Uusi koukuttava seikkailukohde Prison Island avattiin Helsinkiin

Julkaistu:

28.10.2016
| Kirjoittanut:

Päivitetty 2018

Salmisaaren liikuntakeskuksen uusin aktiviteetti on Suomen suurin Prison Island! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Salmisaaren liikuntakeskuksen uusin aktiviteetti on Suomen suurin Prison Island! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä pääsi tutustumaan Helsingin Ruoholahdessa, Salmisaaren liikuntakeskuksessa sijaitsevaan uuteen syyskuussa avattuun seikkailukohteeseen Prison Island Helsinkiin. Alkujaan Ruotsista lähtöisin oleva seikkailukohde on sarjassaan kolmas Suomessa.

Ensimmäinen Prison Island valmistui Flamingon viihdekeskukseen Vantaalle keväällä 2015 ja samanlainen rakennettiin Jyväskylän Seppälänkankaalle syksyllä 2015. Tampereen Prison Island avautui puolestaan tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen kesällä 2017. Kaikkien Prison Islandien yhteydessä toimii myös Megazone-lasertaistelupeli.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Minigolfradoista vankilaselleihin

Prison Island Helsingin tarina on mielenkiintoinen. Olimme vierailleet samassa paikassa aiemminkin, mutta hieman erilaisen aktiviteetin parissa. Tiloissa toimi aikaisemmin FunGo seikkailuminigolf, jonka yhteydessä oli myös suosittu kahvila ”plädeineen” ja burgereineen.

Onneksi kahvila ei kadonnut uudistusten myötä mihinkään. Uudistunut kahvila, Big House Café, on entistä ehompi ja suurempi ja palvelee edelleen koko Salmisaaren liikuntakeskuksen asiakkaita.

On suuri plussa, että Helsingin Prison Islandin yhteydessä olevasta kahvilasta saa myös lämmintä ruokaa. Seikkailun päätteeksi on kiva jäädä tiimiläisten kesken syömään ja juomaan jotakin sekä puimaan yhteistä seikkailukokemusta. Kahvilassa on B-oikeudet.

Prison Islandin vetäjänä toimiva Maarit Spåre kertoi, että tarkkasilmäisimmät saattavat löytää selleistä samoja sisustuselementtejä kuin seikkailuminigolfissa. Sellien vaikuttavat seinämaalaukset on taitavien tsekkiläisten ja unkarilaisten maalareiden käsialaa.

Prison Islandin Jannika, Maarit, Lasse ja Joni. Lars

Prison Islandin Jannika, Maarit, Lasse ja Joni. Lars ”Lasse” Lauton on Big House Cafén keittiömestari ja huolehtii tarjoiluista isoillekin ryhmille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

** KivaaTekemistä.fi -palvelu on uudistunut syyskuussa 2016 myös englanninkieliseksi LikeFinland.com -palveluksi **

Suomen suurin Prison Island

Prison Island Helsinki poikkeaa Vantaan ja Jyväskylän kohteista siinä, että Salmisaaressa on jopa 28 selliä. Määrä on lähes puolet enemmän Vantaan kohteeseen verrattuna. Oli kiintoisaa päästä näkemään, millä muulla tavalla kohteet poikkesivat toisistaan.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Islandissa riittää haastetta, mikä tekee kohteesta kiinnostavan kaiken ikäisille. Prison Island nimenä voi tuoda joillekin mielikuvan kohteesta, jossa joudutaan olemaan lukitussa tilassa. Näin ei kuitenkaan ole.

Selleistä pääsee halutessaan heti pois, mutta se ei tarkoita sitä, että peli loppuu siihen. Jos jonkin vankilasellin tehtävä ei tunnu sopivalta, voi mennä seuraavaan. Sellejä ei myöskään tarvitse kulkea järjestyksessä ja saman sellin arvoitusta voi yrittää ratkaista monta kertaa.

Seikkailun ideana on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ratkomalla vankilaselleiksi kutsutuissa pienissä huoneissa olevia tehtäviä tietyssä ajassa. Suurin osa tehtävistä on sellaisia, joiden täydelliseen ratkomiseen tarvitaan 3-4 henkilöä.

Jotkin tehtävät onnistuvat myös kahden henkilön voimin. Kyse on tiimipelistä, joissa kaikkien taitoja tarvitaan. Pistetilanteen voi nähdä vankilasaaren katon rajassa olevilta näytöiltä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Selkeä systeemi

Ennen seikkailua näytetään esittelyvideo, jossa kerrotaan, miten seikkailu toimii. Jokainen tiimi saa yhden avaintägin, johon on ladattu aikaa – tavallisesti 60 min tai 90 min – ja jolla pääsee selleihin vihreän valon palaessa.

Kun valo on punainen, selli on varattu. Aikaa tehtävien ratkomiseen on sellistä riippuen 2-5 min. Samat värit ilmoittavat sellin sisäpuolella, milloin on aika poistua sellistä tai milloin tehtävä on onnistunut.

