Espoon Leppävaaraan avautui uusi Seikkailugolf Huippu!

Julkaistu:

10.07.2019
| Kirjoittanut:

Espoon Leppävaara sen kuin monipuolistuu.

Oli kaunis mukava kesäpäivä, kun saavuimme Leppävaaran urheilupuistoon ja jätimme auton tilavalle parkkipaikalle osoitteeseen Vanha Maantie 15. Lähdimme kävelemään kohti uudistunutta Seikkailupuisto Huippua.

Aurinkoinen heinäkuun alkupäivä! Leppävaaran urheilupuisto on yksi pääkaupunkiseudun monipuolisimmista vapaa-ajan liikuntapaikoista. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oikealle jäi Angry Birds -puisto ja vasemmalle yleisurheilustadion, jossa on raikkaat siniset juoksuradat. Kohta edessä oikealla perheet nauttivat jo aamupäivän auringosta uimahallin vesipuistossa.

Kun siitä kaarretaan vasemmalle, niin kohta ollaankin jo Huipussa. Kuvan kartasta sijainti näkyy tarkemmin (punainen nuoli).

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Huippu uudistuu jatkuvasti. Kesällä 2015 avautuneen Seikkailupuisto Huipun ympäristö on nyt tosi kaunis ja viihtyisän näköinen. Vastaanoton etualalle on rakentunut alkukesän aikana kuin tyhjästä hieno 12-ratainen Seikkailugolf Huippu. Se on elämyksellinen minigolf, jonka radat ovat kauniisti muotoiltuja ja pallo liikkuu vakaasti – toivottavasti kohti reikää! 🙂

Tulee ihan mieleen ulkomaan lomareissut, koska huolitellut tämän tason elämysgolfit ovat Suomessa harvinaisia ja silmälle niin erilaisia. Lomafiilis!

Löytyypä radalta lauttamatkakin.

Seikkailugolf Huippu on silmälle kaunis ja viihtyisä vapaa-ajanviettopaikka ikään katsomatta. Golftaitoja ei vaadita ja puttaustekniikkaa voi kehittää itsekin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Me minigolfasimme kokoonpanolla 1 aikuinen ja 2 lasta. Oli mukava huomata, että myös isovanhemmat olivat löytäneet lastenlastensa kanssa niin seikkailugolfin kuin kiipeilypuiston.

Seikkailugolf on siitä kiva aktiviteetti, että se sopii todella monelle vauvasta vaariin. Toki alle kouluikäiselle ja vielä ekaluokkalaisellekin voi liian tiukka pistelasku mennä tunteisiin, mutta jos etukäteen sopii säännöt ja kaikilla on oikea asenne, kaikki sujuu mukavasti.

Meidän pienempi lapsi eteni aiemmin minigolfissa omaan tahtiinsa, mutta nyt menimme Seikkailugolf Huipun läpi ryhmänä. Mieleen jäivät mm. pallon onkiminen vesiesteestä ja lauttamatka kesken kierroksen.

Lapset vetivät lautan innolla ensin ”lähtösatamaan”.

Seikkailugolf Huippu on monipuolinen haaste ja elämys. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔹

Säännöt tiivistetysti

Jos minigolfissa haluaa laskea pisteitä, niin ratagolfin sääntöjen mukaan yhden radan maksimilyöntimäärä on 7 (eli pistekorttiin merkitään aina 7, jos pallo ei mene 1-6 lyönnillä reikään). Jos pallo menee ulos radalta, se siirretään ylityskohdan kohdalle takaisin radalle. Jos palloa ei pysty lyömään kunnolla radan tai esteen reunasta, pallon saa siirtää enintään kahden lavan mitan verran esteestä pois päin. Se kuka saa pienimmän kokonaislyöntimäärän, voittaa!

Seikkailuohjaaja Ninja kertoi meille, että jos pallo jää Huipun radalla valkoiselle alueelle, siitä lasketaan kaksi lisälyöntiä (virhepistettä).

🔹🔸

Näitä sääntöjä sitten kannattaa soveltaa pelaajien asenteesta ja iästä riippuen. Tavoitteena tietenkin on joka reiällä se ’hole in one’! 🙂

Huipun erikoisuus. Lauttamatka omin voimin oli seikkailugolfin kohokohta – lautta oli jo saapumassa ennen kuin aikuinen edes hoksasi! Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Kun golf oli golfattu – vaihtelevalla menestyksellä, kaikilla taisi reikäkohtainen paras tulos olla 2 lyöntiä – niin tokaluokalle menevä Eetu oli jo etukäteen ilmoittanut haluavansa seikkailupuistoon, eli puihin kiipeilemään eritasoisille radoille.

Hän sai tarkat ohjeet Huipun henkilökunnalta niin kuin kaikki puissa seikailijat.

