puuhaksi.

Vasemmalla ylhäällä PuuhaParkin kioski ja oik. ylh. Peliareena. Vasemmalla alhaalla Veli Vekkuli taittelee lapsille koirailmapallot ja oik. alhaalla Kraaterihyppy. Kuva. KivaaTekemistä.fi

PuuhaParkissa on niin keppareita, parkouria, minigolfia kuin rullausta, mutta yksi aikuisiakin tosi paljon kiinnostava erikoisuus on Sporttikatu. PuuhaParkin ideoinut ja perustanut Janne Uotila kertoi meille, että pelkästään Sporttikatu on laajempi kuin suuret sisäseikkailupuistot!

Tarjolla on jopa yli 60 urheilulajia! Niitä aikuisetkin voivat kokeilla. Meistä vähintään yksi kokeili ainakin ilmakivääriammuntaa, pingistä, sirkusta, frisbeen nopeusheittoa, biljardia ja jääkiekkolyöntiä.

PuuhaParkin Sporttikatu. Kuva. KivaaTekemistä.fi

**
Tilaa Kivaa Tekemistä -uutiskirje! Saat kiinnostavimmat sisällöt suoraan sähköpostiisi sopivasti 1-2 kertaa kuukaudessa.
Tiedät mitä kohteista kirjoitetaan. Uutiskirje on helppo perua halutessasi.
Tilaa tästä

**

Rantalentistä, korista, minigolfia, sirkusta. Keksi kesäurheilu, jota ei PuuhaParkista löydy! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Monta kiintoisaa lajia jäi kokeilematta, mutta Sporttikadun ulkopuolella voi pelata isommalla alueella myös koripalloa, jalkapalloa ja minigolia. Näistä pelasimme koripalloa ja minigolfia.

Oli hyvä, kun Sporttikadulla oli myös henkilökuntaa ohjaamassa aktiviteetteja esimerkiksi ilmakivääriammunnassa. Aivan pikkulasten vapaaseen temmellykseen Sporttikatu ei sovellu, koska esimerkiksi voimailukohteessa käsitellään painavia levytankoja. Pallonlyöntikohteet ovat tyypillisesti verkoilla suojattuja.

Näimmepä Sporttikadulla myös lasten painimittelöä pehmovarusteissa ja nyrkkeilysparrausta kenties isän ja pojan välillä oikeilla hanskoilla hyvässä hengessä!

Vas. ylhäällä klubiravintola, oik. alhaalla klubiravintolan oikealla puolella sijaitseva Puuha-Buffet. Ruokakuvat Puuha-Buffetista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

PuuhaPark-päivän puolivälissä nautimme maukkaan kotiruokalounaan PuuhaParkin maksullisen alueen ulkopuolella laskettelurinteen juurella Puuha-Buffetissa. PuuhaParkista rinteille päin katsottuna vierekkäisistä rakennuksista oikealla on tarjolla Puuha-Buffet ja vasemmalla golfin kaikille avoin klubiravintola.

Valinnanvaraa riittää! Jotakin ruokaa päivän aikana kannattaa ehdottomasti nauttia.

Päivän päätteeksi

Päivän päätteeksi vierailimme vielä uudestaan Sporttikadulla, pelasimme minigolfia ja poika pääsi kokeilemaan Kraaterihyppyä eli hyppyä isolle ilmatyynylle Winter-Nallen seikkailuvuorella. Ensikertalaisena hän hyppäsi alimmalta tasanteelta. Henkilökunta oli onneksi valvomassa ja ohjaamassa hyppyjä, koska ilmatyynyhypyissä on tärkeä pitää jalat edessä ja tulla peffalleen alas.

Lopuksi lapset saivat haluamansa taikurin tekemät ilmapallot Veli Vekkulin ilmapalloshow’ssa. Päiväohjelma näkyy tarkemmin Puuhaparkin etusivulta.

PeliAreenan lisäksi myös TrampoliiniAreenan kokeminen jäi ensi kertaan. Trampoliinialueelle tarvitaan trampoliinisukat (jarrusukat). PuuhaParkista voi ostaa omat sukat 5 euron hintaan.

Oli kiva hoksata, että kaikilla oli PuuhaParkissa paljon tekemistä. Jokainen sai kokea ja kenenkään eri tarvinnut odotella. Pojan ja iskän mielestä kivoin juttu oli ”sporttikäytävä”, iskä tykkäsi myös muista sporttipaikoista, kuten koriksesta ja minigolfista.

Tytön mielestä kivointa olivat pomppulinnat. PuuhaPark yllätti meidät positiivisesti!

Tiesitkö, että PuuhaParkissa voi järjestää teemasynttäreitä, kuten Keppihevossynttärit. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Yhteystiedot ja aukiolo

PuuhaPark – Vihti Resort
Jussinrinne 1
03250 Ojakkala, Vihti

Navigaattoriin: Vihti Ski Center

Majoituskohteita Booking.com Vihti – tai etsi alla olevaa karttaa loitontamalla.Booking.com

Kohde on avoinna kesäkaudella 2.6.-12.8.2018 joka päivä klo 10-19. Katso sen jälkeinen aukiolo kotisivuilta.

PuuhaParkin kotisivut
PuuhaParkin Facebook-sivut

  • Voit järjestää PuuhaParkissa myös lastensynttärit, polttarit tai yritystapahtuman.
  • PuuhaParkin alueella sijaitsee kahvila-kioski sisäänpääsyn yhteydessä.
  • PuuhaParkissa on ravintola, joka ei vaadi puistoon sisäänpääsyä. Puuha-Buffet noutopöydästä joka päivä 25.6-12.8.2018 klo 12-16. (www)
  • Lisäksi alueella on klubiravintola, joka on avoinna joka päivä klo 8-20, keittiö avoinna 11-19.30. (www)

PuuhaPark on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.