Hiihtolomatärpit 2021 – uskomaton latuverkosto pk-seudulla ja ihania kohteita maaseudulla

Julkaistu:

13.02.2021
| Kirjoittanut:

Erinomainen lumitilanne on onni koronatalvena 2021 ja tarjoaa monenmoista tekemistä. 💙 Kuva: KivaaTekemista.fi

Kokosimme Sinulle jälleen vuotuiset lomatärpit hiihtoloman viettoon. Tänä talvena olemme saaneet nauttia ennennäkemättömän laajasta, hoidetusta latuverkostosta.

Ladut ulottuvat ympäri Suomen aina pikku kyliin saakka – kiitos kuntien, urheiluseurojen ja vapaaehtoisten. Toki on paljon muitakin kivoja kohteita, kuten vaikkapa tunnelmallinen mökki ja sisähuvitukset.

Tuomme jutussa esiin ensisijaisesti Tähtikohteitamme, jotka ovat olleet mainosasiakkaitamme viimeisten 12 kuukauden aikana (merkitty ) ja löytyvät hakupalvelustamme ensimmäisten joukossa. Ilman niitä palvelumme ei voisi toimia.

Kuvaleike Ulkoliikunta.fi -palvelusta osoittaa, kuinka paljon latuja on pelkästään Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella.

Pääkaupunkiseutu

Olen nauttinut laduista niin Tuusulassa, Keravalla kuin Espoossa. Upeita elämysreittejä, joita ei normaalitalvina ole tarjolla, löytyy vaikkapa Etelä-Tuusulan metsistä ja pelloilta, laajimmillaan jopa 40 km. Latuverkostoa ylläpitää Myllykylän Mylly (www sis. kartta — fb).

Lappi tuli pääkaupunkiseudulle juuri oikeana talvena 2020-2021. Ruotsinkylän ja Myllykylän latuja ylläpitää Myllykylän Mylly ry, joka on v. 1964 perustettu urheiluseura. Alamäestä kertova kyltti ”Kauriin pakaramäet” löytyy Nahkelan suunnalta. 😊 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Unohtamatta Tuusulan kunnan hoitamaa leveää pertsan ja luistelun baanaa (5,5 km) Hyrylän urheilukeskuksessa, joka ulottuu aina uudelle viime kesän asuntomessualueelle saakka. 🏡

Toinen tosi mielenkiintoinen, harvoin tarjolla oleva reitti kulkee Keravan Keinukalliolta Vantaan Hakunilaan. Keinukallio ja Hakunila ovat molemmat urheilupuistoja.

Reitti halkoo upeaa Sipoonkorven kansallispuistoa ja vaatii jo jonkin verran kokemusta varsinkin kovemmalla pakkasella, koska pituus yhteen suuntaan on n. 16 km.

Latu kulkee metsä- ja peltomaisemissa vanhan 4-tien itäpuolisella alueella. Keinukalliolle on raivattu hiihtobuumin vuoksi myös uusi parkkipaikka, joka sijaitsee heti Keinukalliontien alussa vasemmalla.

Iltanäkymä Keinukallion ja Sipoonkorven välisellä osuudella tammikuun lopulla. Kuva: KivaaTekemista.fi

Pääkaupunkiseudulla on todella paljon latuja, esimerkkeinä eritasoiset ladut Espoon keskuspuistossa, kuten kumpuileva ja melko vaativa kuntorata 4,2 km Puolarmaarin pohjoispuolella Kuurinniityn alueella.

Helsingin keskuspuisto (700 ha) on upea, mutta tiesitkö että Espoon keskuspuisto Olarista Vanttilaan on pinta-alaltaan jopa 880 hehtaaria!

  • Laajasti pääkaupunkiseudun ladut ja latujen kunnostustilanteen löydät osoitteesta Ulkoliikunta.fi.
  • Koko Suomen tasolla murtsikkaladuista on tilannetietoa mm. vapaaehtoisvoimin ylläpidettävästä Latutilanne.fi -palvelusta (myös fb).
HSL:n lautta Suomenlinnaan lähtee Kauppatorilta joka päivä 40-60 min välein yömyöhään saakka. Kuva: Suomenlinna.fi

Tiesitkö, että Suomenlinna on mieleenpainuva matkailukohde myös talvella?

15 minuutin lauttamatka HSL:n lipulla jäiden kolistessa lautan kylkiin on taatusti elämyksellinen! Lämpimät vaatteet päälle, niin kaikki on hyvin. 🏰

Linnoitukseen voi lähteä ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan, katselemaan tähtiä tai nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista. – Suomenlinna.fi

Sipoon Talmassa uudistuksia

Tutustuimme tammikuussa ✨ Talma Ski:hin Sipoossa. Talmasta tekee erityisen se, että siellä hyvin hoidettu lasten oma Werneri Park laskuvälineineen, tuubimäkineen, mattohisseineen, taukotiloineen ja leikkipaikkoineen.