Vaikka toimintaperiaate on helppo ja selkeä, samaa ei voi sanoa tehtävistä. Prison Islandin selleissä tarvitaan niin ongelmien ratkaisukykyä, kehonhallintaa, ketteryyttä kuin muunkinlaisia hoksottimia. Tehtävät eivät yleensä avaudu heti ensimmäisellä kokeilukerralla. Onneksi samaan selliin voi mennä yrittämään uudestaan.

Sellin ulkopuolella oleva kyltti kertoo tehtävän maksimipistemäärän, suositellun henkilömäärän sekä sen, millaisia taitoja tehtävän suorittaminen vaatii. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sellin ulkopuolella oleva kyltti kertoo tehtävän maksimipistemäärän, suositellun henkilömäärän sekä sen, millaisia taitoja tehtävän suorittaminen vaatii. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kiva Ruoholahti!

Prison Islandissa jokaisella tiimillä on oltava nimi. Meidän testitiimimme oli nimeltään ”Kiva Ruoholahti”, joka koostui Ruoholahden Sanomien ystävällisestä päätoimittajasta Peter Stormbomista sekä meistä Kivaa Tekemistä -tiimiläisistä (Henri E., Sari S.).

Seuraksemme liittyi siis pitkän linjan mediataituri. Peterin mielestä vankilasaarella oli todella kivaa, vaikkei se hänen sanojensa mukaan ollut ihan ”eläkeläisten hommaa”.

Ehdimme testata tunnin aikana 17 selliä, joista muutamia kokeilimme useamman kerran, kuten Incaa ja Jokeria.

Omia suosikkejani olivat musiikkiin ja muistamiseen liittyvät tehtävät. Haastavia sen sijaan olivat tehtävät, joissa vaadittiin käsivoimia roikkumiseen. Henri tykkäsi monista tehtävistä ja oli kivaa, kun tehtäviin mahtui sekä helppoja että vaikeampia rasteja.

Kiva Ruoholahti oli aluksi pistemäärässä muita tiimejä jäljessä, mutta onneksi otimme loppua kohden kiinni, koska Prisoninhan pitäisi olla meille normaalia tutumpi vaikka onkin salaperäinen!

Vasemmalla Team Kiva Ruoholahti: Sari, Henri ja Peter. Seikkailemassa olivat myös Samira ja Anna. Naiset kertoivat kokemuksen olleen hauska vaikkei kaikki tehtävät auenneetkaan. ”Tunti meni todella nopeasti!” Annan mielestä joissakin selleissä oli aivan liian vähän aikaa tehtävän suorittamiseen. Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Tehokasta aivojumppaa ja hyvää liikuntaa

Tykkäsin Prison Islandista sen monipuolisuuden vuoksi. Siinä on mahdollisuus haastaa itsensä monin eri tavoin. Se on samalla myös hyvä liikuntasuoritus.

Prison Island koukuttaa. Vaikka jostakin tehtävästä onnistuisi saamaan täydet pisteet, tehtävät ovat niin kivoja, että samaan selliin tekee mieli mennä uudelleen. Haastavampien tehtävien kohdalla selliin on päästävä niin monta kertaa, että tehtävästä onnistuu saamaan edes vähän pisteitä. Taitojen karttuessa pistemäärää voi kasvattaa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Monipuolisia tehtäviä

Vaatetuksen on hyvä olla mahdollisimman kevyt, koska tehtävien ratkomisessa tulee herkästi lämmin. Vaatteiden elastisuuskaan ole pahitteeksi ja Escape tunnelissa pääsee myös konttaamaan tai ryömimään.

Kaikki tehtävät eivät sovellu kaikille, esim. sellit, joissa täytyy edetä nopeasti kapeissa käytävissä kontaten, ovat haastavia isokokoisille. Sen vuoksi sellien iso määrä on hyvä juttu. On varaa, mistä valita omalle tiimille ne sopivimmat tehtävät.

Prison Island on kiva kohde niin kaveri- kuin työporukoillekin sekä perheille, joissa on kouluikäisiä tai sitä vanhempia lapsia. Kisailun mahdollisuus tekee kohteesta entistä kiinnostavamman.

Kiva Ruoholahti sai Helsingin Prison Islandista kaikkiaan 508/1400 pistettä, kuten Jonin antama tuloste seikkailun jälkeen kiistattomasti osoittaa. 🙂

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Prison Islandissa, Megazonessa sekä muissa Salmisaaren liikuntakeskuksen aktiviteeteissa voi järjestää myös pikkujouluja ja ryhmätilaisuuksia.

Tutustu myös muihin Prison Islandeista kirjoittamiimme artikkeleihin:

Prison Island Jyväskylä
Prison Island Vantaa
Prison Island Tampere

YHTEYSTIEDOT

Prison Island Helsinki (www)
Salmisaaren liikuntakeskus, 2. krs
Energiakatu 3, Helsinki

Puh. 050 596 5017
Prison Island Helsinki Facebookissa

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Prison Island on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Teksti ja kuvat: Sari Särkijärvi, Henri Elo

Jos haluat, että kerromme sinun yrityksesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti 2-4 viikon välein.