Vesa Vinnarin W-bike muutti isompiin tiloihin Mäntsälässä

Julkaistu:

15.04.2021
| Kirjoittanut:

W-biken uusissa liiketiloissa on myynnissä tai myyntiä odottomassa n. 30 moottoripyörää. Myyntipyörät löytyvät myös Nettimotosta ja myyntiin tulossa olevia pyöriä voi tulla katsomaan paikan päälle. Kuva: KivaaTekemista.fi

Kirjoitimme viime syyskuussa mäntsäläläisestä Vesa Vinnarista, joka oli haaveillut omasta moottoripyöräliikkeestä ja harrastanut moottoripyörien rakentamista jo pitkään.

Hän avasi liikkeen reilu vuosi sitten puutarhayritys Kivapihan nykyaikaisiin tiloihin Mäntsälän Vuolteenmäentielle. Ennen vuodenvaihdetta oli sopiva aika muuttaa isompiin tiloihin samalla alueella, osoitteeseen Linnatie 4, jossa toimii myös autoliike Kamux.

Huom. W-bike on muuttanut helmikuussa 2022 takaisin osoitteeseen Vuolteenmäentie 7 (Kivapiha). Yritys panostaa jatkossa pääasiassa huoltotoimintaan ja sen kehittämiseen ja laajentamiseen. (päivitetty 3/2022)

Vesa Vinnari sinisen Yamaha FZS 600:n – hyvä peruspyörä – päällä uudenkarhealla ”testiradalla”, taustalla W-biken huoltopilttuut. Kuva: KivaaTekemista.fi

W-bike on kotiutunut hyvin uusiin tiloihin: käytössä on jo kaksi huoltopilttuuta, yksi pesu- ja viimeistelypilttuu 50 000 lumenin valoteholla, 300 neliön myymälätilat – sekä sohvaryhmä kauppaneuvotteluja varten!

Siinä on Vesalle riittävä ympäristö palvella asiakkaita. Ulkomainontaa on tulossa vielä lisää. Jatkossa liike tulee näkymään vielä paremmin 4-tielle.

Route 66 oli yksi Yhdysvaltain alkuperäisistä valtateistä lännestä itään vuodesta 1927 alkaen. Unelma vapaudesta koristaa W-biken seinää. Oikealla alhaalla aiemmasta Kivapihan liiketilasta muistona moottoripyöräilevät kaverit. 😊 Kuvat: KivaaTekemista.fi

Löytyypä hallista Vesan sanoin ”Suomen lyhin sisäkoeajorata”! Kyllä, siinä on suoritettu koeajoja talven aikana ja ostettu koeajon perusteella moottoripyörä.

Kun Vesan kanssa juttelee pari tuntia, saa monta hyvää vinkkiä moottoripyöräilyyn ja moottoripyörän huoltoon. Vinnarin mukaan hintaodotukset monilla yksityisillä myyjillä ovat nyt kohonneet. Tähän vaikuttaa osaltaan korona-ajan tuoma kiinnostus.

Vesa muistuttaa, että liikkeestä ostettaessa kuluttajalla on 6 kuukauden kuluttajansuoja. W-biken vastuullisuudesta kertoo se, että liike on tehnyt ennaltaehkäiseviä korjauksia koskien esimerkiksi tyyppivikoja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸
SUOSI PAIKALLISTA – LISÄÄ TÄHTIKOHTEITAMME KESKI-UUDELLAMAALLA!

 • Kenkäkingi, Kerava – Suutari ja second hand -merkkiliike (kohdesivu 4/21)
 • Tyykipuoti, Kerava – Kangas- ja ompelutarvikekauppa vuodesta 1980 (juttu 3/21)
 • Kivapiha, Mäntsälä – Puutarhamyymälä, pihakivet, maa-ainekset, viherrakentaminen, aidan leikkuut, kiinteistöhuolto (juttu 7/20)
 • Art Bouffant, Mäntsälä – Patsas- ja suihkulähdemyynti / -näyttely (juttu 5/20)
 • Lounasravintola Amerika, Hyrylä – Monipuolinen kotiruoka ma-pe 10.30-14.00 (juttu 11/19)
 • Visit Tuusulanjärvi & kulttuurikohteet, Tuusula-Järvenpää (juttu 7/20)
 • Kivaa Tekemistä -verkkokauppa – Sijoituskirjoja ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia ale-koodilla ”ALE2021” (www)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, Henri p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi
🔸🔸

Pyörä tarkastetaan, huolletaan ja kuluvat osat vaihdetaan ennen kuin menopeli laitetaan myyntiin tai luovutetaan asiakkaalle. Siksi hinta voi olla meillä vähän kalliimpi kuin yksityiseltä ostettaessa.

Jos ostat käytetyn pyörän, varaudu aina vähintään 500 euron lisähintaan. Se voi liittyä esimerkiksi huoltoon, renkaisiin, ketjuihin tai rattaisiin.

Vinnari palvelee prätkäkansaa kaikissa tilanteissa, mutta moottori- ja vaihteistoremontteja W-bike ei tee.

W-biken uusi liiketila on avara ja valoisa: Kuva. KivaaTekemista.fi

Vesan vinkit

Vinnarin kanssa jutellessa asiakas tulee ennen myyntihenkisyyttä. Se onkin tärkeää, että moottoripyörän valinta osuisi maaliin.