Talman Werneri Park on lumipuuhamaa, jossa Talman henkilökunta huolehtii laitteista ja auttaa tarvittaessa. Lapset ovat vanhempien vastuulla. Kuva: KivaaTekemista.fi

Voit ottaa vaikka omat eväät mukaan – tai nauttia Talman rinneravintolan maukkaista thai-annoksista 😋 – joko paikan päällä tai take away:nä. Muistathan kasvomaskin sisätiloissa.

Vauhdista ja tempuista kiinnostuneille löytyy vaativampi snowpark eturinteestä ja helpompi takarinteestä. 🏂 Molemmat on suunnitellut ja toteuttanut alan erikoisyritys Schneestern, joka on tunnettu X Games:eistä ja olympialaisista!

  • Talman juttuumme 1/2021 pääset tästä. Sipoon murtsikkalatuja ja luistelukenttiä löydät puolestaan täältä.
  • Lisää rinnekeskuksia ja tietoa niin laskettelusta, hiihdosta kuin lumilautailusta löydät Ski.fi -sivustolta, jossa mm. vinkit turvalliseen laskemiseen.

Pakkasta pakoon sisäseikkailuun

”Mysteerilaatikot on avattu! 🎁 Flamingon Megazonessa nyt upouudet peliliivit! 😱🎉 Pääset testaamaan niitä vaikka jo tänään.” Kuva ja teksti: Megazone Pääkaupunkiseutu FB 4.2.21

Pääkaupunkiseudulla on monia kivoja sisäseikkailukohteita, joissa koronaturvallisuus on otettu huomioon.

Esimerkiksi ✨ Prison Island -vankilasaaret Helsingin Salmisaaressa ja Vantaan Flamingossa ovat arvoituksellisia kokemuksia. Löydät Prison Islandeja myös Tampereelta ja Jyväskylästä.

Prison Islandissa ratkotaan sellien erilaisia pähkinöitä 2-4 hengen tiimillä vapaassa järjestyksessä. Voit yrittää suosikkisellin ratkaisua uudestaan ja uudestaan!

Prison Islandien yhteydessä on myös ✨ Megazone -laserseikkailuareenat.

Myös yksityisseikkailu normaalia edullisemmin onnistuu niin Prison Islandissa kuin Megazonessa.

Flamingo Spa:ssa Vantaalla on hiihtolomaviikoilla kivaa ohjelmaa! Muistathan ennakkovarauksen. Kuva: Flamingo Spa

Flamingo Spa:n hiihtoloma-ohjelmassa on luvassa kaikkea kivaa. Flamingo Spa vaatii tällä hetkellä viikonloppuisin ja sesonkeina ennakkovarauksen ja asiakasmääriä rajoitetaan turvallisuuden takaamiseksi.

Flamingo Spa:n Satu Tuominen vinkkaa myös sesongin ulkopuolisista arkipäivistä.

Aikuisten puolelle avautuu maaliskuun puolivälin jälkeen uusi tila, jossa on avanto!

Hiihtolomaohjelmassa on luvassa mm. Merenneito Riia viikoilla 8-9 maanantaina ja torstaina sekä lauluduo lasten altaalla perjantaina. Mingoa etsitään vesipuistossa joka päivä 22.2.-6.3. klo 12 ja 17.

Katso ohjelma ja linkit varaukseen tarkemmin täältä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

🔸🔸

Ahvenanmaalta Itä-Suomeen

Nämä kuvat ovat Maarianhaminasta helmikuulta 2020! Taitaa kevät olla myöhemmässä tänä vuonna. Nabbenin ranta-alue ja Merikortteli ovat tutustumisen arvoisia. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Tosi monet kotimaan matkailukohteet kärsivät paitsi ulkomaisten turistien puuttumisesta myös kokousten ja viihdetilaisuuksien kadosta. Joillakin yrityksillä tämä voi tarkoittaa 80 prosenttia liikevaihdosta ja näkyy tietenkin monin tavoin, mm. lomautuksina.

Siksikin on tärkeää, että voisimme nauttia kotimaan kohteista vastuullisesti.
Vuosi sitten vietimme hiihtoloman lasten kanssa ihanassa Maarianhaminassa, jossa on oma tunnelmansa ja mukavasti putiikkeja, kahviloita, uniikki lelukauppa Dillen sekä muutaman kilometrin kävelyretken päässä kauppakeskus Maxinge ketjuliikkeineen.

Pikku kaupungin ydinkeskustasta, vain n. 1 km laivaterminaalilta, löytyy täysin uudistettu ✨ Park Alandia Hotelli, sen lähistöltä puolestaan Viktor Crafts & Design.

Kirjoitimme Maarianhaminasta vuosi sitten.

Keskustassa on paljon muutakin shoppailtavaa, esimerkkeinä Lindex, Esprit, Syrrans / Pentik ja viimeisimpänä todella spesiaalina liikkeenä Viktor Crafts & Design. Nämä kaikki sijaitsevat lähellä hotellia Torikadun (Torggatan) varrella.

