Pääkaupunkiseudun lumipuuhamaassa Talmassa useita uudistuksia!

Julkaistu:

27.01.2021
| Kirjoittanut:

Talman vuokraamo ja lipunmyynti sekä TalmaShop vasemmalla ja rinneravintola oikealla edessä. Keskus sijaitsee harjoittelurinteiden yläasemalla. Vastakkaisella puolella, kuvassa taustalla, näkyy eturinne. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Kivaa Tekemistä koki jälleen lumipuuhamaa Talman. Talma on paitsi laskettelukeskus myös samanniminen kylä luonnonkauniissa Sipoon kunnassa.

Tuntuu kuin Talma uudistuisi jatkuvasti, sillä kesällä kohteessa avautui Bike Park alamäkiajoon sekä sähkömaastopyörien vuokraus. Nyt snow parkit ovat uudistuneet.

Talma sijaitsee Keravalta 10 minuuttia itään, Vantaan pohjoispuolella.

Iltamäen tunnelmaa. ✨ Vasemmalla ylähäällä eturinteen hissilinjat, oik. ylhäällä uudistunut snow park. Vas. ylh. eturinne / perherinne ja oikealla alhaalla takarinteet alhaalta katsottuna. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Tällä talvikaudella snow park on uudistunut. Etu-snowpark on erityisesti lomilautailijoiden suosiossa ja vaatii jo kokemusta hypyistä ja tempuista. Taka-snowpark, jossa voi kokeilla taitojaan myös vähän pienemmällä kokemuksella, avautui tällä viikolla.

Talman snow parkit on suunnitellut ja toteuttanut tällä kaudella alan erikoisyritys Schneestern, joka on tuttu X Games’eistä ja olympialaisista!

Schneesternin kotipaikka on Saksassa, mutta meille parkit teki Schneestern Scandinavia. – Jani Pihlajaniemi

Muutama boksi, reili ja pikku hyppyri oli myös harjoittelurinteessä.

Werneri Parkiin reilu vuosi sitten valmistunut monitoimirakennus on tuonut paitsi lisää leikkipaikkoja perheen pienimmille myös mukavan tulistelupaikan vaikka omien eväiden ja makkaroiden nauttimiseen. Viikonloppuisin Wernerissä palvelee myös kioski.

Ravintolassa puolestaan thaiherkkujen tarjonta jatkuu – myös take away’na. Samoin tarjolla on burgereita, ranskalaisia, pizzoja, salaatteja, kana- ja falafelnuggetteja jne.

Werneri Park on yksi vetonauloista, lumipuuhaa moneen menoon. Talma työllistää paljon nuoria, kuten Tarun Wernerissä oik. ylh. ja Leevin ja Rasmuksen vuokraamossa. Oikealla nauttimani thai-annos kanaa ja riisiä. 😋 Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

MAINOS – Majoituskohteita Sipoossa ja lähialueilla Booking.com Sipoo

🔸🔸

Miten meidän päivämme sujui?

Odotimme rinnepäivää innolla, koska edellisestä yhteisestä oli kulunut yli vuosi. Välineitä oli jäänyt pieneksi ja niinpä vuokrasimme Eetulle laudan ja Aadalle sukset.

Jani valitsi Aadalle sopivan suksen pituuden ja taitojen perusteella. 150 cm suksi 160 cm nuorelle toimi hyvin. Kuva: KivaaTekemista.fi

Kuten seinältä näkyy, Talma myy käytettyjä hyväkuntoisia vuokraamovälineitä sekä vuokraa välinepaketteja lapsille myös koko kaudeksi.

Näppärää ja ekologista!

Talman perheyrityksen Jani Pihlajaniemi kertoi, että heillä kuten muissakin laskettelukeskuksissa on ollut vilkasta alkukaudella. Keskukset huomioivat koronaturvallisuuden monin tavoin. Talma avautuu nyt arkipäivisin jo kahdelta.

Siteiden säätöä, monojen kokeilua, laudalla tasapainottelua. Lopulta Eetu halusi laskea suksilla. Mattohissi on tosi kätevä aloittelijalle! Kuvat: KivaaTekemista.fi

Lautailu voi olla vaikeaa jos sitä tekee vain harvakseltaan. Tällöin kannattaa varata hiihtokoulutunti tai -kurssi. Sama pätee suksilla laskemiseen ikään katsomatta.

