Kivaa syyslomatekemistä: kylpylää, kiipeilyä, seikkailua, taidetta – ja 50+ Halloween Disco!

Julkaistu:

11.10.2019
| Kirjoittanut:

Syyslomaviikot 2019 tulevat kovaa vauhtia eteemme. Ihanaa rentoutua pieni hetki. 😊

Kouluissa on eripituisia syyslomia viikoilla 42-43 eli 14.-27.10.2019.

Kokosimme tähän artikkelin vinkkejä kivaan syyslomatekemiseen KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteissa. Syyslomalla, onpa kyse koululaisista tai ylipäänsä kivasta vapaa-ajan tekemisestä lähiviikkoina, löytyy kivaa ja vähän yllättävääkin. Vinkkimme painottuvat pääkaupunkiseudulle – Lappia unohtamatta.

Koko Suomesta kirjoitimme jutun aivan hiljattain, kun listasimme ja kerroimme Ihanimmista majoituskohteista. (www)

Kuvan lähde: Flamingo Spa (flamingospa.fi)

Vantaan ✨ Flamingo Spa’ssa (www) on ihana +32 asteen lämpö vedessä ja ilmassa, olipa ulkona mikä keli hyvänsä. Flamingon vesipuisto on tosi monipuolinen liukuineen, hyppyineen, poreineen ja vesiseikkailuratoineen. Flamingo Spa’n aikuisten kylpylä sopii rauhallisempaan menoon aikuisten kesken useine erikoisaltaineen ja -saunoineen – unohtamatta hoitoja. 💖

Hiihtolomaviikoilla 42-43 vesipuistossa on maanantaista perjantaihin koko perheen lempeä allasliikunta klo 10.30 ja Mingon etsintää klo 13 ja klo 16. Vedestä kuivalle maalle? Naurusaari on kiva sisäleikkipuisto Flamingossa ja sopii myös alle kouluikäisille. (www)

Uudesta Tähtikohteestamme ✨ Saariselältä (www) Ylä-Lapissa löytyy paitsi ihanaa luontoa, ruskaa ja luntakin myös kylpylä, Holiday Club Saariselkä. Entäpä miltä kuulostaisi maastopyörälenkki? Saariselän Keskusvaraamo vuokraa paitsi mökkejä myös pyöriä.

Poimitaan Lapin vinkeistä vielä jännittävän, uuden Seitakiven avoimet ovet la 12.10. klo 11-14 Kittilän Könkäällä. Seitakivi on osa ✨ Tonttulaa – Elves Village, jossa vierailimme ja josta kirjoitimme elokuussa. (www)

Syysvaellus tai telttaretki kunnon kamppeilla? Kirjoittajamme Tiina Vesterisen upea viikon takainen (lokakuu 2019) kuva Vätsärin erämaasta Inarijärven itä- ja koillispuolelta Norjan rajan tuntumasta.

Palataanpas vielä Flamingoon. Sieltä löytyy yksi Suomen neljästä ✨ Prison Island -vankilasaariseikkailusta (www), kuten löytyy Helsingin Salmisaaresta, Tampereen Tullintorin kauppakeskuksesta ja Jyväskylästäkin.

🔸 Lue millaista meillä oli lasten synttäreillä Prison Islandissa. (www)

Kaikkien Prison Islandien yhteydessä – ja muuallakin Suomessa – on huikean jännittävät, toiminnalliset ✨ Megazone -lasertaistelupelit (www). Helsingin ja Vantaan Megazoneissa on jälleen kausietuna päiväpassi 30 e 14.-18.10.

🔸 Kohteiden aukioloaikoja kannattaa tiirailla kotisivuilta ja Facebookista! Esimerkiksi Jyväskylässä on laajennettu aukiolo Megazonessa ja Prison Islandissa 14.-20.10. ma-la 12-19, su 12-17.

Hoks! Jyväskylän ja Tampereen Megazonet ja Prison Islandit tarjoavat syyslomalla 2 pelikierrosta Megazonessa + 60 min Prison Islandissa yhteishintaan vain 30 e!

Syksyn alussa oli kiva huomata, että monivuotinen Tähtikohteemme ✨ Kiipeilyareena (www) Helsingin Salmisaaren Liikuntakeskuksessa on laajentanut nyt myös Vantaan Tammistoon Plantagenin kiinteistöön. Jo viime vuonna Kiipeilyareena avautui myös Helsingin Kalasataman Kauppakeskus Rediin, jossa nyt kuvataan Big Brother -realitysarjaa! 😀

”Tammiston tiloista löytyy lähes 1000 neliömetriä boulderointiseiniä sekä vuosijäsenten käyttöön suunniteltu kuntosali ja harjoittelualue.”