Ihania majoituskohteita ja perheyrityksiä hiihtoloman viettoon: Park Alandia Hotelli, Maarianhamina – Kolin Keidas, Lieksa (oik. ylh.) – Apteekinmajoitus, Asikkala (vas. alh.) – Maalaistalo Sipilä, Pieksämäki (oik. alh.). Kuvat: kohteet ja KivaaTekemista.fi (Park)

Idyllisiä majoituskohteita ja uusia Tähtikohteita eteläisen Suomen alueella ovat ✨ Ravintola Kansakoulu ja Majatalo Kemiönsaaressa sekä ✨ Apteekinmajoitus Vääksyssä. Molemmilla on pitkä historia ja uudenlainen nykyisyys.

Kansakoulu on Kemiön saaristoalueen ainoa ympärivuotinen ruokaravintola! 🍽

Kirjoitimme molemmista Ihanimmissa majataloissa syksyllä. Itä-Suomen Kolin jylhistä kansallismaisemista Pielisen yllä voit nauttia puolestaan ✨ Kolin Keitaalla Mattilan tilalla luomuaamiaisineen – unohtamatta saunaa retken jälkeen ja retriittejä niin halutessasi.

Tunnelmia Lomakeskus Revontulen Bowling Dineristä -18. Aada tilasi jälkkäriksi Banana Spiltin, toinen kuvassa näkyvä jälkkäri on Rocky Road. Pääruokina nautimme Breakpoint Burger Chipotle, Pulled Pork Burger ja American Car Burger. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Keskeltä Suomea ✨ Lomakeskus Revontulesta löytyy monenmoisia aktiviteetteja, mökkejä ja lasi-igluja.

Kiintoisia käyntikohteita Revontulen lähiseudulla ovat Häkärinteet (laskettelu + latuverkosto Revontuleen ja Hankasalmen keskustaan), Sepän Galleria 🏺 sekä retkikohde ja näkötorni Häähnintupa. 🗼

Lapin taikaa ja kuohuja

Pörröporon kuvia Instagramissa. Katso lisää tästä.

Haluatko päästä Lapin lomalla helpolla ja saada pöydän antimiksi myös omalla mökillä parasta? 🍾🥩🐟

Siinä tapauksessa suosittelen läntisen reitin varrelta, 100 km Torniosta Kilpisjärven suuntaan, Pellon Juoksengissa sijaitsevaa ✨ Pörröporoa.

Poronlihatuotteet, kuten kuivaliha, poronpaistit, sisäpaistit, potkakiekot, keittolihat ovat meidän juttu, samoin marja- ja kalatuotteet Lapin luonnosta”, kertoi Kaarlo Eero meille joulun alla.

Meillä on tarjolla joka päivä kalakeitto rieskaleivän kera ja viikonloppuisin myös juustoinen porokeitto.

Eeron yritystoimintaan kuuluu paitsi lihatuote- ja matkamuistomyymälä myös Lapin Luonnosta -tuotteet, kuten Lapin Puikula Chipsit ja alkoholittomat Lapin kuohu -juomat. Pörröporon kotisivuille pääset tästä.

Pohjoisempana sinua odottaa ✨ Tonttula, joka on ainutlaatuinen jatkuvasti kehittyvä elämyskylä Kittilässä Könkään kylässä, 8 km Leviltä Inarin suuntaan. Lähistöllä on uusia Aurora Pyramideja ja pihapiirissä perinteikäs Taivaanvalkeat -elämyshotelli, jonka hirsien historia juontaa Pallaksen tukkilaisajoilta! 🗻🌲🌲

Tonttulan elävän sadun taustalla on pitkän linjan matkailuyrittäjä Päivikki Palosaari tiimeineen.

Samaan yritykseen kuuluu myös Levin keskustassa Hullu Poro -hotelli palveluineen.

Tarjouksia 👉 Tonttulassa, Taivaanvalkeissa ja Aurora Pyramideissa, ja 👉 Hullussa Porossa

Vinkkaammepa vielä yhden idyllisen kohteen Lapista. Keskellä kairaa metsä-Lapin ja aapa-Lapin rajamailla Sodankylän kunnan alueella, n. 40 km Lohinivasta itään, sijaitsee Kierinki, jonne rakentui upea hotellitasoinen majatalo jouluksi 2016. Aito kyläkauppa ja kahvila sekä tankkauspiste palvelevat sinua tässä elävöitetyssä, rauhallisessa lapinkylässä ystävällisine ihmisineen.

Kirjoitimme Kieringin tarinasta talvella 2018. Kieringin Lomakylän yrittäjänä toimii Teija Raaterova. Teija on Kieringin paluumuuttaja. Kieringistä on kotoisin myös kuuluisa puukontekijä Janne Marttiini (1893-1970).

Marttiini sai aikanaan oppinsa pajassa, joka seisoo yhä kylätien varrella. 🔥

Raaterovantie kaamoshämärässä puolen päivän aikaan tammikuussa 2018. Kuva: KivaaTekemista.fi

🔹🔹

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.