 • Annan mielelläni vinkkejä valintaan, koska sopivan kokoinen ja tehoinen pyörä on tärkeä sekä ajomukavuuden että hallittavuuden kannalta. Meille voi tulla myös katsomaan ilman, että tarvitsisi ostaa.
 • Opettele jarrutus. Etujarru on käyttöjarru. Opettelu tarkoittaa tehokkaan jarruttelun opettelua lähelle lukkiutumisrajaa.
 • Tarkistuta jarrunesteen määrä ja laatu riittävän usein, vähintään kahden vuoden välein. Joskus voi käydä niinkin, että jarrunestettä on liikaa, jos sitä lisätään ja tämän jälkeen vaihdetaan uudet jarrupalat. Liika jarruneste voi kuumentaa jarruja ja heikentää nesteen laatua.
 • Monesti kysytään, kuinka usein ketjut pitää rasvata. Vielä parempi kysymys olisi, kuinka usein ketjut pitää putsata. Sanoisin, että neljän rasvauskerran välein, koska ketjuihin menee likaa ja hiekkaa.
Kauppa- tai huoltoneuvottelu kuten myös kuulumisten vaihto onnistuu mainiosti uudessa sohvaryhmässä. Kuva: KivaaTekemista.fi

Palveluita

Vesa haluaa tarjota monipuolista lisäarvoa asiakkaille kohtuuhintaan, harrastajalta harrastajille, kuten hän syksyllä sanoi.

Jos asiakas haluaa esimerkiksi vaihtaa öljyt hyvissä tiloissa ja pestä pyöränsä, sen voi tehdä meillä edullisesti parilla kympillä. Samoin isompi huolto itsenäisesti vuokrapaikalla onnistuu.

Vesalta saa tarvittaessa vinkkejä ilman lisäveloitusta. Jos huoltovastuu tai osien hankinta siirtyy W-bikelle, tällöin toki sovitaan hinta.

W-biken leipälaji on myynti ja avaimet käteen -huolto. Vinnari ostaa pyöriä mm. yksityisiltä.

Tärkeintä on, että pyörän sydän – moottori ja tekniikka – on kunnossa. Ulkonäköä voidaan aina fiksata.

Jos oman pyörän myynti tuntuu hankalalta, pyörän voi tuoda W-bikeen myyntiin myös myyntitilisopimuksella. Tällöin mahdollisella ostajalla on käytössään W-biken tarjoamat rahoitusvaihtoehdot.

Autoille on olemassa erilaisia auton arviointi -palveluita, mutta moottoripyörille ei juurikaan. Meillä voi teettää perustarkastuksen esimerkiksi, jos on ostamassa pyörää muualta. Siinä katsotaan mm. ketjut, rattaat, iskunvaimentimet, jarrupalat, renkaat ja moottorin käyntiääni.

Tämän jälkeen Vesa antaa arvion korjauskustannuksista ja halutessa pyörän hinta-arvion. Vinnarille voi myös tehdä ostotoimeksiannon halutunlaisesta pyörästä.

Vasemmassa yläkuvassa Custom Design by W-bike -projekti (runko Suzuki SV 1000, jonka etuhaarukka uudistetaan Suzukin toisesta mallista). Oik. ylhäällä rengaskone, vas. alh. esimerkki kuinka rengas ns. pykeltää (uran kohdalla pykälä), oik. alh. pesu- ja viimeistelypilttuu. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Unelmia

Vinnari on innostunut kertoessaan unelmapyöristä, jollaisen asiakas ehkä haluaisi, mutta ei itse osaa tai ehdi tekemään sitä. Tätä varten on Custom Design by W-bike. Näitä erikoisvalmisteisia pyöriä on työn alla tällä hetkellä kaksi kappaletta, joista toinen on valmistumassa ennen kesää (edellä vas. yläkuvassa).

Ne valmistetaan laatuosista, niitä pystyy huollattamaan myös muualla ja ne sisältävät pyöräkansion.

Etuhaarukan lisäksi uudistamme jarrut 2-mäntäisistä 3-mäntäisiksi, samoin uudistamme etujarrulevyt ja vanteet silotetaan kokonaisuudessaan kromin kiiltäviksi.

Runko ja takaswingi maalataan satiinin mustaksi, tankki, takakate ja etulokasuoja candy-oranssiksi. Tästä tulee järjettömän magee pyörä! – Vesa Vinnari

Tällä hetkellä yksi alan trendi on ns. adventure-pyöräily, jossa nautitaan maisemista erilaisilla teillä vaikkapa ympäri Suomen. Adventure-pyörä soveltuu niin maastoon kuin kaupunkiin, kadulle ja hiekkatielle. Ajoasento on pystympi ja pyörä riittävän ketterä.

Alan harrastajille Vinnari vinkkaa, että W-bike on jatkossa VHT-erikoismaalien edustaja Mäntsälän seudulla.

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

W-bike (wbike.fi)
Vuolteenmäentie 7
04600 Mäntsälä

🔸 Puh. 050 3310 121 (Vesa Vinnari)
🔸 Sähköposti: vesa(a)wbike.fi
🔸 Kotisivut ja Nettimoton W-bike -sivut

🔸 Avoinna sopimuksen mukaan
🔸 Soita tai lähetä tekstiviesti varmistaaksesi, että olen paikalla.
🔸 Facebook-sivuillamme kuulumisia ja myytyjä yksilöitä!

Teemme kaikenlaiset huollot ja korjaukset lukuun ottamatta moottori- ja vaihteistoremontteja. Hoidamme rengastyöt ja lisävarusteasennukset, esimerkkeinä äänenvaimennin ja lämpökahvat, vaikka ne eivät olisi meiltä ostettu. – Vesa Vinnari

Lue juttumme W-bikesta 9/2020

🔸🔸

W-bike on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.