Talmassa on aktiivinen hiihtokoulu ja opetusta saa monilla kielillä, suomesta ruotsiin ja englannista venäjään. (www)

Me opettelimme laskettelua omatoimisesti lasten toiveet huomioiden.

Myös netistä löytyy hyviä videoita esimerkiksi suksilla auraamisen opetteluun. Tärkeitä rinnesääntöjä ovat vauhdin sopeuttaminen tilanteeseen ja ”nopeampi väistää hitaampaa”.

Lisää rinneturvallisuudesta Ski.fi

Talmassa on paitsi aktiivinen hiihtokoulu myös aktiivinen Ski patrol -toiminta. Ski patrolit huolehtivat osaltaan rinneturvallisuudesta, neuvomisesta ja auttamisesta.

Talma Ski patrolin uudet FB-sivut

Eetu on harrastanut jonkin verran murtsikkaa ja aiemmin laskettelukeskuksessa vain lumilautailua silloin tällöin. Nyt hän innostui toden teolla suksista. Hommasimme välineet ja tulimme kahdestaan jo parin päivän päästä uudestaan rinteeseen.

On mukava, kun lapsi saa uusia elämyksiä korona-aikanakin! 🙆‍♂️

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

MAINOS Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset ja sijoituskirjat Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta!

Tilaa itselle tai lahjaksi tästä tai kuvaa klikkaamalla. Syötä koodi ”ALE2021”, niin saat -10 % extra-alennuksen Jokipiin kotimaisista uutuustuotteista sekä sijoituskirjoista! Toimitus veloituksetta.

Kuvassa Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset: Lehto -keittiöpyyhe x 2, Punos -pefletti x 2, Koivikko -pefletti x 2, Porkkana ja herne -keittiöpyyhe x 2.

🔸🔸

Wernerin tuubimäkeen lopuksi

Kivaa tekemistä ja vauhdin hurmaa Wernerissä! Kuvat: KivaaTekemista.fi

Werneri Parkissa on tarjolla monenlaista vempelettä mäenlaskuun: rattikelkkoja, mattoliukureita, snow tube -renkaita. Ylhäältä katsoen oikealla menee vauhdikas tuubikouru renkaalla laskemiseen.

Wernerissäkin mattohissi tuo laskijan ylös. Werneri Parkin välineet ovat käytössä sisäänpääsyn (14 e / arki-ilta 9 e) hinnalla ja myös laskettelulipulla pääsee Werneriin.

Wernerissä on myös henkilökuntaa opastamassa ja huolehtimassa, mutta lapset ovat kuitenkin huoltajan vastuulla.

Wernerin monitoimitilan katolla on lisää leikkiaktiviteetteja. Ylhäällä vasemmalla näkyvä seikkailurata on käytössä vain kesäkaudella. Kuva: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

Talman Ski:n kotisivut, yhteystiedot ja aukiolo

www.talmaski.fi/talvi/ (sisältää hinnaston)

Talmantie 341
04240 Sipoo
(navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi: Norantie 1, Sipoo)

Aukiolo 25.1.2021 alkaen:

🔸 Ma-Pe 14:00 – 21:00 (hiihtolomaviikolla 8 laajemmin)
🔸 La-Su 10:00 – 19:00

Koronaturvallisuus on huomioitu monin tavoin. Talman sisätiloissa on käytettävä maskia. Tulethan vain terveenä.

🔸 Vuokraamo ja Ski Shop p. 0400 716 866, s-posti: info(a)talmaski.fi
🔸 Hiihtokoulu p. 044 574 9070, hiihdonopetus(a)talmaski.fi
🔸 Ravintola p. 0400 716 856, ravintola(a)talmaski.fi

Talma Ski Facebookissa (www) ja Instagramissa (www)

Talman takarinteet ovat hieman eturinnettä jyrkempiä ja antavat itä-koilliseen kohti Etelä-Paippista. Kuva: KivaaTekemista.fi

⛷ Talma Ski on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. ⛷ (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.