Uusi Kiipeilyareena Tammisto avattiin elokuussa 2019 ja tarjoaa mahdollisuuden boulderointiin eli kiipeilyyn matalille seinille ilman turvavaljaita. Kuva: Kiipeilyareena FB

🔸🔸
KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPPA UUDISTUI!
Tähtikohteemme Jokipiin Pellavan ihanat, edulliset lahjapakkaukset Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!
Samoin sijoituskirjat itselle tai lahjaksi. Kirjoissa alennuskoodi ”ALE2019”.

🔸🔸

ESPOOSEEN JA LOHJALLE!

Espoon Leppävaarassa toimii jo viidettä kesää ✨ Seikkailupuisto Huippu (www) ja tästä kuluneesta kesästä alkaen myös Seikkailugolf Huippu. Testasimme molemmat heinähelteillä. (www)

Huipun Halloween-viikolla saa alennusta 10-100 % riippuen omasta teemapukeutumisesta! 😊 Kuva: Seikkailupuisto Huippu

Huippu on auki Halloween-viikolla ma-pe klo 14-22, la-su 11-18.

”Koulujen syyslomaviikolla Seikkailupuisto Huippu pukeutuu Halloween-asuun. Arki-iltoina syttyvät metsään ja golfradalle hämärän tullen lyhdyt, ja seikkailu jatkuu pimeässä aina kello kymmeneen. Kannattaa kokeilla! Pimeässä elämys on erilainen ja kuka tietää, millaisia hurjia otuksia metsässä voi kohdata.”

Espoosta kivenheitto länteen! Uudistuneessa ✨ Tytyrin Elämyskaivoksessa Lohjalla on myös extra-ohjelmaa syyslomalla.

”Syyslomalla (15. – 20.10.2019) yleisökierroksia järjestetään myös viikolla tiistaista lauantaihin klo 14. Lisäksi lauantaina 19.10. klo 11 on geologinen teemakierros sekä sunnuntaina 20.10. vietetään lasten teemapäivää, jolloin on klo 11 lapsiperheiden kierros sekä klo 14 on Tytyrin Tyyra teemakierros.” (www)

🔸 Myös Halloween in Tytyri tulossa! 🤩

Edellä olevasta linkistä selviää, että Lasten Halloween-kierrokset Tytyrissä järjestetään la-su 2.-3.11. klo 11 ja 13.30 (suositus 3-10v) ja Pimeä kierros 2.11. klo 20 (suositus 15v+).

AIKUISEMPAA MENOA JA OHJELMAA

Kaikki yllä kuvatut kohteet sopivat myös aikuisille ja tarjoavat varmasti haastetta ja elämyksiä, mutta ovat toki toiminnallisia. Jos kaipaat rauhallisempaa ohjelmaa, niin haluamme kertoa muutamasta kivasta tapahtumasta Uudenmaan alueella lähiviikkoina.

Mustion Linnassa (www) Raaseporissa, Lohjalta lounaaseen, on luvassa mykkäelokuva ensi viikon ke 16.10.

”Maestrojen Charlie Chaplin, Harold Lloyd ja Buster Keaton lyhytkomedioita esitetään Linnankrouvissa Janne Kuusisen säestämänä 16.10.2019 klo 18:00 alkaen.”

La 19.10. on puolestaan luvassa Not an Oktoberfest, jossa tarjolla pienpanimoiden oluita, street foodia ja elävää musiikkia! Linnan Halloween kummituskierroksineen on tulossa 2.11. Mustion Linnan kotisivuilla on tapahtumista lisää.

Pääkaupungin länsipuolella on puolestaan ihastuttava taidekohde ✨ Gumbostrand Konst & Form (www) idyllisessä Sipoon pikku kylässä Gumbostrandissa merenrannalla. Tällä hetkellä siellä on esillä kuvataiteilija Manueala Boscon teoksia ja hän on itse paikalla la 12.10. On aika kiinnostavaa ja yllättävääkin, kuinka entinen huippuaitajuoksija on lahjakas myös taiteen parissa.

Boscon lisäksi 3.11. saakka esillä on taidetta Merja Haapalalta, Teemu Saukkoselta ja Petri Yrjölältä. Gumbostrand on avoinna syyskaudella pe-la 11-17, su 11-16. Lisäksi Bistro ja Design Shop.

Mitäs vielä? Saimme vinkin itse DJ:ltä kiintoisasta 50+ Halloween Discosta Tuusulanjärven rannalla Gustavelundissa. ✨ Visit Tuusulanjärven (www) kohteissa on toki paljon muitakin tapahtumia ja nähtävää vauvasta vaariin. 50+ Halloween discottelun jälkeen hoksaat varmasti, että Tuusulanjärvi on paljon muutakin kuin kultakauden mestareita ja kansallisromantiikkaa! 💥😉

Kiinnostaisiko sinua bileet, joissa sisäänpääsyyn vaaditaan 50 ja + ? 😎 Kuva: DJ Dimlight ja Gustavelund

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.