Puolimaraton jäi haaveeksi – lasten juoksutapahtuma pelasti!

Julkaistu:

03.06.2015
| Kirjoittanut:

Lasten oman puolimaratonin, Keiju Kids Runin iloiset voittajat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lasten oman puolimaratonin, Keiju Kids Runin iloiset voittajat. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lauantaina 16.5. oli tarkoitus juosta elämäni ensimmäinen puolimaraton Helsinki City Run -tapahtumassa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti. Vain noin kuukausi ennen tapahtumaa oikeanpuoleinen polvi kipeytyi yhtäkkiä niin pahasti, etten kyennyt ottamaan enää yhtään juoksuaskelta. Syyksi paljastui hyppääjän polvi. Se on hyvin yleinen rasitusvamma juoksijoilla.

Ja kuten arvata saattaa, polvi ei ehtinyt parantua levosta huolimatta. Haave puolimaratonin juoksemisesta siirtyi hamaan tulevaisuuteen.

Helsinki City Run muuttui Keiju Kids Runiksi

Koska HCR jäi väliin, olimme koko perhe mukana lasten omassa Keiju Kids Run -juoksutapahtumassa, joka järjestettiin Helsinki City Runia edeltävänä päivänä 15.5. Alle 12-vuotiaille lapsille suunnattu puolimaraton, 500 metrin matka Mäntymäen kentältä Olympiastadionille, järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtumapaikka sijaitsi aivan HCR-kisatoimiston vieressä. Kisassa juoksevat vanhemmat saivat näin näppärästi haettua juoksunumerot samalla kertaa.

Mäntymäenkentän tapahtuma-alueella lapset pääsivät spurttaamaan Keiju Junior Juoksukoulun radalla, missä oli myös ajanotto jokaiselle pikkujuoksijalle. Eetun, 3v, silmistä näki, että juuri numerolapun rintaan saaminen oli iso juttu. Juoksu sujui kuin sujuikin maaliin saakka kovalla tsempillä.

Tapahtumassa oli mahdollista hypellä matalien esteiden ylitse, saada haleja Paula Lehmältä ja Mehukatilta sekä päästä tanssimaan heidän kanssa räpin tahdissa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tapahtumapäivänä oli melko kylmä tuuli, mutta lasten innokkuuteen se ei vaikuttanut millään tavalla. Iso plussa järjestäjille siitä kun he aikaistivat ensimmäistä lähtöä niin, ettei tapahtuma-alueelle ensimmäisinä saapuneiden lasten tarvinnut odotella ja värjötellä liian kauan viileässä kevätsäässä.

Oli hienoa, että lapsille oli järjestetty myös alkujumppa. Alkulämmittelyn jälkeen siirryttiin numerolaput rinnassa lähtöviivalle odottamaan ”lähtölaukausta”.

Ensimmäinen erä lähtöviivalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ensimmäinen erä lähtöviivalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kisassa vanhemmat saivat juosta yhdessä lasten kanssa – tai lasta kantaen, jos pienimmillä loppuivat voimat kesken. Maalissa jokainen pikku juoksija sai mitalin kaulaan ja ilmapallon, minkä jälkeen siirryttiin takaisin tapahtuma-alueelle herkuttelemaan jätskillä ja muilla yhteistyökumppaneiden herkuilla.

Tosi kiva tapahtuma kaiken kaikkiaan. Ja kun katseli lasten hymyileviä ja suklaajäätelön tuhrimia kasvoja tapahtuman jälkeen, oman kisan väliin jääminen ei harmittanut enää niin paljon. Syyskesällä järjestetään samantyyppinen Chiquita Minimarathon 15.8. Helsinki City Marathonin yhteydessä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Miten jatkuu juoksuharjoittelu tästä eteenpäin, paraneeko polvi ja pääsenkö juoksemaan tavoittelemani puolimaratonin vielä tällä kaudella? Juoksijan rasitusvammoista, niiden hoidosta ja korvaavasta harjoittelusta kirjoittelen lisää kesän aikana.

Tutustu myös apuvalmentajani, Garmin Forerunner 620 -juoksukellon päivitettyihin testituloksiin. Lue tästä, miten Garminilla voi luoda itselle nopeasti harjoitusohjelman oman tason ja tavoitteen mukaan.

Juoksuharjoittelussa mukana:
Emma Jugan juoksukoulu
Pekka Sport
Garmin Forerunner 620

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.