Melkein 140 cm! Ensi kesänä pituus riittää jo kaikille radoille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Viime kesän loppupuolella Huippu uudistui niin, että jokainen seikkailija katsoo ensin opasvideon, kestoltaan n. 6 min. Video on selkeä ja havainnollinen. Jo tätä ennen oli puettu valjaat ja kypärä päälle seikkailuohjaaja Lauran avustuksella. Valjaiden kireydestä on tärkeä huolehtia seikkailun aikana: jos käy esimerkiksi vessassa välillä, valjaat on syytä tarkistuttaa ohjaajalla ennen radalle uudelleenmenoa.

Lopuksi Eetu sai kokeilla Huipun harjoittelurataa. Laura kertoi, että kaikki seikkailijat menevät ensin harjoitusradan, jotta valjaiden toiminta tulee tutuksi ja samalla tarkistettua. Seikkailijan on tärkeä muistaa pujottaa köysirulla vaijeriin jokaisen radan alussa eli jo maassa.

🔸 Hoks! Eri seikkailupuistoissa on erilaisia ratoja ja varmistusmenetelmiä. Siksi puistokohtaiset ohjeet ja käytännöt opetellaan kussakin puistossa erikseen.

Huipun radat alkavat maantasalta ja ne ovat jatkuvavarmisteisia. Köysirullan pujottamisen jälkeen kavutaan portaat ylös. Kunkin radan lopussa on vaijeriliuku, jolloin seikkailija varmistaa ennen liukuun lähtöä, että rata on avoin. Käsillä ei saa pitää liu’ussa vaijerista kiinni vaan esimerkiksi valjaiden renkaasta tai lasten valjaissa köydestä, jonka varassa seikkailija roikkuu.

Ylätontin Tyytikki ja Tapiotar alkavat samasta tornista. Seikkailija pujottaa köysirullan vaijeriin heti radan alussa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Alamaastossa sijaitseva Lovetar oli Eetun ensimmäinen rata, jonka hän valitsi. Se on tasoltaan helppo ja siinä kavutaan aluksi eräänlaisten laatikoiden läpi esteille. Huipun esteillä – eli erilaisissa ratojen osissa saa olla yksi seikkailija kerrallaan – ja esteiden välisillä tasanteilla kaksi.

Ylämaastossa sijaitsevista radoista tuli tutuiksi niin Tapiotar kuin Tyytikki. Nekin ovat tasoltaan helppoja ja sopivat alle 140-senttiselle. Oli kiva huomata, kun poika rohkaistui myöhemmin oma-aloitteisesti Tapiotar-radalle, vaikka ensi yritys siitä jännittikin ja hän palasi pois ensimmäiseltä yrittämältä.

Paluu onnistuu, jos muita ei ole ole tullut perässä radalle. Ja aina voi kysyä ohjeita seikkailuohjaajilta, joita Huipussa on niin ala- kuin ylätontilla. Heiltä saa myös ohjeita tai apua, jos seikkailija putoaa valjaiden varaan eikä pääse omin neuvoin takaisin radalle.

Eetu meni kaikki edellä kuvatut radat vähintään kahteen kertaan. Huipussa on myös vaativampia ratoja ja heille, jota vierastavat korkeita paikkoja, on nyt myös se seikkailugolf! Me tytön kanssa keskityimme tällä kertaa golfiin ja minä myös kuvaamiseen.

Espoon seikkailupäivämme ei ollut kuitenkaan maalissa, kun olimme jättäneet Huipun taaksemme muutaman tunnin minigolfailun, kiipeilyn ja jätskeilyn jälkeen.

Lopuksi lapset halusivat Angry Birds -puistoon. Sen jälkeen suuntasimme läheiseen kauppakeskus Selloon nauttimaan Chicosin burgerannoksista. Kivaa aikaa yhdessä! 🙂

🔸🔸

Yhteystiedot

Seikkailugolf Huippu & Seikkailupuisto Huippu
Veräjäpellonkatu 17 / Vanha Maantie 15, Espoo (katso kartta)

Kotisivut: Seikkailugolf Huippu (www) ja Seikkailupuisto Huippu / ajanvaraus (www)
Hinnasto (www)

Huippu Facebookissa (www)
Huippu Instagramissa (www)

Hyvä tietää

  • Voit järjestää Huipussa myös lastensynttärit, polttarit tai yritystapahtuman.
  • Huipussa on maksuttomia, lukollisia säilytyslokeroita pienten tavaroiden säilytykseen ja ei-lukollisia isompia kaappeja esim. reppujen tai vaatteiden säilytykseen.
  • Usein kysyttyä Seikkailupuisto Huipusta (www)

Uusi Seikkailugolf Huippu huoliteltuine kauniine ratoineen on kivaa katseltavaa ja matalan kynnyksen koettavaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uusi Seikkailugolf Huippu sekä Seikkailupuisto Huippu ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.