Talvilomalla Suomenlinnaan – elämyksiä ja saaristoluontoa

Julkaistu:

20.02.2021
| Kirjoittanut:

Suomenlinna talvisaikaan, lautta kuljettaa Kauppatorilta Suomenlinnaan 15 minuutissa. Vaaleanpunainen rakennus on Rantakasarmi. Kuvat: Super Otus / Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinna Helsingin ulkopuolella vain lyhyen lauttamatkan päässä on todellinen ja vaivaton saaristoelämys nyt talvisaikaan. ❄ Monia palveluita on avoinna ja voit jopa yöpyä historiallisessa merilinnoituksessa, joka nimettiin Unescon maailmanperinkohteeksi 1991. 🏰

Suomenlinna on Kivaa Tekemistä -median Tähtikohde ja yhteistyökumppani. Alla oleva Suomenlinnan hoitokunnan Veera Törrösen artikkeli on julkaistu myös Suomenlinnan kotisivuilla.

🔹🔹

Huom. Koronapandemian suositusten ja -rajoitusten vuoksi suurin osa Suomenlinnan palveluista on kiinni 8.-28.3.2021. Kuitenkin muutamat ravintolat ja kahvilat tarjoavat take awayta. HAA Galleria ja majoituspalvelut ovat auki. Lue lisää / päivitetty 5.3.21

Suomenlinna on mitä paras kohde talviloman viettoon! Linnoitukseen voi lähteä ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan, katselemaan tähtiä tai nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista.

Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat HSL:n liput.

Avaa lautta-aikataulu tästä linkistä, joka avautuu pdf-tiedostona uuteen välilehteen.

Lautoilla huolehditaan tarkkaan turvallisuudesta ja matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi. Lautoissa on mahdollista matkustaa myös ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa.

Kuninkaanportti Kustaanmiekalla. Kuva: Susanna Kekkonen / Suomenlinnan hoitokunta

Tähtiä ja taidetta

Suomenlinnassa on talvilomaviikoilla 19.2.-14.3. tarjolla omatoiminen tähtiretki, joka johdattaa Helsingin hienoimman tähtitaivaan alle. Kukin voi tehdä retken itselleen sopivana aikana. Tämä tähtiretki sopii kaikille!

Siirry lukemaan lisää tähtiretkestä

HAA Galleriassa pidetään laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Galleria on avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-18. Galleriaan on vapaa pääsy! Avarat tilat mahdollistavat turvallisen vierailun.

Lue lisää Helsingin taiteilijaseuran sivuilta

Herkuttelua

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista. Café Vanille, Cafe Silo, Bastion Bistro, Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Adlerfelt ovat avoinna.

Rantakasarmin holvin taustalla näkyy kauniita rakennuksia. Suomenlinnassa asuu n. 800 helsinkiläistä. Café Silo ja (vas. alh.) ja Ravintola Bastion Bistro ovat auki myös talvikaudella. Kuvat: Super Otus (Rantakasarmi, Bastion), Tim Bird (Silo) / Suomenlinnan hoitokunta

Lisäksi jo viime vuodelta tuttu ja maukasta mainetta niittänyt pop-up Snägäri Happy Adler ilahduttaa burgerinhimoisia kävijöitä iloisen Adlerfeltin takapihalla 22.-26.2. klo 10:30-17.

Suosittelemme tarkistamaan palveluiden aukiolot ennakkoon kalenterista.

Siirry katsomaan aukiolot

Hienoja nähtävyyksiä Sinisen reitin varrella

Sininen reitti on loistava tapa tutustua Suomenlinnaan. Sininen reitti kulkee linnoituksen halki pohjoisesta etelään keskeisten nähtävyyksien kautta. Reitti alkaa päälaiturilta Rantakasarmin edestä ja päättyy Kuninkaanportille. Noin 1,5 kilometrin pituinen reitti on merkitty viittoihin sinisin kyltein ja karttoihin sinisellä viivalla.

Lue lisää nähtävyyksistä

Kustaanmiekan näköalatasanteella auringonlasku ja tykkejä. Kuva: Aino Heininen / Suomenlinnan hoitokunta

Yö linnoituksessa

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Linnoituksessa voi majoittua Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Molemmat ovat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja Helsingin saaristossa Unescon maailmanperintökohteessa. Ympäristö saaristoluonnon helmassa on rauhallinen ja historiallinen.

Varaa majoitus Booking.com Hostel Suomenlinna

Varaa majoitus Villa Silon airbnb-sivuilta

Matkailuneuvonta auttaa kysymyksissä

Suomenlinnan matkailuneuvonta (www) palvelee sähköisesti maanantaista perjantaihin klo 10-16 välillä maaliskuun loppuun saakka. Suomenlinnan Rantakasarmin matkailuneuvontapiste on suljettu, mutta voit ottaa yhteyttä sähköiseen matkailuneuvontaan: puhelimitse 0295 338 410, meilitse info(at)suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivujen Messengerissä.

Sukellusvene Vesikko kertoo omaa tarinaansa alueen historiasta. Kuva: Aino Heininen / Suomenlinnan hoitokunta

Vieraile turvallisesti

Suomenlinnassa ja palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan turvallisuudesta. Linnoituksessa on hyvin tilaa liikkua turvavälit huomioiden. Pidetään yhdessä huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja käytetään maskeja julkisessa liikenteessä.

Lue lisää turvallisesta vierailusta

Liikuthan Suomenlinnassa varoen! Linnoituksessa on paikoin liukasta ja linnoitusrakenteet, muurit ja vallit ovat pääosin aitaamattomia.

Tervetuloa talviseen maailmanperintökohteeseen!

Suomenlinnan Rantakasarmi talviaikaan. Tiesitkö, että Suomenlinnassa on myös ruokakauppa? Kuva: Aino Heininen / Suomenlinnan hoitokunta

🔹🔹

Suomenlinnan hoitokunta on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.